פעילותו הרפואית כבייכול
של הג'ינסנג, כמו של הרבה צמחים אחרים, נובעת מהמצאותם, בין השאר, של אלקאלואידים וגליקוזידים, שהינם רעלים צמחיים. אלה משמשים גם בתעשיית התרופות כחומרים פעילים ומזיקים, והשפעתם היא סימפטומטית ולא מרפאה, כלומר, הם אינם גורמים לבניה מחדש של תאים בריאים בגוף ותיקון אמיתי של הבעיה. חומרים רעילים שונים הנימצאים בצמחים שונים, כגון הג'ינסנג, מוכרים וידועים ונימצאים בשימוש בתעשייה הפארמקולוגית. לא פעם נאמר לי ע"י רופאים ורוקחים שרעילותם גבוהה בהרבה מרעלים המיוצרים במעבדה הכימית לצורך שימושם בתרופות. ישנם צמחים מוכרים לכל, שמכילים סמים ורעלים שונים: קפה, תה ירוק, טבק וקקאו למשל, מכילים חומרים המוגדרים כסמים מזיקים וממכרים לכל דבר. גם בג'ינסנג ישנם חומרים דומים. אלה גורמים לגוף לפעול אחרת ממה שהוא צריך ואפילו בניגוד ליכולותיו במקרים מסויימים. זה נובע מהשפעותיהם כסטימולנטיים. בכך הם גורמים לו נזק רב למערכות חיוניות. בנוסף, יש לציין שהג'ינסנג, בדומה לצמחים מסויימים אחרים, מייצר בגוף חומצת שתן מזיקה הקשורה להיווצרות מחלות שונות ותת תזונה. מי שבחר לטפל בעצמו באמצעות שימוש בצמחים כאלה, זאת זכותו. אבל עליו לדעת שהג'נסנג ודומיו הינם תרופות, ולא צמחים תמימים נטולי חסרונות. בשיחותי עם מטפלים העוסקים בג'ינסנג ובצמחים אחרים, נאמר לי שאכן ישנה רעילות בצמחים אלה, ואכן הם תרופות, אלא שהמינון הוא נמוך מאד, ולכן הוא אינו משמעותי מבחינת יכולתו להזיק. אני אינני מקבל טענה זו. רעל הוא רעל. במינון נמוך הוא יזיק מעט, במינון גבוה הוא יזיק יותר. בכל מקרה אי אפשר ליצפות מה תהיה השפעתו של רעל או סם על גוף ספציפי. זה מאד אינדבידואלי. ישנם כאלה שמינון אפסי יכול לגרום להם לסכנת חיים, בעוד אצל אחרים הגוף יצליח להתגבר על מינון גבוה יותר. ניתן לראות זאת אצל שותי קפה למשל. יש כאלה ששותים 10 כוסות ביום ולא חשים במשהו חריג, בעוד אצל אחרים תהיה עליה חריפה בלחץ הדם ואפילו התקף לב. הכל תלוי ביכולת הגוף לסלק את הרעלים החוצה ממחזור הדם. אבל בוודאי שקיים גם הויכוח העקרוני בנושא אם בכלל ניתן לרפא את הגוף באמצעות הרעלתו בחומרים כאלו ואחרים. טענת הטבעונות ההיג'יניסטית היא שרעל מרעיל ומזיק ואי אפשר לרפא את הגוף באמצעות הרעלתו. זה כן ניתן לבצוע אם ניתן לגוף תנאי חיים טובים ותזונה נכונה. אז הוא יהפוך לרופא של עצמו ויבנה את עצמו מחדש, תוך שיתקן את הנזקים. שאלת אז עניתי לך. אני מניח שתשובה זאת תיגרור תגובות מתנגדות, אבל כאחד שלמד את הנושא לעומק ומכיר אותו מקרוב, אני מאד משוכנע בנכונות תשובתי, ואין לי כוונה להגרר לויכוחים, שמניסיון, הם אינם מובילים למשהו טוב.