גילוי מאוחר

orii

New member
במאזן הסיכויים המטורף שאת נמצאת בו

עם כל האפשרויות וההשלכות, לפחות בשלב, המוצא האשכנזי נותן קצת יותר תקווה. הגיל המאוחר הוא גם סימן מאוד טוב. אני מחזיק איתך אצבעות. לדעתי, חשוב שלאחר שיספרו לך מה הםמתכוונים לבדוק שתשתמשי במידע הגנטי שספקתי לך (אשמח להוסיף), כדי להבין בדיוק מה הם בודקים ולמה. למשל, הם בודקים רק את מה שבדקו לאבא מתוך כדי לדעת אם היית הטעות? האם הם בודקים את המוטציה שלך כדי לשלול אפשרות (50%) בדרך אחרת? האם הם בודקים מוטציות נוספות לא סטנדרטיות?

chakiv

New member
מומלץ לבדוק את כולם

לפחות לעשות תבחין זיעה (ו/או בדיקת צואה) כבר עכשיו לכולם. כמו שכבר נכתב קודם - אבחנה מוקדמת משפרת מצב בריאותי. אין טעם לחכות לסימנים שיבואו אח"כ, אם יבואו. ורדית

sigalitp

New member
גילוי

זימנו אותי היום ליום א' בבוקר לגנטיקה. נראה מה יהיה..

suzanna1

New member
לא מבינה את הבהילות

אם עדיין אין אבחנה של הילד הראשון מה דחוף לעשות בדיקות לילדים האחרים? אם יצא שהוא לא חולה סי אף זה מיותר ואם יצא שהוא כן חולה סי אף אז אפשר לחכות עוד כמה שבועות. אני אמנם לא רופאה ולא רוקחת, אבל אני מאמינה שהבדל של כמה שבועות באבחנה מוקדמת, כשאין סימנים, לא יכול לגרום שום נזק.

sigalitp

New member
בהילות

התור הוא לילדה שהתבחין זיעה יצא גבולי. לגבי שאר הילדים השאלה היא לידע כללי , כדי לדעת מה לבקש ולשאול את הרופאים.

suzanna1

New member
סליחה, לא התכוונתי אליך ../images/Emo9.gif

אני מבינה אותך ואת השאלות שלך. מה שלא הבנתי זה את התשובה שנתנו לך כאילו כדאי לעשות להם בדיקות כמה שיותר דחוף.

chakiv

New member
הכוונה היתה לא לחכות עם זה עוד שנה שנתיים

אלא לבדוק בתקופה הקרובה.... ואם ישנה נשאות במשפחה, למה לא לבדוק את כל בני המשפחה? ישנן מרפאות שזו המדיניות שלהן. הן פשוט בודקות את כולם. כמובן, שכל דבר והדחיפות שלו...נכון לעכשיו - חשוב לקבל תשובה יותר חד משמעית לגבי הילדה לעומת שאר הילדים ורדית

chakiv

New member
כמובן, שתשובה יותר מקצועית

תתקבל במרפאת ה- CF.

sigalitp

New member
תשובה ודאית

אם ביום ראשון אנחנו אצל הרופא גנטיקה תוך כמה זמן אמורה להיות תשובה ודאית אם הילדה חולה?

sigalitp

New member
בדיקות

עשו לה בדיקה גנטית. לא חידשו כלום צריך להמתין לכל התשובות.

orii

New member
הרציונל

אם כך הם בחרולעשות את האיבחון הגנטי בדרך האיטית והזולה. למעשה הבדיקה הזו יכולה לעלות רק על שני דברים: 1. האם הבת נושאת את המוטציה שלך - בעיקרון הסיכוי לכך הוא 50%. אם היא לא נושאת את המוטציה שלך אז ניתן לפסול את ה CF. אם היא נושאת צריך להמשיך את הבירור. זו אפשרות סבירה. 2. את האפשרות שהייתה טעות בבדיקה של האב. אם הייתה טעות והוא נושא אחת מ 12-14 המוטציות "הסטנדרטיות" שבודקים ואם הוא נתן לבתך את המוטציה ולא את עותק הגן התקין (סיכוי 50%), אז ניתן יהיה לגלות שהבת נושאת שתי מוטציות של CF ולכן חולה. כמובן זו רק אפשרות - והיא מאוד לא סבירה. היום שיעור הטעויות הטכניות בבדיקות שכן מבצעים מאוד נמוכה - אבל בטח שלא אפס. sigalitp, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. בנוסף לכל הצרות יש לי דוקטוראט בביולוגיה.

sigalitp

New member
תשובה

תוך כמה זמן יש תשובה? מה שלא הבנתי ממך זה אם אין לה את המוטציה שלי סימן שאין לה כלום? אם אין אז לא עושים ברור לאבא?

orii

New member
תשובה לתשובה

הזמן לתשובה מאוד משתנה - זמן הבדיקה עצמו בדרך כלל קצר (יומים שלושה). לרוב יש עינינים טכנים ואו פרוצדוראליים שמאריכים את הזמן למשהו כמו שלושה ארבע שבועות. אם משהו, עדיף רופא, מתקשר להמריץ אותם זה יכול לעזור. כמובן אני לא חושב שיש דחיפות רפואית עליונה לתשובות במהירות אבל אין ספק שבמצבכם ההמתנה קשה נפשית. נפשית, את צריכה להכין את עצמך לפחות לעוד סט של בדיקות עד התשובה הסופית. הבנת נכון - בעיקרון אם אין לבת את המוטציה שלך אז אין לה CF. אם זו תהיה התשובה (ואני מקווה מאוד שזו תהיה התשובה), אני משער שלא יעשו כל בירור לאבא או בירור נוסף לבת. יגידו פשוט שזה לא CF.

עוד קצת הסבר

אם ממך היא קיבלה את את הגן הבריא ולא את הגן של CF היא יכולה להיות: 1. נשאית - במידה והאב יעביר אליה גן של המחלה 2. נקייה לחלוטין מגנים של המחלה - במידה ושני ההורים הורישו לה גנים בריאים. כך שאם בודקים אם יש לה את הגן שלך ומוצאים שאין היא לא יכולה להיות חולה ב- CF מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור למרות שלי יש (בנוסף לכל הצרות) רק תואר שני בביולוגיה

עוד קצת הסבר

אם ממך היא קיבלה את את הגן הבריא ולא את הגן של CF היא יכולה להיות: 1. נשאית - במידה והאב יעביר אליה גן של המחלה 2. נקייה לחלוטין מגנים של המחלה - במידה ושני ההורים הורישו לה גנים בריאים. כך שאם בודקים אם יש לה את הגן שלך ומוצאים שאין היא לא יכולה להיות חולה ב- CF מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור למרות שלי יש (בנוסף לכל הצרות) רק תואר שני בביולוגיה

למעלה