גיטרה קלאסית...

tamirn

New member
גיטרה קלאסית...

לא מזמן קניתי גיטרה קלאסית אני לומד לבד ורציתי לדעת ממה כדאי להתחיל? מה האימון הכי טוב כדי להשתפר כמה שיותר מהר זמן בקורב יהיה לי והרבה תודה לעוזרים

Amiram_e

New member
להתחיל ללמוד לפחות את הבסיס עם מורה

אני מבין שאתה החלטת ללמוד בעצמך. שאלה מה הסגנון שאתה רוצה ללמוד. אם מדובר בסגנון קלאסי אתה לא תוכל לברוח מלקחת מספר שיעורים עם מורה. רק את הבסיס., תווים וכו אם מדובר באקורדים ושירים לחברה, אתה יכול להתחל עם הספרים של אבי ברק.

tamirn

New member
אני יותר בקטע של ...

חשמלית מוזיקת רוק אבל המוכר ועוד כמה אנשים שמנגנים אמרו לי שהרבה יותר טוב להתחיל מקלאסית ועם הזמן לעבור לחשמלית

xXslashXx

New member
צודקים

אם אתה ממש רוצה לנגן על חשמלית אז תנגן חצי שנה על קלאסית ותלמד את הבסיס ואחרי זה תעבור לחשמלית

tamirn

New member
אז זאת השאלה שלי מה זה בסיס?

אקורדים וסוגים של פריטות? או שגם תוים וכל זה ?

מעין6

New member
כנס..

אני לומדת לבד כבר 3 שנים ואני מסתדרת מצויין.. נכון שתמיד טוב לדעת בסיס- תווים וכל אבל אני התחלתי ללמוד אקורדים בסיסיים..לדעת לעבור מאקורד לאקורד(תלמד אקורדים של שיר שאתה אוהב והאקורדים קלים בו ולא חסר שירים כאלה ותתאמן על הפריטה בגיטרה על המעברים בין אקורד לאקורד ) יש לך אולי חברים שמנגנים בגיטרה ויכולים לעזור לך? אני מכתוונת בעזרה של איך לקרוא טאבים באינטרנט.. ללמד אותך דברים להתחלה וככה לאט לאט משתפרים..

tamirn

New member
כן יש כמה שיכולים לעזור

לקרוא טאבים את מתכוונת לדבר הזה שיש 6 שורות ומסמנים תמיתרים ובאיזה סריג ללחוץ? אם כן אז את זה למדתי כבר בעצמי לבד אני חושב אני אלמד אקורדים של שיר שאני אוהב זה רעיון טוב תודה על העזרה

מעין6

New member
מעולה

זה באמת מה שהכי טוב והכי נותן מוטיבציה להמשיך ללמוד.. לנגן שירים שאתה אוהב.. ותמיד אפשר להיעזר בכמה אנשים לפעמים כשלא מבינים משהו.. בהצלחה :)

IdoKazma

New member
לא מסכים

כל הקטע של לנגן בהתחלה על קלאסית זה מיתוס. מיתוס של הורים שהילד שלהם רוצה גיטרה אבל הם לא בטוחים שהוא רציני מספיק ויתמיד אז הם קונים משהו פשוט, זול וצנוע וכשהוא יוכיח את עצמו הם יקנו לו חשמלית. גיטרה חשמלית נוחה בהרבההההההה מגיטרה קלאסית. המיתרים הקורבים זה לזה וסריגים והקלות לחיצה (לדוגמה בגשרים). הגיטרות הקלאסיות שבדרך כלל מתחילים איתן לא נוחות ולא איכותיות. לעומת זאת החשמליות שמתחילים איתן, נגיד בסכומים של 1000 - 1500 שקל נוחות בהרבה. אני התחלית עם גיטרה קלאסית למרות שהורי הסכימו לי על חשמלית (וכן, אפילו חיפשנו אחת. זה היה בדיעבד מביך לעבור על גיטרות לפי היופי יותר כי לא יכלתי לחוש בהבדלים [לא בין איבנז לפנדר אלא בין פנדר לפנדר]). ביום שנגעתי בגיטרה החשמלית בכלי זמר כשחזרנו במטרה לקנות חשמלית (האמת זה היה כדי לקנות מפרט ונסחפנו) הבנתי כמה היא נוחה וקלה ביחס לקלאסית. מצד שני, כדי להבחין בהבדלים צריך להרגיש גם את הקלאסית

The Walrus

New member
../images/Emo45.gif

אני התחלתי עם חשמלית ואני עדיין בחיים, ועד עכשיו אני לא רואה סיבה למה לא להתחיל מחשמלית חוץ מהמחיר.

The Eraser

New member
בדיוק המחיר זה הסיבה

קודם כל תבדוק שזה רציני, שזה מה שאתה באמת רוצה לעשות ואז תשקיע כמה שצריך

ran 15

New member
אבל הנגינה על קלאסית תורמת המון..

ז"א נכון שהתחלתי על קלאסית מפאת המחיר , אף שאחרי פרק זמן עברתי לגיטרה קלאסית טובה יותר ... בנוסף לזה שזה מוסיף לטכניקה , להחזקה , סימפטי יותר לעור האצבעות ונעים יותר לאוזן...השהות הממושכת שלי עם הקלאסית פיתחה בי סבלנות כלפי מיני סגנונות נוספים - מאחד ששמע בעיקר עמיר בניון - נפתחתי לכל מיני להקות כמו ביטלס , פינקפלויד , גרין דיי ודומיהם מטליקה לינקינפארק ועוד המון וזה רק השתבח עם הזמן ז"א ללהקות יותר מלאות וטובות, ז"א לגוון עצום של סוגי מוזיקה שהאמת נפתחתי אליהם רק בגלל הגיטרה ... אני חושב שקלאסית זה לא בדיוק מוגדר כ"שלב ראשון" לנגינה על הגיטרה , וברור שאפשר להתחיל מחשמלית , אבל לדעתי יש משהו בנגינה על קלאסית שאתה מקבל כנגן קלאסית ולא תקבל אותו מחשמלית - לא יודע להגדיר את זה אני רק יכול לומר שאני מרגיש שעל הקלאסית הנגינה מעניקה הרבה יותר וזה לא רק הצליל הנקי שלה. קלאסית כמו שאמרתי, זה לא שלב אבל זה חלק שמעשיר אותך ומפתח אותך לקראת החשמלית. גם אחרי נניח חצי שנה שנה עם קלאסית ונגינה של כל מיני שירים מכל מיני סגנונות ואחרי שהתחלתי להתעניין בחברות \ דגמים \ סאונד - דיי אפשר לדעת לאיזה "תחום" לאיזה סאונד אתה כבר מכוון. אז נכון שבהתחלה קשה לזהות בין הגיטרות הבדלים (גם היום אחרי שנה וכמה חודשים דיי קשה לי אבל זה משתפר מה שלא חשבתי שיקרה) אבל כבר יודעים את הכיוון שאליו רוצים - אני ידעתי שאני רוצה "פנדר כמו מארק נופלר"... לא ממש היה לי סכום מתאים אבל ידעתי כבר לאן אני צועד ואיזה כיוון אני רוצה ואיזה מגוון (אישית אני שמאלי אז יש לי את הגיטרה השמאלית הראשונה שמצאתי - אפיפון לס פול סטנדרט או משהו כזה...קיצר זבל) אז מצד אחד זה דיי לדחות את החשמלית בעוד כמה חודשים , אבל אני סבור שאלו חודשים חשובים שנותנים המון מצד אחד טכניקה וחיזוק העור באצבעות וביכלל שרירי הידיים , בחודשים האלו אתה מוצא את הכיוון המוסיקלי העיקרי שאליו אתה תכוון את עיקר הנגינה והלמידה שלך וזה חשוב ויכול לחסוך הרבה כסף בבחירת גיטרה חשמלית ראשונה בהנחה שמוכנים להשקיע כמה אלפים על ההתחלה. בקיצור - קלאסית זה חשוב אבל יותר מזה , זה **לא** חובה אבל, זה חשוב - אז נכון שמי שלא מתחיל עם קלאסית בהחלט "חי" ..אבל הכניסה לתחביב הנגינה פשוט קלה יותר על קלאסית ומפתחת יותר (שוב זו דעתי ואתם מוזמנים לא להסכים איתה) וואו ..חפרתי
...

The Walrus

New member
קשה לי להאמין

שבגלל שלמדת קלאסית נחשפת לעוד להקות. היה קורה אותו דבר עם חשמלית לדעתי. אבל אני מסכים שנגינה בהחלט חושפת אותנו לעוד סגנונות וגורמת לנו להעריך יותר סולואים וקטעי נגינה (לאו דווקא של גיטרה, גם אם יש סולו יפה של סקסופון אני מעריך אותו הרבה יותר מפעם). לדוגמה, פעם לא יכולתי לסבול קטעים אינסטרומנטליים - זה פשוט שיעמם אותי, והיום אני כבר חורש על the snow goose של קאמל (אלבום שכולו אינסטרומנטלי).

YogevLevi

New member
לא נראה שהנגינה על הקלאסית גרמה לזה ש....

נפתחת ללהקות חדשות..... ואני מדבר בתור אחד ששמע אייל גולן וסאבלימינאל ועכשיו שומע מטאליקה ושאר ירקות. בדרך התחלתי לשמוע כל מיני זבלים כמו 50cent, מריה קארי, אבריל לווין וכל מה שחורשים עליו ברדיו.......עם הזמן הפסקתי לשמוע מוזיקה ישראלית והתחלתי לשמוע רק מוזיקה ךועזית ואז גמרתי בכלל עם כל בפופ, היפ פופ וכל אלו......אז התחלתי לשמוע פאנק בעיקר....גרין דיי ועוד כמה להקות משם עברתי לפינק פלויד, מיי קימיכל רומאנס, איירון מיידן והרשימה עוד ארוכה........היום אני בכלל מגלה את הרוק הישראלי (לא דברים כמו סינרגיה.... אלה אנשים כמו יזהר אשדות ואהוד בנאי.......) היום אפשר לומר שאני שומע רוק....אין סגנון מוגדר, אני עדיין נפתח לסגנונות חדשים, לא שולל שום דבר. כל זה קרה לי הרבה לפני שהתחלתי לנגן וכל זה דווקא גרם לי להתחיל לנגן...... קיצר...........חפרתי מה שאני מנסה לומר שאין קשר בין לנגן על קלאסית לבין המוסיקה ששומעים...... ואם יש אז זה בגלל שמנגנים בכללי ולא בגלל שיש לך קלאסית ביד..... אם הגיטרה עצמה היא מה שגורמת לשינוי אז הייתי מצפה שתשמע מוזיקה ספרדית משהו.....או שאם תנגן על אקוסטית תתחיל לנגן קאנטרי.....

ran 15

New member
פיספסתם טיפה את הנקודה שלי..

אולי אני לא העברתי אותה נכון ... עצם הנגינה פותחת אותך כלפי הסגנונות החדשים עד כה מסכימים ?!?.. להתחיל עם קלאסית יותר זול , סימפטי , ובחינת האוזניים קל יותר , מסכימים עד פה ?!... לפני שהולכים לבחור את החשמלית , עדיף לדעת מה הולכים *בעיקר* לנגן , נכון שאפשר להתפס למשהו אחר פתאום , נכון ..אבל בכללי אם הולכים בגישה של "מוכנות" ושל אני ידוע מה אני ורצה , יכולים לחסוך כסף וטרחה בחיפוש גיטרה. ולכן התחלה עם קלאסית נותנת את האפשרות הזאת , להחתיל במשהו שהוא זול יותר ותוך כדי אתה מעצב את הכיוון המוזיקלי שבך.... בכל אופן כנראה שלא הסברתי את העצמי מספיק חד , מצטער. אני מסכים איתכם לגמרי שלא הקלאסית פתחתה אותי אל הבגנונות אלא עצם הנגינה והרצון של לשמוע כל דבר. היום !? אני מכבד סולו של כל כלי נשיפה שהוא כל כלי מתיר שהו , אני מאוד נהנה לראות נגנים מוכשרים ... מאוד אוהב מוזיקה יוונית , קלאסית כל הרוק למיניהם (גדש על להקות כמו סקורפיונס וכדומה..) אני פשוט חשוב שכדאיללכת אל החשמלית הראשונה עם טיפה יותר ניסיון , טיפה יותר מגובשים בדיעות. אם הייתי קונה בהתחלה גיטרה למטאל שלא הייית ידוע מה זה מטאל , והייתי מקלל את הרגע ואז למכור וסיפור ושטויות כאלה..בגדול זה הרעיון המרכזי שניסיתי להעביר. מקווה שעכשיו הובנתי.. ד"א אני לא רחוק מהיסטוריית המוזיקה שלך , גם אציל זה התחיל כה
בדיוק....עד שהתקבעתי פשוט על עמיר בניון (שאני חייב לציין שאני עדיין מעריך ומוכיר אותו ואת הקול האדיר שיש לו ושאני שומע שירים מסויימים אני מסוגל בהחלט להזיל דמעות! ) סוף חפירה , רות סוף!.

IdoKazma

New member
תרשה לי להוסיף

הנגינה על הגיטרה הקלאסית, חוץ מהדברים שציינת מאתגרת אותך להתאמן יותר כדי להגיע לחשמלית. כשאתה מקבל משהו שהוא פחות מהכוונות שלך (בלי להעליב את הקלאסית) מדרבנת אותך לנגן ולהגיע לרמת שתוכל להגשים את ה"חלום". אם נגיד ומתחילים מגיטרה חשמלית, אני חושב שזה מוריד מהערך שאתה מחשיב את החשמלית, מאשר אחרי שניגנת על קלאסית. הדירבון הזה מביא אותך לרמה שלא תעזוב את הגיטרה בזמן הקרוב. ההשקעה הזאת מביאה גם תוצאות, והתוצאות מביאות תיאבון לעוד ועוד ועוד...

YogevLevi

New member
סליחה אבל.....

לא נראה לי שמישהו שיש לו גיטרה ראשונה חשמלית אם אהוא באמת רוצה לנגן...... כי גם כאלו שמגיעים לחשמלית מחפשים לאיפה להשתדרג עד שמגיעים לגיטרה שמתאימה להם...... אני לא מוצא שום דבר פסול בלהתחיל ללמוד עם חשמלית....אם להורים יש את הכסף והם מוכנים להשקיע בידיעה שאולי הילד יפסיק אחרי חודש אז למה לא? חוץ מזה שחשמלית הרבה יותר נוחה מקלאסית...אפשר להתקדם הרבה יותר מהר ולא להתקע על ברה חודש.....

ran 15

New member
בהחלט , נכון...

בקשר לזה שלנגן על קלאסית ואז לא להעריך לשחמלית זה לא ממש נכון כי מי שאוהב יתמיד... אני פשוט אומר שהתחלה עם קלאסית , מפתחת לך את היד ואת השרירים ואת האחיזה נכון שאפשר על חשמלית אבל על הקלאסית לדעתי זה פשוט משפר בהרבה... ולהגיע למצב שבוא אתה הולך לקנות חשמלית שאתה כבר מעוצב מבחינת כיוון מוזיקלי ומה יותר מעניין אותך לנגן. בגדול כמו שאני אומר כבר כמה הודעות - זה לא חובה להתחיל עם קלאסית וזה לא "שלב ראשון" לכניסהל תחביב הנגינה , אבל זה בהחלט כלי חשוב בהתתפתחות שלך כנגן אם זה טכני , שמיעה וסיבולת של היד ועוד 1001 דברים.

YogevLevi

New member
אמממממ

לא יודע אם מי שהולך לקנות חשמלית סגור על עצמו מבחינה של כיוון מוזיקלי..... אבל זה לא משנה עכשיו.... מי שרוצה סיבולת באצבעות שינגן על אקוסטית....הקלאסית ממש רכה לידה

ran 15

New member
זה מבחינת עור אבל מהחינת אחיזות

הקלאסית פשוט קרעה לי את היד
... האמת שניסיון שלי מועט עם אקוסטית (נורא רוצה אחת האמת) אבל הצוואר שלה לא רחב כמו הקלאסית. בוא נסיים את הדיון הזה כאן בהבנה שזה לא משנה איך אתה מתחיל כל עוד אתה אוהב את מה שאתה עושה , תמשיך , תתמיד ותהנה
...

למעלה