ג'טרו טאל

pasteran

New member
הם אפילו לא יודעים איך להגות tull

בשווא נח קמץ פתח בחיריק חולום (מלא) שורוק או קובוץ גודול. אני רגיל לתנועת צרה עילי (כמו גרמנית)

giloni

New member
זה עדיין לא הופך את זה לנכון

ואני מרגיש קצת מטומטם (או יותר נכון פיינשמקר) בויכוח הזה. רוצים לקרוא לזה אמפיתיאטרון, שיהיה לכולם לבריאות. בכל זאת, זה תיאטרון... יקי

melancholy man

New member
ממש לא יקי

אולי אני תמים אבל אני עדיין מצפה מעיתונאי לבדוק את עצמו לפני שהוא כותב משהו. אגב, יקי, האם אתה מתכנן לנו ביקורת מוסיקאלית על ההופעה?, אישית אני מחכה.

HelterSkelter1

New member
אתה צודק, זה תיאטרון

הייתי בטיול בטורקיה לפני כחודש והמדריך הסביר לנו על תיאטרון ואמפי תיאטרון והוא ציין את הטעות שבשם של האמפיתיאטרון בקיסריה - הוא הבהיר שמדובר בתיאטרון ולא באמפיתאטרון. אני חושב שאמפיתיאטרון זה איצטדיון שישנם יציאים מכל צדדיו, ותיאטרון - רק מול הבמה ולידה, אך לא מאחוריה - כמו בקיסריה.

giloni

New member
זה די פשוט

תיאטרון = חצי עיגול ושימש להמחזות (דראמות בימי גדולתו וסטנד-אפ, או מימוס בלשון העם אז- בימי דלותו) אמפיתיאטרון = עיגול שלם (כמו הקולוסיאום ברומא) או אליפסה (כמו השניים שנתגלו בקיסריה וזה שבבית-שאן) שימש למופעים המוניים ובעיקר לקרבות גלדיאטורים. הגיע לשיא הפופולאריות שלו בימי האימפריה הרומית - מאה ראשונה לפני ואחרי הספירה. בארץ יש לא מעט תיאטראות, כולם מהתקופה הרומית ובשנים האחרונות נתגלו גם כמה אמפיתיאטראות. בקיסריה נתגלה מבנה ענקי (בין התיאטרון לעיר ההרודיאנית) ששימש כנראה כאיצטדיון או כהיפודרום (למרוצי מרכבות) ועוד מבנה של אמפיתיאטרון בשדות של קיבוץ שדות ים. בבית שאן יש אמפיתיאטרון יפה, לא רחוק מהתיאטרון שהוא שלם ומרשים הרבה יותר מזה שמשמש להופעות בקיסריה, שהוא רובו ככולו משוחזר. לסיכום = מופע כמו זה של ג'ת'רו טאל, אילו היה מבוצע באמפיתיאטרון, היה סיוט גם ללהקה וגם לקהל. יקי

Miss CB

New member
אם ככה

גם ברעננה, המקום הנחמד באמת ובנוי לא רע בכלל הוא מין תיאטרון, מה שלא מונע מעיריית רעננה לפרסם בהתרגשות את המופע של גידי, דני וחברים באמפי רעננה.. טוב נו.

melancholy man

New member
ואני חשבתי

שעוזי כהן הוא מקור היסטורי אמין, נו טוב לא נורא, נכתוב מחדש את התיזה...

Miss CB

New member
הו, עוזי כהן

אם כבר אז כבר, מה יותר טוב מלהגיע לאמפיתאטרון בגונדולות שעוברות ברחובות רעננה המוצפים?

רומי?? עתיקה???? מה זה???

רומי מהתקופה הפרהיסטורית!! ואני חשבתי שההיסטוריה יכולה "לסבול" רק אחת כזאת....

pasteran

New member
היה כיף אבל

לא התרגשתי. נהניתי: נגנים מצויינים, ביצועים מעניינים, שירים חדשים מוצלחים ברובם, קלסיקות לקריעת הגרון (אקוולונג סינגאלונג). עם זאת היה חסר משהו. ג'ת'רו כאן מהקום להכריז היא אחת מהלהקות האהובות עליי ביותר (בטח שהכי בפרוג). איאן הוא אולי האגדה החיה היחידה שאני מוכן עדיין לעשות לה ילד. ציפיתי להסמקה, צמרמורת, בכי בלתי נשלט משהו. אבל לא. ההנאה לא ירדה מהראש ללב. ואם הם לא עשו לי את זה מי כן? (אגרול ב-16???????????)

Abbe Faria

New member
מסכים ב100%

גם אני הרגשתי שחסר משהו... לא יודע מה, אבל חסר משהו... איאן זה לא אותו איאן שגדלתי עליו... מצד שני, גם הוא יודע את זה, ולכן אופי ההופעה התאים מאד ליכולות של הלהקה... מעט שירה, הרבה נגינה טובה. ולגבי הופעה שכן עשתה לי את זה, לפני 5 ימים פורטיס נתן הופעה אדירה בפיוז'ן... חוץ מאצל אלוהים בסקוטלנד לא נהניתי מעולם ככה מהופעה...

ג'תרו טאל../images/Emo68.gifמיומנה של בלונדינית

התעוררתי רק עכשיו .... האמת ההרגשה שלי מההופעה הזאת שלא ראיתי ג'תרו טאל אלא רק רוח של מי שהיא הייתה פעם .... אין ספק שהם מוזיקאים ומלחינים טובים מאוד,שהם היו פעם להקה שאין מילים בפי לתאר אותה. לא אדבר על הקול של איאן, כי מה לומר שלא נאמר כבר. בחירת השירים היותר מידי תמוהה- אומנם היו קטעים מהאלבומים הראשונים - מהם מאוד נהנתי....שירים מאקוואלנג..... אבל מכלול שירים חדשים שאין מושג מה הם עשו שם.... כן, מישהו צריך לקדם את האלבומים החדשים שלהם,אבל עדיין אני לא חושבת שאחרי ההופעה הזאת מישהו הולך לקנות את קריסמסט אלבום...אני אישית הייתי מעדיפה להוציא אותו על אחד האלבומים הישנים- שנות השיא של הלהקה. ובסה"כ כמו שאמרתי אחרי המופע "לא תקשרתי איתם טוב". כן נהנתי,ג'תרו פאקינג טאל, מוסיקאים מהדור הישן, הופיעו מולי אבל לא יצאתי ממש "מסופקת " מההופעה הזאת...

giloni

New member
בתור חובב פולק רוק

אני חייב לציין שהפליי ליסט היה לטעמי. כשהם ביצעו את השירים מהאלבום האחרון שלהם ומאלבום הסולו של אנדרסון, נזכרתי בדברים שאמר Dave Peg שהיה הבאסיסט של הלהקה בשנות השמונים והתשעים, שג'ת'רו טאל היא להקת פולק-רוק טובה בהרבה מ Fairport Convention, להקה בה היה Peg חבר עד הצטרפותו לג'ת'רו ובה הוא חבר כיום. צריך לזכור שפיירפורט נחשבת בעיני המומחים כלהקת הפולק-רוק הטובה והמצליחה בעולם מאז היווסדה ב 1968 ועד היום היא מקיימת פסטיבלי פולק שנתיים בהם מתארחים גדולי הפולקיסטים (כולל ג'ת'רו). ואם כך הם פני הדברים, ובעקרון אני מסכים אתם, הרי שחווינו את הרכב הפולק-רוק הגדול עלי אדמות במופע בתיאטרון בקיסריה. זאת ועוד, הלהקה הזו היא להקת בלוז שלא נופלת מכמה מהשמות הגדולים (ואנדרסון כבר אמר בראיון שעם הלחנים של ג'ימי פייג' והליריקה שלו - הם היו עושים להקת רוק לא רעה בכלל - אמירה שעלתה לאנדרסון באבדן חבר יקר בדמותו של רוברט פלאנט...) והם הוכיחו זאת בביצוע מרהיב של כמה מאגדות הבלוז שלהם משלהי שנות השישים; הם גם להקת רוק מתקדם נהדרת, אלא שדווקא את ההיבט הזה שלהם הם הצניעו בהופעה האחרונה. ג'ת'רו טאל היא להקה שמסוגלת להרים מופע שמסכם את תולדות הרוק לדורותיו, ולבצע את רוב תתי הז'אנרים של הרוק באופן המושלם ביותר: אני לא מכיר: -הרבה בלוזים ברמה ובאיכות של a new day Yesterday -הרבה שירים המשלבים אלמנטים מזרחיים כמו ב Fat man ועוד בתקופה שבה הוא נכתב -הרבה שירים שמחברים כמעט את כל מה שיש ונזכרים לנצח כמו Aqualung - הרבה יצירות קונספט מופלאות כמו Thick as a Brick - הרבה ביטויים כל כך מושלמים של מוסיקה בארוקית ברוק כמו Songs from the wood - הרבה חקיינים של Dire straits שעושים חיקוי העולה בהרבה על המקור כמו ב rock on the Road או Budapest - הרבה יוצרי פופ שמסוגלים לכתוב להיט באיכות כמו Kissing Willie ועוד ועוד ועוד וזה למה קיבלתי בקיסריה את הלהקה מספר 2 שלי במלוא הדרה יקי

SickAgain

New member
זאת הייתה הופעה!!! ../images/Emo168.gif

דבר ראשון: הייתה אקוסטיקה מדהימה והכלים היו מכוונים הכי טוב בעולם. הסאונד היה מדהים. אך זה כאמור לא הדבר העיקרי...אני שמעתי שם את אחת מהתצוגות האינסטרומנטאליות הכי טובות שיצא לי לשמוע בחיים ולא רק ב"לייב". פשוט לא יאומן שהחבר'ה האלה כבר מגרדים את ה60 או אפילו מעבר לזה (אני לא בטוח). תיאום מושלם. מוסיקאים מדהימים. כל סולו של אנדרסון היה מושלם וכל פריטה שלו על האקוסטית פשוט הרעידה לי את הלב. אני לא מבין איך הוא מוציא את הסאונד המדהים הזה מהגיטרה. בקשר לחליל זה באמת מעבר לבינתי...למרות שאני מוכן להחליט כאן ועכשיו שהוא פנומן מטורף. אבל האקוסטית המכושפת שלו...וואוו...בדיוק אותו צליל חד מהאולפן שכפי שנוכחתי לדעת עובר גם לבמה וזה לא טריק של טכנאים. גם הגיטרה של מרטין באר נשארה מחוספסת ומקבלת תמיד מין הכלאה בלתי אפשרית של בלוז ורוק כבד עוצמתי. ועכשיו לגבי בחירת השירים-מושלם!. מה שהיה בולט גם בשירים וגם בביצועים שאנדרסון מכיר את המוגבלויות הווקאליות שלו שנובעות כפי שאני מבין מבעיה שהייתה לו בגרון בשנות השמונים. אבל לזכותו יאמר שהוא בחר לבצע שירים בחלקם הגדול אינסטרומנטאליים והרבה שירים שמתאימים לקול שלו בהווה, לשמחתי הרבה. כי אני לא יודע מי היה בהופעה לפני ארבע שנים כשהם היו בארץ וניגנו סט ליסט עם הרבה להיטים מוכרים מהעבר(שדרשו את הקול הישן והטוב של אנדרסון) ואני לא ידעתי איפה לקבור את עצמי. והשנה כששמעתי שהם שינוי לגמרי את השירים שהם מנגנים החלטתי שזאת תהיה הופעה הרבה יותר טובה ואכן אני חייב להכריז שזאת, בניגוד לזאת מלפני ארבע שנים הייתה לא רק יותר טובה אלא פשוט אחת ההופעות הכי טובות שיצא לי לראות בחיים! המסקנה המתבקשת היא שכאשר המוסיקאי מודע לעצמו ולמצב הנתון שלו ועושה בעיקר מה שהוא טוב בו באותו זמן נתון ובעיקר שמדובר על גאון כמו אנדרסון יוצאים דברים מופלאים. אומרים שכאשר בן אדם נחלש ביד ימין הוא הופך את יד שמאל ליד הרבה יותר חזקה. כך גם כשאנדרסון איבד הרבה מהקול של פעם ניראה לי שהוא החליט להוכיח לעולם שהוא השתבח בכל מה שנוגע בנגינה הוירטואוזית שלו על כל מה שהוא יודע לנגן עליו. והוא יודע! כל ההופעה ישבתי המום מהאווירה, מהסאונד ובעיקר מהמוסיקה. כמעט כל שיר היה שיא...אבל במיוחד זכורים לי כמה רגעים קסומים במיוחד: למשל הביצוע של mother goose ו boure שעשה לי צמרמורת בכל הגוף. אבל הרגע שהכי נחרט בזיכרוני היה כאשר מרטין באר קפץ על הקוביה שעמדה בקדמת הבמה ופתח את הריף של אקווהלנג. וואו!

למעלה