גיהנום בישיבה

begone

New member
לא רק מחדל, אלא גם אסון

"סיפור כזה הוא טראגי, ולא משנה באיזה מגזר הוא היה קורה" אולי צריך להרהר קצת על העובדה שהדבר אירע בישיבה, דהיינו במקום ללא נשים, דהיינו במקום ללא סקס, דהיינו במקום בו גברים צעירים רוצים סקס ולא יכולים לקבל את זה? הטענה הבסיסית והמטרידה בכתבה הזו היא פשוטה: גברים ללא נשים דופקים בתחת גברים אחרים. לכן הישיבות, מעצם קיומן, מעודדות מצבים כאלה. אני מזכיר לך את העובדה הבאה - גם בבית הסוהר, שבו אין נשים, גברים דופקים בתחת גברים אחרים. האם אתה מסוגל להתמודד עם הטענה העובדתית הקשה הזו, לפיה המצב בישיבה דומה למצב בבית סוהר?

אמיר.

New member
הבה נפריד בין שני דברים לא קשורים.

הראשון -מסכת ההתעללות והאונס שהבחור עבר. זה לא מאפין את החברה החרדית יותר מהחילונית. תפקידנו כחברה להגן על קורבנות אלו. השני - תחושת המחנק שהבחור חש (בהקשר לחלק א´ כמובן) לגבי ההשכלה וכדו´. הוא אומר במפורש (ואני לא מתפלא כמובן) שהוא מקנא בציונות הדתית). אני מקוה שמבחינה זאת הוא (ואחרים) יבין ויפנים שבציונות הדתית ישנו הפתח לכל הקונפליקטים הללו.

begone

New member
אתה מחמיץ, וחבל

הנחת היסוד בכתבה המזעזעת הזאת היא פשוטה ובלתי-מתפשרת: הישיבות החרדיות מעודדות יחסים הומוסקסואליים, בגלל שאין שם בחורות. זה העניין, ובגלל זה הבחור נדפק בתחת. זו הטענה העמוקה בכתבה הזאת. גברים צריכים סקס, וכשהם לא מקבלים סקס, הם עושים סקס גם עם גברים. אתה מסוגל להתמודד עם הטענה הזו, או שאתה מדחיק?

begone

New member
זה בדיוק העניין!

"לך תוכיח שאין לך אחות...." קשה מאוד להוכיח טענות של ´אין´. קל יותר להוכיח טענות של ´יש´. דוגמה: כדי להוכיח שהנשיא בוש קיים, אני יכול להביא לך מאות קלטות וידאו עם צילומים עיתונאיים ממקורות שונים, כמו גם ספרים ואתרים. אבל כדי להוכיח ש*אין* מכונית עם 96 גלגלים - זה דורש ממני לסרוק את כל כדור הארץ ואת כל מקורות המידע האפשריים, וזה בלתי אפשרי. לכן - אם אתה טוען שיש אלוהים, אתה צריך להוכיח את זה, וזה לא אמור להיות קשה. אבל אם אני טוען שאין אלוהים - אני לא מחוייב להוכיח את זה, מפני שאין הוכחה שיש אלוהים. "איך ניתן להפריך שקר?" על ידי הבאת ראיה פיזית המוכיחה כי מדובר בשקר. למשל - אתה טוען שהאינטרנט הומצא בשנת 1832. אני מביא מסמכים וקישורים לאתרים המדעיים החשובים ביותר בעולם, הקובעים כי האינטרנט הומצא בשנות החמישים והשישים של המאה הקודמת. מי שהביא ראיות אמינות יותר, הוא אומר אמת.

chan

New member
קל להפריך את האמת

יש הוכחות שקיים אלוקים אתה מכחיש אותם. נניח שאני יגיד את השנה האמיתית שהאינטרנט הומצא ויביא מסמכים לכך אתה תטען שהמסמכים מזויפים ובזה מסתיימות הטענות שלך וכך הוכחת לעצמך ששיקרתי. לכן כל כך קל להפריך את האמת.

begone

New member
תפריך, נו תפריך

"יש הוכחות שקיים אלוקים אתה מכחיש אותם" א) אותן, לא אותם ב) תביא את ההוכחות שלך, קדימה בוא נשמע "נניח שאני יגיד את השנה האמיתית שהאינטרנט הומצא ויביא מסמכים לכך אתה תטען שהמסמכים מזויפים" יש רק אתר NASA אחד, ויש רק אתר AOL אחד, ויש רק אתר WALLA אחד. אי אפשר לזייף מסמכים באינטרנט, כי האתרים הם האתרים. "כל כך קל להפריך את האמת" בוא נראה אותך. תתחיל עם אלוהים, בבקשה. אני רוצה הוכחות.

chan

New member
הפרכתי

1) בנוגע להוכחות הם רבות ודנו בחלק מהם בפורום הזה אם אתה רוצה אני מציע לך לקרוא דברים בנושא. 2) לא הבנתי מה הבעייה לזייף מסמכים באינטרנט, מחר אני יקים אתה ויכתוב בו שהאינטרנט הומצא ב- 1800, אז מה?

begone

New member
לא הפרכת דבר

"בנוגע להוכחות הם רבות ודנו בחלק מהם בפורום הזה" אז תביא לי כמה הוכחות כאלה. "מחר אני יקים אתה ויכתוב בו שהאינטרנט הומצא ב- 1800, אז מה?" בשנת 1800 לא היו מחשבים. תחשוב שוב.

begone

New member
לא למדת דבר, מה?

"תוכיח לי שב- 1800 לא היו מחשבים" אתה לא לומד? לא משכיל? לא זוכר כלום? הרי הסכמת איתי שאי אפשר להוכיח טענות של ´אין´. אפשר להוכיח בקלות טענות של ´יש´. אז אתה, כן אתה, תביא לי הוכחה שבשנת 1800 *כן* היו מחשבים!

chan

New member
למדתי הרבה

1) דברנו שניתן לסתור בקלות טענות של יש לא דברנו על הוכחת טענות אין. 2) בנוגע למחשב דווקא הרבה לפני 1800 הומצא, למעשה מכונת החישוב המכנית הראשונה הומצאה בשנת 1642 ע"י בליז פאסקאל (שלא לדבר על החשבוניה שמוכרת בתור המחשב הראשון שקיימת כבר אלפי שנים) רק המחשב האלקטרוני הומצא בשנות המאה ה-20.

begone

New member
לא מספיק

"דברנו שניתן לסתור בקלות טענות של יש לא דברנו על הוכחת טענות אין" קל להוכיח ולסתור טענות של יש. קשה (עד בלתי אפשרי) להוכיח ולסתור טענות של אין. וזה בדיוק העניין - תוכיח שהיו מחשבים בשנת 1800. "מכונת החישוב המכנית הראשונה הומצאה בשנת 1642 ע"י בליז פאסקאל" אני מדבר על המחשב כפי שאנחנו מכירים אותו היום. הוא הומצא בשנות החמישים. אז בבקשה תדבר לעניין (לפעמים).

chan

New member
תגובה

מי אמר שאתה מתכוון למחשב כפי שאנו מכירים היום, המחשב הוא מכשיר אשר מבצע פעולות חישוב מסויימות תבדוק שוב את ההגדרה של מחשב, אם אתה מדבר על המחשב כפי שאנו מכירים היום למה אתה מתכוון הרי גם ה- XT לא היה ממש מחשב יחסית לטכנולוגיה של היום אתה רואה כמה בקלות אתה מסלף עובדות. נ.ב מדוע נטשת את הדיון על החיים שלאחר המוות

begone

New member
תגובה

"מי אמר שאתה מתכוון למחשב כפי שאנו מכירים היום" אני. "המחשב הוא מכשיר אשר מבצע פעולות חישוב מסויימות" א) גם חשבונייה ב) גם מוח האדם ג) גם האדם הקדמון שהניח 10 אבנים על הרצפה וספר אותן ביצע חישוב ד) אוקיי, בוא נתחדד: אני מדבר על פנטיום. "אתה רואה כמה בקלות אתה מסלף עובדות" אתה עוסק בסילוף, אני עוסק בחידוד. ועכשיו תתייחס למשפט הבא: האם היו מחשבי פנטיום בעולם בשנת 1800? כן או לא? "מדוע נטשת את הדיון על החיים שלאחר המוות" תוכיח שיש חיים אחרי המוות, בלי להזכיר את המילים ´מוות קליני´.

chan

New member
מחשב

1) מוזר לפי האינציקלופדיה המחשב כן הוגדר כמו שכתבתי (אבל כנראה לפי דעתך האינציקלופדיה היא רק אשליה או משהו כזה). 2) אם אתה מדבר על פנטיום אז המחשב הומצא רק בשנות ה-90 ולא ה-50 כמו שכתבת אתה סותר את עצמך. 3) בנוגע לדיון על מוות קליני הסתירות שמצאת לכאורה היו אשלייה/שואה ולא ענו על העובדות.

למעלה