גילוי מאוחר

sigalitp

New member
גילוי מאוחר

האם אתם מכירים מקרים של גילוי המחלה אחרי גיל 8?

sigalitp

New member
גילוי מאוחר

האם זה מעיד איכשהו על חומרת המחלה?

cafesito

New member
יכול להעיד על המון דברים

מחלה במצב קל, או אבחון מוטעה שטופל לאורך שנים באופן מספיק טוב אבל מתוך מחשבה שמדובר במשהו אחר, או התפרצות של אחד הסממנים שפתאום הוביל לצורך בבדיקה ואיתור בעיה.

chakiv

New member
גילוי מאוחר

שלום, לרוב, גילוי מאוחר של מחלת ה- CF כן מעיד על חומרת מחלה נמוכה יותר. אבל כמו ש- CAFESITO כתב, קרוב לוודאי שהיו סימנים מקדימים (אסטמה שאינה מגיעה לפתרון...בעיות במערכת העיכול...) וייתכן שהיתה אבחנה שגויה מלכתחילה ובעקבות זאת הגילוי המאוחר. דבר נוסף שלא הוזכר, זה מאוד תלוי ברופאים המאבחנים...לא כל הרופאים מודעים לסימפטומים של המחלה ולא תמיד הדבר מתקשר ל- CF (במיוחד רופאי המשפחה בקהילה). היום, ישנה מודעות הולכת וגוברת לגבי CF ולכן מפנים יותר אנשים להיבדק (אם זה בבדיקות הזעה או/ו בבדיקות גנטיות). ורדית

האם את יכולה לשתף מדוע השאלה?

ניתן גם באמצעות מסר אישי. ייתכן שתוכלי לקבל ממני סיוע נוסף למידע שקבלת כאן.

sigalitp

New member
גילוי מאוחר

הבת שלי רזה מאוד מבלה הרבה מהממוצע בשירותים,אני נשאית CF ובעלי לא . הרופאה עושה בירור לבדוק מה הסיבה. במסגרת הבירור עשינו אתמול תבחין זיעה , התוצאה יצאה 71 ומיד הכניסו אותנו לרופאי ריאות וגסטרו בקיצור לחץ אטומי.

vikvik

New member
זה יכול להיות כי חומרת מחלה נמוכה יותר

כי מדובר במוטציה קלה יותר. אבל הרבה פעמים כאשר בגיל מבוגר כבר כן מאבחנים אותו החולה שלא קיבל את הטיפול כל השנים מגיע מדורדר ונהיה כמו כל הסיאפים האחרים בגיל שלו. כלומר , אם האבחון היה מוקדם היה מקבל את הטיפול הנכון ומנצל את זה שחומר המחלה אצלו נמוכה. לכן אבחון הכי מוקדם הוא מאוד חשוב בשבי לקבל את הטיפול הנכון בזמן ולשמר את הגוף. אני מאחלת לכם כמובן חדשות טובות!

sigalitp

New member
מה עם שאר הילדים?

יש לי עוד שניים האם גם אותם לבדוק או לחכות לראות מה התשובות לגבי זאת שבבירור? האם הבדיקת צואה ששלחו אותנו לעשות תיתן תשובה חד משמעית?אין בדיקות דם לאבחון? אני כרגע ממתינה להודעה מתי יקבלו אותנו בגנטיקה.

A n t o n

New member
אם בעלך לא נשא אין שום סיכוי!!!!

ובדיקת צואה לא תתן תשובה לגבי הסיאף... יש מיליון מחלות שיש שומן בצואה. זה זעה ודם בד''כ.

vikvik

New member
אנטון , כן יש סיכוי.

לא כל המוטציות מאובחנות. בדיקת נשאות היא בדיקה למוטציות הקיימות , אז אם אומרים לך שאתה לא נשא זה אומר שאתה לא נשא של המוטציות המוכרות והידועות ויש עוד הרבה כאלה שלא. לכן לצערי כן יכול להיות סיכוי , מאוד קלוש , אבל יכול להיות. לגבי בדיקות הצואה , לא זוכרת שזה קשור איכשהו לאבחון סיאף.

sigalitp

New member
בדיקת דם

אז עכשיו אני צריכה לחכות לתור של הגנטיקה ואז בדיקת דם? תוך כמה זמן יש תוצאות?

orii

New member
הבדיקות הגנטיות

עוד קצת אינפורמציה על הבדיקות. קודם כל אין תור לבדיקות הגנטיות. יש מספר רב של מעבדות (אלו של האבחון המוקדם לפני לידה) ואת יכולה ללכת לשם מיד - למעשה את צריכה לשלוח לשם את בעלך. ידועות כיום יותר מ 1500 מוטציות שונות הגורמות ל CF. כשבעלך נבדק בדקו בערך 12 מוטציות. שזו לדעתי הפקרות כיודעים שאת נשאית. הבדיקות הנוכחיות נותנות כיסוי טוב יחסית של המוטציות אם ורק אם בעלך ממוצא אשכנזי (ושהוא יהודי) - במקרה כזה הסיכוי שהם פיספסו הוא רק כ 3%. אם הוא מעדה אחרת יש סיכוי אדיר שהם פיספסו. זה לא אומר שיש CF זה אומר שהבדיקות לא מכסות מוטציות של עדות אחרות. ניתן כמובן לבדוק את הענין בצורה יותר רצינית ע"י בדיקות של יותר מוטציות או אף של כל המוטציות (בדיקה יותר יקרה בארה"ב). אני יודע שבמכון הגנטי של תל השומר יש כיום בדיקות ל 24 מוטציות. חוץ מזה כל מעבדה גנטית יכולה לבצע בדיקת "ריצוף" בה לא מחפשים מוטציות אלה קוראים את מה שכתוב בגן ומשווים לבסיסי הנתונים עם כל ה 1500 מוטציות. אני הייתי מתחיל ב 24 מוטציות בתל השומר. בלי עניני פרוצדורה, במעבדה הבדיקות לא לוקחות כמה ימים אם זה דחוף. הבדיקות באמריקה זה כבר סיפור אחר. (אנו זוג שהיה במצב דומה: אמא נשאית אבא שאמרו שלא מצאו את המוטיה שלו לפני הלידה - אבל אחרי הלידה היא כן נמצאה...)

רעות115

New member
אני מופתעת לשמוע

בכל הכנסים כל מי ששאל שאלה כזו "אם לאחד מבני הזוג לא נשא" אמרו שאין שום סיכוי שבעולם!!! פרטו.....

orii

New member
התגובה המדעית המנומסת: קשקוש בלבוש

לפני כמה שנים נערך מחקר כזה בארץ שהוכיח את מה שכתבתי (העלתי אותו פעם לפורום אשמח לעשות זאת שוב). בעולם הם מעולם לא התיימרו לכסות באופן מספיק מקיף את כל המוטציות כך שמשהו יגיד משפט כזה. כמובן צריך להבדיל בין שני מקרים אם בן הזוג באמת לא נשא או שבן הזוג לא התגלה בדיקות הסטנדרטיות כנשא. וכמובן לאט מידי הבדיקות הסטנדרטיות מתעדכנות ומוספות מוטציות...

sigalitp

New member
בדיקה גנטית

אם יגלו שהילדה חולה זה לא רלוונטי לבדוק את האבא ברור שהוא נשא לא?

orii

New member
את צודקת, אבל

כביקורת, כדאי שגם האבא יתן דגימה ויבדק במקביל לבת. (כך ביקשו מאיתנו).

sigalitp

New member
אבא

הבנתי אבל לא הבנתי מה זה משנה לגביו הרי אם הילדה חולה הוא נשא ודאי לא? נראה לי הרבה יותר חשוב לבדוק את שאר הילדים.

orii

New member
את צודקת, לא הייתי מספיק ברור

כמובן זה לא משנה כלום לגביו. אני מציע שהם יבדקו את הילדה במקביל לאבא כדי לעשות את הבדיקה בצורה יותר מהימנה. בכל אופן, הם אמורים למצוא אצל שניהם בדיוק אותו דבר. בגלל שלעיתים יש קושי טכני בבדיקות, אם הם מריצים את הדגימה של האבא ביחד עם הדגימה של הבת ומקבלים בשניהם אותו דבר (ללא קשר לסוג התוצאה) אז מהימנות הבדיקה עולה. זו שפוט סוג של ביקורת. בדיקה פשוטה שיכולה לפסול בקלות CF היא אם הבת לא קבלה ממך את המוטציה הידועה שלך. במקרה כזה כל שאר הבדיקות מיותרות - אין CF. ללא קשר לגורמים נוספים יש 50% סיכוי שהיא לא קיבלה ממך את המוטציה. איזה סט של מוטציות את הולכת לבדוק? האם האבא ממוצע אשכנזי (משני הצדדים)?

sigalitp

New member
אבא

האבא אשכנזי משני הצדדים. אני עדיין לא יודעת מה יבדקו ק\כי רק ביום ראשון יש לי תור לגנטיקה.

למעלה