גן תקשורת?

אל תתייאשי!

בסוף תצליחי....

kerench

New member
שאלה...

איך הולך האבחון ההתפתחותי הכללי?
בכמה מפגשים מדובר ומי נפגש עם הילדים?

אני לא יודעת, והכל מתבסס על דברים שידידות שלי

סיפרו לי.

הן מאוד הללו את שניידר ואת האבחון שלהם. אנחנו עשינו שם אבחון לילד יותר גדול, כך שאני לא יכולה להעיד ממקור ראשון איך האבחון לקטנים שם.

אני חושבת שהכי פשוט להתקשר לשם.

ממה שאני זוכרת מדיווחי כמה מהן, שמרכיבים צוות לפי הילד ויש צוות שפוגש את הילד לאבחון, ולא מדובר על פגישה אחת או שתיים, אלא שרשרת של פגישות. רוב הילדים שהיו באבחונים האלה נהנו מהם מאוד. הילד לא חייב לדעת שזה בכלל אבחון, כי בדרך כלל זה נעשה בדרך של משחקים.

ממליצה להתקשר ולבדוק איתם. הכי פשוט וקל.

kerench

New member
אוקיי מחר "השיחה" עם הפסיכולוגית ורופאת

ההתפתחות לאיזה מסקנות הגיעו עד כה ומה הן ממליצות...
אעדכן מחר

בעלי חושב שכדאי שנראה ונבדוק לפני בגנים עצמם

כמו כן החשש של בעלי הוא שהבן שלנו ייכנס לגן עם ילדים אוטיסטים כאשר לו אין אבחנה מדוייקת אם בכלל משהו בכיוון ואולי מדובר רק בשפה ואז הוא יחקה את הילדים האחרים שהוגדרו כאוטיסטים

אני רוצה לציין שעברתי שבוע לא קל וכיום אחרי כל הקריאה ניסוי ההבנה בנושא והשיחות עם אנשים שונים הרגיעו אותי אבל רק מעט

אמא שלי מספרת לי כי עד גיל 3 אני לא דיברתי וכך גם אבא שלי היא ציינה דבר שלא ידעתי וזה שלא הייתי ממש חברותית ועד גיל מאוחר לא היו לי חברות הייתי אוהבת להיות לבד עם עצמי ושרתי ורקדתי לעצמי בכל מקום.....

אז מי יודע אולי הבן שלי הוא בעצם.......

אני?
נ.ב. תודה על זמנכם ושוב תודה על סבלנותכם

גם אני מוצאת הרבה מאוד דברים משותפים

ביני לבין הבן שלי. מדי פעם ממש יש לי פלאשבקים לילדות לדברים שכבר שכחתי...

אני חושבת שכדאי שתראי גני תקשורת.

תראי אם זה נראה לך באמת מתאים לילד שלך. תקראי מה זה אוטיזם ותראי אם זה מתאים לילד שלך.

יש הרבה חומר ברשת על זה וגם איך לאבחן אוטיזם בגיל צעיר מאוד. היום אפשר למצוא הכל ברשת ולראות אם זה נראה לך מתאים.

זה בעיה, כי באמת עכשיו זה הזמן שסוגרים גנים, והשאלה אם תשני את דעתך נניח באוגוסט עוד תוכלי להעביר אותו גן.

האמת, החלטה קשה מאוד עומדת בפנייך, ואני ממש לא מקנאה בכך. נראה לי שאם תוכלי לקחת איזה יום יומיים חופש מהעבודה ולעבור בגנים ולקרא באינטרנט הכל על אוטיזם בגיל הזה - זה יכול מאוד לעזור לך.

קשה מאוד לעזור לך פה ברשת, וכל אחד פה עוזר לך בעצם לפי הניסיון האישי שלו ולפי הילד שלו ולא לפי הילד שלך, שאנחנו הרי פשוט לא מכירים.

ולעצם העניין, עצם העובדה שלא קל לקבוע על הילד שלך אם הוא אוטיסט או לא, כבר מראה שהבעיות שלו לא מאוד חמורות, כנראה, וזה דבר מעודד. אני חושבת שאחרי יומיים שלושה של בירורים כאלה, התמונה תתבהר עבורכם. יש דברים שהזמן גם עושה את שלו, ופתאום התמונה מתבהרת.

dina199

New member
כשהבן שלי היה קטן וחשדתי בכל מי דברים

אמרו לי שאני 'אמא היסטרית ', והבן שלי דומה לדוד שלו (אחי) ולכן הכל בסדר.
אחרי האיבחון התברר שהילד אכן דומה לדוד שלו כי גם הדוד וגם הסבר (אבי) אספים

והתברר שגם אני א"א שמאוד קרובה לספקטרום (אוהבת להיות לבד, חרדה חברתית, אמנם ידעתי לדבר אבל לא דיברתי כי למעשה לא היה לי מה להגיד
, ולימדתי את עצמי לקרוא בגיל מוקדם ). גם הבת שלי א"א.
אז הרבה פעמים מתברר (ולא רק לגבי הספקטרום האוטיסטי , אלא לגבי כל מני אבחנות שיש לילדים ) להורים אחרי האיבחון שמצבם היה די דומה. ויש כאלה שהולכים לאבחן את עצמם אחרי הילדים.

schlomitsmile

Member
מנהל
באמת לא לענין, שמשאירים אותך ככה בערפל.
אני לא מכירה את הגן הזה, אז לא יכולה לומר לך האמנם זה גן תקשורת לילדי הספקטרום האוטיסטי בלבד, או לא.
בכל אופן, כנראה שיש לפחות מחשבה שיתכן שהוא על הספקטרום, ורוצים לבדוק זאת, וטוב שיבדקו.
מה שאני יכולה לומר לך, זה שגם אם יסתבר שבנך אכן על הספקטרום, זה לא סוף העולם

בניגוד למה שרוב ההורים חוששים, זה לא חורץ את דינו לחיים של ניתוק, בדידות ותלות.
דוקא האיבחון, יכול לתרום להבנה של צרכיו ולהתארגנות לתת להן מענים, שיאפשרו לו לפרוח

יש בהחלט אור בקצה המנהרה

MAG14

New member
אולי כדאי ללכת לאבחון פרטי

זה יהיה הרבה יותר קצר וקונקלוסיבי, למרות ששום דבר לא יכול להבטיח ודאות - באמת מאוד קשה לאבחון ילדים צעירים.
מאחלת לכם שתגיעו לודאות והשלמה לגבי האבחנה. ומשם שהילד יתקדם ויפרח.

הגיע הזמן שתיקחי את המושכות לידיים. המצב שבו

לא מגלים לך במה חושדים באבחון ואז גם אין לך מושג מה משמעות ההמלצות, הוא מצב לא בריא. קני ספר הדרכה שנכתב עבור הורים במצבך.

הייתי במצב שלך כשגרתי בשווייץ. יצאתי ממנו כשהבכור שלי הגיע לגיל שלוש ועברנו לארצות הברית. מאז שהמושכות אצלנו בידיים, לא הכול מושלם, אבל טוב בהרבה.

למעלה