גיהנום בישיבה

voguemaster

New member
רק דבר אחד צורם לי

שאתה מספיק פתי כדי לחשוב שקראטה (או כל אומנות לחימה שהיא) הוא אלימות פיזית. תן לי רק להזכיר לך שאלימות לא נובעת מקראטה. אלימות לא נובעת מקונג-פו ולא מכל אומנות אחרת. אלימות נובעת מבני אדם. יש בבני אדם יצר אלים, והוא הגורם לאלימות, ללא קשר לאם אותו אדם יודע קראטה או לא. איך אמרו ? כדורים לא הורגים בני אדם, בני אדם הורגים בני אדם. באותו אופן, קראטה זה לא אלימות. יצר האלימות שטבוע בנו הוא הגורם לאלימות, לא הקראטה. כן, יש אומנויות התקפיות. יש אומנויות הגנתיות. לכל האומנויות יש דבר אחד משותף: ללמוד את האומנות והפילוסופיה, לא ללכת להרביץ לאנשים סתם. מי שעושה את זה יעשה את זה בלי קשר לאומנות לחימה. זה באופי. תבין.

begone

New member
רק דבר אחד? לי הרבה יותר

"שאתה מספיק פתי כדי לחשוב שקראטה (או כל אומנות לחימה שהיא) הוא אלימות פיזית" הקראטה עצמו לא קיים, כמובן. קראטה + בני אדם = אלימות פיזית. "אלימות נובעת מבני אדם" מתי בפעם האחרונה פגשת נמר או נחש? "יש בבני אדם יצר אלים, והוא הגורם לאלימות" האמנם? אז למה החברה החרדית לא מאפשרת לפרוק אותו איכשהו? "לכל האומנויות יש דבר אחד משותף: ללמוד את האומנות והפילוסופיה, לא ללכת להרביץ לאנשים סתם" אני מסכים - ועדיין קראטה מטרתו להפעיל אלימות בצורה מבוקרת. "תבין" הבנתי עוד קודם לכן. לא חידשת דבר, להיפך.

voguemaster

New member
זה לא מדויק

אתה אוטומטית טוען שקראטה נועד כדי להרביץ. תנסה להבין את מה שאני מנסה להגיד לך. תסתכל על הדברים בצורה אחרת. קראטה כמו כל אומנות הוא אומנות תנועה. לומדים לבצע דברים מסוימים, ולומדים (בשאיפה) להגן על עצמך. המטרה של ללמוד אומנות היא לא כדי שנוכל להפעיל אלימות בצורה מבוקרת. כמובן שלכל אחד יש אג´נדה משלו לגבי הידע שהוא רוכש עם אומנות כלשהי, אבל באופן בסיסי הרעיון הוא ללמוד תנועות מסוימות. כל מה שאני מנסה להגיד בעצם זה שהמטרה של אומנות לחימה היא לא אלימות. הבעיה היא שבבני אדם קיים היצר הזה ולכן אתה רואה שמשתמשים בכלים האלו למטרות אלימות. אתה טועה כשאתה מניח שהמטרה של אומנות לחימה היא אלימות. אם כבר המטרה היא להימנע מאלימות (לרוב
)

begone

New member
על קראטה ועל השכלה

אני יודע שקראטה זה ´יד ריקה´, דהיינו הגנה עצמית. אני יודע שהמטרה היא לא אלימות אלא שליטה גופנית. אני יודע את זה. אבל בפועל, במציאות, בחיים, אנשים הולכים מכות בקראטה. והם נפצעים, שוברים איברים ואפילו הופכים נכים. עובדתית. אתה רוצה להתווכח על עובדות, או להמשיך לספר לי שקראטה נועד לגרום לאנשים לאכול מעדני חלב?

The_Mighty_Perr

New member
שטויות

בס"ד מה שאמרת על קראטה זה קשקוש. קראטה היא אומנות ולא אלימות פיסית. ישיבה עוסקת בלימוד גמרא, לכן לא מלמדים שם קראטה. מכון וינגייט עוסק בקראטה... בשכונה שלי אין כמעט ואין אלימות(שכונה חילונית). בעיה שלהם. 3 כוסות ביום באופן יומיומי זה ממש הרבה... אז יופי. תבין כשאומרים סם הכוונה לסמים מהירואין וחשיש עד LSD ואקסטזי. לא אקמול, קפאין, אלכוהול, או משככי כאבים חזקים. בברכה...

begone

New member
במיץ עגבניות עם הכשר בד"ץ

"קראטה היא אומנות ולא אלימות פיסית" מעניין איך אנשים שוברים ידיים ורגליים כתוצאה מעיסוק באמנות... "ישיבה עוסקת בלימוד גמרא, לכן לא מלמדים שם קראטה" זה כל מה שלומדים שם? רק גמרא? מזעזע. שפינוזה, ביאליק, פינסקר, אחד העם, שלום עליכם, גרשם שלום, עגנון, אלתרמן, עמיחי - כל אלו לא נכללים? "בשכונה שלי אין כמעט ואין אלימות" מאוד משכנע. כמובן שגם יש לך מצלמות וידאו משוכללות המכוונות אל כל בתי השכונה, ואתה יודע בדיוק מי אונס את מי, ומי מרביץ למי. אתה יודע הכל, כי אתה ממש אלוהים קטן. "3 כוסות ביום באופן יומיומי זה ממש הרבה..." מליוני אנשים שותים 3 כוסות קפה ביום. "תבין כשאומרים סם הכוונה לסמים מהירואין וחשיש עד LSD ואקסטזי" תיגש בבקשה למילון רפואי ותבין (למצער) שההשכלה שלך מוגבלת מאוד.

The_Mighty_Perr

New member
באמת שלא רציתי להגיד את זה

בס"ד לא קשור. קראטה היא אומנות. מה שאנשים עושים איתה זה משהוא אחר. סיף הוא גם אומנות, אבל זה שאנשים היו הורגים אחד את השני בדואלים זה משהוא אחר. אתה אידיוט! אם אתה רוצה ללמוד אתה מי שנרשם ברשימה הנ"ל, אתה יכולל לחשוב על 1. ישיבה תיכונית. 2. בי"ס ממלכתי דתי. 3. בי"ס ממלכתי(לא דתי). דתיים יבחרו באחת מ-2 האפשרויות הראושונת, כנראה, וחילוניים בשלישית. ישיבה גבוהה היא לאלו שרוצים ללמוד רק מקצועות קודש. אתה אידיוט אם לא הבנת את זה! העוקצנות לא במקום. אתה אידיוט! אני לא יודע הכל, אבל יש לי מושג כללי מה קורה אצלי בשכונה, נכון יש בעל ואשה שכל הזמן רבים לידי, וסביר להניח שיש עוד כמה... אבל זו שכונה שקטה פחות או יותר. אתה אידיוט! באופן יומיומי? אז הם נרקומנים לפי ההגדרה שלך. ומי שמוכר קפה הוא סוחר סמים... אתה ממש אידיוט! לא אכפת לי ממילון רפואי. כשאדם מן השורה מדבר על סמים הוא מדבר על אלו שהזכרתי. לפי ההגדרה בעברית כל תרופה היא סם. אבל מדובר בשפת דיבור יומיומי. אתה אידיוט, כי לא הבנת את זה. לסיכום: אתה ממש ממש ממש אידיוט! ואני לא אמשיך לדבר על ההשכלה שלך...

begone

New member
תמשיך לקלל, זה עושה לי את זה

"קראטה היא אומנות" קראטה היא אמנות לחימה. לא אמנות. קולנוע זו אמנות. ציור זו אמנות. פיסול היא אמנות. אבל קראטה היא אמנות לחימה. "ישיבה גבוהה היא לאלו שרוצים ללמוד רק מקצועות קודש" אתה מתכוון מקצועות שלא עוזרים בשום דבר. אהה. "יש לי מושג כללי מה קורה אצלי בשכונה" אין לך מושג מי אונס את מי, ואין לך מושג מי מסומם או לא. אין לך מושג קלוש. "אז הם נרקומנים לפי ההגדרה שלך" לא. הם מכורים לקפאין. "מי שמוכר קפה הוא סוחר סמים" בהחלט כן - אבל סוחר סמים חוקיים. זה לא פלילי, זה מותר. "לא אכפת לי ממילון רפואי" ברור שלא אכפת לך. אתה לא מעונין בהשכלה, אתה מעונין בבורות. "כשאדם מן השורה מדבר על סמים הוא מדבר על אלו שהזכרתי" ובגלל זה הוא אדם מן השורה, ולא אדם משכיל. "לפי ההגדרה בעברית כל תרופה היא סם" לחלוטין לא. שום, למשל, הוא תרופה מצוינת אבל איננו סם. "אבל מדובר בשפת דיבור יומיומי" לא, מדובר בטעות. "ואני לא אמשיך לדבר על ההשכלה שלך..." תעשה מה שאתה רוצה.

איילת1974

New member
יחיאל שלום

כדבר ראשון אני אתייחס לשתי המילים האחרונות שלך "בציפייה למחיקה". אני לא יודעת אם שמת לב, אבל אני מאוד ליברלית ואני דוגלת נרחבת של עקרון חופש הביטוי וחופש המצפון. עד היום לא מחקתי ולו הודעה אחת שלך, אלא אם כן היא היתה בתוך שרשור שלם שנחמק עקב ההודעה ראשית שנמקה, ואז נמחקה גם הודעתך עקב מגבלה תכנית. ההודעות היחידות שאני מוחקת הן הודעות שישנו שימוש בשפה לא נאותה (קרי "מפגר" "פאשיסט" וכד´) או הודעות לא רלוונטיות כמו "לעשות הרבה כסף מהר". דרך אגב להבדיל מהניהול כאן שהוא ליברלי, הניהול בנטעים שונה לגמרה- כל הודעה שלא מתיישבת עם רוח הפורום נמחקת מיידית. בנוגע לתוכן הדברים: אמרת כי "איזהו עשיר - השמח בחלקו" איני יכולה שלא להסכים איתך! אני שמחה מאוד שאתה מאושר, ואני מקווה שתמשיך להיות כזה עד סוף ימי חייך, אך לא מה שמסב לך אושר מסב לי- לך האמונה מסבה אושר ולי פילוסופיה יוונית, פעילות בדעת אמת או כל דבר אחר. כמו שלא תרצה שאסור עליך להתפלל- אךל תכריח אותי לעשות דברים הנוגדים למצפוני. רשמת "ישנם פה ושם בעיות בשטח הנזכר בין בחורים, הייתי עד, ושמעתי סיפורים מחברים טובים שלי שנפלו קורבנות לניצול מצד בחורים מבוגרים יותר) אבל סך הכל, מקרים אלו מצומצמים לממדים הטבעיים שלהם" הרשה לי לחלוק איתך- דיברתי עם מרצה שהיה לי (דתי שומר שבת) שעשה מחקר בנושא, וגילה שאחוזי הפשיעה בחברה החילונית ובחברה החרדית הם זהים, כך שאין הבדל (מהבחינה הזאת) בין שתי התרבויות. שאלה אחת לי עליך- אני לא מונעת ממך להתפלל, להניח תפילין וכיפה על הראש למה אתה מכריח אותי להתחתן כמו שאתה רוצה? ואל תמכור לי את התשובה כי זאת מדינה יהודית. נכון שזו מדינה יהודית, אך היא יהודית במובן שלא כל יהודי יש את הזכות לעלות אליה). לסיום אגיב למה ששאלת את ירון ידען- קראת לו שקרן בפני כולם- אתה בטח יודע שהוצאת לשון הרע אסורה גם ביהדות, ואני מניחה ששמעת על הפתגם היהודי "המלבין פני חבריו ברבים כאילו שפך דמים".

qwerim

New member
לאיילת

כשאמרתי איזהו עשיר וכו´ לא התייחסתי לאמונה או משהו, התייחסתי למשפחות החיות בצמצום. אני מקבל את זה שאת יכולה לשאוב סיפוק מפילוסופיה יוונית... תודה על ברכתך, אגב
תשאלי שוב את המרצה אם הכוונה לחרדים או לדתיים, אני בטוח שהתכוון לדתיים (שאצלם באמת אחוז הפשיעה מתקרב לזה של החילונים) ובתשובה לשאלתך. אנחנו חיים בדמוקרטיה. בדמוקרטיה הכלל הוא שנותנים זכיות גם למיעוטים, במקרה זה, הציבור החרדי. את מבינה שזכותם ל החרדים לסגור את בני ברק בשבת למעברי רכב, הרי יש להם זכות למנוע השפעה שלילית (לשיטתם) על ילדיהם. אז כאן, החילונים הם כביכול ילדי החרדים... הם מנסים גם לשמור על שאר העם שישארו לו מושגים יהודיים, ושבת ונישואים הם ממש עיקרים... זה אינטרס בדיוק כמו אותו אינטרס לסגור את העיר שלהם בשבת. זו לא כפיה, זו התחשבות באינטרסים של חלק מהעם. אם זו כפיה, את תגדירי ככפיה כל חוק שמונע מאדם לעשות ככל העולה על רוחו ("למה אתם כופים אותי") ובזה שיחררת את כל האנסים הרוצחים והשודדים. מה תטעני? שיש חילוק. ששודד פוגע בשני, אבל חילוני שלא שומר שבת לא פוגע בחרדי. אז זה החידוש, הוא כן פוגע, וקשה.

גוססי

New member
האם יש בידיך...

נתונים רשמיים ובדוקים אודות אחוזי הפשיעה במגזרים השונים?

גוססי

New member
מה עם איזו תשובה?

בשביל החבר´ה, משהו שיתן משנה תוקף לטענותיך הבלתי מגובות עד כה?

voguemaster

New member
שאלה תיאורטית

נניח ומחר אני מחליט לעבור לגור בבני ברק. האם סגירת מעבר לכלי רכב בשבת לא תפגע בי בתור חילוני ? ועוד איך תפגע. רק לפני רגע אמרת שגם למיעוטים מגיעות זכויות. אם נבצע הקבלה, לטענתך מגיעות לי זכויות בתור תושב בני-ברק, זכויות שנלקחות ממני (כמו היכולת לנוע בשבת). למה הן נקלחות ממני ? כי הן פוגעות בשאר האוכלוסיה של בני-ברק. לפיכך, לא יכול להיווצר מצב שבו אף אחד לא נפגע. שאלה שאולי תצוץ לך לראש ואני אענה עליה עוד לפני שתרשום אותה: "למה לך ללכת לגור בבני-ברק אם אתה יכול לגור במקום אחר ?". כי בא לי. ואז תגיד: "אתה סתם עושה דווקא". אולי אתה צודק, זאת לפעמים אסטרטגיה מצוינת. רק מה, שים לב שמתנחלים עושים בדיוק את אותו הדבר בשטחים (הפלא ופלא). אם מותר להם לגרום לכולם כאב ראש, גם לי מותר
אם תשלול ממני את הזכות לגרום לך כאב ראש בנושא הנסיעה בשבת בבני-ברק, אני אדרוש מהמדינה לשלול מהמתנחלים את הזכות לעשות כאב ראש לכל העולם ואחותו (ואפילו ששתי הדוגמאות לא בעלות אותן מימדים. כידוע לך, חופש לא נמדד במושגים של מימדים, לפחות לא כמותיים). דבר אחרון: הטיעון האחרון שלך מפגר, תסלח לי, ואני אצטט: "מה תטעני ? שיש חילוק. ששודד פוגע בשני, אבל חילוני שלא שומר שבת לא פוגע בחרדי. אז זה החידוש, הוא כן פוגע, וקשה." תן לי להבהיר לך משהו. אם לקחתי ממך דבר כלשהו ללא רשותך (לרוב כסף), אתה תראה בזה פגיעה. יתרה מכך, זאת אכן פגיעה, אני דופק אותך פשוטו כמשמעו. אם אני *חס וחלילה לא שזה אפשרי* אונס מישהי, אני גורם לה המון נזק, לא רק פיזיולוגי אלא בעיקר נפשי (והמווווווון!!!). אם אני רוצח מישהו, דאאאא.... הנזק ברור. אתה לא יכול באותה נשימה להגיד שאם אני לא שומר שבת אני פוגע בך. זה מגוחך מהיסוד. איך אני פוגע בך ? שאני לא שומר על אותן מערכת אמונות כמו שלך יש ? שאני מעליב אותך איכשהו כי אני לא שומר את המצווה ? שאני משפיע על הסיכויים שלך להגיע לעולם שכולו טוב אחרי שתמות ? זה לא בדיוק מתיישב עם הטענה שמי ששומר מצוות יידע טוב וזה שלא שומר יידע רע, או לא טוב בעצם
תראה לי איך אני פוגע בך, ואני מבקש, תן משהו קונקרטי יותר בבקשה. אם אני אפגוש אותך ברחוב ואקלל אותך ברציפות, כמה קללות עסיסיות, אני בטוח שאחרי כמה זמן תרצה לפרק לי את הצורה. זה פוגע. משום מה אתה לא רוצה לפרק לי את הצורה בגלל שאני לא שומר שבת, מה שגורם לי להאמין שהפגיעה לא כ"כ חמורה, או יותר נכון, זאת רק פגיעה בגאווה שלך, שאחרים לא חושבים כמוך שדרך החיים שלך היא הטובה ביותר. שוב, תן משהו קונקרטי. אחרת מה שוות הטענות שלך ??

qwerim

New member
תשובה

נכון, אין מצב שאף אחד לא ייפגע (בפשרה כולם נפגעים), ואם תהיה חילוני בבני ברק אתה תפגע. אבל אתה שוכח שאת בני ברק כבר ויתרו לחרדים מבחינת סגירת הכבישים כי זה היה כבר בעצמו חלק מן הוויתור למען המיעוט. הצורה שבה אני אפגע אם לא ישאר זכר לשבת במדינה ונישואים מעורבים הוא שעם ישראל יתאחר מתיקונו (ה´ נתן לנו את התורה כדי שנשלים את עצמנו) ויתרחק משמירת תורה ומצוות, וזה מפריע לי כי ה´ רוצה שזה לא יקרה (ואני עושה דברו) וגם עם ישראל יתרחק מתיקונו ותתאחר הגאולה וכו´ וזה כמובן יפגע גם בי שהרי "כל ישראל ערבים זה לזה". שלא לדבר על המצב הרוחני שלי שיירד מחמת זה שהרי אנחנו מאמינים שעם ישראל משול לדייגים בספינה שאם אחד יעשה חור, כולם יטבעו. וסתם איכפת לי מהרוחניות של עם ישראל ומקווה כי יום אחד יאבו לשמור תורה ומצוות ולכן אעשה כל מה שביכלתי כדי שטמיעה של העם בחילוניות לא תתרחש. (זה כבר צו מצפוני) ואהיה מאוד אגואיסטי אם לא אעשה כך...

voguemaster

New member
סלח לי, אבל אתה אגואיסט כבר עכשיו

אתה טוען שאם עם ישראל לא ישמור מצוות הוא יתרחק מגאולה. אתה גם טוען שאם אני לא שומר מצוות אני דופק אותך (דייגים אמרת ?). גם נורא אכפת לך מהרוחניות של עם ישראל (מה שזה לא יהיה) משום מה. זה כמו לראות אלכוהוליסט ששותה והורס לעצמו את החיים. אתה *יודע* שהוא הורס לעצמו את החיים, ואכפת לך ממנו לכן אתה רוצה להראות לו מה הדרך הנכונה. אתה רק מניח דבר אחד: שהדרך שלך היא הנכונה. זה שם אותך בעמדה מתנשאת. אתה מניח שאתה יודע טוב יותר מאיתנו, ואכפת לך מהרוחניות. שכן אם לא נקיים מצוות זה יהיה גרוע מאוד (מי קבע ? האמונה שלך ? בחייך...). נחזור רגע לטיעון הראשון. התרחקות מגאולה. איך בדיוק אתה מסוגל להאמין שאם אדם שומר מצוות יהיה לו טוב ואדם שלא שומר מצוות יהיה לו רע (וזה כתוב, שנינו יודעים את זה) ובאותה נשימה להגיד שאנחנו לוקחים אותך איתנו ?? זאת סתירה ולא קלה. תוכל לטעון שכל ישראל ערבים זה לזה בעניין הגאולה, אבל בתקופת החיים אנחנו איש איש לעצמו. זה מגוחך. בקיצור, אתה מאמין שאנחנו דופקים אותך, אתה רק חושב על עצמך (בעיקר). אני דווקא רואה הכל אחרת. אין גאולה (לצערי, ואני אשמח אם מישהו יוכיח אחרת
) ולכן אין שום טעם למה שאתה אומר. אני גם כנראה מגדיר רוחניות באופן שונה ממך. אבל זה רק אני. אלי

begone

New member
הבל הבלים, כולך הבל

"אתה שוכח שאת בני ברק כבר ויתרו לחרדים מבחינת סגירת הכבישים" ובגלל זה בני-ברק התמלאה בחרדים, והעירייה התמוטטה כלכלית. זו עובדה. "הצורה שבה אני אפגע אם לא ישאר זכר לשבת במדינה ונישואים מעורבים הוא שעם ישראל יתאחר מתיקונו" תמיד יהיו נישואים מעורבים, ואין דבר כזה ´תיקון´ במציאות. "ה´ נתן לנו את התורה כדי שנשלים את עצמנו" אין כזה דבר ה´. "וזה מפריע לי כי ה´ רוצה שזה לא יקרה" אין כזה דבר ה´. "וגם עם ישראל יתרחק מתיקונו ותתאחר הגאולה" אין גאולה. מעולם לא הייתה, ולעולם לא תהיה. "כל ישראל ערבים זה לזה" אני לא ערב לך, ואתה לא ערב לי. "אנחנו מאמינים שעם ישראל משול לדייגים בספינה שאם אחד יעשה חור, כולם יטבעו" אתה בעצם טוען שהשואה אירעה בגלל שהיה חור בסירה? "וסתם איכפת לי מהרוחניות של עם ישראל" אין דבר כזה ´רוחניות´. אנחנו כולנו גוף, בשר, דם, עצמות ומוח. "אעשה כל מה שביכלתי כדי שטמיעה של העם בחילוניות לא תתרחש" לא יילך לך. תמיד יישארו המון חילונים. תמיד.

begone

New member
פגיעה ברגשות - הבל הבלים

"חילוני שלא שומר שבת לא פוגע בחרדי. אז זה החידוש, הוא כן פוגע, וקשה" אתה מדבר על פגיעה ברגשות, לא פגיעה פיזית שאפשר לראות אותה. אז אין בעיה - מעכשיו אני מכריז כי כל החרדים פוגעים ברגשותיי כחילוני אתאיסט כאשר הם מתפללים בפומבי. ולכן אני דורש לסגור את כל בתי הכנסת, ולאסור בחוק על כל אדם להתפלל בפומבי. למה? כי זו פגיעה ברגשותיי הנאצלים כחילוני אתאיסט! אם אתה רוצה להפוך את נושא הפגיעה ברגשות לעניין משפטי - תצטרך לסבול את הטענה ההפוכה. גם לחילונים יש רגשות, ואם אנחנו נחוקק חוקים על הרגשות שלנו, לא תוכלו לזוז מטר בלי לחטוף תביעה. ולא רק זה - כל המוסלמים בישראל יכולים לתבוע את החרדים על פגיעה ברגשות האיסלאם! כל מוסלמי יוכל לומר שסגירת רחובות בשבת פוגעת ברגשותיו כמוסלמי מאמין. ואז לא תוכל להגיד לו שום דבר! אז כדאי לך להפסיק עם טיעון הפגיעה ברגשות, מפני שאי אפשר ליישם אותו מבחינה משפטית על המציאות שבה אנחנו חיים.

איילת1974

New member
אתה אומר שיש להתחשב במיעוטים

מצויין- תתחשב באנשים שתאיסטיים, שלא מאמינים באלוהים ותתן להם אפשרות להתחתן בארץ כפי שהם רוצים.

אמיר.

New member
קוירים - פסלת את עצמך...

מה זה ´דתיים´ ??? לפי הסגנון אני מניח שאתה מתכוון לציונות הדתית. ובכן - אתה מוזן מתעמולה שקרית ומכיון שכך חשפת את עצמך לפסילה גורפת של כל דבריך. הפשיעה בשולי החברה הדתית היא כמו בשולי החברה החרדית. כמה שבאבניקים יש בפוניביז´ ? בערך כמו במרכז הרב או הר עציון. אל תערוך השואה ביןאליטה לשולים. גם הביקורת על החברה החילונית לא יכולה להעשות מתוך השוואה עקומה כזאת.

מחדל

פשוטו כמשמעו. סיפור כזה הוא טראגי, ולא משנה באיזה מגזר הוא היה קורה. למה מחדל? - אוזלת היד של בתי המשפט בישראל להשיג ראיות, במיוחד במקרים כאלה. - הטיוח בתוך המגזר החרדי המדובר מבחינת אוזלת היד: לגבי אותו מגזר חרדי ספציפי, שבו התרחש האירוע - הייתי חוקר הרבה יותר לעומק. אם רוצים, יכולים. במקביל הייתי עורך בדיקות במגזרים דומים נוספים (לא רק ע"פ חתך דתי, אלא ע"פ חתך גיאורגפי, כלכלי וכו´). אם התופעה היתה מטופלת בצורה מעמיקה יותר ע"י משרד המשפטים, היו מסיקים הרבה יותר מסקנות מועילות. מבחינת הטיוח: הייתי מצפה מנציגי המפלגות הדתיות לקחת אחריות ולדאוג לאינטרס של אנשיהם במקרים כאלה. להפנות לשם את ה-HEAT המקסימלי ועכשיו. כנראה שרבי-שגל כמו הבחור המתעלל ההוא, צריכים לפחד לא רק מאלוהים. ובלי שום קשר: אני, כמו שאתם יודעים, חילוני. אבל בכל מקרה, צריך לקחת בפרופורציות את מה שנכתב כאן. יכול מאוד להיות, שאם הייתי במצב כזה, הייתי גם אני מקבל אנטי מאוד חזק לממסד/מגזר שאליו אני שייך. אולי מכיוון שאני לא מכיר צדדים יותר "יפים" של המגזר. יכול מאוד להיות, שאם אותו בחור היה עובר למגזר חרדי אחר, המצב היה משתנה לטובה באותה המידה. תחשבו מה היה קורה אם היה מדובר על המגזר החילוני. בטח היו אומרים שהוא פשוט נפל "In a Bad Neighbourhood"... בשום פנים ואופן לא הייתי מכליל טענות כאלה ואחרות לגבי המגזר החרדי מהסיפור הזה. אותו בחור הכליל, וזו זכותו, והוא כנראה הרוויח את אושרו (לעת עתה). אני מקווה שהמגזר החילוני שאליו הוא כרגע שייך, לא יתנכל לו.

למעלה