גלי חום

• פותח הנושא liva
  • פורסם בתאריך
סטגנציה של צ'י הכבד ?!

בכמה אחוזים האבחנה נכונה "כשאדם אומר שיש לו מיגרנות, גב תפוס, ל.ד.^, והוא כל הזמן במתח, ושואל למה זה מגיע לו"? ולמי שלא הבין, יכנסו 100 אנשים שיגידו את אותו המשפט, לכמה מהם האבחנה תהיה ודאית ויש להם "סטגנציה של צ'י הכבד"? אשמח לשמוע כמה חוות דעת של מטפלים. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

הבנת הנקרא או קריאה סלקטיבית?

האם המשפט: שוב - זו לא שרלטנות אם אתה מסייג את הדברים כראוי, מסביר שאין אפשרות לאבחן במדויק בלי לבדוק את המטופל, ומבהיר שאין תחליף לפניה למטפל מקצועי. היה כל-כך לא-ברור?

ושוב הבנת הנקרא.

דוד, 1. התעלמת מהשאלה שלי לגבי הסטגנציה, אשמח לקבל מענה. 2. האם תשובה שהיא:"תני לה לקחת אצות - Kelp - אחת ליום ואם המצב לא השתפר לאחר כשלושה ..." מקובלת עלייך? 3. הבעיה, ודנו בה וכל פעם שוב ושוב.... ההסתיגות כאן היא מאד מאד מינורית, יש כאן הרבה אנשים טובים, הרבה אנשי מקצוע מעולים שיודעים מה הם אומרים ואיתם אין לי בעיה, הם נותנים כיוון, מעלים מחשבות וזה בסדר גמור. הבעיה היא שיש צורך, לצערי יותר מידי לחזור שוב ושוב ושוב, כי אנחנו לא יכולים לתת אבחנה וירטואלית, ובשום אופן לא יכולים להמליץ על טיפול כלשהו ואפילו לא על משהו מקל. וזאת למה: - אנחנו עוברים על החוק. - אנחנו לוקחים אחריות כבדה ולא מודעים כי הצד השני יכול פשוט לפנות לבית משפט ולתבוע אותנו בתור מטפלים אם גרמנו לו נזק. - והכי הכי חשוב, אנחנו גורמים נזק למטופל ולמקצוע שלנו. שאלת אותי לפני זמן רב לגבי ARNICA, אמרתי לך שאם אתה רוצה עזרה תתקשר, זוכר... ואמרת לי מה הבעיה לתת יעוץ וירטואלי, הסברתי לך אז ואני אסביר לך עכשיו, ותקשיבו טוב. אני יכול לתת לתינוק ARNICA לאחר ברית המילה, ושבוע אח"כ אחד מההורים יפצע בתאונת דרכים. מי שמבין את האנרגיה של הרמדי יבין כי ישנו סיכוי גדול כי "התאונה נגרמה בגלל הרמדי", כאשר יצא לי לדבר עם האבא הפצוע הוא אמר לי כי הוא רק הריח כמה פעמים את הרמדי לפני שהוא נתן אותה לתינוק, מי שלא מקבל זאת זה סיפור אחר. כנ"ל לגבי כל חומר, לצמח יש אנרגיה, אתה יכול לתת אותו לבעיה מסויימת והוא יקלקל איבר אחר באורגניזם. אנחנו צריכים להיות אחראיים על מה שאנחנו עושים!!! אם אתה רוצה עוד דוגמאות אני יכול לתת לך הרבה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

1.סטגנציה של צ'י בהחלט יכולה להראות

את כל הסימפטומים שציינתי, וכמוה עוד כמה אפשרויות - בשביל זה הוספתי את ההסתייגות ממנה התעלמת: שוב - זו לא שרלטנות אם אתה מסייג את הדברים כראוי, מסביר שאין אפשרות לאבחן במדויק בלי לבדוק את המטופל, ומבהיר שאין תחליף לפניה למטפל מקצועי. 2. התשובה: "תני לה לקחת אצות - Kelp - אחת ליום ואם המצב לא השתפר לאחר כשלושה ..." לא מקובלת עלי, כי היא ניתנה בלי המלצה חד-משמעית לפנות למטפל, ובלי ציון של "נורות אדומות" שמחייבות הפסקת התהליך הטיפולי. 3. אם הסיפור נכון, אז האחראי לתאונה הוא זה שנתן את הארניקה, ולא הזהיר את האבא איך לתיתה לתינוק. שלומי, האם פורום "חוק ומשפט" נותן ייעוץ משפטי? לא, הוא נותן מידע, רעיונות והצעות. האם פורום מכוניות מלמד נהיגה? לא, הוא נותן מידע, רעיונות והצעות. האם פורום צלילה מלמד צלילה? לא, הוא נותן מידע, רעיונות והצעות. אותו אדם, עם כתפים תפוסות, כאבי גב ומתח, שיקבל כאן "אבחנה מבדלת" שיתכן שיש לו סטגנציה בצ'י הכבד, עדין יצטרך להגיע למטפל שידקור אותו ו/או יטפל בו בכל צורה אחרת, ואני מקוה מאוד שאותו מטפל לא יסמוך על מה שנכתב בפורום אלא על הבדיקות שיערוך בעצמו. אני שואל שוב: בשביל מה, לדעתך, יש לנו פורום?

אמבטיה חמה

ידידי היקר, אם אתה חושב שלא צריך פורום, אני מכבד את דעתך, וצר לי כי כך אתה מרגיש. לגבי האמבטיה החמה אני לא מסכים איתך, אני חושב כי הוא צריך... מה שהוא צריך. יש אנשים שלא סובלים מבעיות ל.ד. וחום מחמיר אותם. לכן אסור לומר להם לעשות אמבטיה חמה. אז מטפל יקר, האם ראית פעם מישהו שמוחמר מחום ששולחים אותו לעשות אמבטיה חמה? מקווה שלא תזכה לראות. אמבטיה חמה זהו טיפול והוא יכול לגרום לנזק, אולי לא ראיתי אך זה קיים. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

אני דוקא חושב שכן צריך פורום,

ובהחלט אפשר להגיד לאדם שאפשר לנסות אמבטיה חמה, ושזה לא תחליף לטיפול מקצועי. מה שאני לא מבין, הוא למה אתה חושב שצריך פורום?

freearth10

New member
לא כל האנשים

שמגיעים לכאן ילכו מחר למטפל. חלק בהחלט שואל כדי לקבל תשובה של sos שתקל על הסימפטום, כדי שיוכל שוב לתפקד פחות או יותר. והשאלה הגדולה היא האם אנחנו צריכים לעזור לאותו אדם להגיע לאן שהוא רוצה/יכול כרגע להגיע או לא לתת לו שום עזרה ממשית כך שבמוקדם או במאוחר הוא יגיע שוב אל הרופא הקונוונציונאלי או אל המטפל האלטרנטיבי. אני חושבת שאנחנו צריכים לכבד קצת את רצונותיהם של אלה שנכנסים ושואלים. כמובן שנאמר את דעתנו, אבל אנחנו לא יכולים לכפות עליהם טיפול. ללכת לטיפול זו החלטה שלהם. כאשר משהו נכנס ומעלה שאלה ורואה כאן דיון ענייני מנקודות מבט שונות מבין שיש לרפואה האלטרנטיבית מה להציע ואולי הוא יצליח אפילו לבחור לו תחום אליו הוא הכי מתחבר. בשביל תשובה אחת שהיא אמנם הכי נכונה, באמת לא צריך פורום. גם אני לא רואה טעם כל פעם מחדש להכנס ולאמר כאן קנסיולוגיה יכולה מאוד לעזור, כי אתם הרי כבר יודעים, שאני מאמינה שבכל תחום כל תחום יכול לרדת לשורש הבעיה ואפילו בבעיות מאוד ספציפיות כמו דיסלקציה והיפראקטיביות אני לא חושבת שקנסיולוגיה זה התחום היחיד בו ניתן לעבוד על השינוי, בדיוק כמו שאני לא חושבת שרק דרך טיפול רפלקסולוגי ניתן לטפל בבעיות בגב. כך שלהכנס כל פעם ולהציע את התחום בו אני הכי מבינה - לא נראה לי רלוונטי מבחינתי, נשמע לי יותר מסחרי. ולאלה שכן רוצים בטיפול, התשובות כאן יכולות רק להגביר את הרצון שלהם להגיע לטיפול כי הם יבינו אולי גם קצת על מה שעומד מאחוריו. אנחנו לא כאן בשביל להחליט עבור אחרים. אנחנו כאן בשביל לפתוח אותם קצת לעולם שלנו ואולי אפילו בשביל לפתוח בעבורנו תחומים אליהם לעולם לא חשבנו שנגיע.
מאיה

bestofhealth

New member
אמונות וחשיבה

דוד, אתה כותב: "כשאדם אומר שתפוסים לו השרירים בשכמות, אפשר להגיד לו: "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה/י למטפל מוסמך." אפשר גם להגיד לו שעד שיגיע למטפל מוסמך, אמבטיה חמה יכולה לעזור, אם אין לו לחץ-דם גבוה. זו לא שרלטנות - זו עזרה ראשונה, שלא באה להחליף טיפול מקצועי". זה מצביע כי קיים אצלך איזון, וכי אתה לא נעול על מוסכמות פשטניות. זו תכונה טובה. לרוב האנשים יש בעיה להתמודד עם מורכבות או גוונים בכל הקשור לקבלת החלטות. הם אוהבים שדברים יהיו פשוטים: מותר לאכול מוצר X או אסור, מותר לומר Y או אסור. ...ואז הם מנסים לכפות על אחרים לעשות לפי אמונתם. זה דומה למה שמתרחש עם רופאים. חלקם הגדול לומדים מה לחשוב, אך אינם לומדים כיצד לחשוב. זה לא משאיר מרווח או מקום לסתגלות והתאמה לעובדה כי כל כך הרבה דוקטורינות רפואיות נמצאות בתהליך של התחלפות, ומייצגי הגילדות הרפואיות הנושנות נעלמים לאיטם, כאשר הכלכלה הרפואית משנה כוונים מתוך מגמות אינטרסנטיות שונות, וכשתרבויות פופולריות כופות שינויים. לצערינו, מסתבר כי גם רבים מהמרפאים ההוליסטים מבוצרים עמוק באמונותיהם ממש כמו חברי הגילדה הקונבנציונאלית. זוהי אולי הסיבה להתנגחויות התמידיות בין שני ענפים אלה של רפואה. הסיבות הן יותר מ-רק כלכליות או טריטוריאליות. הן נעוצות בעובדה הפשוטה שבני אנוש ניחנו במוחות אשר אינם אולי מתאימים למשימה של חשיבה צלולה והגעה לקונצנסוס. אני חושב שצעד אחד לקראת הארה, היא ההכרה בעובדה המתסכלת, שלשאלות חשובות באמת, יש יחסית תשובות מעטות בלבד, וגם אלה רצוי שתעוררנה בתוכנו מפעם לפעם חשד בריא. זוהי דעתי שהכרה מסוג זו, אינה מובילה לשיתוק ואינרציה, נהפוך הוא, היא מובילה לסובלנות יתר והתחשבות בדעות של אחרים. אני מוצא כי עבודה מתוך עמדה הגורסת כי כל דבר בו אני מאמין הוא לפחות חלקית לא נכון, תורמת לחוזק ולא להיחלשות. זה מעניק את היתרון שבו המוח נמצא תמיד בהילוך ותמיד חושב, בודק מחדש ומתבונן. יום טוב

אהבתי את הקטע:

"אני מוצא כי עבודה מתוך עמדה הגורסת כי כל דבר בו אני מאמין הוא לפחות חלקית לא נכון, תורמת לחוזק ולא להיחלשות. זה מעניק את היתרון שבו המוח נמצא תמיד בהילוך ותמיד חושב, בודק מחדש ומתבונן."

SideKick

New member
ולא רק הקטע...

גם הודעתו של Bestofhealth באותו נושא שעורר את המחלוקת בדיוק, ראויה לציון. זאת דוגמה איך אפשר להתייחס בדיוק לאותו נושא (גלי חום), בדיוק מאותה דיסיפלינה (צמחי מרפא), ולא ליפול לבור של מתן טיפול וירטואלי ללא שום מידע על המטופל. בהודעה הזאת יש גם שפע של מידע וגם הכרה והתייחסות למגבלות המדיום. לפי דעתי לשם צריך לשאוף בפורום מסוג שכזה, כל אחד בתחומו.

../images/Emo18.gif../images/Emo70.gif

שלא יהיו שום אי- הבנות: הדיון הזה (לפחות מבחינתי) הוא עקרוני, על רוח הפורום שלנו, ולא אישי. לא מדובר על דרך-הכתיבה של X או Y, אלא על האוירה הכללית בפורום.

bestofhealth

New member
HOT FLASHES

שלום LIVA, הדברים הבאים נמצאו יעילים להקלה מגלי חום וכאלטרנטיבות לטיפול הורמונאלי POST MENOPAUSAL: ויטמין E ויטמין C קוהוש שחור - BLACK COHOSH דונג קווי - DONG QUAI הספרידין (ביופלבנואיד) - HESPERIDIN טוקוטרינולים - TOCOTRIENOLS איסופלאבונים מסויה איסופלאבונים מזרעוני פשתן איסופלאבונים מתלתן אדום ויטמין B6 ויטמין B12 משחת פרוגסטרון Sanguinaria Canadensis - blood root , אכילת אגסים ועכשיו, בכל הנוגע להתאמה אישית, מינונים, צירופים ועוד רצוי להיוועץ במטפל הוליסטי מנוסה. במקביל את גם יכולה להקיש שמות אלה באנגלית בצרוף המונח MENOPAUSE במנוע חיפוש טוב כמו גוגול למשל ולקרוא מעט יותר בהרחבה. אני כפי שאת מבינה מאמין כי כשניתן, גם תשובה אינטרנטית בפורום יכולה ורצוי שתהיה אינפורמטיבית מחד, ומאידך לא תגרום נזק כלשהוא לקורא ההודעה.

למעלה