גול עצמי

ערסlight

New member
גול עצמי

קראתי שוב את השירשור בנושא מזונות החיילים. מדובר בנושא חשוב. ככל שיווצר לחץ מלמטה, זו תהיה דרישה ציבורית שחיילים יקבלו שכר מספיק בכדי לקיים את עצמם. זאת לא בעיה של כסף, זו בעיה ערכית. זה מקרה קלאסי שבו נדרש שיתוף ההורים נגד הרע האמיתי. הנטיה של האמהות, מהשוונג והתלות במזונות לבוא אל האבות היא משוללת כל בסיס של הגינות. [אין כסף... יש אבא] כאן הממסד הוא הבעיה. הרבה יותר קל למנות כמה שופטים שיפסקו מאשר לתקצב משכורות לכל הצבא. הפתרון שהמדינה מצאה [השליש...] לא פותר ממש את הבעיה. אתן באמת רוצות ללכת בדרך של "אורית 30"? כאן בפורום, [ממילא לא מחלקים פה כסף] אפשר להתעלות מעל המקרה הפרטי ולראות שנגרם עוול. אבל עוול אחד לא מתקנים בעוול אחר. זה לא מדהים שלא קמתן כולכן ואמרתן... וואללה צודק. שנעלמתן עם הראיה הצרה שלכן לפינה. מה? הבושה? גם כך, המזונות, במובן החוקי שלהם, יוצרים מצב לא בריא וכפי שזה בא לידי ביטוי גם בפורום וגם בכלל מהווים אבן נגף. המזונות מביאים המון אבות למצב שבמקום שיתמודדו עם האבהות שלהם, המשמעויות של להיות אב במצב שאתה לא מגדל את ילדיך... מתמודדים איתו כמו עם מס הכנסה. זה מצב שבשילוב עם עיוות והפליה של הממסד [שנוח לו] ועם אמהות שלדעתי חלקן פשוט נטרפת דעתן מהכח שניתן להן, עושה נזקים נוראיים ליחסים בין האבות והילדים. [מהמקום הזה... גם לאמהות] להתגרש זה מצב מצוקה של משפחה ולא "איך אני מעיפה אותו אבל שיממן" כולנו קוראים אותן... ואם לא מספיק הכסף, נביא את "אורית 30" הילדים שאתן נלחמות עבורם היום, יהיו האבות של עוד מעט ויתמודדו עם אותן בעיות שהאתן מציבות לאבותיהם. היתכן שקושי אישי כלכן מעוור את רובכן שאתן לא רואות את המצב?

עוזב זה קורה ממילא

משנה לשנה הולך אחוז המתגייסים ויורד. מתוך אלה שבכל זאת מתגייסים אין צורך ב50%. תוסיף את האפשרות להפריט חלק ניכר מהשרותים כמו שרותי הזנה, שקמיות, אפסנאות רכבים ועוד, נותר צורך במספר קטן יחסית של חיילים. מנקודה זאת ואילך נהפוך לצבא שכיר (בדומה למדינות מתוקנות אחרות). לדעתי זה לא יקרה בעוד הרבה זמן.

Ima Adama

New member
אתה צודק.

הזכויות המעטות שהיו לאזרח במדינה נרמסות כל הזמן והחובות בדיוק הפוך, במדינות מתוקנות במערב היה כבר קם מרי אזרחי מזמן. זו מחלה של האזרח הישראלי, אנחנו בעיקר מקטרים על הדחיקה של האזרח על ידי המדינה, משלמים את כל החובות והזגרות החדשות והישנות ולא עושים כלום. כניראה כמו האהבה, זה משהו שלא עושים כאן, בעיקר מלחמה... ויש קשר ישיר בין הפרט למדינה. אז בוא ניראה אותך, כאן, בפורום מארגן ויוצאים למאבק, לקבוצה יש תמיד הרבה מאוד כח מכפי שנדמה לנו. בהצלחה.

galia1962

New member
פה נראה לי שאתה לא רואה את המצב

אם כל האבות היו מתמודדים כמו שצריך עם ההורות אחרי הגרושים, לא היה צריך בשום חוק מחייב לשלם מזונות הרי זה משהו טרוויאלי ובסיסי, שהאבא לא מתגרש מילדיו וצריך לפרנס אותם ולהמשיך להיות הורה עבורם גם אחרי הגרושים מהאם. אבל לצערנו, המציאות מוכיחה שלא כך פני הדברים ולא שחושבת שכל הנשים מלאכיות, יש גם נשים שפוגעות והורסות ומשתמשות בילדים ככלי מיקוח נגד האב, אבל יש גם הרבה מקרים שבהם האבות, אם לא היה חוק לא היו משלמים כלום. אתה רואה כמה אבות יש שבקושי רואים את הילדים, ומי שנשאר לחיות עם הילדים, עם הדרישה שלהם לאוכל, לבילויים לבגדים אלו הן האמהות החוק לא נועד עבור אותם הורים, שאני מניחה שאתה נמנה עליהם, שללא שום קשר לגרושים ולגובה המזונות , ממשיכים להעניק לילדיהם ולהיות הורים. החוק נועד עבור אותן אמהות וילדים שהאבות מתכחשים לחובה שלהם, חובה לא מתוקף חוק, אלא מתוקף היותם הורים לאותם ילדים, ומסרבים לשלם. והצרכים של הילדים רק עולים עם הגיל, לא פוחתים, והמדינה, שאמורה לממן אותם לגמרי במהלך הצבא, לא עושה את זה. אז קל להגיד למה האבות אשמים במחדל הזה? אבל מה עם האמהות? הן צריכות לשלם על כך לבד? בעצמן? ואם לא היו גרושים האבות היו מפסיקים לממן את הילדים?

../images/Emo45.gif עומדת מאחורי זה

כשבן זוגי ה'נאור' לא רצה לשלם מזונות (שלא נדבר על קייטנה לילדים רופא שינים ועוד) כי זה היה בשביל 'הבילויים שלי' עבדתי שנתיים בשלוש עבודות כדי להתמודד.עד היום אני מחזיקה אותם כמעט לבד.אז על מה אתה מדבר? מנסיוני ופגישותי עם אנשים לפחות חמישים אחוז כאלה ויותר.גם כאן בפורום שמע את הזעקה של האמהות שהאב אפילו לא מוכן להואיל ולראות את הילדים (גם על כסף היו מוותרות העיקר שיראה אותן) אז מה הפלסף הזה?מעניין שבדרך כלל התשובות שלך לאחרים ממוקדות וקולעות אבל במקרה הזה כשאתה מעורב מדי הדעות שלך שונות.חבל אני דווקא מחזיקה ממך(ולא מגבר או שנים שתופסים עליך טרמפ).

deena

New member
דבר אחד אני לא מבינה.

מפסיקים להיות אבא כשהילד בן 18, ואז רק האמא אחראית לגידולו ולפרנסתו? יש תאריך cutoff שבו האבא כבר לא אחראי למה שקורה לילד ושהילד נתון רק לטיפול אם? וזה מה שאבות רוצים? לא מאמינה שזה יתכן. הרצון להפסיק לשלם מזונות הוא כל כך חזק שמפסיקים לחשוב על צרכי הילד? כסף מעוור את 2 הצדדים.

אא ניר

New member
דמי זונות

הרצון הוא להפסיק לשלם מזונות דרך הגרושה, ובכפוף לשיקול הדעת שלה, וסדר העדיפויות שלה. לא להפסיק לכלכל את הילד.

אא ניר

New member
והרצון הזה שתארתי,

מלווה אבות מסורים {כן, דווקא את האבות המסורים יותר} יום יום, ולא רק בגיל צבא.

Ima Adama

New member
ניר

העובדה הזו שאבא מסור לילדיו לא מקנה לו הזכות לשלוט מרחוק על איך האימא מחנכת את הילדים או מהם סדרי העדיפויות שלה ביחס לשלך. שמתי לב בדבריך הרבים, שיש בך התנגדות לא מבוטלת נגד התנהלותה של גרושתך ואתה צריך להבין שאם הייתם מסתדרים ביניכם רוב הסיכויים שלא הייתם גרושים, אז כדי שיהיה לך ולה ולילדים שלכם קצת שקט, תשלים עם העובדה שזכותה לנהל את חייה כפי ראות עיניה ולא עיניך ואני כמובן לא מתיחסת לדברים חריגים מאוד שעשויים לפגוע בילדים, למשל אם היא תעדיף לקנות צעצוע על פני ספר, זה עניין שלה ולא שלך, לא אחד וסדרי העדיפויות שלו.

אא ניר

New member
איך את מעיזה לאמר כך ?

היא ? שתחיה את חייה כפי שהיא רוצה. ברם, זה אבסורד שהיא מנהלת את הכסף שלי ושל הילד.

אא ניר

New member
המזונות הם כספי וכספו של הילד.

תנו לנו לנהל אותו. למה הגרושה צריכה להיות זו שתנהל אותו, אם האבא נוכך ומשמעותי בחיים?

Ima Adama

New member
אתה עכשיו דיברת בחוסר היגיון

כי אתה מתעלם מהעובדה שיש אימא לילד שלך שהיא דמות מאוד מאוד חשובה בחייו ואם אתה באמת אוהב את ילדך אז לך צריך להיות מאוד חשוב שלאימו יהיה מקום חשוב בחייו, קרי, שגם אם היתה לך אפשרות שהוא יהיה במשמורת שלך, אתה היית צריך לדאוג שכך יהיה. כשמדברים על אהבה לילד, השיקולים לבריאותו הנפשית עולים על השיקולים הכלכליים וחשבונאיים הקטנים. ואני בהחלט מבינה שיש נשים שמנצלות לרעה את העובדה שהחוק עומד לצידן. מכיר את המילה להתעלות???

אא ניר

New member
שהאמא תנהל את כספה.

ואב והבן את כספם . למה לא לסמוך על האב, וכן על האם, כבסיס לחוק?

אא ניר

New member
ממש לא הבנתי מה העיניין .

ברור שתיהיה אמא, שתהיה אמא טובה, שתהיה משמעותית, שתהיה מלאכית.. אבל למה עם הכסף שלי ? אם הבן שלי, חצי מהשבוע נמצא איתי, וממילא אני מוציא כספים, למה אני צריך להעביר בנוסף, כספים שלי אליה ?

Ima Adama

New member
שני דברים

נכון שיש נשים שמנצלות את האבות ולא רק. בדיוק מאותו מקום נחות, פגוע, נקמני וכוחני, מפוחד וכניראה גם פצוע יש גם גברים שתמות נפשם עם פלשתים רק לא לתת. כל כוונתי בתשובותיי אליך הן בעיקר לטובת ילדך בעיקר ונפשו, בעיניי הוא בראש סדר העדיפות עם גבולות הטעם הטוב.

לא מציאותי

אם החוק יאפשר לאבות לנהל את מזונות הילדים...הרבה ילדים לא יראו את המזונות.. אי לכך אם יש עדיין ויכוח..אבל רצון לפרנס תארגנו חשבון מיוחד אם מנהל חשבון שיהיה מקובל על זוג ההורים..ושינהל את חשבון המזונות הנ"ל. לא מבינה למה זה קשה לעשות..

../images/Emo45.gif

מספיק עם ההתיפיפות.על כל אב שמוכן לקחת אחריות יש עשרות שלא מוכנים.זה כל כך שכיח בארץ (פחות בחול)עד שאפילו מתפלאת על הויכוח.כבר לא הכסף העיקר הנוכחות.די כבר לנופף במוכנות שלכם מספיק להסתכל על העובדות.ארץ שבה גברים מתאיידים מדייטים בכמויות שלא לדבר על מחוייבות משפחתית מינימלית.

עם הנוקשות הזו

בהחלט מעדיפה את משמורת האם על אב שלוקח כל דבר באופן אישי נגדו כמו כאן בפורום ולא עוזב מתוך יצר נקמני ילדותי כמה גרועה שלא תהיה ובכל מקרה יהיה שם להזכיר לה את זה ברור על חשבון נפש הילד.מעדיפה פחות צדקנים שלא מעמידים פנים מאשר מתיפיפים.

למעלה