גיאומטריה!

regit knup

New member
ועוד משהוא...

אפשר הסבר כי לא מובן מה כתוב בתמונה שסמת. וגם אם אפשר תמונה גדולה יותר.

regit knup

New member
OK אז....

מה שסימת ב Y שווה 20. ואת כתבת גם ש a=y אזה אלפה שווה ל 20.

regit knup

New member
כי..........

אמרו שהמשולש הגדול ש"ש. והזוית העליונה שווה 20 מעלות. אז זויות הבסיס שוות 80 מעלות, כל אחת שווה 80 מעלות. אז את עושה חיסור: בצד אחד 80-60=20, ובצד השני 80-50=30. מובן?

regit knup

New member
אני לא מבין למה A=Y.

סורי שקראתי לך בת, למשהוא חשבתי שאתה בת.

regit knup

New member
כן גם אני. הבאתי את החידה הזאת

למורה במתמטיקה, והוא גם עדין לא הצליח, נראה אם הוא יצליח.

../images/Emo41.gif הערה

בזמנו פתרתי את התרגיל הזה, בדרך ארוכה ומסובכת, והיצגתי את הפתרון בפורום 457 בתוספת הערה, שבעצם תרגילים מסוג זה אינם גורמים שום הנאה אסטטית, כי הרעיון הוא שצריך לחפש איזושהי בניית עזר עד שעולים על אחת שמובילה לפתרון, ואין דרכים כלליות, ולכן אין כל יופי בתרגילים כאלה, לדעתי. לא מזמן עריסטו הציג קישור לאתר באנגלית, בוא מוצג פתרון קליל ונחמד לתרגיל הזה, אבל גם הוא אינו משנה את דעתי הכללית על תרגילים מסוג זה, כי עדין מדובר כאן בניחוש נקודתי למקרה הספציפי הזה, למרות שהפתרון הספציפי המוצג שם אכן נחמד.

../images/Emo35.gifמספר 3

זהו ריבוע, והמשולש הקטן הוא שווה שוקיים בעל זויות בסיס של 15 מעלות. צ"ל: זויות אלפא, ביטא וגמא בהצלחה!

אני מכיר

פתרון מהיר מאוד, המבוסס על... ניחוש! לדעתי, זה "לא פייר" לכיתה ט'. אלא אם כן יש דרך אחרת, בלי הניחוש. גם למספר 2 יש לי פתרון, אבל הוא מסובך, ואינני רואה בו שום "יופי".

תראה... (אולי קצת ../images/Emo58.gif)

זו היחידה מבין ה-3 שאני לא באמת זוכרת את הפתרון שלה, אבל אני כן זוכרת שגם עליו לקח לי לא מעט זמן לעלות... איזשהי בניית עזר שעשיתי והאמת רק זכור לי שהיא הייתה מעצבנת משהו... אני בעצמי עובדת על זה... לגבי מספר 2 - ברגע שעולים על הבניות הנכונות זה מאוד פשוט, אבל הוי, לעלות עליהן...

למעלה