גלי חום

• פותח הנושא liva
  • פורסם בתאריך

liva

New member
גלי חום

שלום רב, אימי (בת 65) סובלת מגלי חום ולוקחת הורמונים מזה עשר שנים. האם ידוע לכם על טיפול "בריא" יותר בתופעה? תודה, ליבה

גלי חום

שלום רב, בהחלט ניתן לעזור לאם בתופעות אותן את מתארת ע"י הדציפלינות השונות ברפואה האלטרנטיבית. יש רק לקבוע תור אצל המטפל/ת ולהתחיל בטיפול. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

מוטימוט

New member
"כמו קומקום שרותח עם מעט מדי מים"

....זהו הסבר סיני לתופעת גלי החום בגיל המעבר. בראיה הסינית בגיל המעבר יש החלשות של האיברים, כמות הנוזלים והתמציות יורדת, ואילו עוצמת החום בגוף קבועה ולכן תהיה רתיחה חזקה יחסית שתתבטא בגלי חום, יובש בפה ובעיניים, שינה חלשה, החלשות השלפוחית, שינוי מצב רוח ועוד. תאור ציורי של הבעיה אך יעיל. טיפול בצמחים ודיקור סיני יקל באופן משמעותי על הסימפטומים ויטפל בבעיה מהשרש. בברכה מוטי

לעיתים איזון מינרלים מספיק

תני לה לקחת אצות - Kelp - אחת ליום ואם המצב לא השתפר לאחר כשלושה שבועות כדאילפנות להומיאופט.

האם זו לו מעט יומרנות

ד"ר נכבדה, להמליץ על טיפול וירטואלי? האם אין אנו זקוקים למעט יותר מידע על המטופל? האם לחומר אין תופעות לוואי והוא בטוח לשימוש? אשמח ללמוד מניסיונך. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

יומרנות? להציע להתנסות דבר שעבד?

לדעתי שלומי, ואולי אני טועה, הפורום נועד לתת טיפים לאנשים, לא בהכרח לקדם את העבודה שלנו. מעניין שאינך מתנגד לכך שאפנה להומאופט, תחום שאיננו במגוון כשורי, אך אתה חושב שיומרני לאפשר לאדם לנסות להגיע לאיזון עצמי שעשוי לחסוך לאותו אדם זמן וכסף.... לא חביבי, זה לא יומרני שכן לא קבעתי, בלא לבדוק את האדם, כי אצה אכן תהיה הפיתרון לבעיה אלא אמרתי כי גם אפשרות זו קיימת וכדאי לנסות אותה במהלך שלושה שבועות כדי לבדוק האם כן/לא היה שיפור. אודה לך אם תאיר את עיני היכן נמצאת כאן יומרנות. שבוע טוב

אומר לך היכן היומרנות

בוקר טוב, אנחנו, אנשים הרפואה האחרת, טוענים כי דרכנו היא גוף ונפש, אנו אומרים כי כל דבר בחייו של האדם קשור לכל דבר, והטיפול חייב להיות אינדבידואלי. כאשר מגיע חולה לרופא ואומר לו כי יש לו דלקת גרון, הוא נותן אנטיביוטיקה X, לאחר חצי שעה מתקשר לרופא אדם אחר ואומר כי גם לו יש דלקת בגרון, הרופא לא בודק אותו ונותן לו את אותה האנטיביוטיקה. אנחנו אומרים כי לכל אחד מגיע הטיפול האישי שלו, אם אקח את ההומאופתיה, אז הדלקת בגרון יכולה להופיע אצל אישה לאחר שהחבר עזב אותה, או אצל הילד לאחר שראה בחצר הבית נחש, כל אחד יקבל טיפול אחר. פונה גברת בפורום, אומרת כי יש לה גלי חום או טחורים ואוטומטית מציעים לה את "נוסחת הפלא" - אין אני טוען כי הנוסחה היא נכונה או לא נכונה, אני אומר כי יש כאן משהו לא תקין, זאת לא התנהגות של מטפל שמבין משהו בניהול מקרה ובהתיחחסות למצב הספציפי של האדם. תתארי לך שמישהו ישאל אותי האם לקחת רמדי X למצב של טחורים, ואני אומר לו: "כן תיקח, זאת רמדי נהדרת לטחורים", ולאחר יומיים הוא יתחיל לדמם מכל חור אפשרי. - מי לוקח אחריות? - מאיפה החוצפה לתת לאדם טיפול וירטואלי? אפשר להעלות סיבות שונות למה הוא סובל, אפשר להציע לו לפנות לדיציפילנות שונות אשר יכולות לעזור לאדם, אך לפי הבנתי הצנועה, אני פוסל בצורה חד משמעית לתת טיפול וירטואלי, ועוד טיפול וירטואלי ספציפי. האם אותו מוצר שאת הצעת, ואני יודע כי כוונתך הייתה טובה, לא יכול לגרום לתופעות לוואי? האם אין שום סכנה בשימוש בו? לגבי כסף, אני חושב, סליחה אני יודע, שאין קיצורי דרך, אדם לא יכול להיות בריא אם הוא לא ילך בדרך הנכונה, אין קיצורי דרך ואין לקבל טיפול ללא תמורה, אתה רוצה להיות בריא, צריך לשלם עבור זה כסף, אין בזה בושה, זאת האמת. אם תקראי בכתבי הקודש, תראי כי אוסרים על רופא לטפל באדם, למעט מקרים של הצלת חיים, ללא קבלת תמורה. דיברנו כבר רבות על כך בפורום. הכסף נועד להגן על המטופל ועל המטפל ביחד, אבל זה לא העניין כאן. אם תקראי את ההודעות שלי, אני לא אומר לאנשים לפנות רק להומאופתיה, למרות שאני יודע כי זאת הדרך הכי טובה שיש, אני אומר להם לפנות לאחת מהדיציפלינות של הרפואה האלטרנטיבית, אני חושב כי זאת הדרך. מטרת הפורום, לדעתי, היא לא להתחיל ולרשום מרשמים ורטואלים, אלא להביא לאנשים את המודעות על השיטות השונות, להסביר מה ניתן להציע להם, להסביר כי רפואה משלימה היא לא... תגיד לי מה כואב לך וירטואלית ואני אתן לך צמח ואתה תהיה בריא. ונקודה נוספת, האם את ד"ר לרפואה? כי עד כמה שידוע לי, החוק במדינת ישראל (ולצערי לא אוכפים אותו), אומר בצורה מפורשת כי אם אדם אינו ד"ר לרפואה, הוא חייב לרשום למה הוא ד"ר האם למשפטים, מחשבים ועוד.. רישום ד"ר ללא התמחות מעידה כי אתה ד"ר לרפואה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

'אנחנו' שלומי מי בחר בך כדובר שלנו?

תוסף מזון איננו טיפול. לידיעתך חביבי כ 80% מגוף האדם הוא נוזלים, מינרלי וויטמינים. כשאדם מתיחס לעצמו בכבוד ומגיע לאיזון נוזלים, מינרלים וויטמינים רק לעיתים נדירות יצטרך לרפואה המשלימה או המדעית וגם זאת בגלל דברים הנובעים מחוסר איזון רגשי/מנטלי. האם אתה מודע לכך שאדם יכול ללמוד בעצמו גישות של תכנות מוח, חשיבה ודיבור חיובי, להשתחרר מלבוש ודקורציה שחור/אפור ויחד עם האיזון הנ"ל רק לעיתים נדירות, אם בכלל, משהו יזדקק לעזרה של מטפל/ת רופא? האם ידעת כי הדרך בה אתה מציג רפואה מדעית עלולה להעמיד אותך בפני מצב משפטי לא נעים? לכל דבר יש סיבה ולכל אדם יש את המטפלים המתאימים לו. קיימים הרבה אנשים שיאמרו כי כל שהוא בבליעה, מאחר והוא מושפע מרגשות ומחשבות וממצב מערכת העיכול ממילא איננו יעיל או אחרים שיגידו כי השימוש במוצרים בבליעה הוא זמני או אחרים שיגידו כי השימוש במוצרים בבליעה ממכר או......... כדאי חביבי שלא לנסות לקדם תחום כלשהו בדרך המנסה להפחית מהתחומים האחרים שכן זה יחזור אליך כבומרנג. במקום זה עדיף לכבד את כולם ולתת גם לתחום שלך ייצוג. שבוע טוב

SideKick

New member
זו הגישה ולא התחום...

אני חושבת שהוויכוח סטה מעט. איננו מדברים כאן על הומיאופתיה מול תחומים אחרים. וכפי שאני הבנתי את שלומי, הוא כלל לא מנסה להעמיד את ההומיאופיה מעל תחומים אחרים, וזאת למרות שהוא אכן מאמין (ותקן אותי שלומי אם אני טועה) שהומיאופתיה היא הדבר הטוב ביותר מבחינתו. הטענה היתה לגבי נתינת "מרשם" לתופעה מסוימת באופן וירטואלי. כן, גם אני קפצתי כשקראתי את ההוראה שלך (והיא נרשמה כהוראה ולא כהצעה) - תני לה Kelp למשך שלושה שבועות. לאחר מכן... וגו'. לדעתי אנשים שעוסקים בגישה הוליסטית, אינם צריכים לתת עצות מסוג זה לאחר קריאת שתי שורות מצדו של המטופל (ועוד בנוסף לכך במקרה הנ"ל לא היתה זאת המטופלת שפנתה, אלא בתה). באמת אין בגישה כזאת שום דבר שונה מאשר רופא שמטופל מתקשר אליו ואומר לו: ד"ר כואב לי הראש ואני מקורר נורא, והרופא עונה לו: קח אקמול פעמיים ביום ותישאר בבית שלושה ימים. גם אני לא עוסקת בהומיאופתיה, ועם זאת אינני יכולה לראות את עצמי עונה למישהו שמתקשר אלי ומתלונן על צוואר תפוס וכאבים בשכמה הימנית העליונה - תעשה שלושה סיבובים עם הצוואר לכל כיוון ארבע פעמים ביום, אחר כך תטה את הראש ימינה ותרים את היד השמאלית בעדינות למעלה. ואם בנוסף לכל יש לו גם כאבים בגב התחתון שהוא איננו מודע להם כרגע ואינני יכולה לראות אותם דרך הטלפון? ואם נתפס לו הצוואר והכאבים בשכמה העליונה הם כתוצאה מחסימה באזור בית החזה? או שיש לו גם דלקת גרון, אבל הוא לא מודע לקשר בין הדברים? ואם יש שם גם חוסר איזון והעברת משקל יתרה לברך השמאלית? הרי לכל אחד מן המקרים הללו אגש באופן שונה לחלוטין. לסיכום - הייתי מצפה מאנשים עוסקים בתחומים הוליסטיים לאמץ גישה טיפולית שכוללת ראייה רחבה יותר של האדם שפנה לטיפול.

בהחלט הבנתי

היה בתשובה הרבה "רוח". ולידיעתך, האחרונה שאת יכולה לומר עליה שהיא מחפשת ויכוח זאת SideKick. היא אומנם לא ד"ר, היא אישה נהדרת, מקסימה ואישה מיוחדת במינה, ועם כל הצניעות, יש לך עוד הרבה מאד ללמוד ממנה. ודרך אגב, במה אמרת שיש לך תואר ד"ר? בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

רוח ואוירה

חברי היקרים לפורום, אנא, אם אתם צריכים שק איגרוף, אתם מוזמנים אלי הביתה, יש לי יופי של שק. ואם זו לא המטרה, קצת יותר אהבה וקצת פחות רוח יעשו את העבודה. אולי המשימה ההתפתחותית של הפורום היא להצליח לאהוב את מי שבעינינו ממש טועה.
איכשהו זה תמיד יוצא מישהו אחר ולא אנחנו, שמתם לב? לילה טוב שרון

freearth10

New member
../images/Emo45.gif

יתכן וזה חלק בלתי נפרד מהצמיחה שלנו, אבל אני בזמן האחרון ממעיטה לכתוב, כי כבר נמאס לי לספוג כל כך הרבה חבטות. על כל מילה או משפט. נראה לי כאן שמאבק הכוחות עדיין לא תם. וזה מאוד חבל. אנשים נכנסים לכאן, לא מבינים בכלל, איך אנשים שמדברים על שלווה ורגיעה חובטים כך האחד בשני. להחליף דעות, להתווכח - כל זמן שהביקורת היא ביקורת בונה, יכול לתרום רק ל-2 הצדדים. דברנו כאן לא מעט על מוצרי מדף, אז אני לא בעד, אבל יש בינינו כאלה שזו עבורם הבחירה הראשונה. לא צריך מייד לטרוף אותם, כי זו רק הבחירה הראשונה. הבחירה השנייה היתה טיפול הומיאופתי. אין לי מושג למה דווקא טיפול הומיאופתי, אבל זו היתה ההעדפה של אסתיה. אולי מתוך הנסיון האישי שלה, או מתוך כל סיבה אחרת. אז אם מישהו חושב אחרת שיאמר את דעתו. לא תמיד צריך רק לתקוף את האחר. לאסתיה יש הרבה מה לתרום בפורום הזה. להבריח אותה זה לא הדבר החכם ביותר לעשות. גם אם הדעה שלה לא תואמת ב-100% את כל מה שרובנו חושב ועושה. מאיה

חברה יקרים

קראתי שוב ושוב ושוב אפילו נתתי לשכן לקרוא את חילופי הדברים האחרונים עם הד"ר ל..(אין לי מושג למה), ואני חושב כי הבעיה, ויש בעיה היא בהבנת הנקרא. לצערי מידי שבוע מתפרסמים נתונים המעידים על בורות מסויימת של תלימדי בית הספר בכיתות הנמוכות, בתחום הבנת הנקרא. לצערי לא מבצעים את המבדקים הללו על מבוגרים, וחבל, אולי זה יהיה תנאי הכרחי לקבלת תואר או לקבלה לקורסים ברפואה משלימה. הנושא עם הד"ר ל..(אין לי מושג למה), היה על נתינת טיפול וירטואלי, ולא על פנייה להומאופתיה. הד"ר ל..(אין לי מושג למה) בחרה לקחת את הנושא לכיוון אחר לחלוטין, וכאשר אמרו לה כי זה מה שהיא עושה היא.. השאר היסטוריה. מבחינתי, יש מקום להצדקת הפורום, כאשר חלק מהמטרות הוא להסביר לציבור הרחב מהי רפואה אלטרנטיבית, מהן האופציות השונות? ולא לתת טיפול וירטואלי!!! אני טוען כי הצעה לטיפול וירטואלי לא רק שהוא לא מקצועי, הוא אפילו יכול לסכן את חיי המטופל וזה משהו שאני אתייחס אליו כל יום וכל שעה, בכל מקום ובכל הזדמנות, ולמי שיש בעיה עם זה... יש לו בהחלט בעייה. אני לא מבין, חלקכם הלך ולמד שנים רבות בכדי לרכוש מקצוע, לימדו אתכם כל יום, כי הטיפול הוא אינדבידואלי ולכל אחד יש להתייחס אחרת. אז מה עם כל העקרונות והאמונה שלכם בדרך זו, האם הם נעלמים לעומת האגו המנופח של... אני אגיד לך וירטואלית מה אתה צריך? אולי רצוי לפתוח עוד פורום ושמו בישראל יהיה "רפואה טבעית", שם ניתן לחלק מרשמים, להמליץ על טיפולים - דוד מה אתה אומר? כל אדם עם טחורים יקבל מרשם של צמח כזה או אחר, כי הפורום לרפואה טבעית מטפל במחלות והאדם מאחורי הטחורים לא מעניין את המטפל!!! ולגבי "רובנו חושב" אשמח לקבל את הניתוח המדעי ואת ההצבעה החשאית שקבעה כמה זה רובנו? יום טוב לכלכם, שלומי.

מי זה "רובנו"?

לא יודע. אבל הגישה הרווחת בפורום היא בדיוק זו: "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנ/י למטפל מוסמך." שלומי, כשאדם אומר שתפוסים לו השרירים בשכמות, אפשר להגיד לו: "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה/י למטפל מוסמך." אפשר גם להגיד לו שעד שיגיע למטפל מוסמך, אמבטיה חמה יכולה לעזור, אם אין לו לחץ-דם גבוה. זו לא שרלטנות - זו עזרה ראשונה, שלא באה להחליף טיפול מקצועי. בשביל "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנ/י למטפל מוסמך." לא צריך פורום. מספיקה הודעה מוקלטת.

דבר נוסף:

הרבה אנשים רוצים לא רק לדעת למי לפנות, הם רוצים גם להבין מה קרה להם. כשאדם אומר שיש לו מיגרנות, גב תפוס, ל.ד.^, והוא כל הזמן במתח, ושואל למה זה מגיע לו, זו לא שרלטנות להעלות אפשרות שהוא סובל מסטגנציה של צ'י הכבד, ושטיפול מקצועי יכול לעזור, רק שאי אפשר לתת אותו בפורום. שוב - זו לא שרלטנות אם אתה מסייג את הדברים כראוי, מסביר שאין אפשרות לאבחן במדויק בלי לבדוק את המטופל, ומבהיר שאין תחליף לפניה למטפל מקצועי.

למעלה