גיהנום בישיבה

אמיר.

New member
טוב - תוסיף את חופש למשוואה..

אבל דעת אמת הוא בלשון סגי נהור. זו הונאה לנסות להסוות את ´דעת אמת´ כבמה לביקורת המקרא / ספרות חז"ל. מי שמכיר את הביקורת האקדמית (על בעיותיה שלה) רואה מיד את ההבדל.

גוססי

New member
שוב טעות

דעת אמת אינה עוסקת בביקורת המקרא או הגמרא, אלא בביקורת הרעיון העומד בבסיס הדת ולפיו המצוות הן ממקור אלוהי.

begone

New member
המטבע שלך מזויף

"מנוף ודעת אמת.....שני צדדים של אותו מטבע... לא?" אנציקלופדיה בריטניקה והפרוטוקולים של זקני ציון - שני צדדים של אותו מטבע, לא? אל תבלבל לי את המוח, זה לא עובד וזה לא יעבוד.

גוססי

New member
פנינה של מאמר

האין זו עדות הנחתום על עיסתו? במיוחד התלהבתי מאמרת השפר האלמותית המופיעה לקראת סוף המאמר: "חרדי פושע הוא לא ממש חרדי". ככה, באבחת לשון אחת, מטהר הפירסומאי - סליחה, כותב המאמר, את החרדים מכל שמץ של עבריינות. יופי של תרגיל.

begone

New member
אני מצטרף אליך מחר בבוקר

"אני נמצא שם כבר שלוש שנים, ומודע היטב לכל מה שקורה גם ב"קישקע" של החרדים" אין לך מושג וחצי-מושג אם יש התעללות מינית או לא. בדרך כלל, המקרים האלה חסויים ורוב תלמידי הישיבות לא יודעים על זה. אתה לא חוקר משטרה, לא עובדת סוציאלית ולא רוח רפאים המעופפת בחלל החדר. "אין סמים. אין אלימות" זה נשמע כמו מקום די משעמם, למען האמת. "אני מכיר את שני צדדי המתרס" אתה מכיר ישיבה באילת ואתה מכיר בית ספר אחד בתל-אביב. אתה לא מכיר את שני צדדי המתרס, מה שעוד שיש כאן יותר משני צדדים (מה עם הציבור הדתי-לאומי?) "אני סבלתי מאלימות בבית הספר" עכשיו הכל ברור. חטפת טראומה. זה אומר שבית הספר היה פשוט גרוע, ואין לזה שום קשר לחילונות. "מכות בהפסקה היו עניין של שגרה" זה נשמע כאילו למדת בבית ספר באמת מחורבן. רחמים, רחמים עליך. "בציפיה למחיקה" אתה מצפה שימחקו אותך באופן כללי, או רק את ההודעה שלך?

qwerim

New member
begone

מממ... דווקא אני כן עוסק בתפקיד רווחתי כשלהו ומכיר גם אנשי חינוך ופסיכולוגים הממונים על החברה החרדית (ההורים שלי פסיכולוגים) ... לא אפרט. מקום די משעמם למי שמחפש סמים ואלימות... אני מכיר עשרות ישיבות והייתי ב 6 בתי ספר חילוניים. (עברנו דירות מספר פעמים) ביניהם בתי ספר שנחשבים מעולים, בצפון ת"א. רמת הפשיעה והסמים בבתי הספר של הציבור הדת"ל די קרובה לזו החילונית, מסקרים... (עיין באתר של הרשות למלחמה בסמים) ו... כן, חטפתי טראומה, מהסברה הזו שלך... את ההודעה... לא מהשם שלי משתמע שאני המתנדף...

begone

New member
QWERIM

"דווקא אני כן עוסק בתפקיד רווחתי כשלהו ומכיר גם אנשי חינוך ופסיכולוגים הממונים על החברה החרדית" והפסיכולוגים שאתה מכיר, טוענים שאין אלימות ואין סמים בחברה החרדית? אני מציע לאשפז אותם. "אני מכיר עשרות ישיבות והייתי ב 6 בתי ספר חילוניים" אי אפשר להכיר עשרות ישיבות - זה כמו להגיד שאני מכיר עשרות רחובות. אתה לא יכול לדעת, בשום צורה שהיא, מי מתעלל במי מינית. אתה למעשה טוען, שאם אתה לקוח של הבנק למסחר, אתה יכול לדעת שאתי אלון מועלת. תפסיק להתרברב, אין לך מושג מה הולך שם כי זה סמוי מן העין. "ביניהם בתי ספר שנחשבים מעולים, בצפון ת"א" בבתי ספר מעולים אין מכות בהפסקות. "רמת הפשיעה והסמים בבתי הספר של הציבור הדת"ל די קרובה לזו החילונית, מסקרים" אז מסתבר שהדת היהודית לא נותנת פתרונות לאף אחד! אז עדיף להישאר חילוני. ולסיכום: גם אנשים מתים לא לוקחים סמים ולא מפעילים אלימות. האם אני רוצה להיות מת בעודי בחיים? לא ולא.

שאלה

כנראה היא לא אמורה להיות פה, אבל היא קשורה בצורה מסוימת לדיון. איך אתה מגדיר חברה חילונית? מה הם המאפיינים שלה?

begone

New member
שאלה כללית מדי, ולמרות זאת -

חברה חילונית היא חברה שאיננה מעניקה חשיבות לאלוהים.

qwerim

New member
begone b

כן, הם טוענים שאין אלימות באופן כללי רק במקרים זניחים (וסמים בכלל ולא) בא אתה ותאשפז אותם בעצמך אפשר להכיר עשרות ישיבות, אתה לא חי שם ואתה לא יודע איך זה ואני מתפלא שאתה שם אותי לשקרן ומוציא לעז. וזה לא סמוי מן העין יותר מאשר לבחורים עצמם, ועם חלק שעברו הטרדות מניות וכו´ דיברתי וקיבלתי קצת פרופורציה ואני יודע בדיוק מה המידה שבה העניין שכיח. ובבתי ספר מעולים יש מכות בהפסקות. יש כאן מישהו שרוצה לחלוק על זה? ואני לא דתי בגלל שהדת נותנת פתרונות סוציולוגית, ואוי למי שדתי מחמת סיבה כזו. אתה כבר מת, כל חייך מכאובים אחרת למה אתה כך קופץ עליי ואפילו לנגח אתה לא מצליח.

begone

New member
המשך הדיון המגוחך

"הם טוענים שאין אלימות באופן כללי רק במקרים זניחים" מקרים זניחים? האם בן-אדם שחייו נהרסו הוא ´מקרה זניח´? אתה נהנה להגדיר בני-אדם חיים ונושמים בתור מקרים זניחים? אולי אתה בכלל מקרה זניח? "(וסמים בכלל ולא)" זה לא ייתכן. אתה טוען 0 אחוז סמים. זה לא ייתכן מבחינה סטטיסטית. "אני יודע בדיוק מה המידה שבה העניין שכיח" ואתה גם ידעת מראש שאתי אלון מעלה בבנק למסחר. ואתה גם ידעת מראש שיגאל עמיר ירצח את רבין. ואתה גם יודע בדיוק איפה אלוהים נמצא ואיך אפשר לשוחח איתו על השואה. "ובבתי ספר מעולים יש מכות בהפסקות" אני הייתי בשלושה בתי ספר - באחד היו מכות בהפסקות ואני חושב שזה היה בית ספר גרוע, ובשניים האחרים לא היו מכות בכלל ואני חושב שהם היו מעולים. אז הנה לך. "אתה כבר מת" חן חן לך. רופא אתה לא תהיה. "כל חייך מכאובים" אתה בהחלט אחד מהם. "אחרת למה אתה כך קופץ עליי" כי אתה מבלבל במוח בלי סוף. "ואפילו לנגח אתה לא מצליח" לא באתי לנגח אותך. מה שכן - אני מופתע כל פעם מחדש עד כמה הטיפשות האנושית יכולה להגיע לתהומות חדשים.

gilad_no

New member
QWERIM היקר,

הינני חילוני גאה. איני שומר מצוות כלל וכלל (אך מאמין באלוהים). גם במהלך חיי הקצרים עד כה הספקתי לעבור בין מספר בתי ספר חילוניים, חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות. מעולם לא נתקלתי באלימות באחד מבתי הספר שלמדתי בו. משפחתי דתייה (ישנם גם חרדים אצלנו) ומקבלים אותי יפה מאוד. השתמשתי בסמים (לא הפרזתי), שתיתי אלכוהול, סקס לא זר לי וחיי מלאים אושר. איני בא להעבירך בשאלה ואיני מבקר אותך או את אמונתך. צר לי עליך כי אושרך נובע מהרגשת העליונות על אחרים, חילוניים כמוני. כל אשר הינני מבקש הינו להמשיך לחיות באושר. צר לי עליך כי הינך נאלץ לחפש את אושרך בהטלת רפש בציבור שלם ונאור.

begone

New member
היי גלעד

יחיאל הוא נציגו של אלוהים. הוא יודע מה טוב לך. והוא לא ינוח ולא ישקוט עד שיציל אותך מן הגיהנום. זה נקרא מסיונריות יהודית, ובדיוק כמו בסרט שליחות קטלנית - הוא ימשיך לעבוד ללא הפסקה עד שיגרמו לו להפסיק.

.....

""אין סמים. אין אלימות" זה נשמע כמו מקום די משעמם, למען האמת" לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר במשפט הזה? האם לדעתך זה טוב שיש אלימות וסמים?

begone

New member
אסביר את עצמי

"האם לדעתך זה טוב שיש אלימות וסמים?" אלימות מבוקרת (קראטה, כדורגל, כדורסל, הורדות ידיים) זה דווקא עניין כיפי ביותר. סמים? אני צורך קפאין באופן קבוע, המשפחה שלי אוהבת יין ושותה יינות בארוחות גורמה שונות, אני לא חושב שזה מזיק לצרוך כמות קטנה של ניקוטין פה ושם, ולגבי גראס - צריכה מינימלית, פעם בכמה חודשים, אינה מזיקה. כן - עולם ללא אלימות וללא סמים הוא עולם משעמם יותר. אגב - בעולם הישיבות גם אין סקס. ובהחלט - עולם בלי סקס הוא עולם איום ונורא, איום ונורא, איום ונורא.

בסדר....

אינני בטוח שהמילה "משעמם" מתאימה, אבל אין זה משנה ממש. כמו כן, אני לא צורך אף אחד מהחומרים שכתבת ואין לי שום בעיה אם זה [בהחלט לא שיעמום]. אני בטוח שקפה נצרך בישיבות. ויין בהחלט נצרך! "אגב - בעולם הישיבות גם אין סקס. ובהחלט - עולם בלי סקס הוא עולם איום ונורא, איום ונורא, איום ונורא. " זה לא קשור לסמים [לפחות רוב האנשים חושבים ככה...] אבל זה בהחלט תלוי בחינוך ובהשקפת העולם.

begone

New member
תודה על האישור הרשמי

"אינני בטוח שהמילה "משעמם" מתאימה" גם אני לא בטוח. בכלל, אפשר לחיות בחדר של מטר-על-מטר ועדיין להיות מאושר כמו פאקיר הודי. "אני לא צורך אף אחד מהחומרים שכתבת ואין לי שום בעיה אם זה" אפילו לא קפה? חבל, אחלה משקה שבעולם. "זה לא קשור לסמים" זה נכון שסקס זה לא סמים, אבל מר Qwerim לא ציין את העובדה הזאת -אין סקס בישיבות, וזו עוד סיבה מדוע משעמם שם מאוד (עד שלפעמים אתה קם בבוקר ומגלה שבחורצ´יק כלשהו החליט לעשות בך מעשה סדום).

אין בעד מה

"עד שלפעמים אתה קם בבוקר ומגלה שבחורצ´יק כלשהו החליט לעשות בך מעשה סדום" נראה לי שעל מישפטים כמו זה נוהגים לרשום LOL.

voguemaster

New member
סקס זה לא סמים ? מעניין

שמעתם פעם על התמכרות לסקס ? התמכרות לאנדורפינים בפרט ?? סקס זה ועוד איך סמים, רק שהם סמים בריאים. אותם סמים מיוצרים ע"י הגוף ובכמויות הנכונות, ולכן אין תופעות כמו של סמים רגילים.

begone

New member
בורות משולבת בבורות

"שמעתם פעם על התמכרות לסקס?" אפשר להתמכר גם להימורים, ועדיין הימורים זה לא סם. "התמכרות לאנדורפינים בפרט??" התמכרות לחומר המיוצר על ידי הגוף (פנימה) איננה התמכרות לסמים. אם אתה מזריק אנדורפינים (מבחוץ) - זו התמכרות לסמים. סם הוא תמיד חומר שהוא חיצוני לגוף, ומוחדר אליו על ידי אכילה, שתייה, הזרקה, הרחה וכו´.

למעלה