גיו גיטסו ויוגה....

Joshco

New member
גיו גיטסו ויוגה....

שלום לכולם אני די חדש בכל הנושא של אומנויות לחימה וזה....ואפילו לא התחלתי ללמוד ואני כבר כמעט בן 18.... רציתי לשאול שאלה או שתיים. אני פריק של שליטה. אני חייב לשלוט בכל דבר שקשור לגוף שלי, אפילו ביצרים שכביכול אי אפשר לשלוט בהם. עכשיו, קיבלתי המלצה לפנות ליוגה כשיטה טובה להשיג את השליטה המוחלטת הזו, אבל אני הרבה יותר נמשך לג’’יו ג’’יטסו. רציתי לדעת אם אפשר להשיג את השליטה הזו באמצעות הג’’יו ג’’יטסו או כל אומנות לחימה אחרת, כי יוגה לא כל כך נשמע לי. אודה לכם אם תוכלו לומר לי גם אם יש משהו משותף בין יוגה לאומנויות לחימה מבחינת על מה שהם מבוססים ומה התוצאות של השניים. תודה לכולכם, אורי

ודאי. יש קשר ישיר!

המון לוחמי ג'יו ג'יטסו עושים יוגה כדי לשחרר את עצמם ממתח הקרבות. היוגה גם תורמת לגמישות ולהסתכלות פנימית. מה עוד שג'יו ג'יטסו, כמה שזה ישמע מוזר, הוא רך וכשאתה קשה אתה איטי ושקוף. היוגה בהחלט עוזרת כאן. ריקסון אלן גואז ועוד לוחמים עושים יוגה כאיזון.

d y s

New member
שאלה קצרה

תשובה ארוכה אך בתימצות או"ל עובות במ"ס מישורים על אינטגרציה.בתחילה של כל הגוף ואח"כ גם רכיביים נפשיים וכ"ו.כל תשובה אקדמית לא תוכל להסביר את התחושה.ואגב אובבסיה לשליטה לפי אנה פרויד ואנשי הזרמים הדינאמיים בפכיולוגיה מעידים לעיתים על הדחקה ו\או הכחשה של ה"חלק האפל" באישיותינו.עיסוק באו"ל הוא סובלימאטיבי מאוד והוא מאפשר קבלתו של חלק זה ושליטה בו ואז בצורה פארדוקסאילית האובבססיה יורדת והשליטה עולה והכי חשוב תחושת השלמות גוברת.בחר מורה מתאים ושיטה טובה לך התנסה ותחליט בהצלחה נראה כי אתה זקוק לאו"ל.

Tonjin

New member
יש קשר, אבל הוא לא ממש ישיר

(אפילו אם היקסון גרייסי עושה יוגה), נכון שבשתי התחומים משתמשים בגוף אבל מצד שני השימוש שונה ומצד שלישי לשני התחומים כ"כ הרבה גרסאות שונות כך שקשה לדבר על הנושא ברצינות בלי לחטוא בהכללות מהסוג הלא מועיל.. לעניינך: בגדול ביוגה תלמד יוצר להשיג שליטה במערכות גופניות שבהם כפי שאתה אומר "כביכול לא ניתן לשלוט" ובד"כ התרגול והשליטה הזו יהיו בתנוחות סטאטיות. באמניות לחימה תלמד יותר לשלוט בתנועה הדינמית שלך בשיווי-המשקל והקורדינצייה שלך ובמרחב סביבך. שתי הדרכים משתלבות אחת בשנייה ומועילות אחת לשניה, מכיוון שאתה כ"כ צעיר עדיין יש לך הרבה זמן להחליט וללמוד - אני לא מכיר אף אחד שהגיע ל"שליטה מוחלטת" אבל בהחלט ראיתי כמה דברים די מדהימים ומכיוון שצריך להתחיל איפשהו מדוע שלא תתחיל במה שאתה נמשך אליו ותיקח את זה משם? אישית אני מכיר הרבה אנשים שהתחילו באמנויות-לחימה ועם הגיל, המכאובים והמעבר והשינוי בנקודת-המבט (אתה כבר יודע שאתה יכול להרביץ ומתחיל לעניין אותך איך אתה עושה זה נכון ובריא יותר) עברו להתעסק גם ביוגה - אין לך מה להאיץ תהליכים, דברים צומחים ועולים בד"כ בצורה טבעית: אימון באמנויות-לחימה גורם לפעמים לרצון לשפר את מצב הגוף שגורם להפסיק לעשן ולשתות, למעבר לאכול בריא, להתחיל להתעניין בפיזיולוגיה ואנטומיה ותורת-האימון (ולו גם ברמה בסיסית) וכו' וכו'... אבל הרצון הזה יעלה בך בצורה טבעית כשתרגיש בזה את הצורך.. תתחיל את המסע איפה שנראה לך ונוח לך, איפה תסיים אין לדעת - גם אם תרגיש צורך לשלוט בכל צעד וצעד שלו

אתה טועה! יש קשר ישיר.

נכון, תלוי בסוג היוגה. אבל הם עושים יוגה שמתאימה יתר ללוחמים.

טונג'יו. לא יודע באיזה אומנות לחימה אתה עוסק.

אבל אני לימדתי את ה 50% מהאנשים שעושים בארץ גרייסי ג'יו ג'יטסו. אם אתה היית אומר שסלסה עוזרת באופן ישיר לשיטה שלך לא היית מבין מה קופץ לו מורה ג'יו ג'יטסו וטוען שלא. את הגרייסי ג'יו ג'יטסו ייבאתי לארץ יחד עם עוד שלושה חלוצים. אני הרבה זמן בתחום ומכיר קצת יותר ממך את הנושא ואם אני אומר לך שאני מכיר הרבה לוחמי על שעושים ג'יו ג'יטסו ויוגה באיזון אז אל תגיד לי שזה לא עוזר ישיר. זה לא מחייב לעשות יוגה, אבל אם תעשה זה יעזור באופן ישיר. ד"א מה שאנשי ג'יו ג'יטסו עושים הרבה יותר זה ג'ינסטיקה נטוראל: אימון גופני שהומצא על ידי פרופסור אלווארו רומאנו והיא מורכבת משלוש: יוגה, האדם הקדמון והטבע ובעלי חיים. אנו במועדון מאוד אוהבים לתרגל את הג'ינסטיקה והיא ללא ספק! תורמת בענק!!! שבת שלום. מרגע זה לא אוכל להגיב. אוכל טעים, קידוש ושלווה.

Tonjin

New member
שים לב למה שאתה אומר

א. יוגה יכולה לעזור לג'וג'וטסו ברזילאי... אין לי ספק בכך, אבל כך גם ג'וגינג ושחייה, תזונה נכונה וצפייה מודרכת בסרטוני וידאו של אמנויות-לחימה - זה עדיין לא אומר שיש קשר ישיר בינהם אני מכיר גם הרבה לוחמי על שצופים בטלוויזיה, לפי השיטה שלך זה מחייב קשר ישיר ועוזר מאד בקרב. כל שיאני ואלופי העולם בצלילה חופשית עוסקים בפראניאמה (יוגת נשימה), עדיין אינני בטוח שאני יכול להגיד שיש קשר ישיר בין פראניאמה לצלילה חופשית וזה למרות שאין ספק שהיא תורמת המון לצלילה ואתה מגדיל לעשות ואומר שבכל-זאת רוב מה שאנשי הג'וג'וטסו עושים הוא בכל זאת לא יוגה אלא ג'ימנסטיקה-נטוראל, חוץ מזה שזו לא יוגה ובכך אתה קצת סותר את הטיעון שלך עצמך אני לא מצליח להבין איך שולבו להם יחדיו האדם הקדמון, בעלי-חיים ויוגה לכלל סגנון אחד אפקטיבי (וזה לא שאני לא חושב שג'מנסטיקה-נטוראל אינה אפקטיבית) אוכל טעים זה חשוב, שלווה גם וכנראה שגם קידוש אם זה חשוב לך שתהיה שבת מוצלחת עם כל השלושה שלמעלה ואשמח לשמוע את דעתך כשתתפנה

ובכן, טונג'ין:

אתה שוב טועה ופעמיים: א.זה ג'ינסטיקה ולא ג'ימנסטיקה. ב. אני רואה שאתה מעוניין בדוגמא. בבקשה: תרגיל ברכת השמש המפורסם שריקסון ואחרים עושים כחימום לפני קרב היה למעשה בעבר הרחוק תרגיל חימום למתאבקים הודים. ג. הרי בפירוש הדגשתי שהג'ינסטיקה מורכבת גם מהיוגה. אתה אומר שאתה לא מבין איך שולבו הדברים ביחד. ראית פעם הדגמה של ג'ינסטיקה? אנא צפה תחילה בדוגמאות ואז בלי דימיון מפותח תוכל לזהות את הקשר בין המרכיבים ואת תרומתם הישירה ללוחם. ד. צפה בספורטאי מהוקצע כמו אנדריי גלוואו. כשהוא נלחם הוא ממש רוקד. בדיוק כפי שהוא מתרגל את הג'ינסטיקה. לוחם כמו מורילו בוסטמנטה מגדולי לוחמי ה mma בברזיל ועוד. ה. כן הג'ינסטיקה רק מורכבת מיוגה אבל-------בג'ינסטיקה מתרגלים הרבה יוגה כפי שהיא ללא שינוי ובנפרד כך שאם תצפה בלוחם המיומן בג'ינסטיקה בזמן תרגול ייתכן ותצפה בדיוק בחלק בו הוא מתרגל יוגה ולא תדע שזה חלק ממרכיב אחר. ו. רויס גרייסי- מאמני, פחות מתחבר לזה. אני משוגע על זה.

ננדין

New member
נראה לי שזה אחלה רעיון לשיעור במפגש פורום...

מה אתה אומר דוד? אולי תעביר לנו שיעור על ג'ינסטיקה נטוראל במפגש פורום? מנהלים? מה אתם אומרים?

Tonjin

New member
שיהיה ג'ינסטיקה..

וכן ראיתי הדגמות, וכן יש קשר בין ג'ינסטיקה נטוראל ליוגה (למרות שבפרסומים הם מדברים בעיקר על כך שלקחו משם את החלק של הנשימות) אבל - מדוע טרחו לקרוא לזה בשם אחר אם זה רק יוגה? ואומר בפעם השלישית - בבקשה שים לב - כנראה יש תרומה ללוחם מתרגול של ג'ינסטיקה נטוראל - אין לנו וויכוח על זה, יש לנו ויכוח על כך שיש קשר ישיר (קשר ישיר לדוגמא זה הקשר שיש בין ג'וג'וטסו/ג'ודו יפני לג'וג'וטסו ברזילאי או הקשר שקיים בין תרגולי צ'י-גונג מסויימים לשיטות סיניות מסוימות) בין יוגה לג'וג'וטסו ברזילאי וכן, אני עדיין לא מבין למה התכוונת כשאמרת שג'ינסטיקה נטוארל היא "אימון גופני שהומצא על ידי פרופסור אלווארו רומאנו והיא מורכבת משלוש: יוגה, האדם הקדמון והטבע ובעלי חיים", אני מבין איך מתרגלים יוגה, אני לא מבין איך מתרגלים אדם-קדמון ובעלי חיים ושוב, הדברים לא נאמרים מזלזול, אני אמנם לא מתאמן בג'ינסטיקה נטוארל אבל התחום מרתק אותי מהיום הראשון בו נתקלתי בו לפני כמה שנים ואני באמת ופשוט מתקשה להבין למה אתה מתכוון למרות שאני מנסה

אשמח להכין שיעור כזה. בתנאי שאחרי כוס היין

תבוא גם הארוחה (הג'יו ג'יטסו)

ננדין

New member
אל תאיים../images/Emo24.gif

אני לא יודע מה התכנונים של המנהלים על מפגשי הפורום הבאים (הם דר"כ עושים מפגשים בנושאים מסוימים ולא סתם אוסף של מורים טובים...) וגם ככה התערבתי להם בניהול הפורום יותר מן הראוי בשרשור הזה אבל אני יודע שאני מאוד אשמח לשיעור שלך מכל סוג (רק לא ספרות...)

תודה. אתה מחמיא לי מאוד אבל שלא בצדק כי

אתה יכול ללמוד את השיטה כפי שאני למדתי אותה מקלטות וקצת עזרה והערות של מורים שהגיעו ארצה. אני אמנם משתפר בנושא והחבר'ה אוהבים ללמוד את זה, אבל שוב גם אתה יכול לתרגל את הנושא וללמד אותו במפגש!

ננדין

New member
רוצה לשלוט בגוף בצורה הכי טובה?

תלך ללמוד ריקוד
ברצינות...

d y s

New member
ריקוד זה טוב אבל

שליטה תוך כדי הרמוניה עם סביבה דיסהרמונית זה לחימה.דמיין יריב תוקף בפראות ואתה מפנה לו דרך וגם עוזר לו להמשיך זו שליטה.

ננדין

New member
אם זה מה שהוא היה מבקש

כלומר "שליטה תוך כדי הרמוניה עם סביבה דיסהרמונית" (יענו לחימה...) אז א"ל היה מתאים לו. אבל אם הוא רק מבקש לשלוט בגוף שלו בצורה יותר טובה (ללא לימוד של אפליקציות לחימתיות) אז ריקוד ישיג את המטרה הזאת הרבה יותר מהר ובצורה יותר טובה... הוא צריך להגדיר לנו בדיוק מה הוא מחפש...

למורת רוחן של הבלונדיניות ../images/Emo68.gif

חלק משמעותי ממורי ה"יוגה" בישראל, לא בקיאים כלל וכלל במטרות, התרגול והאפליקציות התודעתיות של מדע היוגה. בסופו של דבר- היוגה במערב וגם במזרח התיכון שלנו, איננה אלא מקטע חלקי מתוך שלל מדעי היוגה...
אני לא חושב שיש צורך להפנות את הבחור ליוגה. שליטה עצמית ברמה גבוהה ( וגם כן על פי היוגה סוטרס שמיוחסות לפטנג'לי, גם כן על פי מרבית דרכי היוגה ) מושגת באמצעים מדיטטיבים. האסאנות הן בבחינת הכנה לשלבים הגבוהים- ויש להן ערכים מוספים. אבל כאמור, שליטה עצמית- היא נחלת המדיטציה. אבל, היות ובכל זאת " אור ואהבה " של ניו אייג' הולכים יד ביד עם רוגע נרקוטי, ניוון שכלי ושביקה ראציונלית, יכול להיות כיף חיים לתרגל יוגה עם חתיכות יפות מראה, רוחניקיות חטובות.

בואנ'ה, יו בריטיש קינניגגט

מתי אתה מוציא דזיוידזי? אני לא מצליח לעקוב אחרי הניים-דרופינג המטורף שאתה עושה פה. יש מצב לסלואו-מושן? מה זה שביקה ראציונלית?

סמט אדוני, שלום.

שביקה ראציונלית- התכוונתי לתאר את ניוון השכל הישר, ההיגיון והדעתנות שהביא עמו הניו אייג' הבזוי לתפוצות המערב. לא תיארתי בהודעה זו, אלא את הבוז הרב שאני רוכש כלפי תופעת הניו אייג' ברובה. באם בעבר אדם הגיע לידי דיון בעניינים ברומו של עולם, אך ורק לאחר שרכש ידע סביר בתאולוגיה והיסטוריה של דתות, כמו גם כלים מדעיים כלשהם על מנת לאמת או להפריך את דעותיו- נכון להיום בארץ הקודש הישראלית, אשר משחקת תפקיד מכריע בשלושת הדתות המונותאיסטיות הגדולות וגם מהווה זירת פעילות מכרעת לדת הבהאית ולמען האמת גם בעבור הדת הדרוזית, את מקומה של התאולוגיה תפסה תרבות עלובה של זילות מחשבתית, מיסטיקה נזילה בשני דולר= תופעת הניו אייג' המגעילה. את מקומם של המטיפים והמטאפיסיקאים תפסו כל מני כלומניקים מטומטמים שמעשנים חומרים נרקוטים בגואה וחוזרים לישראל, או לטיפול הולם באברבנל, או בתור " מוארים " , " מאסטרים " של מדיטציה בגרוש ועוד כל מני ליצנים מעוררי רחמים... באשר ליוגה: כל קשר בין האקרובטיקה של החתיכות החושניות ב country clubs לבין יוגה - מקרי בהחלט . כך שבישראל, על פי רב לא תתרגל יוגה. תתרגל אקרובטיקה, או תארח לחברה לבנות המין היפה.

למעלה