גו'-גי'טסו בתאילנד

Tonjin

New member
סליחה, אבל "מה שיכול היה לקרות אחרי

זה" זה קצת היפוטתי מידי בשבילי...

eladי

New member
אבל הדחיפה וה"any problems?"

היו ממשיים. גם המקרים שתוארו בפורום לפני זה.

Tonjin

New member
קצת אבדתי אותך בדרך...

אתה טוען שכל מקרה של דחיפה ו/או שאלה בסגנון "מה הבעיה שלך" מצריך התערבות משטרתית, או שאולי זה מצביע על אוזלת-יד של המשטרה...?

eladי

New member
כן - זה מצריך התערבות

של הגוף האוכף באזור הזה. דחיפה ו"any problems" מתפרשים בעיני כמעשה תקיפה. ואם אני לא יכול לטפל בזה, אז המשטרה צריכה לרסן את הפרחחים האלה. אולי אני מגזים, אבל מה לעשות... זו דעתי בעניין.

Tonjin

New member
לא מכיר שום מדינה בעולם בה המשטרה

מטפלת ברצינות במעשים כאלה והאמת שגם אם הייתה לא בטוח שהייתי רוצה לגור בה, זה כבר יותר מידי קרוב ל"משטרת מחשבות" לטעמי...

eladי

New member
אז מה ... עדיף לשתוק ?

מישהו דוחף אותי ומתגרה בי (מתחיל את ריקוד הקוף), וזה לא פלישה למחשבה של התוקף; התוקף הבהיר חד משמעית את העמדה שלו
אז בשביל לשמור על עצמי, אני מעדיף להבליג (אולי זה גם לא תמיד נכון לעשות). בד בבד, אני לא חושב שצריך שדבר כזה יעבור בשתיקה - ואני לא יכול לחשוב על פתרון טוב יותר מאשר המשטרה למקרים אלה. אם למשטרה אי אפשר לפנות, אז למי כן ? המקרים האלה חוזרים על עצמם שוב ושוב (בכל מני מקומות בעולם).

Tonjin

New member
אז הזמינו אותך לרקוד, זה רק אומר

שאתה פופולרי וכמו כל מי שהוא פופלרי אתה רשאי גם לסרב... אז דחפו אותך, אז מה? נכון יש מקרים שבהם זה מרגיז ומקומם ויש מקרים בהם זה לא מוצדק. אבל במידה ולא נגרם שום נזק (כמו שקורה אני מאמין ברוב המקרים) האם באמת יש צורך "בבוררות" או "בהתערבות משטרתית"? להזכירך, לכל אחד הצד שלו והתעסקות בלתי-פוסקת ב"מי התחיל" או "הוא דחף אותי קודם" במקרים בהם לא נגרם שום נזק לא בריאה לדעתי לאף אחד..

eladי

New member
אני מסרב לרקוד (תמיד)

אפשר ואולי רצוי לבלוע ולא להגיב, אבל לא להתעלם. אני מחזיק בדעה שגם דחיפה ואיום מילולי נלווה הם תקיפה לכל דבר - וצריך שזה יטופל על ידי הגורמים המתאימים. במקרה אחד לא נגרם שום נזק, אבל אח"כ הם לא מסתפקים בדחיפות. תגיב או לא תגיב, הם עוברים לכאפות, ובעיטות, ובלי לשים לב אתה מוצא את עצמך הולך מכות (במקרה ה"טוב") או מקבל מכות (במקרה הגרוע). לא כולם יודעים איך לצאת מריקוד הקוף באלגנטיות. לפעמים קורה שאנשים תמימים נקלעים להטרדה מצד פרחחים ובריונים (אני מניח שעמית לא התחיל עם החבורה של התאילנדים) - צריך לשים לזה סוף. איכשהו.

Tonjin

New member
אני מהמר שרבים יותר המקרים

שמסתיימים ב"דחיפה" בלבד מאשר אלו שעוברים הלאה ל"כאפות ובעיטות".. אבל ככל שאני חושב על זה יותר נראה שאולי כל הויכוח הזה הזה מקורו בכך שההגדרות שלי ושלך ל"דחיפה" הן אולי קצת שונות ואולי גם קצת בכך שנראה לי שקשה להגדיר את זה בצורה חד-משמעית..

eladי

New member
ההימור שלך כנראה נכון בינתיים

אבל לצערי המאזן הולך וגדל לטובת המחוות הפיזיות (שפעם הסתפקו רק בקללות והצהרות על המקצוע והאיכות של האמא). אני מדבר על דחיפת עארס-פו בסגנון דרומי (אזור ב"ש, איפה שאני גר). דחיפה פיזית מאד, שאם מבוצעת נכון עשוייה לערער את שיווי המשקל. יש ניואנסים בטכניקה (לפעמים נעיצת אצבעות בחזה), ובקיאיי "שתוווקקק" או "יאאלללההה". וברצינות, יכול להיות שכל אי ההבנה נעוצה בהגדרות שונות, או תפיסה שונה שלנו לאותו מעשה. כדי שנהיה מסונכרנים, אותי מטרידה לא רק הדחיפה, אלא בכלל ההטפלות לעוברי אורח תמימים (וזה אני בטוח שאתה גם לא ממש אוהב). בתור אחד שגדל ליד ובתוך זה (מה לעשות
), אני מוקיע ומתעב את צורת ההתנהגות הקופית והבריונית הזו. יקח לי כמה שנים להבין שאי אפשר לתקן את העולם... אבל אני עדיין עסוק בנסיונות.

Tonjin

New member
על ההטפלות אין לנו ויכוח,אני מסכים

שזה נגע שהמשטרה (ולא רק משטרת התיירות כי זה פוגע בהכנסות לקופת המדינה) צריכה לנסות ולבער בצורה היעילה ביותר שניתן. כשאני אומר שאני לא בטוח שאני רוצה שלמשטרה תהיה את הסמכות להתערב ב"דחיפות" אני מתכוון בדיוק לכך שקשה להבדיל בין "דחיפה" ל"דחיפה" וקשה מאד להחליט בוודאות "מי צודק" ו"מי התחיל",מכיוון שבמילא רוב המקרים האלה לא נגמרים קשה עדיף להשאיר את זה כך, בבחינת "אל תנסה לתקן את מה שלא מקולקל.."

Tonjin

New member
אני יכול לשאול אותך את אותה השאלה

אבל במקום זה אני מעדיף לשאול שוב את מה שנשאל למעלה: האם להביא את עצמך כדוגמא לענווה ומקצועיות זו דוגמא לענווה ומקצועיות? (ש.מים הבטיח שתדע להסביר את עצמך היטב)

טונג'ין

מה אתה רוצה? להביא פה למריבה ברשת? מה זה נותן לך? הבאתי את הדוגמא כי רציתי לשתף את אלה שמועניינים לקרוא. אתה לא מעוניין? עבור הלאה בין כה התגובות שלך לא תורמות פה לאנשים... אני בטוח ש ש.מים ידע שאגיב ככה....

Tonjin

New member
איזה יופי של תגובה ממי שכתב שנייה

למעלה בין "למה אתה תוקף בכל משפט שלך".. אם ש.מים ידע שתגיב כך, עצוב.. עיצה לסיום: זה לא מקצועי ולא צנוע להביא את עצמך כדוגמא לאיך עושים, מסתובבות ברשת מליון ואחת רשימות של חברי ארגונים בהן לא רשום "מושהה" ליד אף שם אם רצית להביא דוגמא כזו. להביא את עצמך כדוגמא חיוביות (ועוד לענווה) זה אעפס, מריח לא טוב.. זה הכל.. אני מאמין (ומקווה) שאתה מבין אז זה בעצמך, וזה לא כ"כ נורא לומר "סליחה, טעיתי" - גם אני עושה את זה לפעמים..

ש. מים,לא כ" מבינה את המשפט

"למה לתת להם להנות מהכסף שלך?" בכללותו. שאתה מגיע לארץ מסויימת,אתה עומד ברחוב וזורק לכל עבר את השטרות שלך? כמו בכל דבר,יש יחסי גומלין. כמו ש"הם" נהנים מהכסף שלך שאתה מפזר בחו"ל,גם אתה נהנה ממה ש"הם" נותנים לך. (אתה רואה מדינה אחרת,חווה חוויות,אוכל,שותה,מבלה,מכיר מקומיים,לומד על התרבות,הסטוריה,חוקר,וכו..) גם אתה נהנה ממה "שהם" מספקים עבורך כתייר. יש באמירה הזו לטעמי ניחוח קצת אתנוצנטרי וחבל. למה תמיד יש את התחושה הזו שאנו כישראלים,תמיד דופקים אותנו? בתמורה לכסף שאתה מוציא שם,אתה מקבל חזרה דברים אחרים.

למעלה