גו'-גי'טסו בתאילנד

גו'-גי'טסו בתאילנד

טוב אז חזרתי מגן עדן! היה פשוט טרוף, ממש היה כיף הירח דבש הזה אבל באמת רציתי לספר לכם איך עושים ג'ו-ג'יטסו בתאילנד. אזז ככה, הכל צפוף בשווקים וכולם נוגעים בך ומושכים אותך לבוא לראות את הסחורה שהם מנסים "לסדר" לך. אז התחלה זה נחמד אבל אחר כך אתה מתחיל להסיט אותם ממך ולתרגל תאי סבקי למיניהם כדי שלא יגעו בך. תרגילי שחרור תפיסות ידיים דיפלומטיים ושמירה על הארנק הם הכרח במקום זה ושמירה על החפצים מאחור זה אלף בית. לאמן לחימה זה היה פשוט עולם ומלואו לא בעניין הפיזי אלא המנטלי, המוח כל הזמן עובד - אנשים מסתכלים ליך במבטי זימה של "תיכף אני מנקה אותך מממונך" ואתה מנסה את המלחמה הפסיכולוגית שלך בתשדורת דו כיוונית של "אל תתעסק...". ומיקרה שהיה שלימד אותי המון על עצמי. באחד השווקי הליליים כשאישתי היקרה היחידה משחקת לה עם הבגדים, בעוד אנינ ממשיך מעט לפנים לדוכן הבא, יושבים חבורה של מקומיים צעירים על המידרכה. בעודי מתקדם, הרוכל, בעל הבאסטה, ניסה לשים לי רגל. בשניה האחרונה עצרתי והתסכלתי עליו וחייכתי, הם כמובן צחקו והתגלגלו מצחוק שעשו ממני צחוק. חייכתי והמשכתי ללכת ופתאום הגמד הצנום הזה קם מולי במבט של ערס ושואל אותי "any problems?" ודחף אותי לאחור. תוך שניה נידלק אצלי הפיוז והוא היה קרוב לקבל ממני נגיחה וממש בשנייה האחרונה החלטתי לשחק אותה טמבל ועניתי לא "מה פתאום.. איזה בעיות פשוט כמעט היפלת אותי".... הוא צחק לחברים שלו ועשה כאילו הוא מרים עלי יד, אני נסוגתי לאחרו לפתיחת טווח ולא היגבתי. הוא היה מבסוט מעצמו שהנה בחור מגודל כמוני כביכול מפחד מאפס שכזה. השיקול שלי היה מאוד פשוט. מי שמכיר אותי יודע שסחבק לא פרייר וגם לא נראה כאחד שמזמין מכות מהאדם הממצוע, יכולתי במילה אחת לקבור אותו, במחשבה שנייה זוהי מדינה זרה, אל מכיר אף אחד אני ואישתי לבד, מה אני יודע מה יכול להתפתח שם ברחוב הזה. העדפתי לצאת התייר החנון ולתת לו את שתי שניות התהילה שלו. שעתיים אחר כך עוד רעדתי מעצבים, אשתי רוני לא הבינה למה לא קברתי אותו במקום - לך תסביר לה מה זה ניצול אנרגייה של יריב לטובתך. המוח שלך כל הזמן עובד ומתח מצבים אפשריים, פשוט לא יאומן. כל כך התגאתי בעצמי על ההחלטה הנכונה שלקחתי. וזה חלק מהסיפורים של תאילנד ויש עוד המון ברוך השם לא כאלה.

HAKOKI

New member
בהחלט כל הכבוד על ההחלטה מקווה...

מקווה שאחרי הכל נהנית

טוב לראות שחזרת בשלום

הימנעות ממכות זו ההגנה העצמית הכי טובה שיש. העובדה שיצאת ללא שריטה אומרת שהגנת על עצמך בצורה הכי טובה שאפשר. אולי העובדה שלא הגבת פיסית השאירה אותך עצבני (ואני מאוד מבין אותך), אבל עדיף להיות עצבני בגלל שלא הגבת (ויצאת בלי שריטה) מאשר להיות עצבני כפליים על כך שכן הגבת ועכשיו אתה בבית חולים, שם מגבסים ותופרים אותך ממכות יבשות ודקירות אחרי שחצי רחוב תאילנדי התנפל עליך. טוב שחזרת בשלום ונהנית
, רן.

"סחבק לא פראייר" ?

"במילה אחת לקבור אותו"? "אשתי רוני לא הבינה למה לא קברתי אותו במקום " למה נדמה לי שעכשיו אוכל אותך שיצאת קטן, כשלדעתי(הלא קובעת)יצאת גדול. נהגת נכון, נכון מאד אפילו!!! לא לתת לאגו הדבילי והאינפנטילי להשתלט. יצאת בלי שריטה, וחכם, מול חבורת משועממים שחיפשה ריגוש ליילי(שדרך אגב היתה אוכלת אותך בלי מלח אם רק היית מנסה להראות כמה אתה חזק ו"מומחה" באומניות לחימה).

eladי

New member
ממש כמו בארץ...

נכון, יכלת לנגב איתו את הרצפה. רק מה ? גם אם היית מכניס לבחור ולחברים שלו מכות - היית עלול להסתבך עם המשטרה שם (ואולי גם עם האישה). חוץ מזה - נהנית בטיול ?

אשתך צריכה להיות גאה בך כי....

אולי היית "קובר" את הראשון אבל החבר ועוד חבר ואיך הולך הפרסומת החבר של החבר היו מתנפלים עליך וכפי שאתה יודע העולם לא מתנהל על פי סרטיו של ברוס לי בסופו של דבר היית מוכרע... ובמקום להסתובב איתך בשווקים אשתך היתה מבלה איתך בבית חולים ..... יישר כח על החלטתך... וזה הזמן להוציא עצבים על שק... בברכה יניב

ש מים

New member
פינת הטמבל../images/Emo163.gif

אני לא מבין דבר אחד (בינתיים): כ"כ הרבה סיפורים על האלימות, על האיומים, על "איך ניצלנו בנס ואיך שדדו את התייר הלך לידי ברחוב וגם דקרו את אחותו ואנסו את אישתו", אז - למה לעזאזל לנסוע למקום כזה?? למה לתת להם להינות מהכסף שלך??!! (ש. שלא נוסע למצרים, לאוגנדה, לטהרן ולצפון תלאביב).

Tonjin

New member
גם את זה ממש ממש לא הבנתי...

מה זה מקום כזה? תאילנד? הייתי שם אולי שישה חודשים במצטבר ובכל הזמן הזה חשתי בפחות אלימות באויר מאשר בנהיגה של 20 דקות לעבודה בבוקר בארץ.. או שאולי קובה? תייר אחד שנרצח ביעד תיירות די פופולרי עדיין לא הופך את המקום למסוכן יותר מצפון ת"א... נכון שכמה זמן לא הייתי בארץ אבל כבר כשעזבתי (ואני מבין שהמצב רק הולך ומחמיר) הייתה בארץ הרבה יותר אוירה של "עצבים" ואלימות מאשר ברוב המקומות האחרים שהייתי בהם בעולם (והייתי בדי הרבה, חלקם "קשים"..)

מסכימה אתך

הייתי בתאילנד 3 פעמים,(וחוץ מתחושת לעזאזל למה אני לא חיה כאן-באיים) חשתי בטוחה ביותר. פעם גם הגעתי בטעות עם מונית שהורידה אותי באמצע הלילה בהארלם לבד (לבקר חברה)ובתור אחת עם צבע עור של פלורוסנט,הייתי היחידה שם,לא קרה לי כלום. הותקפתי בשני מקומות בחיי: 1. בשדרה החמישית בניו-יורק,בין פדאני לג'וצי,ניסיון שוד שלא הצליח כ"כ (וזה בגלל שיש לי אמא נינג'ה) 2. מתחת לבית בנאות אפקה בצפון תל אביב איפה שאני גרה,השכן שלי תקף אותי בחודש שביעי להריוני,כי הוא רב איתי על הגדר המשותפת (וזה נסגר בפתיחת תיק עם שלושה סעיפים נגדו של איום לרצח,תקיפה פיזית והשגת גבול).

eladי

New member
אני מסכים.

השאלה היא - אם אפשר להתלונן איפשהו ? (ואם זה יזיז למישהו). אם כי, אני חושש שהם לא ממש יקחו ברצינות תלונות של ישראלים.

Tonjin

New member
דווקא התאילנדים די רגישים בנושא..

ומשטרת התיירות (שים לב, לא המשטרה אלא "משטרת התיירות") שם נחשבת אדיבה ויעילה מאד...

eladי

New member
ואללה ? יש כזה דבר ?

כשפה מגיע תייר, רוב השוטרים נבוכים ומגמגמים באנגלית שבורה
. עדיין אני חושב שהסיפורים הללו חמורים מאד -אולי משטרת התיירות שם צריכה להיות עם יותר נוכחות במקומות המדוברים.

Tonjin

New member
אל תגיד לי שאתה רציני...

נראה לך שבגלל שמישהו עשה את עצמו כשם רגל למישהו אחר בשוק אז תאילנד היא מקום מסוכן והמצב חמור..? תאילנד היא מקום מאד בטוח מבחינת אלימות ומשטרת התיירות דווקא לא מחפפת ובדרך-כלל מפגינה נוכחות בדיוק איפה שצריך (מה שכן, משטרת תיירות או לא, גם שם נתקלים לפעמים בשוטרים שצריכים לעבוד קצת על האנגלית)

eladי

New member
אני מדבר על מה שיכול היה לקרות אחרי

זה. אני הבנתי ממה שעמית סיפר, שזו לא היתה הלצה ברוח טובה, אלא אקט בריוני. מקרה בודד גם כן לא הופך את המקום למסוכן, אבל כמה מקרים כאלה מתחילים לעורר סימני שאלה. אולי יש מקומות בתאילנד שלא כדאי להסתובב בהם ? אגב, עניין האנגלית היה בצחוק...
ישנם כאלה שמדברים אנגלית רהוטה, ומפחידים אותי עשרות מונים ממקומי חביב שמתאמץ להסביר לי בשפת סימנים משהו (נוסה בהולנד).

ננדין

New member
יש גם מקומות בארץ שלא הייתי מסתובב

בהם... אתה מכיר מדינה שאין לה איזורים מסוכנים?

למעלה