ג'טרו טאל

The Raver1

New member
הסיפור של ההופעה בשבילי מתחיל בזה ש

אבא שלי קמצן אז לא הלכתי להופעה
אז התקשרתי לרומי ושמעתי אותה בלייב
שאנדרסון עלה לבמה הקהל התחיל לצרוח ממש ממש ממש חזק אז שמתי את הטלפון על השולחן ועדיין שמעתי הכל רומי הייתה מעריצה למופת ואחרי כל שיר צרחה כמו מטורפת (האוזן עדיין כואבת) ואחרי כל מילה שאנדרסון הוציא מהפה היא צחקה כמו ילדה קטנה איפלו שלפעמים הוא באמת הצחיק... טוב בקיצור אחרי בערך 49523651038453 שירים שלא הכרתי בא סוף סוף שיר מאקוואלנאג מאת'ר גוס. בשבילי זה היה דואט של אנדרסון עם רומי :) ואז באו עוד מיליון שירים שאני לא מכיר אז ניתקתי. כנראה שניה אחרי שניתקתי התחיל רצף אקוואלאנג
טוב תמיד יש את ההופעה הבאה

Rocky Raccoon1

New member
ואני לא הייתי...

טוב, בראיון בוואלה הוא אמר שהוא יבוא שוב עוד... 4 שנים...

ThE RhythM

New member
מה לעשות

ג'תרו טאל זה ג'תרו טאל...היה מעולה לדעתי..והייתי 5 מטר מאיאן
הביצועים היו ממש ממש טובים, כל הלהקה ממש מצחיקה (חוץ מאיאן שהוא המובן מאליו, בעיקר הבאסיסט והקלידן) הופעה מעולה...למרות שאני חייב להודות שאיכשהו לפני ההופעה הייתי ממש מרוגש ותוך כדי ההופעה ההתרגשות ירדה קצת..לא נורא. למרות הכל בכל זאת התאכזבתי מחוסר טוטאלי של ת'יק אז א בריק וכמו שטלי אמרה, שום שיר מסונגס פרום דה ווד! ובכלל...רציתי שיהיה עוד הדרן אחרי ההדרן הראשון...אבל ישר אחרי שהם ירדו כבר שמו מוזיקה ופסלו כל אופציה שהם יעלו שוב
אחרי מאמצים נואשים להשגת חתימה (וריצה נואשת אחרי ה-ואן שהחבר'ה נסעו בו (נו, לפחות המתופף עשה לנו היי) הלכנו מספר פורומיסטים לים (אני משער שעוד תשמעו על עלילות בוגי, רית'ם, רומי, ערן פסטרן, מאיה, רוג'ר, דין ונרקומנים רוסים בחוף קיסריה..אבל זה כבר סיפור אחר) טוב, בכל מקרה...עכשיו אני רק צריך לא להרדם כדי שאני אוכל ללכת לישון בערב ולהתעורר מחר לבצפר

giloni

New member
ערב בלי פרוג (כמעט)

ייתכן וחלק מהחברים (לא בפורום הזה, אולי) יצאו מאוכזבים מכך שהלהקה לא ביצעה ולו גם קטע אחד משתי הסאגות הגדולות: A Passion Play & Thick as a Brick, אני מודה ומתוודה, שגם אם אין לי יותר מדי נגטיבים לומר על האלבומים האלה, אני מעדיף את ג'ת'רו הבלוזית והפולקית - ומזה קיבלנו מלוא החופן. נדמה לי שמאלבומי הבכורה, This was ו Stand up הם ביצעו כ 5-6 שירים. וכך גם מהאלבום האחרון Christmas Album ומאלבום הסולו האחרון של אנדרסון, Rupi's dance. צריך לזכור שהאינטרס העליון של הלהקה הוא למכור את האלבומים האלה ולכן הסט-ליסט היה מלא מהם. פרט ל Budapest (שיר אותו הם מבצעים כמעט בכל הופעה) הם לא ביצעו דברים אחרים מתקופות האופל שלהם. נכון שהיה חסר לי לשמוע את Jack in the green או את Hunting girl מ Songs, שירים שההרכב הזה מבצע טוב יותר מההרכב המקורי שהקליט את האלבום - אבל לא נורא. באשר לקולו של אנדרסון: לא קשה היה להבחין בכך שהשירה כבר לא באה לו בקלות. הוא משקיע מאמצים רבים ונראה שהוליום של המיקרופון שלו הונמך בכוונה כדי להסתיר את העובדה הזו. מאז המחלה שאחזה בגרונו מתקשה אנדרסון לחזור לקולו, אם כי בהופעה הקודמת שהתקיימה בארץ זה נשמע טוב יותר. אני דוחה את דברי אלה הטוענים כלפי הלהקה שהם היו חלשים. לדעתי ההרכב הזה הוא המוכשר ביותר שאיאן הצליח לאסוף לצידו ב25 השנים האחרונות. מארטין באר היה נפלא - כמו תמיד - וגם קטע הסולו שלו הוא הוכחה לכך שמדובר בגיטריסט בלוז רוק מהטובים שמנגנים היום. הקלידן אנדי גידינגס עולה בכמה מונים על ג'ון אוואן, דיויד פאלמר (הוא או היא), אדי ג'ובסון ושאר הקלידנים המזדמנים שניגנו עם הלהקה בשנות ה 80; ג'וני נויס, הבאסיסט, לא מגיע אמנם לאיכויות של ג'פרי האמונד, אבל הוא משתלב היטב במרקם של הלהקה ואחרון - המתופף דויין פרי, הוא היורש המתאים לבארי בארלו והוא מבצע את הקטעים המורכבים באופן מרשים. לצידי בהופעה, ישב בחור שעוסק בהקשה באופן מקצועי והוא אמר לי במפורש שמדובר בנגן תופים שאינו עוסק אך ורק בליווי - כמו בהלקת בלוז רוק סטנדרטית - אלא מנגן את החלק שלו בהרמוניה המושלמת של הלהקה. וראוי לציין פרט נוסף: מדובר, לדעתי, באחת הלהקות היותר הרמוניות שאני מכיר (אם לא הגדולה שביניהן!!).העיבודים הם ברמה של תזמורת סימפונית מהמובחרות והביצועים מדוייקים להפליא. אין ספק שזה תוצר של שנות עבודה מרובות יחד (במיוחד של אנדרסון ובאר) אבל גם של איכויות ותובנות מוזיקאליות ובמיוחד של רגישויות מוזיקאליות, שאפיינו דור אחר: הדור של האגדות ואתמול צפינו באחת הגדולות שביניהן. יקי

ThePiper

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת לכל מה שיקי אמר!

באמת ההרכב הכי טוב שלהם בכל השנים. הייתה הופעה חבל"ז פצצות לגבות! באמת הפלייליסט היה קצת עגום אבל בכ"ז נהנתי מאוד!! אין לי הרבה מה לבגיד למען האמת אבל נורא נהנתי מהביצוע לפארם און דה פריוויי (גם בודפשט היה מעולה). החבר'ה נתנו מופע סטאנדאפ (לא האלבום) טוב מאוד ו-וואו!! ראיתי את ג'תרו טאל בהופעה#$@# כמובן שאחרי שיצאנו מההופעה דיברתי עם אחי על כמה אני אתן בשביל מסע בזמן להופעה של לדזפ ^^ בקיצור, היה כיף לא נורמלי ואני מבטיחה להעלות תמונות ברגע שאחי יואיל בטובו להתקין את התוכנה של המצלמה הדיגיטלית (צילמתי גם וידיאו למי שרוצה).

ThePiper

New member
ד"א...

אני דיי בטוחה שאיאן הסתכל עליי!!! חחח והיו כמה ברי מזל שקיבלו תמונה מאיאן ואת המקלות של המתופף (ששוב ברח לי השם שלו לעזאזל!)

giloni

New member
עד מתי???

למבנה שבו הופיעה הלהקה קוראים תיאטרון. חוזר שוב: תיאטרון, ואם זה עדיין לא ברור: תיאטרון!!! אמפיתיאטרון זה משהו אחר. אילו ג'ת'רו היו מופיעים באמפיתיאטרון, מחצית מהצופים היו רואים להם רק את התחת... על הביקורת המוסיקאית אכתוב כשאגמור להתרגז על הבורות של האוחזים בעט במולדתנו. יקי

pasteran

New member
וואלה?

הבורות היא של הרשות שוקראת למקום אמיפתיאטרון. לא כולם חוקרים את רומי העתיקה... (אם כי עבדך הנאמן כמעט בטוח ילמד לטינית שנה הבאה)

giloni

New member
איזו רשות??

על כל השלטים כתוב "התיאטרון הרומי". אני לא מצפה מאף אדם מהישוב לדעת להבחין בין תיאטרון לאמפיתיאטרון, אבל מעיתונאי שמעביר אינפורמציה ובמיוחד מאחד כזה שמתיימר לכתוב "ביקורת" אני מצפה לדיוק בעובדות. בהצלחה בלימודי הלטינית. מקווה שיהיה לך (או תהיה לך) מורה שלא ישניא (או תשניא) עליך את השפה. יקי

למעלה