גו'-גי'טסו בתאילנד

ש מים

New member
מאיפה הפארנויה הזו?

(משהו שאני יכול לעזור לך?) אני דיברתי על "התחושה הזו שאנו כישראלים,תמיד דופקים אותנו?"
צאי מתסביך הרדיפה הזה, באמא'שלך.

שום פארנויה

סתם תחושה של: כל העולם אלים,ומקום מסוכן,ולמה בכלל לנסוע למקומות אחרים כי תמיד נותקף. המשפט של "אנו כישראלים" לא כוון אלייך אישית.(אולי הניסוח היה שגוי) משהו שאתה יכול לעזור?. אמממ עשבים תמיד מרגיעים אותי
באמא'שלי יצאתי.

eladי

New member
עשבים ?? (פטרוזילה בשפה המקומית)

אני גם לא חושב שזו תכונה ישראלית בלעדית להתלונן. זו תכונה אנושית אוניברסלית לחשוב שרוצים לדפוק אותך, וזה אינסטינקט השרדותי בסיסי. ובנוגע לתאילנד,אני לא חושב שהמקרים שתוארו היו כנגד ישראלים, אלא נגד תיירים. וכן - אני חושב שאם זו הצורה שהם מתנהגים לתיירים, שיחפשו מישהו אחר שיבוא לבקר אותם ולהשאיר שם כסף (כי בכ"ז זה תורם לכלכלה המקומית). אני בטוח שגם תיירים אחרים בעולם מתלוננים, ומצביעים בסופו של דבר ברגליים. ובסופו של דבר - מותר לנו (ואף רצוי) להתלונן, ולקטר כשמשהו לא בסדר. ולתקוף תיירים, לשדוד אותם, להתגרות בהם סתם לכיף זה לא בסדר. וזה שיש את זה גם בארץ, זה עדיין לא הופך את זה בתאילנד לתקין; רק שבתאילנד יש לנו אופציה לבחור, וכאן לא. נ.ב: אני שומר לעצמי את הזכות להסתייג בעתיד מכל מה שכתוב לעיל. זה האקמול+וודקה מדברים בשמי... וזה חזק בערך כמו פטרוזיליה.

ש מים

New member
תיירות באזורים נחשלים

או - "תכנון תיירות". היה אחד מקורסי ההתמחות שלי בתואר השני 8(ואחד שאהבתי ביותר דווקא) -). אז אל תמשיכו לכתוב על כך, כי אני עלול לגלוש ולא לעצור!
אבל בקצרה: התופעה (אלימות כלפי תיירים) הנה מאפיין מובהק של פערים בין הציפיות של האוכלוסייה המקומית (מתופעת התיירות) לבין מה שהיא מקבלת ("נהנית") בפועל. זה גם מושפע מאוד מאוד מפערים כלכליים (בין האוכ' המקומית לבין המתיירת). ולעניין עשבים: נו שויין, הולך ופוחת הדור (ואיתו אנינות הטעם)...

eladי

New member
דוקא מעניין - נושא שקרוב אלי.

כשאתה כותב "אלימות", אני מניח שהכוונה היא לא רק למשהו פיזי, אלא לדפוס התנהגות מסויים. למשל, הגננת שלי היתה אישתו של אחד מבעליה של גלידריה מפורסמת בב"ש (שנסגרה לפני כמה שנים, והיתה תחנת עצירה בדרך לאילת - בלי להזכיר שמות). זכור לי איך המחירים היו קופצים כפליים כאשר היו מגיעים אוטובוסים של תיירים. או נהגי מוניות שמריחים "לא מקומיים" ומפקיעים מחיר, או בכלל - לא חסרות דוגמאות. מה יגרום לתאינלדי לשים רגל לעמית, ולדחוף אותו ? (לא חושב שזה הקיפוח החברתי). אולי שעמום. אולי העובדה שכל החמולה שלו נמצאת ליד, ולא כדאי להתחיל תגרה עם חבורה של פרחחים תאילנדים חמושים.

ש מים

New member
לא "קיפוח"

אלא פערי ציפיות. קינאה וכל מה שקשור בזה. לא "שיעמום" (אגב, "שיעמום" לא דוחף לאלימות. דברים אחרים כן דוחפים). וואלה, גלידה מונטנה
עכשיו אתה מספר לי? איפה היית לפני 2X שנים, כשהייתי בסדיר
|?

eladי

New member
אכן אכן.

אבל לפני 20+ שנים - הייתי פעוט חייכן
. וחוץ מזה, לא ידעתי. אם תגיע לב"ש מתישהו, קבב אמונה - עלי. מוסכם ?

eladי

New member
אגב, מה הציפיות שלהם ממני כתייר ?

הקנאה יכולה להיות מובנת. ועניין השעמום - יכול להיות שאני לא מעודכן, אבל הערסים בתיכון שאני למדתי בו לא היו ילדים עניים; חלקם היו מוכשרים אפילו. ולא חסר להם כלום. מעולם לא יכלתי להסביר את ההתנהגות האלימה שלהם, פרט לשעמום.

ש מים

New member
תגיד, אתה משועמם לפעמים?

אני מניח שכן. וכשאתה משועמם, האם אתה הולך ושורט מכוניות עם מסמר חלוד, או פורץ למכוניות לגנוב רדיו-דיסק-טייפ

eladי

New member
לא. אני לא משתעמם

הצלחתי למלא את החיים שלי בעיסוקים למזלי.

eladי

New member
יש לך פטנט טוב יותר לכאב ראש שגורם

לי להרגיש כמו שק אגרוף באימון תחנות ?

zappon

New member
אתה כנראה לא יודע על מה אתה מדבר...

אתה לא יודע איזה כנופיות וחבורות יש שם,למרות שהם קטנים הם מסתובבים בקבוצות ולכולם יש סכינים,לא מעט ישראלים הגיבו לדבר כזה וישר קפצו עליהם 5-6 תיאלנדים קטנים עם סכינים.

Tonjin

New member
אני אחזור שוב, לאט...

במשך ששה חודשים בתאילנד אומנם שמעתי סיפורי זוועה כמו שאתה מספר פה ושם (בעיקר בשעה מאוחרת, בברים מפוקפקים ומטיפוסים לא פחות מפוקפקים..), אבל מעולם לא יצא לי לראות בעצמי מקרה אלימות אחד או קורבנות שלו. בנוסף לכך לאן שלא הלכתי נתקלתי בפחות אוירה של עצבים ואלימות מאשר בארץ.. כמובן שהתאילנדים הם לא אומה של מלאכים, מן הסתם כמו בכל מקום אחר בעולם אלימות קיימת, אבל אחוזי הפשע האלים בתאילנד הן נמוכים הרבה הרבה יותר בתאילנד מבכל מקום אחר (וזו כבר לא רק התרשמות שלי, אלא סטטיסטיקה של LP וגם של האתר הזה לדוגמא), אני מניח גם שהרבה מאלו שכן קבלו מכות בתאילנד בהחלט הביאו את זה על עצמם (איך אומרת החתימה של מישהו כאן בפורום: "השמר מזעמו של אדם סבלן").. הייתי שמח לדעת (אם אפשר) מאיפה כבודו שואב את המידע שלו, אחרי הכל הוא חייב להיות די מוצק אם אתה קובע בכזו וודאות "שאני לא יודע על מה אני מדבר"....

למעלה