גיהנום בישיבה

איילת1974

New member
../images/Emo7.gifוואו, אין מילים בפי

כשקראתי את הכתבה, דמעות זלגו לי מעיניי, והתחלתי לחשוב לו אלוהים היה קיים הוא לא היה נותן יד לדבר כזה, ואם הוא קיים- איך הוא איפשר זאת? הוא עד כדי כך רשע? אחרי הצער על אותו בחור התחיל אצלי הכעס,איך מדינת ישראל שאמורה להגן על אזרחיה, נותנת יד לדבר שכזה. הפוליטיקאים שלנו כל-כך עסוקים בעוד קולות שהם יביאו, והממשלה הבאה שהם יכוננו, עד שהם שוכחים מי חשוב באמת...

begone

New member
הקשר בין דת ובין סקס

כמעט כל הדתות הגדולות פוחדות פחד מוות מסקס, מכיוון שזה דחף ביולוגי חזק מאוד, והוא תמיד התחרה בסמכותם של העסקנים הדתיים. גם היהדות החרדית חוששת מאוד מסקס, ולכן מדי פעם היא חוטפת תאונות דרכים קטלניות כמו הסיפור הזה, שכמובן יטואטא מתחת לשטיח בחברה החרדית. במקום להבין שנערים בגיל הבגרות רוצים לעשות סקס (ופשוט צריך לצייד אותם באמצעי מניעה), הם אומרים להם "זה אסור, וזהו". שימי לב, אגב, שאת הסיפור נתן למעריב המרכז לסיוע לנפגעי תקיפה מינית. זאת למרות שמה שהבחור המסכן אמר מאוד מזכיר את האידיאולוגיה של שינוי או דעת אמת.

אמיר.

New member
טוב שאמרת כמעט...

כי התיאור שלך נכון לנצרות. היהדות נמצאת במקום אחר לגמרי. לא רק שאיננה חוששת מיחסי אישות, היא מעודדת ודוחפת למימושם - בין בני זוג נשואים כמובן. המסגרת איננה יוצרת תיעוב אלא ייחוד (קדושה אם תרצה).

begone

New member
מאוד מעודדת

"לא רק שאיננה חוששת מיחסי אישות, היא מעודדת ודוחפת למימושם - בין בני זוג נשואים כמובן" ואם אני לא מעוניין להתחתן - נגזר עלי לאונן עד הקבר? "המסגרת איננה יוצרת תיעוב אלא ייחוד" המסגרת יוצרת מצב שבו אנשים ממהרים להתחתן כי הם רוצים סקס.

גיהינום בישיבה.

עכשיו אני רוצה לשמוע את כל קוראי העמוק על הערכים הנמוכים של הבית החילוני איפה אתם עכשיו הא? וזה בא רק בשביל להראות לכם שחרא יש בכל מקום גם במיגזר החרדי (אני מנחש שאם ניספור גם את כל מה שלא מדווח הרבה יותר מאשר במיגזר החילוני). חכמולוגים עיוורים, בבקשה תחסכו ממני את הצעקות של הבית החילוני נטול הערכים והנוער החילני הרע והגרוע בבקשה תחסכו ממני את כל הבולשיט הזה.

Dorfl

New member
השאלה היא על הכמויות ועל הענישה

אני אפתח בזה שאני מצביע שינוי - אבל אני פתוח לאפשרות שלא הכל רע אצל החרדים. השאלה היא מה מידת האלימות אצל החילוניים לעומת מידת האלימות אצל החרדים. אני יודע שיש כיום ה-מ-ו-ן אלימות אצלנו, כמות שקשה לי להאמין שהם מסוגלים להתחרות בה. ודרך אגב - העובדה שראש הישיבה ראה את הנפגע כלא בסדר הייתה מזעזעת אותי הרבה יותר אם לא הייתי נתקל בזה באופן אישי מדי יום במהלך היסודי, וגם בבית לא מעט פעמים (אני מדבר על אלימות "רגילה", לא אלימות מינית). בכל מקרה, הדבר החמור ביותר הוא ההסתרה מהמשטרה. אנחנו אמנם לא יודעים כמה נפוצה אצלהם האלימות, אבל אנחנו כן יודעים שהעבריינים שלהם לא נענשים, וזה חמור ביותר.

begone

New member
אתה מחכה לתגובות?

"מה מידת האלימות אצל החילוניים לעומת מידת האלימות אצל החרדים" קשה מאוד למדוד את זה ברצינות, מפני שאחוזי הדיווח לשלטונות בחברה החרדית הם נמוכים מאוד לעומת האוכלוסיה החילונית-יהודית למשל. "העובדה שראש הישיבה ראה את הנפגע כלא בסדר הייתה מזעזעת אותי הרבה יותר אם לא הייתי נתקל בזה באופן אישי מדי יום במהלך היסודי, וגם בבית לא מעט פעמים" אי אפשר להפיל את האחריות כולה תמיד רק על הפוגע. לפעמים גם הנפגע אחראי במידה זו או אחרת, אם כי בהחלט לא תמיד. "הדבר החמור ביותר הוא ההסתרה מהמשטרה" הדבר החמור ביותר, לפי דעתי, היא העובדה שבישיבות אין בחורות. אין שום סיבה שבעולם לא לתת גם לבחורות ללמוד בישיבות, בדיוק כמו שאני לומד עד היום בכיתה אחת עם בחורות. וכשיש בחורות, יש זוגות - וכשיש זוגות, יש פחות התעללות מינית בין גברים לגברים. אגב, הרפורמים מאוד מתקדמים בעניין הזה, וגם נותנים לנשים להתפלל לצד הגברים בבית הכנסת. "אנחנו כן יודעים שהעבריינים שלהם לא נענשים" תתפלא לשמוע, אבל במדינת ישראל נענשים בערך 5-15 אחוזים מן העבריינים לכל היותר.

Dorfl

New member
תגובה לתגובה

הסקסיסטיות אמנם חמורה, וכך גם ההפרדה בין נשים לגברים, אבל זה שום דבר לעומת הפגיעה בשלטון החוק. ואם זה לא קשה מדי, אני אשמח אם תשווה לי את זה לנתונים ממדינות אחרות. אם רק 10% מהעבריינים נענשים בגלל שלמעשה כל גנב מכוניות מצליח לא מעט פעמים לפני שהוא נתפס זה סביר, אבל אם הכוונה היא באמת לעבריינים כבודדים, ולא שרק כ-10% מהפשעים נענשים, אז זה כבר מפחיד.

begone

New member
תגובה לתגובה של התגובה

"זה שום דבר לעומת הפגיעה בשלטון החוק" לטעמי הפגיעה בשלטון החוק פחות קריטית מהפגיעה באיכות חייהם של בני-אדם. שלטון החוק זה לא הכל. "אני אשמח אם תשווה לי את זה לנתונים ממדינות אחרות" באמת שאין לי נתונים כאלו, אבל מדובר בנתונים סבירים עבור מדינה מערבית. מן הסתם, ביפן האכיפה יעילה הרבה יותר, כמו גם בסינגפור. אבל אסור לשכוח שביפן, למשל, רוב הפשע הוא מאורגן. בישראל הפשע החל להתארגן רק בעשרים השנה האחרונות. מכיוון שאינני קרימינולוג, אעדיף לא להיכנס לעובי הקורה. בוא נגיד דבר פשוט - המשטרה בישראל רודפת אחרי הכרישים הגדולים, והם אמנם מועטים מאוד, אבל חשובים מאוד. לכן רוב העבריינים לא נתפסים. "אם הכוונה היא באמת לעבריינים כבודדים, ולא שרק כ-10% מהפשעים נענשים, אז זה כבר מפחיד" מפחיד או לא מפחיד - זו כבר שאלה סובייקטיווית, שאינה קשורה במציאות.

benji999

New member
אני מצטער

אבל החרדים לא מייצגים את דרכה של היהדות. היהדות לא מונעת מחברה להיות פתוחה. אלא להפך. צריך לדעת. צריך לשאול שאלות. החרדים חושבים שהם עדיין נמצאים בגלות ומנסים לסגור את עצמם כדי לא לקבל השפעה מהסביבה וזה מה שקורה. הם לא מכירים במדינת ישראל כראשית צמיחת גאולתינו. הם אפילו לא מכירים בה כמדינת גוים, אלא כגרוע מזה. חבל שהידע על היהדות בא דווקא מהמגזר החרדי. מה שלא יהיה, על ידי השמצות של המגזר החרדי, לא נעזור להם לצאת מזה. רק אם הם ישתכנעו שמדינת ישראל היא מדינתו של העם היהודי. עם ישראל הגיע לארץ ישראל. אנו בשלבי הגאולה של עם ישראל. דרכה של הציונות הדתית המקדשת את החול ומשלבת תורה ועבודה, היא דרכה של התורה. "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה"

begone

New member
הו, חיכיתי לך

"החרדים לא מייצגים את דרכה של היהדות" הממממ....אז נשארו רק הדתיים-לאומיים והחילונים. החרדים טוענים שהחילונים הם לא יהודים ושהדתיים-לאומיים הם שעטנז לא ברור, הדתיים-לאומיים טוענים שהחרדים לא מייצגים את היהדות, ואילו החילונים טוענים שה´יהדות´ זה מושג רחב מאוד. אז מי צודק? "היהדות לא מונעת מחברה להיות פתוחה" עובדה שכן - החרדים קיימים. "החרדים חושבים שהם עדיין נמצאים בגלות" לא בדיוק - הם יודעים שהם בארץ ישראל, אבל משתמשים במודלים הגלותיים, כי הם פשוט מאוד שמרניים. "הם לא מכירים במדינת ישראל כראשית צמיחת גאולתינו" גם החילונים לא מכירים בזה. אין כזה דבר ´גאולה´. "הם אפילו לא מכירים בה כמדינת גוים, אלא כגרוע מזה" אני לא רואה שום דבר רע במושג ´מדינת גויים´, במיוחד לאחר שביקרתי בכמה מדינות גויים והתרשמתי מאוד לטובה. "חבל שהידע על היהדות בא דווקא מהמגזר החרדי" הוא לא. חילונים מסתדרים לא רע, בדרך כלל, עם דתיים-לאומיים. "על ידי השמצות של המגזר החרדי, לא נעזור להם לצאת מזה" כתבה עיתונאית איננה השמצה. "רק אם הם ישתכנעו שמדינת ישראל היא מדינתו של העם היהודי" מדינת ישראל איננה מדינתו של העם היהודי. עובדתית, פיזית, בשטח, במציאות - היא מדינת כל אזרחיה. "עם ישראל הגיע לארץ ישראל" לא ממש. יש עוד 8 מליון, בערך, מפוזרים בכל העולם. "אנו בשלבי הגאולה של עם ישראל" אין דבר כזה ´גאולה´. "דרכה של הציונות הדתית המקדשת את החול ומשלבת תורה ועבודה, היא דרכה של התורה" דרכה של הציונות הדתית היא רק דרך אחת מני רבות. "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" נצח זו מילה קצת גדולה מדי. כדאי להפסיק להשתמש בה. הרי האנושות היא כמו גרעפס קטן בתולדות היקום, אז תתחיל לקחת דברים בפרופורציות.

qwerim

New member
איפה אני חי - איילת

שבוע טוב ההודעה הבאה נאמרת ברוח טובה כמובן
אז המקום שבו אני חי נקרא ישיבת פונוביז´ בבני ברק, אני נמצא שם כבר שלוש שנים, ומודע היטב לכל מה שקורה גם ב"קישקע" של החרדים. בישיבה ישנם כ1400 בחורים , והייתי גם בישיבות קודמות. המקום שבו אני חי ידוע לי עד היום כאזור הבטוח ביותר לחיות בו במדינת ישראל. אין סמים. אין אלימות. (אף פעם לא שמעתי על בחור שלקח, ומעולם(!) לא ראיתי ולו מעשה אלים אחד של בחור כלפי בחור) ובמקום זה יש - מפעלי חסד, גמחי"ם, עזרה הדדית (רק בספר הטלפונים הבני ברקי רשומים כ130 גמחי"ם שחלקם מנוהלים ע"י המשפחות בעצמם - מגמ"ח מוצצים ועד הלוואות) רבנים ואברכים לבביים בחורים טובים ומשפחות מאושרות שחלקן מסתפקים במועט, אך כבר נאמר: "איזהו עשיר - השמח בחלקו" (עיינתי קצת בספרים העוסקים בחשיבה חיובית וגיליתי שזו הגישה גם שמה) וכולם שמחים ומאושרים בסיםור האמיתי שגורם לימוד התורה בעיון הנכון ושמירת המצוות. לא אכחד, ישנם פה ושם בעיות בשטח הנזכר בין בחורים, הייתי עד, ושמעתי סיפורים מחברים טובים שלי שנפלו קורבנות לניצול מצד בחורים מבוגרים יותר) אבל סך הכל, מקרים אלו מצומצמים לממדים הטבעיים שלהם, הרי לא ייתכן שלא יהיו משוגעים פה ושם, ואפילו פחות מהממדים הטבעיים,שהרי לא כל הבחורים החרדיים בעלי התאווה יממשו אותה עקב דתיותם. לצערי גם למדתי בתיכון חילוני תל אביבי, כך שאני מכיר את שני צדדי המתרס, ואצלנו בחברה´, מי שלא "השתמש" איזה פעם אחד לפחות, לא נחשב. בכל המסיבות "על רמה" אצל חברים היה חשיש, טריפים, היי, ב"ה כבר כמעט שכחתי איך קוראים לדברים האלה, ואני לא מדבר על שכונת התקווה, אנחנו "צפונים" (אני מרמת אביב ג´) ממשפחות "טובות" ואמידות כלכלית. על אלימות אין חידוש בכלל. אני סבלתי מאלימות בבית הספר, חברים שלי סבלו, ומכות בהפסקה היו עניין של שגרה ועניין ("עוד לא ראינו דם וגו´) כך שיש עוד הרבה מה לתקן אצל החילונים לפני שפונים לעסוק בשוליים החרדיים, במיוחד לפני שהופכים אותם ל"תופעה" וכו´. בציפיה למחיקה יחיאל ומי שלא מאמין, שיתלווה אליי לישיבה ויחזה בעצמו...

qwerim

New member
תיקון טעות - איפה אני חי - begone

הכותרת הייתה ממוענת לפותח השרשוש (שסירב, כמובן מחמת הייותו מורם מעם החרדים, לנהל איתי דיון עקבי אובייקטיבי)

begone

New member
הו, מנוף, איזה כיף

לינק לאתר מנוף - כמה ´מדעי´ ו´אמין´ מצידך! אתה לא באמת מצפה ממני לקרוא את ההבלים של אנשי ´מנוף´, לא? דרך אגב, האתר הזה מת מזמן, ולא עודכן מאז 2001.

גוססי

New member
ממש לא

דעת אמת עוסקת בביקורת ספרות הקודש, בעוד שמנוף הוא אתר תעמולה. אתה יכול להשוות בין חופש למנוף, אבל דעת אמת היא ענין אחר.

למעלה