גילוי אלצהיימר

ענתי44

New member
שלום חולם

אני מקווה שאמא שלך לא חולת שיטיון ושיגלו שזה כלום. ואני מקווה שהאהבה שלך וההתעניינות שלך לנושא המוח, תמשך.... ומי יודע אולי יום אחד תהיה אתה המדען שימצא חיסון לאלצהיימר. טוב נסחפתי.... אבל מותר לקוות. כשהייתי בת 17 קמתי באוטובוס לבני 40 שנראו לי זקנים גמורים. לפי מה שאתה כותב, אביך בסדר גמור, הוא פשוט כבר לא בן 17 ואני מקווה שגם אמא שלך בסדר. כמי שקרובה מאוד לגיל שלך, אני רוצה לספר לך שהזכרון כבר לא מושלם. פה שוכחים משהו, פה מתאמצים לזכור שם, מנסים לזכור אם נעלנו את הדלת לפני שיצאנו מהבית. אפילו מידע יקר שפעם דיקלמתי מתוך שינה כמו כל הגולים והדקות של הפועל בדרביים של עיר הכרמל, נעלמו מזכרוני. אני חושבת שזה עומס מידע. כמו במחשב כשמעמיסים על הזכרון הוא עובד לאט.... חריקות בזכרון הן טבעיות וחלק מתהליך ההזדקנות. שלא מתחיל בגיל 75. מה עוד שיש דברים שקורים בחיינו שמגבירים לחץ כמו עומס בעבודה.... אם אמא שלך מסכימה ללכת להבדק אצל רופא, ולו להרגיע אותך, זה נפלא. בדיקה תאבחן אם אתה מייחס לדברים שקרו משמעות לא נכונה או שחלילה וחס אתה הבחנת ראשון דברים שאיש טרם חש. אמא שלי חלתה בגיל מבוגר בהרבה מהגיל של אמא שלך כיום, ובשנתיים שקדמו לאיבחון אני חשתי שמשהו רע קורה לאמא. אני לא הכרתי כמוך אלצהיימר ופחדתי מסרטן בראש. כולם כעסו עליי שאני מגזימה. לצערי , צדקתי. שוב מקווה שאמא שלך בסדר וזה באמת משהו כמו לחץ ושחיקה ומאחלת לך חיים יפים עם זוג הורים בריאים שיעמדו לצידך לאורך כל המסע שלך בעולם של הגדולים, סיום בגרות, מסע כומתה או כל דבר שתעבור.

אירילה

New member
שלוםםםם.....מחזירים אותי לשיגרה מהר מידי.....

יענקלה ותמי45 , בבקשה להוריד "טורים" אחרת אפתח את הדלת האחורית. תודה ושבוע טוב...היה לי מספיק בשבוע האחרון........ לילה טוב גרשון

ronnyw

New member
שלום לחולם !!

אני מצטרפת קצת באיחור לדיון, לא הייתי בארץ. אני חושבת שאתה בחור רגיש ואיכפתי, וזה חיובי וטוב !! יחד עם זה אני חושבת שאכן, כמאמר קודמי, כדי שתשתף את אביך בחששותיך. לגופן של חששות, צר לי לאמר לך (את מה שענתי אמרה), שלכל המתגברים יש ירידה בזכרון. אני מוצאת את בעלי ואת חברותי מספרות לפעמים את אותה בדיחה, שואלות את אותה שאלה, מצבים שמילה יומ-יומית נעלמת פתאום, או ששם של מישהו שאתה מכיר מצוין בורח... (לאחרונה רציתי לאמר משהו על יצחק רבין - והשם פרח מהזכרון. ראיתי מולי את פניו, את הרצח, את כל האיש ותולדותיו, אבל השם פרח. הוא צץ לי פתאום אחרי כמה דקות של תיסכול נוראי). ככה שרוב הסיכויים שאימך בריאה ושלמה, רק קצת מתבגרת... לגבי התזונה שלה - גדולים וחכמים מאיתנו חושבים שהיא צודקת, ושהתזונה הטבעית היא הדרך לבריאות. הזהירים יסכימו שאולי התזונה הזו פוגעת בתחום אחד (נניח B12 בזכרון) אבל מחזקת מאוד תחומים אחרים (כוליסטרול, בעיות לב וכו'). אז מי יכול להגיד מה חשוב יותר? בעיני אימא שלך מצטיירת כאישה חיובית מאוד. יש לה אידאולוגיה מסוימת שהיא מאמינה בה, אבל יחד עם זה היא לא פנטית ומוכנה לשמוע לך (הן בנושא תוספים לאוכל, הן בנושא בדיקות). כל הכבוד לה (ולך). כך שלסיכום דברי, לא נראה לי שיש מקום לדאגות שלך. יחד עם זאת, אם אינך שקט, שתף את אביך או בן משפחה רציני אחר ש"יש לך איתו דיבור טוב".

דרורה אולי לא שמת לב, הבחור שכנע את אמו ויש

להם תור לנוירולוג. לדעתי הוא מצא את הפתרון הטוב ביותר. ואפרופו יצחק רבין, אני כמעט תמיד לא מצליח להזכר בשם של יגאל אמיר, זה ממש פלא שעכשיו אני זוכר

אירילה

New member
ולא שמתם לב שאני ער עדיין השעה כזאת???

אורית התרגשה כל הערב מכך שהיא חוזרת מחר למרכז השיקום ,אמרה לי שהיא לא יכולה להירדם. מה יצא??? שאני מתרגש יותר ממנה ואני בסוף לא נרדמתי. מה כדאי יותר לספור? כבשים או עיזים?
גרשון

אירילה

New member
אולי נפתח בפורום פינה של ציפורי לילה??

נראה לי שיהיה לזה ביקוש כי להרבה כאן יש לילות לבנים. גרשון

../images/Emo6.gifרעיון יפה../images/Emo119.gif../images/Emo118.gifמי יצייץ ראשון

לי היה גם נידודי שינה בעבודה,הייתי במשמרת לילה ומתברר שאני צריכה לשמור שלא יפתחו את הברזים במטבח כי אחרת אני אצוץ יחד עם המיטה שלי (אני ישנה ליד המטבח בחדר המדריכות במקלט ),יש סתימה בצנרת , אם תפתח פינה לציפורי לילה אני אצייץ שם לעיתים קרובות

גרשון, כשתפתח פורום של ציפורי לילה

אל תשכח לצרף אותי, כי כ"כ אין לי הרבה מה לעשות בלילות הלבנים שעוברים עלי, לפחות אמצא מקום שמשהו יענה לי בלילה..
חבל שאין אייקון של פיהוקים.... ניצה.

אירילה

New member
נפתח פינה , לא פורום

מה ? השתגעת? נראה לי שאם יהיה פורום כזה הוא יהיה עסוק מאוד...
נסתפק בפינה בפורום שלנו....טוב

ענתי44

New member
../images/Emo86.gif גולים של הפועל חיפה

זה יעיל לנדודים קשים.... אפשר גם לספור תירוצים של מאמני הנבחרת למה אנחנו לא במונדיאל... אני שמחה בשביל אורית. מאחלת לה שתעשה שם חייל ושיימצא הסדר נוסף שיפחית את ההשתתפות הגדולה בעלות הנסיעות.

ענתי44

New member
גם אם חלילה וחס יפקדני מר אלצהיימר

את השם של רבין וההוא שרצח אותו, שאני שונאת אפילו שונאת לומר את שמו, לא אשכח. אל דאגה יענקלה גם אותך לא אשכח

עדכון: אמא שלי נבדקה ולא נמצא שום דבר

תודה על התמיכה והעזרה, אתם אנשים נפלאים.. המחלה הזאת כל כך גרועה, הלוואי וימצאו לה כבר מרפא... קשה לי לקרוא את התאורים שלכם לצפות באדם שאתם כל כך אוהבים דועך והופך מאדם לצל של אדם - למצבה חיה של מישהו שהיה כל כך הרבה... ואין מה לעשות נגד זה, אולי רק לעכב קצת... תיהיו חזקים

למעלה