ג'ינסנג

hal767

New member
אני יודע.

העוינות שלך כלפי הדרך הטבעונית ידועה מזה זמן רב והבעת אותה לא פעם בצורה מאד אגרסיבית. תרופות סיניות אהובות עליך יותר מדרך טבעית.

מאיר72

New member
מי אמר שצמחים סינים זה לא טבעי

הבעיה עם עיוורון שהוא חשוך מרפא! (לפחות לבנתיים).

hal767

New member
בוודאי שהם טבעיים

אבל מי אמר שכל דבר שהוא טבעי הוא גם בריא או נועד לאדם? רבים מצמחי הרעל והסם הינם טבעיים. אבל מה לעשות שהם גם מזיקים? ישנם בטבע הרבה חומרים טבעיים לחלוטין שיכולים להרוג אדם או לפחות להחליא ולהזיק במידה בלתי הפיכה.

מאיר72

New member
ודבר קטנטן נוסף

בגלל שזו סתם רפואה ותרופות זבל (כהגדרתך), זה מענין איך תוחלת החיים שם הייתה מהגבוהות בעולם ( בתקופות העתיקות ועד סוף המאה ה 19), זה מענין שגם הם האומה הגדולה ביותר (גם לפני מאה שנים ועוד הרבה לפני) ובהגיינה הם לא מצטיינים. ונעוניות שלי שווה (אני יורד לרמה של כל אחד על מנת שנוכל לשוחח בשפה שהוא מבין) לזו שלך כנגד כל מה שאינו דרכך.

hal767

New member
אני לא השתמשתי במונח "זבל"

בוטות, אגרסיביות ותוקפנות הם הסיגנון והמהות שלך. כך היה בעבר וכך זה גם היום. בתחום הזה אינך משתפר. ובקשר לדבריך "אני יורד לרמה של כל אחד על מנת שנוכל לשוחח בשפה שהוא מבין" כדי לתקשר איתי אתה צריך לעלות ולא לרדת. חיים ארוכים בסין מעולם לא הייתה נחלת הכל. ישנם עוד מקומות בעולם בהם אנשים האריכו חיים כפונקציה של תנאי החיים, אספקת מזון סדירה, איכות האוויר ועוד. אז אל תמציא לנו תאוריות. סין אינה בהכרח המודל לחיזוק טענותיך.

מאיר72

New member
עניני סמנטיקה

לתוקפנות פנים רבות, אל תיתמם. ולגבי הרמה, זו בהחלט הייתה ירידה.

hal767

New member
מאיר אתה טועה

זאת לא סמנטיקה, זאת המהות ותרבות הדיון. ולגבי הרמה, אגו מנופח, יהירות ושחצנות מלווות באגרסיביות אינם תכונות הקשורות לרמה גבוהה ולתרבות.

מאיר72

New member
אני לא ממציא תאוריות

ולא מדובר על סין של היום. ודבר נוסף בסין היו ארכיונים שהם תועדו דברים רבים, גם תוחלת חיים

hal767

New member
כמו שכתבתי קודם לכן

היו הרבה מקומות בעולם הישן בהם אנשים האריכו ימים וזכו לבריאות טובה [בוודאי הרבה יותר טובה מזאת הקיימת בימינו] כאשר היו להם תנאי חיים סבירים. המזון אז היה טבעי ומזין יותר וחסר בכימיקלים, האוויר היה נקי, נשים הניקו תינוקות עד גיל הגמילה, ובאותם מקומות בהם אנשים לא סבלו ממחסור וחיו במתינות וברוגע, אכן האריכו ימים, אבל זה לא היה רק בסין.

מאיר72

New member
ומה קרה שהם היו חולים

נניח סתם הצטננות קלה שהסתבכה לה קצת , הרוב לא שרד את זה, בסין זה עבר בקלות בגלל אותם "רעלים".

hal767

New member
כאן אתה טועה

היצטננות אינה מחלה. היא מצב שבו הגוף מנסה לרפא את עצמו מרעלים שהיצטברו בו. ההיצטננות היא הפרשת הרעלים, בעיקר באמצעות מערכת הנשימה. אם יודעים לנהוג נכון בזמן שזה קורה, לא תהיה היסתבכות, להפך יהיה ריפוי אמיתי. רפואה נכונה היא זאת שתלמד את הציבור איך לחיות נכון ואיך לאכול נכון כדי למנוע מצבי חולי. הרעלת הגוף באמצעות תרופות רעילות מכל סוג שהוא אינה רפואה, אלא דיכוי סימפטומים של הבעיה והשארת גורמי הבעיה ומניעה מהגוף לרפא את עצמו. תרופות אלה, שאתה כל כך מדבר בשיבכן, הינן בעצמן גורמי מחלה. גם בגלל רעילותן וגם בגלל שהן מונעות מהגוף לרפא את עצמו. הדרישה לשימוש בתרופות אלה נובעת מכך שאין חינוך לבריאות [רפואה מונעת] וכתוצאה מאי חינוך זה, קיים הרצון של הפציינט לריפוי מהיר ומיידי. לכן הימציאו את כל התרופות האוקוס פוקוס למינייהן. זה מרצה את הפציינט שלא צריך לשנות את תזונתו והרגלי חייו הפסולים, שהם גורמי המחלות האמיתיים, ולמטפלים ולסוחרי התרופות זה מבטיח פרנסה טובה לכל חייהם. ומדוע? כי גישות רפואיות כאלה מבטיחות שהאוכלוסיה תמיד תהיה חולה ותמיד תהיה התלות שלה במטפלים ובתרופות. התרופות האלה, גם אם הן טבעיות, הן עדין תרופות ומכילות רעלים, ומי יודע כמה אנשים בעולם שצורכים חומרים אלה ניפגעים מהן. לא ידוע לי על מחקר וסטטיסטיקה בעיניין, אבל אני פגשתי לא מעט מיקרים כאלה.

מאיר72

New member
תמיד אנחנו טועים ותמיד אתה צודק

אין לך מושג ולא חצי מושג ברפואה משלימה בכלל וברפואה סינית בפרט. לצטט דברים ולחזור אחרים כמו מנטרה זה כבר פתולוגי. ברשותך אני סיימתי את הדיון הזה איתך, כרגיל אני מותש.

hal767

New member
כתבתי לך קודם

שאתה בוטה, אגרסיבי ותוקפן. תשובתך זאת הינה עוד דוגמא לכך. סיגנונך זה אינו ראוי שיבוא לידי ביטוי בפורום מכובד. באשר להבנתי בתחום הריפוי, אינני זקוק לדעתך בנושא. יש לי אלפי דוגמאות ראויות לנכונות דרכי.

Deosette

New member
אתה מזכיר לי את הפנאטים הדתיים

אנשים שבאמת חכמים, יודעים להסכים ולהתחשב לפעמים גם בגישות אחרות. אבל לתקוף אוטומטית את כל הגישות שבעולם זה כבר טיפשות. אין טעם אפילו לנסות לשכנע אותך. אתה פשוט פנאט.

hal767

New member
אני מקצוען ולא חובבן כמוך

אני בוודאי שיודע יותר ממך ויכול להוכיח את נכונות הדרך בה אני דוגל. הרבה אנשים חייבים לדרך זאת את חייהם, את בריאותם ואת איכות חייהם. ואם "פנאט" הוא התואר לאדם המציל אנשים, אני מוכן לשאת אותו בגאווה. ואת, חוץ מלבקר וליזרוק מילים, מה את יכולה להוכיח? כלום. אם הבנת הניקרא הייתה צד יותר חזק אצלך, היית מבינה מהשירשור שאני בסך הכל עניתי למי ששאל. מה שהתפתח מעבר לזאת היה דיון לגיטימי בה אפשר להסכים או לא להסכים עם הנאמר.

טאוֹ

New member
../images/Emo41.gif נא להירגע

דיונים סוערים זה בסדר, כנ"ל חילוקי דעות מקצועיים, אבל יהיה חבל למחוק דיון בנושא חשוב בגלל ירידה לפסים אישיים.

hal767

New member
חיזקת את דברי הקודמים

אין לך מושג מה זאת טבעונות. הדבר היחידי שאני יכול להמליץ לך הוא להפגש עם איש מקצוע רציני שידע להכווין אותך נכון. אבל מצד שני אני מתרשם שהמודעות שלך לנושא הבריאות היא לא משהו, ואת מחפשת קיצורי דרך. זאת זכותך ואין לי כל כוונה להטיף לך. אינני מטיף/מיסיונר. אני נותן מעצמי אך ורק למי שמעוניין ומבקש זאת. מצידי את יכולה לא לקרא את דברי אם אינם ניראים לך. אני כן קובע, מניסיון של שנים רבות, שהטבעונות והרפואה הטבעונית ההייג'יניסטית הוכיחו עצמם כדרך ריפוי יעילה וכרפואה מונעת מצויינת, והביאו בריאות ואיכות חיים מעולים לאלה שהתנסו בה. חשוב להדגיש שטבעונות יש לבצע נכון ובהתאמה אישית לפציינט, בעיקר כשמדובר באנשים חולים. כך הדרך יכולה להתאים לכולם, כי הטבעונות היא הדרך הטבעית של האדם. מדבריך אני מתרשם שאינך מטפלת מקצועית, ולכן את הפרשנות שלך לגבי השיפור שחל כביכול בבריאותך אני לוקח בערבון מוגבל. גם אנשים שצורכים תרופות קונבנציונאליות טוענים כך, למרות שבפועל זאת אשליה, והתרופות שהם צורכים מסוכנות לפעמים יותר מהמחלות שלהם. ואם חל שיפור בבריאותך, האם זה בגלל התוספים, או אולי בזכות שיפור התפריט שלך בהשוואה לקודם. ועוד הערה אחת-טבעונות אינה עוסקת רק בתזונה, אלא גם בכל הקשור לחיים ואורח חיים של האדם.

../images/Emo45.gif אכן בשביל לחיות

לדעתי להיכנס לאובססיה על כל דבר בסוף תביא רק יותר צרות... להשתדל לחיות את החיים בצורה הכי טובה ובריאה שיש כן אבל להיכנס לפנאטיות ממש לא. לא חסר במה להיתפס האוכל מעובד, האוויר מזוהם מפיח, המים מטונפים, הירקות מרוססים, אנחנו חיים במדינה עצבנית
, אתה יכול להיהרג בכביש במטוס ברכבת או שיבלע אותך כריש בים או שתטבע או תתחשמל תיחנק או השד יודע מה
. עדיף לחיות בלי לבלבל יותר מידי ת'ביצים
... ולעשות כמיטב יכולתך כדי לחיות הכי טוב שאתה יכול. כל אחד מוצא את מה שמתאים לו ועושה לו הכי טוב לא כל דבר מתאים לכל אחד

Deosette

New member
לא יכולת לתאר את זה טוב יותר!

איזון זה משהו שאינדוודואלי לכל אדם וזה באמת הדרך הכי טובה לחיות. הכי חשוב בעצם זה המודעות.... מה שהאדם עושה עם המידע הלאה זה כבר תלוי בו.

נעמי66

New member
בחירה של טבעונית (מטעמי בריאות)

אני בוחרת לא לצרוך מזון מעובד, שמרכיב אחד בו (או כמה מרכיבים) עלול לגרום לי לתופעות-לוואי, ולא משנה אילו תופעות, קלות או חמורות. לא בא לי להיות מאוד צמאה, אחרי מזון מלוח, או לאבד את היכולת להרדם בקלות, בגלל משהו שמכיל קפאין, או לחטוף צרבת (ולא כאן המקום לפרט למה זה קורה). אני בוחרת גם לא לצרוך תוספי-מזון, שלפי הגישה הטבעית הם יעילים רק ב"כאילו",. שלא לדבר על החומרים שיש בהם, שהם חסרי קשר למזון. אני לא הייתי מסכנת את בריאותי. וצמחי-מרפא שרבים בפורום מאמינים בכוחם - אותה התייחסות: בריא יותר ללמוד לאכול נכון, בריא יותר לא לקחת סיכון. את הכספים הרבים שאני חוסכת על-ידי הימנעות מתרופות, תוספות וצמחים למיניהם, אני משקיעה בקניית מזון אורגני.

למעלה