גם אתם חובבי דיונים?

yoni13077

New member
"נשמעת"???

איך בדיוק יש איזו הטפה חילונית שנשמעת בציבור החרדי אם כל עיתון שרק מעז לפרסם מודעות על מסלול לימודים כבר מוקע שמי שמנסה לקעקע את חומות היהדות?
ונניח שאיזשהו חרדי כן נחשף לקולות שונים במקצת ואולי אפילו - שומו שמים - שמע משהו בעד הגיוס. זה בכלל עומד במשקל מול כל קמפיין החרד"קים הידוע לשמצה?

לגופו של ענין, הרעיון הוא מאוד מאוד פשוט, לכבד את הצד השני ולא לחלל/להפריע למנהגיו במקום שלו. אילו תמצאי חילוני שעושה מנגל בעשרה בטבת (אגב, זה גם חורף וגם הם עובדים רח"ל) באזור חרדי אזי בהחלט כל הדברים יהיו מכוונים אליו באותה מידה. בינתיים אלו שעושים דברים פוגעניים ולא רק באזור שלהם אלו החרדים. זו המציאות גם אם לא תמיד נוח איתה.

eoli

New member
אתה חוזר על

דברים שנאמרו מיליון פעם.משעמם.
אבל לא ענית על השאלה שלי. אצטט שוב בשבילך: מדוע אתם החילונים,הכופרים בתורת משה ובכלל בזהות היהודית,מרשים ליהודי להיכנס עם כיפה למועדונים או לטייל בטיילת התלאביבית,או בכל מקום שהחילוניות שולטת ביד רמה,וליהודיה להסתובב בלבוש צנוע כיאה לבת ישראל?

yoni13077

New member
לא שאלת אותי :)

שימי לב שאת לא פונה לאותו אחד..

מי כמוך, כאשה מאמינה, יודעת שזה שחוזרים על משהו מיליון פעם זה לא עושה אותו נכון וגם לא להיפך... על דברים נכונים מן הראוי לחזור (אלא אם כן אתה מבין ש"אין פרטנר" ואין בכלל קשב למהות הדברים, ואז זה מיותר) ועל טעויות רצוי לא לחזור :)

שיעמום הוא לא קריטריון לנכונותן או אי נכונותן של טענות, אנשים משכילים נוטים לענות עניינית. אבל... די ברור שאת פה כדי להתנצח, ניתן לראות את זה מטון הדברים שלך, ו... אם כך, שיערב לך.

eoli

New member
להתנצח? לא ולא

מה שנכון נכון,אותך לא שאלתי,אבל התייחסת לתגובה שהשאלה שלי היתה מצויה בה,כך שהצפי שתתייחס אליה.

שעמום נובע מתלונות.ומה שאני שומעת פה זה תלונות.ומי שמתלונן,כידוע, אינו מחפש תשובות,אלא הוא נהנה מפעולה "אינטלקטואלית" זו.

יוני, מאד קל להאשים צד אחד,להתקיף אותו מילולית ובכך להוציא תסכולים וכעסים השוכנים בחביוני הנפש,והרבה יותר קשה לרצות לנסות להבין את הסיבות להתנהגותו של האחר שאינה עולה בקנה אחד עם תפיסותיך. תפיסה כזאת היא רעה חולה בחברה.ואנחנו כעם המאויים על קיומינו השכם והערב ,איננו יכולים להרשות לעצמינו את הפינוק הזה.

שאלה
למה בעצם מתחילים לחגוג את יום העצמאות בהא באייר ולא במרס 1949 ( לא זוכרת את התאריך העברי) כשהסתיימה מלחמת העצמאות?

למה שיפריע לנו? בשונה מהחרדי הטיפוסי שבז

לכל מה שמעבר לד' אמותיו, אנחנו נוטים לכבד אחרים על שלל דעותים ואמונותיהם. ולכן תתקלי פחות בסצנות כאלו בצד השני. [לא אומר שלא בכלל, אבל כן במיעוט ממשי]

eoli

New member
אממממ....

"אנחנו נוטים לכבד אחרים על שלל דעותים ואמונותיהם."
את רצינית?
רוצה לשמוע כמה כינויים על החרדים? דוסנילנד.עלוקות, מוצצי דם,פרזיטים,שחורדינים ועוד ועוד.
מזכיר לך אמירות אנטישמיות?

שמעי,אני כאן לא מצדיקה התנהלות של חברה כזו או אחרת,אני באה להעלות לתודעה את הבעייתיות שקיימת בחברה שלנו. החילוני [ בלי הכללה]שונא חרדי ואפילו מסורתי. החרדי [שוב בלי הכללה] שונא חילוני, לאן נגיע מכאן?

עם זה אני מסכימה. השנאה בין שני הצדדים

קיימת וחסרת טעם.

אבל אני עניתי ספציפית לשאלה ששאלת לגבי ביקור במועדונים בלבוש כזה ואחר וכו'.
את מעלה כאן נושא חדש. שהוא באמת בעייתי בעיקרו.

וה בדיוק הסיבה למה אני נגד פרסומים כאלו בראש חוצות מצד שני הצדדים. אלו מסיתים את אלו , וכך מלבים ריב ומדון.

eoli

New member
השאלה שלי נבעה

מהתגובה שקיבלתי.

אני שמחה שהגענו לאיזו הרמוניה מחשבתית. הלוואי כל כל עם ישראל.

eoli

New member
נשמע גם נשמע

זה שאתה בוחר לא לשמוע אינו אומר שהוא לא קיים,מעתה פקח את אוזניך מהיום והלאה.

eoli

New member
תודה על התיקון

רציתי לכתוב "פתח את" ולא "פקח את.."

eoli

New member
'צטערת,שכחתי

להתייחס לשאלת השבת. הידעת ניני, שהמשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק [ הפתעתי אותך חחחח],דרש בתוקף לשמור על השבת,לא דרש מיחידים,אלא דרש שהמדינה תחוקק חוק שמירת השבת כדי לשמור על הציביון היהודי. אה,אה,מה אתה אומר על זה ?

yoni13077

New member
וואלה, שיחקת אותה

ציטטת איש רוח חילוני בדברים לטובת השבת.

מרגע זה ואילך אין יותר מה לענות על כך ופשוט חייבים לשמור שבת, כולנו, עד לאחרון החילונים במדינה.

לקיים מה שנאמר:
"שמור את יום השבת לקדשו, אות היא בין לעולם בין ביאליק לבין עמו ישראל".

eoli

New member
התגובה הזאת הפילה אותי

לקרשים. איזו תובנה ואיזה עומק של מחשבה ועוד מחילוני. וואו, איפה הקרלסברג כשצריך אותה. להירגע מההלם,אלא מה!

eoli

New member
ככה?

אז הסימפוזיון (דל יש לומר,ובכ"ז...) הסתיים באמירה מהממת זו?

eoli

New member
ציין את כל מה שאתה

טוען שביאליק אמר. אני מקשיבה
אני לא אכתוב הרחבה של טיעונים. אני רק פותחת פתח להסתכלות אחרת. רוצה להציץ - בבקשה.לא רוצה- עניינך.
מטרת ההשתתפות המפתיעה שלי [חחח] ,היא לא להחזיר אותכם לחיק היהדות,אלא להראות לכם כמה מגוחכות תלונותיכם. הם שטחיות ברמות לא נתפסות.

מה שיטחי בטענות שלנו? שדת היא דבר רע?

מה כל כך שיטחי בזה?

אם כבר, להיות אשה בדת שבה מתפללים כל בוקר ״שלא עשני אישה״ זה שיטחיות.

מסכנה, את סובלת מתסמונת שטוקהולם.

למעלה