ג'ינסנג

printar

New member
ג'ינסנג

שלום לכולם , אני חדש כאן בפורום ורציתי לדעת קצת יותר על הג'ינסנג מה זה באמת? והאם אפשר להשיגו בדרכים טבעיות - לא רק דרך קפסולות בחנויות טבע, תודה וחג שמח

נעמי66

New member
הג'ינסנג, לפי הגישה הטבעית

ציטוט מספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו": "ג'ינסנג הינו שורש של צמח, שמייחסים לו סגולות מרפא. האמת היא שזהו סם מעורר, כמו חשיש וסמים אחרים, ומכירתו החופשית היא שערוריה".

printar

New member
אני מאוד מבולבלת

לא ידעתי שהוא נחשב בתור חומר מעורר (מינית נכון?). שמעתי שיש לו סגולות לריפוי/שיכוך/פתירה בעיות בעיכול, אני מבינה שאכן מוכרים אותו בצורה חופשית בכל מיני חנויות טבע אך האם הוא כמו "חשיש או סמים אחרים" כאשר הוא מעובד אוגם כשהוא בא בצורתו הטיבעית?

Assaf Feldman

New member
ג'ינסנג

הי printar הג'ינסנג הוא צמח מרפא שמקורו במזרח, צמח חשוב ברפואת הצמחים הסינית. בסינית שם הצמח הוא Ren Shen - משמעותו "צמח האדם" שכן שורש הג'ינסנג לעיתים מזכיר צורת גוף אדם, וגם בתפקודו בעל יכולת לתמוך בצ'י (אנרגיה) הבסיסי שלנו, לאחר מחלה ממושכת, איבוד דם מסיבי, וחולשה מולדת. מלבד זאת הצמח נחשב כמעורר מיני, מוריד רמות סוכר בדם, ותומך במערכת העיכול. חשוב לציין שיש מספר זנים של שורש הג'ינסנג, השונים באיכותם ובחוזק השפעתם. צמח מרפא זה כמו כל צמח אחר צריך להינתן רק בהנחייה של מטפל מוסמך בעל ידע ברפואת צמחים, סינית או מערבית, שכן כל צמח שיכול להועיל יכול גם להזיק, לכן למרות שניתן לרכוש אותו בכל חנות טבע אני לא ממליץ להשתמש בצמח בלי ייעוץ מתאים. לגבי האימרה שהג'ינסנג הוא כמו "חשיש או סמים אחרים" , זוהי כנראה הגישה ששייכת לזרם הרפואה הטבעית-טבעונית, ואינה מייצגת שיטות אחרות בענף הרפואה המשלימה. אשמח לענות על עוד שאלות אם יש.

printar

New member
שלום אסף

תודה רבה על תשובתך - מעניין. אני חושבת שאמור להיות משהו אבסולוטי בכל ענפי הרפואה או לפחות הן צריכים להשלים אחד את השני ולא לסתור. כמו שיש פיסיקה של אור וגלים ופיסיקה קוואנטית. הבנתי שישנם מספר משקאות חלקם אלכוהלים המכילים ג'ינסג שאני בטוחה ששותים אותם ללא יעוץ כלשהו מרופא. האם ניתן לדעת איזה סוג של ג'ינסנג מכילים משקאות אלו?

Assaf Feldman

New member
המשך

לגבי האבסולוטי ברפואה, אני חושב שזה דיון בפני עצמו, אבל כמו בכל תחום שפותח על ידי האדם, יש חילוקי דעות וגישות שונות, גם בפיסיקה היו ויש חילוקי דעות מרחיקי לכת (למשל בין הקוואנטית לקלאסית). לא מכיר משקאות אלכוהולים עם ג'ינסנג, איזה למשל את מכירה? מה כתוב במרכיבים? בכל מקרה יש הבדל בין מעט תמצית ג'ינסנג במשקה, לבין לקיחת את הצמח בצורה קבועה במינונים בעלי השפעה תרפויטית. ברפואה הסינית נדיר אגב שניתן את הצמח לבדו, לרוב נשלב אותו בפורמולת צמחים שתמתן ותכוון את השפעתו בצורה הרצוייה.

printar

New member
הבנתי

זה באמת נכון - כנראה שהג'ינסנג לא אמור להיות המרכיב העיקרי. ישנו ליקר בשם קוזה נרהׁ(חביב מאוד) שמכיל ג'ינסנג - בעלי קנה אותו לחתונתנו שהתקיימה לא מזמן וזאת ע"פ המלצות של חברים. במרכיבים כתוב : ג'ינסנג מוזרק , ליקריץ וכו'....אין שום איזכור לסוג ה ג'ינסנג. אני מרגישה מאוד בנו/שלמה אחרי שתייה של כוסית אחת (כל כמה ימים כמובן) אך את הידיעה בדבר הג'ינסנג גיליתי רק בימים האחרונים ורציתי לקבל איזשהו צפירת הרגעה בעיניין זה ע"מ שאני לא אמצא את עצמי במצב "לא נוח" בעתיד. יהבנתי שאפשר למצוא את הג'ינסנג גם בתה צמחים - הכצעקתא?

Assaf Feldman

New member
printar

לא ברור לי לאיזה מצב "לא נוח" את מתכוונת, בבקשה הסבירי. בתה צמחים עם ג'ינסנג יש כמות מזערית של הצמח, שוב, זו לא כמות שיכולה באמת להשפיע, ותאמיני לי שאם הייתה שם כמות גדולה, התה היה עולה הרבה כסף.

printar

New member
כווונתי הייתה

"שאני עלולה למצוא את עצמי מתמכרת או אולי מתחילה לחוות תופעות לוואי אחרי "שימוש" ממושך (ללא מרשם רופא) בשתיית הקוזה נרה או של תה צמחים המכיל ג'ינסנג. אבל כמו שאמרת..כמויות נמוכות כנראה לא יכולות להשפיע בצורה שלילית (תקן אותי אם אני טועה).

אני לא עוסק בצמחי מרפא סיניים, אבל ממעט ידע

כללי... ג'ינסנג גדל במקומות קרים וגבוהים - מעל 2 ק"מ - והוא יקר. כדי לגדל ג'ינסנג באיכות טובה צריך לגדל במקומות קשים להגעה, לאסוף בעונות מסויימות מצד מסויים של ההר, לייבש בצורה מסויימת, ועוד ועוד. ג'ינסנג באיכות וריכוז שייתנו השפעה רפואית, כאמור, יקר. הג'ינסנג שנמצא בתה ומשקאות אחרים הוא תמצית מדוללת מאוד, בעצם רק הטעם של השורש ולא השורש עצמו. מצד שני, יתכן שיחד עם תמצית הג'ינסנג יהיו במשקה חומרים אחרים בעלי השפעות שונות - רצויות או לא רצויות. למטרות טיפוליות רצוי מאוד לא להשתמש במוצרי מדף אלא אחרי בדיקה והתאמה טיפולית ע"י מטפל מוסמך בצמחי מרפא, סיניים או מערביים. חשוב לזכור שצמחי מרפא עלולים להשפיע על יעילותן של תרופות שונות, להגביר או לנטרל אותן (לדוגמא, ג'ינסנג יפני מפשר קרישת דם, מה שעלול לנטרל לקיחת אספירין למניעת קרישים) או לגרום להן לפעול בצורה בלתי-צפויה. עוד מעט על ג'ינסנג, וכדאי לשים לב גם לתופעות הלוואי.

printar

New member
מאוד מעניין,תודה

באם אני אעשה קונסולידציה לכל התגובות בעניין זה אני מבינה שאפשר להמשיך לשתות את הליקר הנ"ל וגם את התה צמחים ללא כל חשש. תודה לכל המגיבים - השכלתי.

משהו לא ברור לי

אם על פי מה שכתבת "האמת היא שזהו סם מעורר, כמו חשיש וסמים אחרים," אז הוא אמור להיות אסור לשימוש בספורט, נכון?

נעמי66

New member
איציק, הגינסנג, לפי הגישה הטבעית...

מזיק ואסור לשימוש, כמו כל סם רעיל אחר, וזה אמור להיות נכון גם לגבי ספורטאים.

hal767

New member
פעילותו הרפואית כבייכול

של הג'ינסנג, כמו של הרבה צמחים אחרים, נובעת מהמצאותם, בין השאר, של אלקאלואידים וגליקוזידים, שהינם רעלים צמחיים. אלה משמשים גם בתעשיית התרופות כחומרים פעילים ומזיקים, והשפעתם היא סימפטומטית ולא מרפאה, כלומר, הם אינם גורמים לבניה מחדש של תאים בריאים בגוף ותיקון אמיתי של הבעיה. חומרים רעילים שונים הנימצאים בצמחים שונים, כגון הג'ינסנג, מוכרים וידועים ונימצאים בשימוש בתעשייה הפארמקולוגית. לא פעם נאמר לי ע"י רופאים ורוקחים שרעילותם גבוהה בהרבה מרעלים המיוצרים במעבדה הכימית לצורך שימושם בתרופות. ישנם צמחים מוכרים לכל, שמכילים סמים ורעלים שונים: קפה, תה ירוק, טבק וקקאו למשל, מכילים חומרים המוגדרים כסמים מזיקים וממכרים לכל דבר. גם בג'ינסנג ישנם חומרים דומים. אלה גורמים לגוף לפעול אחרת ממה שהוא צריך ואפילו בניגוד ליכולותיו במקרים מסויימים. זה נובע מהשפעותיהם כסטימולנטיים. בכך הם גורמים לו נזק רב למערכות חיוניות. בנוסף, יש לציין שהג'ינסנג, בדומה לצמחים מסויימים אחרים, מייצר בגוף חומצת שתן מזיקה הקשורה להיווצרות מחלות שונות ותת תזונה. מי שבחר לטפל בעצמו באמצעות שימוש בצמחים כאלה, זאת זכותו. אבל עליו לדעת שהג'נסנג ודומיו הינם תרופות, ולא צמחים תמימים נטולי חסרונות. בשיחותי עם מטפלים העוסקים בג'ינסנג ובצמחים אחרים, נאמר לי שאכן ישנה רעילות בצמחים אלה, ואכן הם תרופות, אלא שהמינון הוא נמוך מאד, ולכן הוא אינו משמעותי מבחינת יכולתו להזיק. אני אינני מקבל טענה זו. רעל הוא רעל. במינון נמוך הוא יזיק מעט, במינון גבוה הוא יזיק יותר. בכל מקרה אי אפשר ליצפות מה תהיה השפעתו של רעל או סם על גוף ספציפי. זה מאד אינדבידואלי. ישנם כאלה שמינון אפסי יכול לגרום להם לסכנת חיים, בעוד אצל אחרים הגוף יצליח להתגבר על מינון גבוה יותר. ניתן לראות זאת אצל שותי קפה למשל. יש כאלה ששותים 10 כוסות ביום ולא חשים במשהו חריג, בעוד אצל אחרים תהיה עליה חריפה בלחץ הדם ואפילו התקף לב. הכל תלוי ביכולת הגוף לסלק את הרעלים החוצה ממחזור הדם. אבל בוודאי שקיים גם הויכוח העקרוני בנושא אם בכלל ניתן לרפא את הגוף באמצעות הרעלתו בחומרים כאלו ואחרים. טענת הטבעונות ההיג'יניסטית היא שרעל מרעיל ומזיק ואי אפשר לרפא את הגוף באמצעות הרעלתו. זה כן ניתן לבצוע אם ניתן לגוף תנאי חיים טובים ותזונה נכונה. אז הוא יהפוך לרופא של עצמו ויבנה את עצמו מחדש, תוך שיתקן את הנזקים. שאלת אז עניתי לך. אני מניח שתשובה זאת תיגרור תגובות מתנגדות, אבל כאחד שלמד את הנושא לעומק ומכיר אותו מקרוב, אני מאד משוכנע בנכונות תשובתי, ואין לי כוונה להגרר לויכוחים, שמניסיון, הם אינם מובילים למשהו טוב.

Assaf Feldman

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני לא כאן כדי להתווכח למרות שאני מכיר את הדברים אחרת, שאלתי כי באמת רציתי לשמוע מה הגישה ההיג'יניסטית אומרת על הצמח.

Deosette

New member
לפי הטבעונות הכל רעל

נמאס, כבר אי אפשר להתייחס לטבעוניים ברצינות. ברור שלכל דבר בטבע, בייחוד למזון או צמחים, יש חסרונות ויתרונות אבל להמנע מזה לחלוטין? זה לא חיים ככה!!! אני מאוד בספק שאפשר להיות בריא נפשית ופיזית מאורח חיים טבעוני כזה קיצוני ואפשר לקבל את כל הסיבים הדברים הנדרשים בתזונה. ראיתי פעם טבעונית שנראתה כה כחושה עם כתמים שחורים מתחת לעיניים. חבל!!! אני יכולה להבין צמחוניים שנמנעים מאכילת חיות מטעמי אידיאולוגיה אבל טבעונות זה מש מוגזם. אין לי בעיה שאדם יהה טבעוני כי הוא בחר בזה אבל להטיף לכל העולם שכל פיפס קטן זה רעל זה כבר ממש מרגיז, בייחוד כשמדובר בדברים בריאים ומומלצים על ידי שאר המטפלים (משלימה או קונבנציונלית). הרי ברור שלכל דבר יש תופעות לווי!! לא התכוונתי להעליב או משהו, אבל זה החזיק לי בבטן כבר זמן רב והרגשתי צורך לפרוק.

hal767

New member
ממליץ לך ללמוד את נושא הטבעונות

והריפוי הטבעוני לפני שאת מותחת בקורת על משהו שרחוק ממך כרחוק מזרח ממערב. ניכר שאינך כלל בעיניין.

Deosette

New member
אתה יודע מה הכי הורג אותי?

שאתה כל כך בטוח שאתה צודק והדרך שלך הכי נכונה שישר מיהרת להסיק שאני לא יודעת כלום על הטבעונות ואין לי אפילו זכות למתוח ביקורת אז דע לך שדווקא קראתי את כל המאמרים שלך וספרים בנושא תזונה טבעונית, האמנם לא למדתי במכללה. ואני לא כזאת סתומה כמו שנדמה לך, אני לא נוטה להעביר ביקורת על דברים שאני לא מבינה בהם - רק לצורך העניין, ניסיתי את נושא הטבעונות למשך שבוע ורק אחרי זה התגבשה אצלי הביקורת השלילית על זה. הבנתי שזה לא חיים! אני לא מדברת על המקרים שחייבים כי יש רגישות להרבה מרכיבי מזון אני מדברת על מקרים של אנשים רגילים. אנו חיים בשביל לחיות. למה כל הזמן להתעסק באופן אובססיבי בכל מה שנכנס לפיך? אפילו ירקות ופירות אורגניים לא יכולתי לרכוש בצורה נורמלים כי כולם לא טריים (והייתי בכל הרשתות בתל אביב), שלא נדבר עלך זה שהוצאתי הון העתק על אוכל אורגני. בסופו של דבר מצאתי את דרך החים הבריאה שלי הכוללת בשר ותוספי תזונה, הימנעות מקפאין ומחלב פרה. ואל תגיד לי שתוספי תזונה זה רעל כי הם שיפרו את בבריאותי ואת חיי באופן משמעותי - כולל הג'ינסנג שלא לקחתי על דעת עצמי אלא בייעוץ נתורופתית. והבדיקות אף הוכיחו חד משמעית את הרגשתי הטובה. יש מיליוני אנשים בריאים שאוכלים כאוות נפשם והכל בסדר אצלם. הטבעוניים לעומת זאת נראים לי יותר בעייתים כי הם לא צורכים מספיק את מה שהגוף שלהם צריך בניהם זה הבשר והחלבונים שיש בביצים. ואני מתארת לעצמי שאתה עכשיו מגלגל עיניים ומגך ובצדק כי את הדרך שלך כבר אי אפשר להזיז. זכותך לחיות בדרך כזו, אבל מה שנראה לי דבילי, וסלח לי שאני אומרת זאת, שאתה חושב שזאת דרך שמתאימה לכווווולם! וזה בפירוש לא! הקיצור, הכל הוא רעל גם כל המעט שאתה כן אוכל. אנחנו כאן בשביל לחיות.

למעלה