גיוס לצה"ל

GreatGTM

New member
תירוץ לתקיפה

אמ... אני לא חושב שעצצם הקמת המדינה זו הבעיה שלהם, הם הרי תוקפים מאז 1920. הבעיה שלהם זה הרחבת אחוז הקרקעות של היהודים. לדעתי, יש 2 פיתרונות לעניין הזה (לטובת הפלשתינים): * לדחוף את כל היהודים לשטח מצומצם שלא נושק לשום מקום קדוש (על זה הם תקפו עוד לפני 1920 עמים אחרים...). * להקים מדינה במקום אחר. פתרונות לטובתינו: * להעלים את הערבים לפינה נידחת בקצה השני של הגלובוס, עוד 100 שנים בטח יתאפשר לנו גם לקצה השני של הגלקסייה (ויש שיעדיפו לאיזור החורים השחורים במרכז הגלקסייה). * לנסות ליצור כח הרתעה יעיל ששומר על כוחו בכל מצב (אני חושב בעיקר על איזו טכנולוגיה שכדאי לשתוק בפניה, אולי הדתיים יאמרו שאם כולם יקיימו מצוות אז אלוהים יסדר לנו אחת).

סלוניק

New member
כיצד ניתן להכניס את אריאל?

אריאל רחוקה ומבודדת מדי, ואפילו בתוואי גדר ההפרדה הפולשני לא ניתן היה להכניס אותה.

GreatGTM

New member
אני לא מוצא את המפה...

במסגרת הקו הורוד אריאל בפנים. אני תכף יעשה מאמץ נוסף לאתר אותה.

סלוניק

New member
תודה

נראה גרוע מאוד - תוואי פולשני להחריד שבניית גדר המקיפה אותו תגרור ביקורת רחבה. עם זאת בהתחשב בעובדה שמדובר בתכנית ההתכנסות - תכנית חד צדדית שתהיה שלב כלשהו לפני הסכם קבע בעתיד לא ידוע, אפשר ורצוי לשמור כמה קלפים מתחת לשרוול. שלא לדבר על להמנע מעימות עם כמה שיותר מפונים (ולכן לא לפנות את אריאל). בכל אופן במקרה שיהיה הסכם קבע, אני מוכן לחתום לך שאריאל תפונה. אני לא מצליח לראות תסריט שבו היא תשאר.

GreatGTM

New member
תסריט {מקובל ע"י כמה פלגים בימין}

אנחנו נותנים לפלשתינים שטחים "בחינם", בסופו של דבר אנחנו לוקחים את הצעת החמאס לסגת לקווי 67 בתמורה להודנה. אחרי 20 שנה, החמאס מסיים את הכנותיו ופולש. כל הזמן הזה אמ"ן מתריע שצריך להעביר עוד כספים לביטחון ולתקצב את המשרד למרות שכבר 20 שנה יש שקט. אם הממשלה באותו זמן תיהיה: *ימנית (סיכוי אפסי): היא תגייס מילואים אם יגיעו ידיעות. *שמאלנית: אין מה לפחד, למה לגייס? במצב הזה (משהו נוסח "מלחמת יום כיפור 2", עם הבדל קטן: אין עומק אסטרטגי) ייתכנו כמה דברים: *הסורים גם באים. *האיראן גם (אם יהיו באיזור). *אולי גם עירק (ארה"ב לא תישאר שם לנצח). *וגם המצריים (מוברק לא ישאר שם לנצח). תוצאות: במקרה של ממשלה ימנית שגייסה מילואים סביר להניח שחוץ מאיראן וסוריה אף אחד לא יצטרף. בכל מקרה, יהיה טבח אזרחים בחצי מהארץ ולבסוף נצליח להדוף אותם. אם נצליח להדפם יוחלט שכדי לחסל את זה סופית צריך להגיע שוב לגבולות ה- 11.6.67 ואולי יותר. במקרה של ממשלה שמאלנית: הבה נשכח ממרבית גוש דן, לאחר שההנהגה תצא מההלם (ואני לא מבטיח שמי שיחליט יהיה הממשלה...) אנחנו ניהיה במצב הזה : הנגב מכותר, ירושלים גם כן (או שכבר נכבשה). הפלשתינים סוגרים את מישור החוף והשרום עם שני כוחות שעומדים כל אחד בקצה הדרומי והצפוני של גבולם ומנסים להתחבר לים. תשכח מהגליל. הגולן מכותר, תושבי חיפה מתפללים שחיזבאללה לא ינצל את המצב ויכנס מצפון כי הם כבר מכותרים בשאר הצדדים. עכשיו תיהיה לנו מלחמה נוסח מלחמת העצמאות: אנחנו מעט הם רבים, לנו אין שטח להם יש. ההבדל היחידי הוא שמרבית האוכלוסייה שלנו לא נושאת נשק. הסיכויים שלנו בכזו מלחמה קטנים, אולם אם כן יקרה איזה נס אז חודשיים אולי נוכל לחבר את האיזור המכותרים איכשהו. כאן נפנה לדבר אחר: העולם. האם יסתכל עלינו? תלוי באנטישמיות והדעות הפרו פלשתיניות. בכל מקרה, התקווה היחידה במצב כזה היא איזו התערבות של יהודי ארה"ב. עכשיו שקראת את התסריט הנ"ל, הקשר הוא כזה: אולי בעתיד הקרוב מישהו בצה"ל יחשוב על זה, יאותת למשרד הביטחון ויחליט לעצור את כל המהלך כדי לחשוב על התוצאות...

סלוניק

New member
תסריט די פשטני,

בהתחשב בעובדה שהעליונות של צה"ל על פני הרש"פ בביחנת מלחמה קונבציונלית היא לא סתם מוחלטת, אלא שגם בעשורים הבאים באם הרש"פ תפתח צבא (דבר שכמעט בלתי אפשרי בהתחשב במצבה הכלכלי) צה"ל עדיין יהיה חזק אלפי מונים מן הרש"פ.

GreatGTM

New member
התבססתי פה על גורם ההפתעה

וגם על העובדה שמרבית היחידות של צה"ל ניידות ולכן ב-5 שעות אם ימצא "חור" בהגנה שלנו יהיה אפשר לכתר איזורים מסויימים ובכך למנוע גיוס מילואים או ציוד של המילואים. במצב כזה הימים הראשונים יהיו קשים.

סלוניק

New member
תגובה

על אותו עקרון ישראל גם יכולה לכבוש את ארה"ב, אלא שהפער בין צה"ל לצבא האמריקני הוא עדיין קטן יותר מאשר צה"ל ל-"צבא הרשות הפלסטינית" באם יוקם, ולכן התסריט הוא קלוש. יש הבדל בין עוצמת כוחות גרילה לבין צבא קונבנציונלי. לא סתם נכבשה עיראק לאחר מס' שבועות, אך הכוחות האמריקניים-בריטיים סובלים מאבידות קשות פי כמה בזמן אכיפת הכיבוש.

konda

New member
התכנסות ללא הסכם לא תועיל

אם נבצע את תוכנית ההתכנסות ללא חתימה על הסכם ביניים עם הרשות, אז בעצם לא עשינו כלום. המהלכים החד צדדיים אולי ישפרו את יכולתו של צה"ל, אבל לא יתרמו במאומה להשכנת שלום ולהפסקת פעילות ארגוני הטרור. צריך לגשת להסכם שעקרונותיו הבסיסיים הם נסיגה מן השטחים תמורת פירוק ארגוני הטרור.

אבוי לנו אם נהיה תלויים בפלשתינאים

בנוגע לדברים כמו קביעת גבולה של המדינה. אם החמאס ירד מדרך הטרור ויבין שהוא לא מקבל את ירושלים, גם הממשלה תשמח לדבר איתו. עד אז, ישראל צריכה לדאוג לעצמה.

konda

New member
ומה יצא לך מן ההתכנסות ?

תסביר לי את היתרון שיש בנסיגה חד צדדית ?

כמו שכבר כתבתי

(די לבקש ממני לחזור על כל דבר פעמיים ויותר...) יצא "לי" צבא חזק ויעיל יותר.

the mnm factor

New member
אתה מתנגד גמור לסרבנות...

אם יפקדו עלייך לירות בחבר שלך, תירה בו?

אם "חבר שלי" מחבל אני ארה בו

אם חבר שלי לא מסכן אותי זו פקודה בלתי חוקית בעליל ולכן אסור לי לבצע אותה.

the mnm factor

New member
טוב אין טעם, אתה לא עונה לשאלה שלי

לא שאלתי אם "חבר שלך"... ולא אמרתי מחבל לא מחבל. הרמטכ"ל בעצמו אומר לך לירות באבא שלך (בוא לא נכנס למה אבא שלך עשה או לא עשה) אתה תירה בו?

אני ענית לך והעדפת להתעלם

על מנת להוציא ממני את מה שאתה רוצה. סרבנות פקודה=אי קיום פקודה חוקית או פקודה לא חוקית. לעומת זאת... חובה= אי קיות פקודה בלתי חוקית בעליל (פקודה בלתי חוקית לפי חוקי צה"ל). לירות בבן אדם שלא מהווה סכנה קיומית מיידית זה פקודה בלתי חוקית בעליל. אם אבא שלי יחזיק מולי נשק ויתכונן לירות אז זאת פקודה חוקית ואני מחוייב אליה. אתה מתכוון להבין או שתמשיך להתעלם?

אני אענה בשאלה:

אבא שלך יכוון לעברך אקדח, האצבע שלו עלההדק והוא מוכן לירות בך. לך יש גם כן אקדח, מה תעשי? זהשהוא אבא שלי, לא נותן לו אישור לרצוח אותי. אגב, הכוונה שלי היא לא להרוג אותו חס וחלילה (אבא אני מקווה שאתה לא רואה את זה חחח מת עליך) אלא לפצוע אותו כדי שלא יוכל להרוג אותי.

למעלה