גיו גיטסו ויוגה....

אתה אומר את זה כאילו זה דבר רע

(בכל זאת אתה לא מדייק, אבל לא כ"כ מעניין אותי להכנס לדיון הזה. יוגה לא מדברת אלי)

ננדין

New member
אתה פוסל יותר מידי מהר דברים שלא נראה לי שאתה

ממש מכיר לעומק... אני מאוד לא אוהב את ההכללה של כל המטיילים בהודו כ"ליצנים מעוררי רחמים" או כ"מטומטמים שמעשנים חומרים נרקוטים בגואה וחוזרים לישראל"

../images/Emo120.gifאור ואהבה אח שלי ../images/Emo120.gif,

ועכשיו ברצינות- איפה ראית אותי מכליל על כולם? ואני דווקא כן חושב שאני מכיר לעומק. מה חבל שאני לא מואר ואפילו אין לי מורה אסיאני אקזוטי ואותנטי- אחרת כבר הייתי פותח סדנאת אקרובטיקה באיזה קאנטרי קלאב ומוכר מנויים לשוטיי האור והאהבה.

ננדין

New member
אם אתה פוסל את כל מה שאתה מגדיר כניו אייג

על הסף מבלי שבדקת כל מקום ומקום באופן אישי ואובייקטיבי אז כן, אתה מכליל ופוסל יותר מידי מהר דברים... מכיר לעומק? האם מלבד קריאה באינטרנט הלכת והתנסת ביוגה בעצמך? ואם כן, כמה שנים? ובכלל, איזה חשיפה יש לך למה שאתה מגדיר כניו אייג מלבד קריאה באינטרנט וצפיה בתעמולה שאתה מקבל מכלי התקשורת? אוי חבר, המוקשה עוד רחוקה...

אולי חקירה צולבת?

אתה איזה חוקר מצ"ח, שאתה מרשה לעצמך לחקור אותי? אתה רוצה אולי רשימה של ספרים שקראתי בנושא? רשימה של תנועות שנטלתי בהן חלק? רשימה של פרקטיקות שאני מתרגל מזה למעלה מחמש שנים? ואולי באותה ההזדמנות אתה רוצה גם את מס' תעודת הזהות וחשבון הבנק שלי? ומי אמר לך שmoksha היא המטרה שלי?

ננדין

New member
אני לא לריב איתו על זה...

הוא יכול לקבל את פרס "ההודו הגדול"

ננדין

New member
לא רוצה ממך כלום וזכותך לא לענות לי...

אבל אני כן אעמוד על זכותי לענות לך ולשאול אותך את כל השאלות שאני רוצה כל עוד אתה כותב דברים באינטרנט שאני לא מסכים איתם. אתה יודע, אינטליגנציה גבוה אינה מהווה תחליף לחוסר פתיחות מחשבתית...הפוסל במומו פסול...

ודאי. יש קשר ישיר!

המון לוחמי ג'יו ג'יטסו עושים יוגה כדי לשחרר את עצמם ממתח הקרבות. היוגה גם תורמת לגמישות ולהסתכלות פנימית. מה עוד שג'יו ג'יטסו, כמה שזה ישמע מוזר, הוא רך וכשאתה קשה אתה איטי ושקוף. היוגה בהחלט עוזרת כאן. ריקסון אלן גואז ועוד לוחמים עושים יוגה כאיזון.

Joshco

New member
שתבינו....

ניסיתי לשאול את אותן השאלות גם בפורומים אחרים, וחלקם ענו לי בדיוק ההיפך....מה אתם אומרים?

תשובה תכליתית

1.על פי האגדות יש קשר בין היוגה לא"ל סיניות ויפניות,אבל זה רק אגדה. 2.הואיל וא"ל או יוגה מצריכים דבקות והתמדה,בדוק את סביבתך ומצא מורה כלבבך והיצמד אל המורה. 3.המלצה ספציפית:רונן כץ מורה ליוגה ומאמן קראטה, 0546505100;098992092

משה קיץ

New member
לדעתי יוגה יכולה לעזור אבל זה בהחלט לא חובה

בגרייסי ג'יוג'יטסו שאותו אני מכיר,ישנם אנשים המשלבים יוגה.(המשולבת בג'ינסטיקה נטורל בעיקר). אין ספק שזה יכול לעזור,בעיקר למי שמתחבר לזה,אך בהחלט זה לא MUST. אפשר להיות לוחם מעולה ומורה מעולה מבלי להיכנס לזה(או להכנס לזה ברמה חובבנית ביותר).לכן לדעתי ישנו קשר עקיף ולא ישיר.קשר ישיר מבחינתי היה קיים ,אילו לא ניתן היה להגיע לרמה גבוהה בשיטה ללא תרגול יוגה ולכן התרגול היה הכרחי. אבל,כפי שציינתי,זה לא כך.

משה אתה טועה! יש קשר ישיר!

זה לא מחייב לעשות כדי להיות טוב בג'יו ג'יטסו. באדי בילדר יכול להצליח מצויין רק עם חלבונים. אבל............לקריאטין יש קשר ישיר להצלחה נוספת של באדיבילדרים. לא כולם לוקחים קריאטין. זה שיש גרייסים שלא עושים אז מה. יש גרייסים שבכלל לא עושים את הגרייסי דיאט שעל פי טענתם מעולה ללוחם ויש לוחמים שלא עושים את הגרייסי דיאט והם אתלטים בריאים.

Tonjin

New member
לא ישיר אני אומר לך...!

(סתם, סתם - רציתי שתכנס) האמת היא שבכלל רציתי לבקש שאתה ומשה תרחיבו קצת בקשר לג'ינסטיקה והגרייסי דייאט וכאלו - זה נראה כאילו יש מאחורי הג'וג'וטסו הברזילאי הרבה יותר מאשר "רק" אמנות-לחימה וטכניקות, אני אשמח לשמוע עוד

משה קיץ

New member
גינסטיקה זה לא התחום שלי

דוד מבין בזה הרבה יותר. אני פחות מתחבר לזה ולא רואה את זה כחלק מהותי מBJJ(ישנם דרילים בסיסיים שאולי מקורם בגינסטיקה(לפחות חלקם) שכן חשובים לתרגול ובהחלט מומלצים.אני לא מדבר על זה) גרייסי דייאט פותח על ידי קרלוס גרייסי(אחיו הבכור של הליו מייסד השיטה) בלי להכנס יותר מידי לפרטים(זו דייאטה סודית),מותר לאכול פחות או יותר הכל,רק שאלה של איך אתה משלב בין הדברים. לדוגמא,ישנה הפרדה בין פחמימות.אם אני אוכל אורז,אז לא אשלב את זה עם תפוחי אדמה או לחם(חיטה) וכו פירות חמוצים לא משתלבים עם שום דבר וצריך לאכלם בנפרד בפרקי זמן של לפחות 3.5 שעות בין סוגי מזון אחרים. פירות מתוקים משתלבים אחד עם השני טוב,אך לא מומלץ לשלב זאת עם בשר(פרוטאין)... המנעות ממתוקים מכל סוג,חריף ,חמוצים וכינמון. כמובן זה על קצה המזלג ולא נראה לי שיש מישהוא למעט הליו גרייסי שמקפיד על הדיאטה הזו במלואה(זה מאוד קשה) המטרה בדיאטה הזו,היא לאפשר עיכול טוב וקל ורמה גבוהה של אנרגיה בגוף לכל אורך היום.

משה קיץ

New member
כנראה אני מגדיר אחרת

מה זה קשר ישיר לעומת עקיף. מבלי להכינס לסמנטיקה,מה שהתכוונתי לומר זה, שלעשות יוגה לא הכרחי על מנת להיות לוחם הג'יוג'יטסו הטוב בעולם. מבחינתי הדוגמא של הבאדי בילדינג,לא קשורה למקרה.יוגה וגינסטיקה יכול להתפס כאמצעי אימון נוסף המקרב אותך אל המטרה של להיות לוחם טוב יותר. אבל,ישנם הרבה דרכים להתאמן ולא לכל אחד מתאימה דרך כזו או אחרת.ניתן להגיע לאותן תוצאות בג'יוג'יטסו גם מבלי לעשות יוגה,אלא שיטות אימון אחרות... (בבאדי בילדינג לא ניתן להגיע לאותן תוצאות מבלי לשלב את אותם חומרים לדוגמא) בשורה התחתונה נראה שאנו מסכימים וישנו הבדל סמנטי של הגדרות.

למעלה