גם אתם חובבי דיונים?

אין לך מה לומר אז את אומרת שהטענה שיטחית?

תעני לעניין.

או שתודי שהפסדת בוויכוח

eoli

New member
אסביר

בכל מה שכתוב בתורה ובפרשנות לכתובים,ההתייחסות שלך היא חד ממדית,וזה דבר שלא יעלה על הדעת. הרי אתה יודע שיש פשט,רז,דרש וסוד. שבעים פנים לתורה,וכל אחד יכול למצוא את הפירוש שייתן לו מענה לתהיותיו.

עד כה לא עניתם לי לעניין.רק שטויות ושטחיות ותלונות. אה וגם הכפשות מאחורי הפרגוד,וגם עצבים על נוכחותי,וגם דרישה שאתחפף מהפורום. אני שמחה מאאאאאד שתגובותיי עוררו אנטגוניזם כלפי,כי זה רק מוכיח עד כמה אתם מבולבלים.

בתורה יש פשט, וכשמגלים שהפשט הוא אידיוטי

ממציאים דרש, ועם הזמן מגלים שהדרש הוא אידיוטי - אז אומרים שזה סוד.

וככה אין שאלות, כי בסופו של דבר הכל זה סוד.
למשל שכתוב בתורה: ״וַיִּרְאוּ בְנֵי-הָאֱלֹהִים אֶת-בְּנוֹת הָאָדָם, כִּי טֹבֹת הֵנָּה; וַיִּקְחוּ לָהֶם נָשִׁים, מִכֹּל אֲשֶׁר בָּחָרוּ. ג וַיֹּאמֶר יְהוָה, לֹא-יָדוֹן רוּחִי בָאָדָם לְעֹלָם, בְּשַׁגַּם, הוּא בָשָׂר; וְהָיוּ יָמָיו, מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה. ד הַנְּפִלִים הָיוּ בָאָרֶץ, בַּיָּמִים הָהֵם, וְגַם אַחֲרֵי-כֵן אֲשֶׁר יָבֹאוּ בְּנֵי הָאֱלֹהִים אֶל-בְּנוֹת הָאָדָם, וְיָלְדוּ לָהֶם: הֵמָּה הַגִּבֹּרִים אֲשֶׁר מֵעוֹלָם, אַנְשֵׁי הַשֵּׁם״

שזה נשמע סיפור עם אידיוטי למדי
אז אומרים שזה סוד

וכשכתוב את זה: ״כִּי יִנָּצוּ אֲנָשִׁים יַחְדָּו אִישׁ וְאָחִיו וְקָרְבָה אֵשֶׁת הָאֶחָד לְהַצִּיל אֶת אִישָׁהּ מִיַּד מַכֵּהוּ וְשָׁלְחָה יָדָהּ וְהֶחֱזִיקָה בִּמְבֻשָׁיו. וְקַצֹּתָה אֶת כַּפָּהּ לֹא תָחוֹס עֵינֶךָ.״

כלומר שצריך לכרות לאשה את היד (כמובן לאשה - הרי היא טמאה) - אז אומרים שזה דרש - זה בעצם דמי יד. (כמובן לא יכלו לכתוב דמי יד, הרי רוב התורה מבוזבזת על טומאה וטהרה וקורבנות - ולא יכלו להוסיף ״דמי״)

אבל ביאליק מת ב1934. 14 שנה לפני שהמדינה קמה

אז ממי הוא דרש?

בקיצור סיפורי סבתא

eoli

New member
חחח ממש כייף לי

להתארח פה. אתם מצחיקים אותי ברמות.
אז זהו,ספורי סבתא! חבל שהרבנים שלכם לא מרחיבים את הדעת שלכם.חבל מאד.

שמעת על מסע מאה הרבנים? לא?
עכשיו שאתה גולש באינטרנט,נצל את זמנך להרחבת הדעת,וכנס לערך "מסע הרבנים" ולערך "חיים נחמן ביאליק" ועוד כמה. ואח"כ תחליט לפנות לסבתא המספרת.או קיי?

את מתחמקת. תוכיחי או שתודי בזה שאת טועה.

מה הקשר מסע 100 הרבנים?!
ואיפה בערך של ויקיפדיה כתוב שביאליק הטיף לשמירת שבת?!

הרבנים לא מרחיבים את הדעת, הם עושים אותה צרה יותר.

eoli

New member
תמיד אני עומדת מאחורי דברי

הנה
המכתב הנסתר של ח. נחמן ביאליק: "בלי שבת אין ישראל"
"מי ששומר את השבת, אפילו עובד עבודה זרה כדור אנוש, מוחלין לו כל עוונותיו. בלי שבת אין ישראל, אין ארץ-ישראל, ואין תרבות ישראל. השבת היא התרבות, ואם לא עמדת על ההבדל, אוי ואבוי לכולנו שראינוכם בכך". מכתבו של המשורר הלאומי ח.נחמן ביאליק שהזהיר על השבת לפני 78 שנה (תוכן גולשים)

כנס לגוגל ולחץ על "ביאליק בנושא השבת" ושם תמצא את תוכן המכתבהמלא ועוד כהנה וכהנה.

כשאת תלמדי לצאת בשאלה כמו ביאליק...

נשקול לשמור שבת במרחב הציבורי....

(ביאליק היה חרדי ויצא בשאלה. למד בישיבת וולוז'ין).

הפכתי בכל האינטרנט לחפש איפה ביאליק אמר את

מה שהגברת טוענת.

עדיין לא מצאתי.

בקיצור - שקרים של מחבתים

אני לא יודע אם הוא אמר את זה כמו

שהיא אומרת.
אבל הוא אכן לא חילל שבת בפרהסיה. ידוע כי היה מעשן בביתו ולא ברחוב.

אבל שוב, לא ידוע שטען שכך כולם צריכים לנהוג.

וכן אינני יודע מדוע היא חושבת שאם הוא אמר אנחנו צריכים לענות אמן? וכי לא היו עוד אנשי רוח?...
ובכלל - כמו שכתבתי לה, היא הרי לא מאמצת 1% ממה שהוא אמר ועשה.

בכלל, הסגנון שלה הוא תת-רמה. אני סבור שלא היה צריך להתייחס בכלל.

כן, זו היא תפיסה חרדית.

למצוא איזה ״מנהג״ של איזה ״גדול״ ולקבל את זה שכך צריך לנהוג.
בלי טיפת מחשבה.
וכך הגברת מחזקת את האמירה שלי שחרדים לא חושבים.
אז לך גברת אני אומר:
אז נניח שביאליק קרא לשמור שבת (רק לצורך העניין) אז מה זה אומר? שכולנו צריכים עכשיו לשמור שבת? רק בגלל שביאליק אמר? זה לא דת, ולא כל קרעכצין של איזה רבה צריך להיות תורה מסיני.

אגב,
לא נראה לי שביאליק היה מעשן בבית בשבת. אולי בצעירותו כאשר היה אנוס הוא עשה את זה.

yoni13077

New member
נאה דורש נאה מקיים, לא? :)

אתמול אחרי כמה קריאת כמה הודעות שלה הבנתי את הסגנון ואת הרמה והחלטתי שפשוט אין טעם להמשיך עם זה, אפילו דו שיח של חרשים אין פה..
כמדומני שגם אתה המלצת לחברי הפורום לא להמשיך להגיב. אני מבין שלפעמים בוער להגיב בעיקר כשאתה מרגיש שבצד השני נמצא מישהו שבטוח בחכמתו בזמן שבכל הודעה הוא מוכיח אחרת, אבל... קבל את ההמלצה של עצמך מאתמול ואל תטריח את עצמך במקרה הזה. :)

eoli

New member
יפה לך,כשאתה נכשל

בחיפוש מתוך בורות אתה מאשים בשקרים.

לחץ על גוגל ותרשום "ביאליק בנושא השבת" .

וזה מה שכתוב ברישא.
המכתב הנסתר של ח. נחמן ביאליק: "בלי שבת אין ישראל"
"מי ששומר את השבת, אפילו עובד עבודה זרה כדור אנוש, מוחלין לו כל עוונותיו. בלי שבת אין ישראל, אין ארץ-ישראל, ואין תרבות ישראל. השבת היא התרבות, ואם לא עמדת על ההבדל, אוי ואבוי לכולנו שראינוכם בכך". מכתבו של המשורר הלאומי ח.נחמן ביאליק שהזהיר על השבת לפני 78 שנה.

הציטוט הוא מכיכר השבת - זו הוכחה?

ובואי ונניח שהציטוט נכון, אז שוב, למה שזה ישפיע עלינו? אז מה אם ביאליק אמר את זה?
התפיסה שאני צריך להסכים עם כל מה שאיזה גדול אמר היא תפיסה דתית.
אייזיק ניוטון ביזבז המון שנים מחייו בנסיון למצוא את ביאת המשיח לפי ספר דניאל - נו אז? זה מחייב אותי במשהו?

ונקודה נוספת, האם ביאליק מתכוון לכך שישמרו שבת כדת וכדין? כלומר לא לטלטל ולא לחטט באף?

eoli

New member
ככה? מדיח אותי

לחלל את כל מה שיקר לי,וכבר שמעתי פה טענה, שרק חרדים מדיחים חילונים להיות יהודים שומרי מצוות.

אני צריכה ללמוד מביאליק איך עוזבים את הדת ובכ"ז להסכים שיש בה גם דברים נפלאים?

יש בדת 1% של דברים טובים ו99% של דברים רעים

דת היא משהו שאנשים חכמים המציאו כדי לשלוט באנשים פחות חכמים מהם.

למעלה