גיאומטריה!

Tesseract

New member
אני בדעתו של טלמון..

לדעתי, באמת כדאי שתנסה לפתור את השאלות מספר הלימוד שלך - השאלות שם הן ברמה, שאמורה להכין אותך בצורה הטובה ביותר למבחן. אם אתה מרגיש שחלק מהשאלות בספר קלות עבורך, נסה לפתור את הקשות יותר (לרוב, האחרונות בפרק), שבדרך כלל משלבות עבודה עם יותר משפטים מרוב השאלות. בכל מקרה, השאלות שמופיעות כאן הן רק מעין קוריוז שכזה, טריק מסוים שצריך לעלות עליו (לרוב, בנית עזר מסויימת). אני לא חושב שהן דומות ברמתן, לזו שנדרשת בתיכון.
 

זונע

New member
הרמה אצלי די נמוכה

הדבר היחידי שבאמת צריך לדעת זה את כל המשפטים וההגדרות. כמובן שאני אפתור את השאלות האחרונות מספר הלימוד, אבל אם יש עוד תרגול שאני יכול לעשות-למה לא?
 
בוודאי שאפשר להוסיף!

אבל רק אחרי סיום כל התרגילים מהספר
 

זונע

New member
כמו שאני מכיר את עצמי

ב-1 בלילה לפני המבחן אני איזכר שאני לא יודע כלום בגיאומטריה
 
כן. הנה רמז חזק מאוד -

את הזווית של 60° (למטה משמאל) מחלקים לשתי זוויות: 40° (החלק העליון-שמאלי, קרוב יותר ל"שוק" של המשולש הגדול, ו-20° מעלות (קרוב יותר ל"בסיס" של המשולש הגדול). עכשיו מתקבלים הרבה מאוד משולשים שווי-שוקיים (שאחד מהם הוא גם שווה-צלעות), וחישוב הזוויות מספק תשובה מהירה.
 

lupoN

New member
והנה שרטוט לנוחיותכם../images/Emo27.gif

אם פירטתי כאן יותר מידי זוויות, אז סליחה מראש. כפי שטלמון הזכיר, מתקבלים הרבה משולשים שווי שוקיים, שאחד מהם הוא גם שווה צלעות. וכפי שנאמר, מכאן התשובה מהירה
 

JDOE

New member
תודה על הרמז

לא הייתי פותר את זה בלעדיו ואני עוד חשבתי שאני טוב בדברים האלה
 
למעלה