גיו גיטסו ויוגה....

ציטוט:

Ginástica Natural combines the techniques of stretching, flexibility and respiration of hatha-yoga, the ground movements of jiu-jitsu

אהלן דוד. השאלה מה זה "קשר ישיר"...

בעצם זה שמורה (חשוב וחכם ככל שיהיה) ל- BJJ עושה גם יוגה: הוא ללא ספק איש עשיר יותר בכל הנוגע לחיבור בין גוף ונפש מהאיש שהיה - אילולא היה עושה יוגה... אבל "קשר ישיר" זה קצת "טריקי"... אתן לך דוגמה למה אני מכנה קשר ישיר: שיטת קונג-פו המלמדת לחימה לפי חמשת האלמנטים של הקוסמולוגייה הסינית, ובמקביל גם מתרגלת צ'י-קונג של חמשת האלמנטים - זה קשר ישיר. שקר ישיר בין לחימה לרפואה לפי אותה פילוסופיה ואולי אף לפי תנועה דומה... קשר ישיר לא חייב להיות נחלתה של שיטה סינית עתיקה, אבל הוא צריך לקיים זיכה - שלא לומר תלות הדדית, בין רכיביה: הן ברמה הרעיונית והן ברמה הפיזית ביצועית. זו דעתי. שלך, יובל.

תשובה לנחמקין.

עם משה איני מתווכח כי הוא היה תלמיד שלי! זה לא מכבד אותו בכלל. לכן שוב התשובה מופנית לנחמקין. פרופ' אלווארו רומאנו התאמן גרייסי ג'יו ג'יטסו תחת רולס גרייסי האגדי. מי שלא יודע מי זה רולס יכול לפנות לקייץ בשאלה. כלוחם ג'יו ג'יטסו שעסק במחקר של האימון גופני הוא הבין שההתגוששות דורשת תרגול גופני שונה. הוא הבין שגראפלר מתגושש לאורך זמן ובאופן אינטנסיבי מול התנגדות ותזוזה. היוגה תשמש כאן לפיתוח יכולת הנשימה המסודרת בטווח ארוך של פעילות היא תתרום גם לגמישות הלוחם. עד כאן לכאורה אין קשר. אלא, ששוב אנו מדברים על מפתח שיטה שכיוון אותה לצרכי לוחם הג'יו ג'יטסו. איך הוא שילב את האדם הקדמון ובעלי החיים? תשאל אותו. מה הוא נתן לנו? רומאנו פירסם שלוש קלטות שד"א שתיים מהן שהן שלי אצל קייץ והוא אף מתרגל מהן מעט. את שתי הקלטות הראשונות הוא ייחד ליוגה ותנועות בעלי חיים. והן כלליות אולם הקלטת השלישית שנמצאת ברשותי נקראת גימנסטיקה נטוראל ללוחם והיא מתמקדת בשדרוג תרגילים שאנשי ג'יו ג'יטסו מבצעים באופן תדיר. למשל השרימפ הבסיסי והידוע שאפילו רויילר גרייסי מראה בספרו מקבל שם טעם חדש ומעניין. ותרגיל היוגה- ברכת השמש מכווננת לחימום לפני אימון ג'יו ג'יטסו. כשרומאנו מדגים אותה הוא מדגיש את נשימות היוגה שצריך לבצע בהן. ריקסון. הלוחם הגדול בכל הזמנים לטעמי ובטח במשפחת גרייסי לטעם כולם מתרגל את הג'ינסטיקה באדיקות רבה. ריקסון סיפר שהוא בילה במחיצתו של רומאנו ולמד ממנו. ריקסון אגב הוא יוגיסט ברמה גבוהה. ובכן, יוגה זה עקיף. בסדר. ג'ינסטיקה נטוראל שמורכבת מיוגה ותנועות חיות ואדם קדמון זה י ש י ר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין לי כוח להתווכח לחינם חקרו את הנושא. הביאו טיעונים סותרים על בסיס הכרת הנושא. לפחות כפי שאני התעניינתי בו ואז אשמח להשכיל!

ננדין

New member
האמת שזה הכי הגיוני בעולם לשלב BJJ או כל א"ל

עם אומנות תנועה מסוימת שמדגישה ומשפרת אלמנטים תנועתיים כל שהם שנדרשים לביצוע הטכני של השיטה ולצורך הכנת גוף המתאמן לקרב וכמובן לכושר ובריאות כללית... אני אישית מרגיש שזה משהו שמאוד חסר לי ואני מחפש בנרות כזה דבר...

ז"א שאני לא מספיק הוליסטי בשבילך ../images/Emo123.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אותך לגיא רפאלי

ננדין

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif לא../images/Emo70.gif לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

התכוונתי שחסר לי...לא לכולם

ננדין

New member
זה מצחיק אותך../images/Emo35.gif../images/Emo46.gif../images/Emo35.gif

אין בעיה, אני בטוח שאני יכול לסבך גם אותך איכשהו

סיסטמתי

New member
ברור לך שסיסטמה עונה לדרישות?

זה גם טבעי, גם נטורל ויש שם מגוון של תרגילים שפתרו בעיות גב ישנות, חריקות בברכיים וגמישות ירכיים. כל זאת במחיר של מספר סימנים כחולים בפיזור אחיד ומגוון כאבים חדשים במקומות אחרים...

ננדין

New member
האמת שזה אחד הדברים שיותר הרשימו אותי בסיסטמה

אבל אפשר להגיד שגם טאי צ'י משיג את המטרות האלו רק שאני מחפש משהו שהוא יותר BJJ וקרקע אוריינטד כמו מה שדה לה ריווה ומונטייראו עושים בהתחלת הסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=debAJfRLa7M (בלי קשר - זה תצוגת BJJ מדהימה שכבר פורסמה פה בעבר...)

nitzano

New member
עצם זה שאתה מציג את זה בנוסף ל BJJ

מצביע על כך שמדובר בשני דברים שונים. אחרת הית מכלל את הכל תחת השם גרייסי BJJ ולא היה נוצר כל הוויכוח המיותר הזה. הנוסחה שלך אומרת ש A+B=A. האם יכול להיות שאתה מתכוון להגיד שבשונה משאר BJJ, בגרייסי BJJ ג'ינסטיקה הינה חלק אינטגרלי חשוב, וכי לא ניתן ללמוד גרייסי BJJ ללא חלק זה? אם התשובה לכך חיובית אזי מי שלומד גרייסי BJJ ללא ג'ינסטיקה אינו מתרגל גרייסי BJJ. אם התשובה לכך שלילית אזי מי שלומד גרייסי BJJ עם ג'ינסטיקה לומד שני תחומים שונים.

תורת הלוגיקה שלך ניצן לא ברורה.

א. הזכרתי לפני כן וכנראה לא קראת: רויס בעצמו לא עוסק בזה והוא המורה הבלעדי שלי! ב. התשובה שלילית. שוב, תקרא את הודעותי הקודמות. ג.ג'ינסטיקה נטוראל מורכבת גם מתנועות ג'יו ג'יטסו והיא בגדר: תורמת, משפרת את המוביליות של הלוחם בקרקע. ראה. איגרוף תאילנדי תורם ללוחם ה mma אבל לוחם mma יכול להיות לוחם נהדר ללא איגרוף תאילנדי. יש כאלה שטוענים שג'ודו תורם באופן ישיר לספורטאי הג'יו ג'יטסו בתחרויות וזה נשמע הגיוני (לפי טעמי עם דגש מסוים) אז מה תתחיל עכשיו ליצור משוואות מוטציות שהופכות את aלb נו בחיאת רבק. עזוב. עשית פסיכומטרי? אל תהיה נמהר להסיק מסקנות חותכות. כולה אני אומר שזה תורם באופן ישיר. ד"א באשר למילותיך: "הויכוח המיותר הזה" איני חושב שהויכוח כלל וכלל מיותר. הנה אנשים נחשפים לידע חדש. למרבית הקוראים המושג ג'ינסטיקה נטוראל כלל לא היה נהיר. עצם העובדה שננדין שם קישור לאתר של רומאנו וכולנו יכולנו להיווכח בשיטה זה רווח נקי משלנו. ומר ניצן. אולי שכחת אבל כאן זה פורום ומתקיימים כאן ויכוחים.

nitzano

New member
מר ניצן או סתם מתוק

אז לא הבנתי. בסופו של דבר, האם אתה טוען שלג'ינסטיקה קשר ישיר עם BJJ או לא? 1.תיקון לדברי "הוויכוח המיותר" - צריך להיות "שיח חרשים". 2.עשית פסיכומטרי? - המקום והזמן בה אתה שואל את השאלה הזאת מצביע שאתה כבר יורד לפסים אישיים. חבל. 3.כולה אתה אומר שזה תורם באופן ישיר ?? זה לא מה שאמרת! אמרת שיש קשר ישיר בין שתי האומנויות. להבנתי קיים הבדל בין "יש קשר" ל "תורם" (ולא, אני לא אשאל אותך על הפסיכומטרי שלך).

נו כולם מחכים להרצאה מיהו רולס גרייסי.

אין לאף אחד ידע כמו למשה במה שקשור במשפחה. רולס הוא דמות מענינת במיוחד. אז.......

למעלה