אומר לך היכן היומרנות
בוקר טוב, אנחנו, אנשים הרפואה האחרת, טוענים כי דרכנו היא גוף ונפש, אנו אומרים כי כל דבר בחייו של האדם קשור לכל דבר, והטיפול חייב להיות אינדבידואלי. כאשר מגיע חולה לרופא ואומר לו כי יש לו דלקת גרון, הוא נותן אנטיביוטיקה X, לאחר חצי שעה מתקשר לרופא אדם אחר ואומר כי גם לו יש דלקת בגרון, הרופא לא בודק אותו ונותן לו את אותה האנטיביוטיקה. אנחנו אומרים כי לכל אחד מגיע הטיפול האישי שלו, אם אקח את ההומאופתיה, אז הדלקת בגרון יכולה להופיע אצל אישה לאחר שהחבר עזב אותה, או אצל הילד לאחר שראה בחצר הבית נחש, כל אחד יקבל טיפול אחר. פונה גברת בפורום, אומרת כי יש לה גלי חום או טחורים ואוטומטית מציעים לה את "נוסחת הפלא" - אין אני טוען כי הנוסחה היא נכונה או לא נכונה, אני אומר כי יש כאן משהו לא תקין, זאת לא התנהגות של מטפל שמבין משהו בניהול מקרה ובהתיחחסות למצב הספציפי של האדם. תתארי לך שמישהו ישאל אותי האם לקחת רמדי X למצב של טחורים, ואני אומר לו: "כן תיקח, זאת רמדי נהדרת לטחורים", ולאחר יומיים הוא יתחיל לדמם מכל חור אפשרי. - מי לוקח אחריות? - מאיפה החוצפה לתת לאדם טיפול וירטואלי? אפשר להעלות סיבות שונות למה הוא סובל, אפשר להציע לו לפנות לדיציפילנות שונות אשר יכולות לעזור לאדם, אך לפי הבנתי הצנועה, אני פוסל בצורה חד משמעית לתת טיפול וירטואלי, ועוד טיפול וירטואלי ספציפי. האם אותו מוצר שאת הצעת, ואני יודע כי כוונתך הייתה טובה, לא יכול לגרום לתופעות לוואי? האם אין שום סכנה בשימוש בו? לגבי כסף, אני חושב, סליחה אני יודע, שאין קיצורי דרך, אדם לא יכול להיות בריא אם הוא לא ילך בדרך הנכונה, אין קיצורי דרך ואין לקבל טיפול ללא תמורה, אתה רוצה להיות בריא, צריך לשלם עבור זה כסף, אין בזה בושה, זאת האמת. אם תקראי בכתבי הקודש, תראי כי אוסרים על רופא לטפל באדם, למעט מקרים של הצלת חיים, ללא קבלת תמורה. דיברנו כבר רבות על כך בפורום. הכסף נועד להגן על המטופל ועל המטפל ביחד, אבל זה לא העניין כאן. אם תקראי את ההודעות שלי, אני לא אומר לאנשים לפנות רק להומאופתיה, למרות שאני יודע כי זאת הדרך הכי טובה שיש, אני אומר להם לפנות לאחת מהדיציפלינות של הרפואה האלטרנטיבית, אני חושב כי זאת הדרך. מטרת הפורום, לדעתי, היא לא להתחיל ולרשום מרשמים ורטואלים, אלא להביא לאנשים את המודעות על השיטות השונות, להסביר מה ניתן להציע להם, להסביר כי רפואה משלימה היא לא... תגיד לי מה כואב לך וירטואלית ואני אתן לך צמח ואתה תהיה בריא. ונקודה נוספת, האם את ד"ר לרפואה? כי עד כמה שידוע לי, החוק במדינת ישראל (ולצערי לא אוכפים אותו), אומר בצורה מפורשת כי אם אדם אינו ד"ר לרפואה, הוא חייב לרשום למה הוא ד"ר האם למשפטים, מחשבים ועוד.. רישום ד"ר ללא התמחות מעידה כי אתה ד"ר לרפואה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית