גם אתם חובבי דיונים?

nini132

New member
גם אתם חובבי דיונים?

החלה התקופה בשנה שבה חרדים ממש ממש עושים מאמץ לגרום לי לתעב אותם. על פי רוב הם מצליחים לשעשע אותי.

דיוני יום השואה - לכבד רגשות חילוניים (או ״חוליגנים חילוניים) והמסתעף, בחדרי חרדים מפגין אינטיליגנציה נעדרת:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3047302&forum_id=771

dammit2

New member
יום השואה

חרדים לא מסוגלים להבין מה המשמעות של היום הזה זה משמעות רגשית עמוקה והם רק חושבים בצורה שכלית

eoli

New member
ככה? בלי להתבלבל?

"חרדים לא חושבים בצורה שכלית". המשפט הזה נכתב ע"י אחד שבטוח שהוא מאד רציונלי. בדיחה טובה לפתוח את השבוע.

זאת אחת התקופות הבעיתיות תמיד,

אחד המשפטים היפים שנאמרו לי פעם הוא שמעניין שהתקופה הזו נפלה בעומר, והיא תמיד מעוררת ריב ומדנים. במיוחד בתקופה שמקפידים על בין אדם לחברו.

אני זוכרת שנעמדתי פעם אחת בצפירה ביום הזכרון בכיתה בסמינר ועשיתי כאילו אני מחפשת משהו בתיק, ועדיין המורה שלי הפילה עלי קיתונות של רותחין

eoli

New member
לכבד רגשות חילוניים?

אתה מוכן לפרט על אילו רגשות מדובר? נשמע סתמי .
אני מרגישה לצטט בחור מהפורום שציינת בלינק - "אם החילונים לא מכירים במה שקבעו הרבנים, למה אני צריך להכיר במה שקבעו החילונים? האם חילונים מקפידים לא לעשות מנגל בי' בטבת?
חוץ מזה שגם מצד המדינה י' בטבת הוא יום הקדיש הכללי. יום השואה הוא יום זכרון סתמי שאין לו מקור ביהדות.

לחלוטין תגובה רציונלית.

לא נמאס לכם לחזור כמו מנטרה על התופעה הזו? מה גם שהרבנות החרדית,תתפלא,קבעה שמי שנמצא ברחוב בזמן הצפירה חייב לעמוד. לא שמעת על זה.נכון? צפוי.

nini132

New member
פירוט מלא

נו באמת...

מתי פעם אחרונה שראית חילוני נוסע בבני ברק בשבת או חג?
מתי פעם אחרונה שראית שלט בתל-אביב ״אל תעברי בשכונתינו בלבוש צנוע?
מתי פעם אחרונה שראית חילוני נכנס למאה שערים ומטיף לגיוס?
מתי פעם אחרונה שביקשו ממך להוריד את הכיפה בכניסה לאירוע?

תחבורה ציבורית יש בשבת, בתי עסק פתוחים בכיפור?

שנמשיך בדוגמאות או שנעבור לנקודה: לא מעט אנשים מכל המגזרים, הדתות והעמים כן מנסים להתחשב ברגשות האחרים.

חרדים קצת פחות נוטים לזה.

נכון מאוד. אבל...

אין טעם לענות לו... הרי אנו מכירים את המצב - אדם חרדי לא מעוניין ולא מסוגל לשמוע ולהבין אדם אחר. כך שההסבר שלך ממש לא משיג את המטרה המובנית של המילה "הסבר"...

היום ראיתי שני עיתונים חרדים (המודיע ומרכז העניינים - אי אפשר להגדיר אותם קיצוניים. מרכז העניינים נחשב מאוד פתוח) - איזכור ליום השואה בכתבה קטנטונת. בעמוד עלום...
זו דרכם כסל למו...

אחי בן 10, לומד בחינוך העצמאי, לא באיזה חיידר. ההורים שם הם מה שנקרא "מודרנים".
שאלתי אותו "מה היה היום?" והוא לא הבין מה אני רוצה... (והוא ילד מאוד מאוד חכם).
שאלתי "מה אמרו היום בבית-ספר? היה משהו מיוחד?" - והוא פשוט לא ידע מה אני רוצה מחייו...
כששאלתי אותו "אתה יודע שהיום יום השואה?" אז הוא ענה "אה.. כן.. אמרנו תהילים כשהייתה צפירה". - והסבירו להם שזה לא שייך אליהם. זהו. (כבר התקדמות... במוסדות רגילים - אוטמים את החלונות, וכך גם אין צפירה...).
לכן הוא בכלל לא הבין מה אני רוצה ממנו.
מבחינתו זה יום רגיל לגמרי.

yoni13077

New member
דוקא עם זה אין לי בעיה

כשקוראים ליום העצמאות בלי בעיה "יום אידם" ברור שזה מראה הרבה על היחס של הצד החרדי לכל מה ששייך לציבור אחר. אבל זה שהם לא מאמצים את זה בתוכם פנימה ובמוסדות שלהם זה מובן לגמרי, זו זכותם ואין עם זה שום בעיה, בדיוק כפי שבעשרה בטבת או י"ז בתמוז לא בדיוק מלמדים את התלמידים בבתי ספר חילוניים על המהות היהודית של היום הזה..

החלק הבעייתי הוא כמובן ההתעלמות מרגשות חילוניים גם כשמדובר באזורים חילוניים. (בניגוד לאותם כתבים משועממים שנכנסים לשכונות חרדיות ומחפשים עוד כמה תמונות של התעלמות חרדית מרגשות חילוניים...).

eoli

New member
מה קיים מעבר

לטוב ולרוע [מעניין שאתה כותב לרוע ולא לרע כהקבלה לטוב] ?
אמור לי מעבר להררי החושך, האם החילוני המתלונן מוכן להיות קשוב למצוקת החרדי,או שלחרדי אין תלונות כלפי החילון שתופס תאוצה בארץ הקודש? האם חשבת שלהתלונן בלי לחפש תשובות במקומות הנכונים לתלונותיך- לגיטימיות?

אתם ממשיכים להנציח את הקיטוב בין היהודים שומרי תורת משה לבין הציונים שביקשו להקים מדינה בארץ האבות על ברכי התרבות המערבית ,ולהשמיד כל זיקה לתרבות היהודית.

אני לא צריך לחפש שם תשובות...

1. בגלל שאת לא מחפשת למה הבודהיזם לא נכון.
2. לא מרשים לגברים/נשים חרדים/יות לקרוא/ללמוד שום דבר מחוץ לגטו.. ומי כמוני יודע... - אז למה החילונים צריכים לחפש תשובות בכת דתית מלפני 3000 שנה?.
3. אני הייתי מן המצטיינים בישיבה... למדתי בישיבות חרדיות נחשבות... אלא שלמדתי ה-כ-ל, מורה נבוכים, כוזרי, העיקרים, רס"ג, ועוד ועוד... ופילוסופיה כללית, בדיקה של המקורות... וגיליתי שעבדו עלי... מה לעשות.

יצאתי בשאלה...
והרבנים כמובן מיררו...

"התרבות המערבית הקלוקלת" - מאפשרת לך להפיץ את בורותך ע"ג טכנולוגיה שהתרבות הזו פיתחה...

נ.ב. "מעבר לטוב ולרוע" - הוא ספר של ניטשה... אבל מה לי לצפות שתכירי...

אני ממליץ לכותבים, ואני בניהם, לא להאכיל את הטרולית הזו, הבה נפסיק להגיב לה. ככה היא תפסיק.
מה הכלל היא עושה בפורום אתאיזם, אם היא לא רוצה לנהל שיח, אלא רק להטריד?.

eoli

New member
"מעבר לטוב ולרוע"

אתה מאמץ את ניטשה ? יפה לך. התחלה יפה של ינוקא וכבר הוא מדמה בנפשו שהוא איש העולם הגדול,עם הזמן, אני מקווה, שתתקדם לפילוסופים הרבה יותר חכמים. בהצלחה

"תרבות מערבית קלוקלת". המצאות טכנולוגיות אינן תרבות,הן יוצרות תרבות. הבנת?

1. דווקא קראתי את כל ספרי התיאולוגיה של עמים שונים.
2. אתה מדבר על בורות! אתה יודע כמה חילונים עוסקים ללא לאות בדת היהודית.חלק ללמוד ולהרחיב את הדעת וחלק סתם לנגח מתוך שנאה עצמית וחלק להשמיד את הזהות היהודית המפן האישי. בחר איפה אתה נמצא על הסקאלה הזאת.
3. עבדו עליך? איך? וכיצד? ובמה? חתיכת נוכלים כל הרבנים שהיו לך. ומה עם כל אנשי הרוח והמדענים הדתיים,האם גם עליהם עבדו ?

eoli

New member
וכמה מדענים

חילונים יש ביחס למספר האוכלוסייה?

eoli

New member
שוב אותן מנטרות חלולות

באמת נחמד מצדכם שאינכם כופים נוכחות חילונית בשכונות שכל תושביהן יהודים שומרי מצוות.
אתם לא צריכים להיכנס לשכונה חרדית ולהטיף לגיוס,אתם עושים את זה מעולה גם מחוץ למאה שערים,וקול הטפת השופר שלכם נשמעת גם בתוך המרתפים. כל הכבוד לכם

ולשאלות הנבונות ביותר ששאלת:
מתי פעם אחרונה שראית שלט בתל-אביב ״אל תעברי בשכונתינו בלבוש צנוע?
מתי פעם אחרונה שביקשו ממך להוריד את הכיפה בכניסה לאירוע?

אמור לי באמת. אני ממש תוהה, מדוע אתם החילונים,הכופרים בתורת משה ובכלל בזהות היהודית,מרשים ליהודי להיכנס עם כיפה למועדונים או לטייל בטיילת התלאביבית,או בכל מקום שהחילוניות שולטת ביד רמה,וליהודיה להסתובב בלבוש צנוע כיאה לבת ישראל?

אודה לך מאד אם תואיל בטובך לענות על שאלתי.

למעלה