התשובה שלי
ישנם המון מחקרים עם תוצאות שונות שמנסיון אישי שלי ושל חברים אחרים בפורום הן לא תואמות את המציאות. למשל ויטמים B12. לי היה חוסר כנראה שנים ארוכות עד שהתגלה ואני מקבל כעת כדור B12 כי לחסרון יש השפעה עקיפה על ההליכה שלי. לאשתי אין חוסר ב B12 ודוקא היא חולה באלצהיימר. יש מחקרים ששתיית קפה (קופאין) משפרת את הזכרון. אני שותה בדר"כ כוס אחת ליום ואילו אשתי עשרות שנים שתתה 4-6 כוסות ליום וכאמור יש לה אלצהיימר. לכן אינך צריך להתחשב במחקרים, אפילו כאלו שנראים רציניים, אלא לראות באופן אובייקטיבי את המצב הנוכחי. ואכן, לפי מה שאתה כותב המצב של אמא דורש בירור. כדאי מאד שתתייעץ עם רופא/ת המשפחה. חשוב שיש לכם רופא שמכיר את אמא 2-3 שנים. הוא יוכל לזמן את אמא ולחוות דיעה. לגבי אבא שלך אינני מסכים שהגיל (52) הוא בעיה. אם אבא שלך הוא אדם לא מתחת לממוצע באינטליגנציה ושיקול דעת (תנסה לבחון אותו כאילו אינו אביך) הוא צריך להיות האחראי לטיפול באמא ויכול כמובן לשתף אותך. יתכן מאד שאינו רואה מה שאתה רואה, למרות גלך הצעיר. בענינים של שטיון יש, בעיקר בשלבים התחלתיים, לעתים קרובות אי הסכמה בין בני המשפחה. יש כאלו שלא מבחינים ויש כאלו שמדחיקים. לכן, לפני שתפנה לרופא המשפחה אתה צריך לדבר עם אבא ולהגיד לו את החששות שלך לגבי אמא. אם דעתו שונה, אל תכנס איתו לויכוחים שרק יעכירו את האוירה ויזיקו לאיבחון וטיפול מקצועי באמא. לדעתי אתה רשאי לפנות במקרה כזה בשאלה לרופא המשפחה בלי נטילת רשות מאבא. גיל 49 הוא צעיר אבל יש בהחלט מקרים של חולי אלצהיימר בגיל הזה, אפילו כאן בפורום. מה לגבי שיתוף דודים ודודות בעיקר מהצד של אמא בחששות שלך? ובעצם מה מביא אותך למודעות למחלה ולחשש ממנה? האם יש מקרה כזה במשפחה? איך הסבים והסבתות משני הצדדים והאם יש לך מערכת יחסים טובה אתם או עם חלקם? בכל מקרה, תשומת הלב שלך והיחס שלך לאמא מעוררות כבוד. אני מתייחס אליך כאדם בוגר ולכן מייעץ לך כבר בשלב זה לא להכנס לויכוחים ועימותים עם אמא. תסכים כאילו לתשובות ולנימוקים שלה. לידיעתך הרופאים המקצועיים לאיבחון וטיפול בדמנציות (שטיון זה המונח העברי) לסוגיהן, שאלצהיימר היא הנפוצה והגרועה, אבל יש גם דמנציות שניתן להבריא מהן בטיפול נכון - הם פסיכוגריאטרים או נוירולוגים. והמבחן הקלאי שהם עורכים לקביעת היכולת הקוגנטיבית והזכרון נקר "מינימנטל". אתה יכול למצוא אותו בגוגל אבל בשום אופן אל תערוך אותו לבד. צריך נסיון וגישה נכונה לנבדק. אתה יכול רק להזיק, וגם התשובות שתקבל כבן לא יהיו אותן תשובות שאמא תתן לרופא שיש ל כאמור גישה נכונה ונסיון. תדווח לנו תוצאות.