ניואנסים.
כנראה שטעיתי כשלא הצגתי את הסיבות לעמדה שלי. בכל אופן, לדעתי צה"ל הוא ארגון טרור בעיקר כי הוא צבא, לא כי הוא עוסק בטרור בשטחים הכבושים; פחות אכפת לי מהסכסוך המקומי עצמו, יותר מפריעה לי עצם המערכת הצבאית. למען האמת, הפרובונציאליות של הסכסוך הזה היא מה שמרתיעה אותי מלעסוק בכל פעילות אקטיבית בנושא, כמו ללכת לבילעין בשישי או לסרב להתגייס. נוסף על כך, אחד הדברים ששכנעו אותי נגד השתמטות היא הדקדנס שראיתי שפושה בקרב 95% מהמשתמטים, שאין להם שום דבר לעשות עם החיים שלהם (אם אתה הולך לג'וליארד או עושה שירות לאומי ברופאים לזכויות אדם במקום גיוס, אתה בסדר מבחינתי; כאמור, 95% מהמשתמטים אינם כאלה), חוץ מלהוריד באנגים כל היום ולנגן עם הלהקה המסריחה שלהם, מקסימום להתבטל באירופה חצי שנה. האמירה שלך בנוגע לציות לחוק, זה הגורם העיקרי שבגללו אני הולך להתגייס. עכשיו, חוץ מכל זה, אני לא מבין את ההבדלה שלך בין סרבנות כיבוש לבין "פציפיזם". למרות כמה שאני רוצה לחשוב אחרת, אין דבר כזה פציפיסט אמיתי, כזה שלא ישתמש באלימות פיזית בשום מצב. סרבנות כיבוש וסרבנות פציפיסטית הן שתיהן דעות פוליטיות, שההבדל ביניהן אינו מהותי, והן בכל מקרה מהוות שני גוונים לא-רחוקים אחד מהשני על ספקטרום הפציפיזם. אין ביניהן הבדל מהותי, שאמור לגרום לך לכבד אחת ולא לכבד את השניה.