גיל ותרגיל

• פותח הנושא matm
  • פורסם בתאריך

matm

New member
גיל ותרגיל

עד כמה הגיל הביולוגי והמנטלי תורמים \ גורעים מאמנות הלחימה שלכם? אצלי: המפרקים כבר חורקים קצת האינפנטיליות מתגברת קצת יותר אבל הנכונות , ההבנה , ואולי גם הזרימה משופרות יותר. האם ההתיישנות הביולוגית מיטיבה עם האמנות שלכם?

WhiteBear

New member
שאלתי על זה את רוני קלוגר באימון

פורום שהיה אצלו בדוג'ו. כפי שאני הבנתי, תשובתו הייתה: אחרי גיל מסויים המשאבים הגופניים מתדלדלים. ואין מה לעשות לגבי זה. אפשר להאט את קצב הדירדור. אפילו אפשר להתאמן כך שיש הפרש גדול של שיפור כך שהשיפור, על אף הגיל, עובר את המקום שהיית בו קודם - אבל אין זיקנה היא זיקנה היא זיקנה... עצוב (בעיקר לבעלי ראש מערבי כמוני), אבל זה החיים. טל.

זיקנה היא זיקנה ("עצוב אבל..")

יש פתגם שאומר (גם עצוב, נשמע ציני או אכזרי, אבל זה פשוט זה)- הטבע לא אוהב זקנים. איל.

matm

New member
ובכל זאת

רוב אמנויות הלחימה "מקדשות" את הזקנים ככאלו שיודעים טוב יותר, עמוק יותר, נכון יותר גם כלוחמים וגם כחכמים. האם עבר זמנם של המסטרים הגדולים של השיטות השונות כלוחמים והם נשארו כאוצר ידע תיאורטי ומפעת כבוד העבר שלהם?

Sensei

New member
Old age

A Martial Artists during his years of training experiances many physical drawbacks. He goes through physical trauma ,as well as mental anguish.He waits for wounds to heal and learns to train with them.In short he becomes SMART when it comes to his physical being. He understands the meaning of personal limitations and the way to deal wih them.Taking this into consideration the Matured Martial Artist is ready for what awaits him.Exactly for what he can never truely know,BUT HE IS READY.Movements become exact,less waisting of energy and less involvement of the EGO.Knowledge and experiance and a long track record is what he is. Shimon​

matm

New member
תודה על הניסוח

האם אתה אומר שבגלל מה שעבר אמן הלחימה המנוסה הוא בעצם לוחם טוב יותר? אני מאמין שהוא בודאי יהיה אדם טוב יותר ומדבריך אפשר להבין שגם הלחימה שלו תשביח. אני מדייק? עפ"י התגובות עד עכשיו הזקנה פוגעת.

Sensei

New member
Warrior or Artist

A warrior is a person who has chosen a WAY of life.His is the WAY of the warrior.To be a better warrior does not mean that you have survived a fight or have been successful in it.A better warrior is one who lives as a warrior and breaths STRATEGY as if it was air and is keeping him alive.To be a better warrior means to be willing to die with no hesitation. Age in this context means nothing.Surviving is ones KARMA-Destiny.IT has nothing to do with skill. To be a better Martial ARTIST, well that is another issue.A young Martial Artist who is talented is like a HI TEC. expensive computer system.An old aged Serious Martial Artist is like a priceless vintaged wine. Shimon​

matm

New member
ועוד תוספת ברשותך

האם יש הבדל בגילאים הבוגרים יותר בין סוגי אמנוית הלחימה הפנימיות \רכות והפנימיות\ "קשות"? האם לאמן קראטה מבוגר קשה יותר עם מצבו הפיזי מאמן טאי צ'י?

nitzano

New member
הפנימיות

ישנו משפט שתרגומו הוא :"אימון בצ'ואן (אמנות לחימה) ללא אימון גונג , בזקנה לא ישאר דבר " . המשפט נוטה להדגיש חשיבות אימון הגונג (פו) על פני טכניקות חיצוניות התלויות באונו ומרצו של המתאמן .

Sensei

New member
Hard vs Soft

The difference between Hard and Soft arts are mainly felt in the beginning.In all the different Traditional Karate Martial Arts are found the principle of Yin and Yang as in Tai Chi.Nearly all the principles in Tai Chi and other soft arts are integral part of Karate arts as well.Therefore it is only the begining stages which seem to be different in essense but they are truely not.After many years of training in all arts, Chi or Ki is developed and learned to be focused. Karate Masters and Tai chi Masters are like one. Soft is Hard and Hard is Soft. I am not talking about Sport karate or the like and I am not talking about Health Tai Chi I am talking about the Traditional Martial Arts.However due to the focus on Hard tech. and Kumite in the beginning, karate Masters may suffer from Ailments due to injuries.Those involved in the Softer arts may be in most cases injury free. Shimon​

mickeym

New member
הרבה דובר על מיתוסים ועל מציאות

נעזוב לרגע את מה שאומנויות הלחימה "מקדשות". פיזית, הגוף של אדם זקן הוא כבר לא מה שהיה פעם. לפעמים, הוא יוכל לפצות על זה בגלל הנסיון והידע שיש לו, ולפעמים זה פשוט לא יהיה זה. מה לעשות. זאת אבולוציה

chinabird

New member
שאלה משונה.

יש כאן שני עניינים. הראשון, לאו דווקא בסדר חשיבותו, הוא עניין של כבוד אלמנטרי. מן השאלה שלך משתמע שכל מי שלא יכול על חבורת אופנוענים שוחרי רע בסמטה חשוכה יש לשלול ממנו את תואר המאסטר; אבל אתה רוחש כבוד לאדם לא רק בזכות מה שהוא יכול לעשות ברגע זה או בעוד שבוע, אלא גם בזכות ההישגים שלו בעבר. השני קשור למיומנויות - אדם עם ניסיון רב יכול להיות מורה מופלא גם אם היכולות הקרביות שלו כבר לא מה שהיו. והפתעה: גם השלישי קשור למיומנויות. תקשיב לקונצרטים של מנוחין בזקנתו - כשהפרקים כבר לא גמישים כמו שהיו - ותבין.

chinabird

New member
ובעיקר

השאלה שלך מעט מעצבנת; היא מזכירה לי את גישת ה"השתמש וזרוק לכלבים" שהתחבבה כל-כך על מעסיקים ושרי אוצר בשנים האחרונות.

matm

New member
אם תקרא מה שכתבתי

בהחלט חילקתי את הדברים לשניים לצד המנטלי הכולל ידע, נסיון, קור רוח וכו והצד הפיזי. אתה התיחסת רק למה שכתבתי על הצד הפיזי והשלכת אותו על המנטלי. אומר זאת שוב אבל אחרת: גם ויס וגם דבלבן כתבו שהגיל מקשה על הלחימה ולאומתם סנסאי אמר קצת אחרת ורציתי לחדד את הנקודה. דוגמה אחרת: בעבודה אצלי יש קצב. יהודי בן 65 מפרק כל יום בערך 400- 500 ק"ג בשר לסוגיו. אמן ואומן בעבודתו. אף קצב צעיר שהבאנו בזמן שהוא היה בחופשה לא התקרב אפילו לקצב שלו. ואני מאמין שהוא עובד עכשיו יותר מהר מאשר בצעירותו. לטעמי גם באמנויות לחימה האמנים הבוגרים יותר לוחמים טוב יותר פיזית וגם מנטלית. אחרים אמרו אחרת מה אתה אומר? אל תתעצבן.

matm

New member
וכמו כן

נראה לי וזאת שאלתי האם יש הבדל בין אמנויות "רכות" (עאלק) ו"קשות" (עאלק). לדעתי יש הבדל. לדעתך?

chinabird

New member
המממם...

אני לא מתמצא בכלל באומנויות "רכות" - רק באומנויות עאלק. על כל פנים, זכור לי שקראתי כאן, לפני זמן לא רב, מישהו שטען בחום שלא היו דברים מעולם. אישית (מתוקף הסמכתי כבן של רופא), כל עוד העבודה היתה נכונה, אני לא מצפה למצוא הבדל גדול - לאו דווקא משום שאלה "רכות" ואלה "קשות" (כבר הסכמנו שבזה אני לא מבין כלום), אלא משום שיש כל-כך הרבה משתנים אחרים, שפשוט אי-אפשר לומר שום דבר קונקלוסיבי. מייסד השיטה שלנו, למשל, בן שבעים+, ומתהולל בהרים כעז שקורא לה דרור. מצד שני, כמוהו עושים גם כמה קרובי משפחה שלי, שהדבר הקרוב ביותר לספורט שעשו אי-פעם היה הוצאה של ספר ממדף גבוה. וכבר אמר ליבוביץ' (נא לקרוא בטון המתאים): "ספורט!!! אם אתה בריא אתה לא צריך את זה, ואם אתה חולה - זה מזיק לך".

למעלה