גיוס לצה"ל

Dudidud

New member
קשה לי להבין..

מדוע אדם שרואה עצמו קודם כל בן למשפחתו ואח"כ כל השאר איננו "גזעני".. ואילו אדם שרואה עצמו קודם כל בן ללאום ואח"כ כל השאר הוא "גזען"? בשניהם הוא נותן קדימות למסגרת מסוימת בשל רגש לא רציונאלי כלשהו.

Continuum

New member
אתה עונה על השאלה של עצמך..

אותו רגש של קירבה למשפחה הוא, כאמור, לא-רציונאלי. כמו שכתבתי, העדפת בן-הלאום שלך היא "קצת גזענית אבל במידה נסבלת ואנושית". לא טענתי נגדה, ולא אמרתי שהיא אינה לגיטימית - כמו אהבה לבן משפחה, הרגש של קירבה לבן-לאום הוא, שוב, מאוד אנושי. אבל אשאל אותך שאלה - האם אמא שמגינה על בנה הפושע זה דבר בריא לעולם, או אפילו לאותה אמא עצמה (פעולה שנובעת מאותו רגש הירואי שאתה מתאר)? אתה תסכים איתי שלא.. אבל אולי תטען שקל מאוד להבין אותה. עם זה אני מסכים - גם אני לא יכול להילחם בטבע האנושי שלי.

Dudidud

New member
משמע..

באופן עקרוני, רגש קירבה מישפחתי הוא פסול כשם שרגש לאומי הוא פסול. אך זה וזה נסבלים (זה פחות וזה יותר..) בשל חולשות אנושיות. אני מבין את הרעיון.. אינני בטוח שאני מסכים. ודאי שקל להבין את האמא. מעבר לזה, בעיני זו מעין גירסא מובנית של העו"ד שהחברה בעידן המודרני מספקת לנאשם. ככה שיש בזה איזשהו צורך- "בראיות" לעולם.

GreatGTM

New member
סתם גיוון

במקום קיצוני, רדיקלי. ובכל זאת, למה אני מתייחס כקיצוני: טרנספר בכח ופתרונות באלימות בלבד.

רדיקלי

המשמעות לא מתיחסת לקיצוניות אלא לשורשיות יעני לפתור בעיה מהשורש ולא בשיפוצים קוסמטים בלבד לדוגמא: הסכם שלום במקום חומת הפרדה

GreatGTM

New member
לא ממש

מסתבר שגם וגם: "רדיקלי- שורשי, מן השורש, בסיסי, יסודי, מהותי, קיצוני, התובע שינוי קיצוני " מתוך בבילון. אני התכוונתי לקיצוני.ואם נתייחס לשינוי קיצוני אזי את חי"ל ניתן להגדיר כך.

למעלה