בתור חובב פולק רוק
אני חייב לציין שהפליי ליסט היה לטעמי. כשהם ביצעו את השירים מהאלבום האחרון שלהם ומאלבום הסולו של אנדרסון, נזכרתי בדברים שאמר Dave Peg שהיה הבאסיסט של הלהקה בשנות השמונים והתשעים, שג'ת'רו טאל היא להקת פולק-רוק טובה בהרבה מ Fairport Convention, להקה בה היה Peg חבר עד הצטרפותו לג'ת'רו ובה הוא חבר כיום. צריך לזכור שפיירפורט נחשבת בעיני המומחים כלהקת הפולק-רוק הטובה והמצליחה בעולם מאז היווסדה ב 1968 ועד היום היא מקיימת פסטיבלי פולק שנתיים בהם מתארחים גדולי הפולקיסטים (כולל ג'ת'רו). ואם כך הם פני הדברים, ובעקרון אני מסכים אתם, הרי שחווינו את הרכב הפולק-רוק הגדול עלי אדמות במופע בתיאטרון בקיסריה. זאת ועוד, הלהקה הזו היא להקת בלוז שלא נופלת מכמה מהשמות הגדולים (ואנדרסון כבר אמר בראיון שעם הלחנים של ג'ימי פייג' והליריקה שלו - הם היו עושים להקת רוק לא רעה בכלל - אמירה שעלתה לאנדרסון באבדן חבר יקר בדמותו של רוברט פלאנט...) והם הוכיחו זאת בביצוע מרהיב של כמה מאגדות הבלוז שלהם משלהי שנות השישים; הם גם להקת רוק מתקדם נהדרת, אלא שדווקא את ההיבט הזה שלהם הם הצניעו בהופעה האחרונה. ג'ת'רו טאל היא להקה שמסוגלת להרים מופע שמסכם את תולדות הרוק לדורותיו, ולבצע את רוב תתי הז'אנרים של הרוק באופן המושלם ביותר: אני לא מכיר: -הרבה בלוזים ברמה ובאיכות של a new day Yesterday -הרבה שירים המשלבים אלמנטים מזרחיים כמו ב Fat man ועוד בתקופה שבה הוא נכתב -הרבה שירים שמחברים כמעט את כל מה שיש ונזכרים לנצח כמו Aqualung - הרבה יצירות קונספט מופלאות כמו Thick as a Brick - הרבה ביטויים כל כך מושלמים של מוסיקה בארוקית ברוק כמו Songs from the wood - הרבה חקיינים של Dire straits שעושים חיקוי העולה בהרבה על המקור כמו ב rock on the Road או Budapest - הרבה יוצרי פופ שמסוגלים לכתוב להיט באיכות כמו Kissing Willie ועוד ועוד ועוד וזה למה קיבלתי בקיסריה את הלהקה מספר 2 שלי במלוא הדרה יקי