גלמור

neophile

New member
עיוות דרך הטבע

זוהרים- glamourous "כל אחד צריך פסגה אליה יוכל לשאוף" אחלה קלישאה, באמת. אתה תסכים איתי שבעולם החיות , המשיכה מבוססת על נתונים טבעיים בעוד בעולם בני האדם אתה תראה דוגמניות אנורקטיות...מה מושך בהן? שום דבר טיבעי זה בטוח. משיכה היא עניין של המיינד החייתי וכשהיא מבוססת על הטבע אין שום פסול בה, אך כשאנו משתמשים בזוהר כדי להביא למשיכה זהו מצב לא טיבעי. זה מביא ליצירת מיקסם וללא מעט בעיות פסיכולוגיות שהיווצרותם היא רק הגיונית בעקבות העיוות של דרך הטבע.

עולם החיות

"אתה תסכים איתי שבעולם החיות , המשיכה מבוססת על נתונים טבעיים". לא, ממש לא. בעולם החיות ההבדל הוא שהזכרים הם אלו שמתקשטים ולא הנקבות, ולרוב הנקבות הן אלו שבוחרות בזכר. והזכרים מתקשטים ועושים מאמצים בשביל זה. דבר זה נקרא "עקרון ההכבדה". העקרון טוען כי הזכרים למעשה בכוונה מפריזים בכל מיני מעללי גבורה כדי להוכיח את עליונותם בכביכול על זכרים אחרים. השקנאים הזכרים למשל, בעונת ההזדווגות, מגדלים מעין תבלול על העין אשר מקשה עליהם לראות - ולכן מקשה עליהם לשלות דגים מן המים. זכר שבכל זאת מצליח לשלות יותר דגים מאחרים והתבלול שלו גדול משל אחרים, נחשב למוצלח יותר ויותר נקבות תזדווגנה עימו. הטווס הוא גם כן דוגמא מצויינת - ככל שזנבו של הטווס גדול יותר ויפה יותר, כך הוא נחשב ל"מוצלח יותר". להשרדות זה לא תורם לו הרבה. דברים דומים מתרחשים גם בין יונקים שונים (שם גם קרבות בין זכרים הם דבר נפוץ) ואפילו חרקים.

RainBird

New member
דז'ה וו. שיעורי ביו- חמש. אני מסכים אגב. אני לא חושב שיש סוג של התנהגות אנושית שאין לה השתקפות בטבע מסביב.

neophile

New member
אלו עדיין נתונים טבעיים

שקשורים ליכולת לשרוד . "להשרדות זה לא תורם לו הרבה" זה כן תורם לו להשרדות על ידי כך שהוא מביא צאצאים.

בקיצור

קרא עוד על עקרון ההכבדה. מה לעשות שהפילוסופיות שלך לא תואמות את מה שקורה בפועל? זה בדיוק מה שאנחנו, בני האדם עושים, רק שאנו עושים זאת על פי אופנות.

neophile

New member
החיפזון הוא מהשטן

אני משוכנע שלקבוצות גדולות של אנשים באפריקה(בתור דוגמה) ממש לא איכפת מהאופנה שלך. או לקבוצות גדולות של מוסלמים שרוצים לשרוף את האופנה שלך. או לקבוצות גדולות של אנשים שלוקחים תרופות פסיכאטריות מפוקפקות או לכל דור חדש שנולד שצריך להתמודד עם החרא שאנחנו ממשיכים להעמיס על המערכות הפסיכולוגיות שלנו. הכי עצוב זה שאתה באמת מאמין שזאת הדרך ה"טבעית"....

גם אצלם אלו אופנות

שונות מאשר בעולם המערבי, אשר מחליף את האופנות שלו בקצב מהיר יותר. הדוגמא שלך לגבי האיסלאם היא גם לא קונקרטית בעליל, כי מה טבעי בלהכריח אישה להתעטף כולה מכף רגל ועד ראש ולהשאיר בקושי רווח כדי שתוכל לראות? גם אצל שבטים אפריקניים שונים יש שימוש בשינויי גוף שהם אפילו חריפים יותר מאשר בתרבות המערבית, בשם "היופי" (שלא לדבר על המנהג הנפוץ של מילת נשים באפריקה). תציץ פעם בתמונות מאפריקה - הצלחות בשפתיים, הארכת הצוואר, הגדלת התנוכים, קעקועים. הדבר קיים גם בחברות שבטיות בדרום אמריקה. לאורך כל ההסטוריה האנושית זה מופיע, גם אצל שבטים שאתה רואה אותם כ"קרובים לטבע" מאשר האדם המערבי. בטבע דרך אגב, מגוון התופעות הוא רחב הרבה יותר מאלו שציינתי. מה לעשות, את הקורס שלי בהתנהגות בעל חיים למדתי כבר. כמו שציינתי קודם, אני מציע לך להציץ במה שמכונה "עקרון ההכבדה" ותגלה דוגמאות נוספות. הידעת שיש מין של ציפורים אשר הזכר בונה בו ממש "בתים" מקושטים (לא מדובר בקן, משום שאותו "בית" משמש רק לחיזור והזדווגות בלבד, הנקבה מטילה את ביציה במקום אחר). כמו שכתב shataltal, האדם הוא לא שונה בזה, הוא רק יותר מורכב.

neophile

New member
פיספסת אותי

מה שהבעתי בדוגמה שלי על האיסלם ועל שבטים באפריקה זה חוסר הסכמה עם המשפט הזה "זה בדיוק מה שאנחנו, בני האדם עושים, רק שאנו עושים זאת על פי אופנות." המציאות היא שזה נכון לגבי ה"עולם" שאתה חי בו , אין לכך משמעות אובייקטיבית. אני מאמין שהאדם הוא לא רק המיינד החייתי, לפי מה שאתה כותב , אתה יודע שהאדם הוא לא רק המיינד החייתי . שהמונח המתאים להגדיר את האמונה הזאת היא מטריאליזם. מה שאני לא אוהב לגבי מטריאליסטים זה שהם מציגים את ראיית העולם שלהם בתור ידיעה כשלמעשה זאת אמונה כמו כל האמונות. הם תמיד יתנו את התחושה שהם יודעים... בתכלס זאת אמונה ,אמונה שהם כופים .

RainBird

New member
מזכיר לי קצת את הגישה ב"חולית" עושים מבחנים להפריד את "בני האנוש" מהאחרים.

עכשיו איבדתי אותך לגמרי.

לדעתי אתה מתבלבל בין מה שאובייקטיבי לבין סובייקטיבי. אבל זו רק דעתי.

shataltal

New member
קלישאות

אומרים שלאדם שגר מבית מזכוכית לא מומלץ לזרוק אבנים.. משיכה מבוססת על סולמות הצלחה בהתאם למין החיה. היו כאן כמה דוגמאות כבר בשרשור. המין האנושי הוא מין מורכב יותר וישנם סולמות רבים המבטאים הצלחה. דוגמאות לסולמות הללו הם השכלה, ממון, כח וכן, גם יופי. אנחנו עד כדי כך מורכבים שלכל אחד יכול להיות סולם אישי משלו ולכל סיר יש מכסה. אם אני מבין אותך נכון אתה טוען שאנשים מחפשים משהו להעריץ ואז נוצרות דוגמניות התופסות את הגלמור שמסתובב באויר ונוצר מצב של מכשפה בעלת כורחה ומצב לא טיבעי. אני טוען שיש אנשים יפים שמקבלים הערצה ובזכות זה נעשים יפים אפילו יותר וזה טיבעי לחלוטין (בכלל אני לא מבין איך אפשר להגיד על משהו שהוא לא טיבעי). התעלמת לחלוטין מכל מה שאמרתי בשרשור וחזרת לעמדת המטיף הכל יודע ולעמדות שלך. בעינייך, דוגמניות הן לא יפות וזה משהו לא טיבעי. בעיני רבים הן כן וטיבעיות לחלוטין. יכול להיות שאתה צודק. אני רק אומר שיכול להיות שגם לא.

למעלה