גול עצמי

במקום לדבר ..תעשו.

במיוחד ניר..שמברבר ומברבר.. במקום לברבר תעשה. וזה מיועד לכל אותם אבות...שיש ילד בן 18..ברוך השם יש לו חשבון בנק. תתחילו להפקיד אצלו סכומים: למכונית לרשיון ללמודים גבוהים.. בשביל זה אתם הורים. קשה לכם? זה מובן..גם לי קשה. ובטוח שהילדים בגיל הזה יעבדו ..או שהם בצבא..וצריכים עזרה כספית בעתיד. אם אני עושה את זה אין ספק שגם אתם יכולים. בתור אבות לא התגרשתם מהילדים ולא הפסקתם להיות הורים. אז תתנו מה שאתם יכולים מכל הלב. ותפסיקו לברבר על חוק או לא חוק. אלו הילדים שלכם.

deena

New member
ניר?

אני בהחלט בעד שהכסף לכלכלת הילדים ימסר ישירות לילדים אחרי גיל מסויים. זה רעיון מצויין. המושג הזה 'דמי זונות'? לא מבזה את הנשים שאתה מנחיל להם את הביטוי. הוא מבזה רק את האדם שמתבטא וחושב כך.

אא ניר

New member
דינה,

אני אוהב לשחק במילים. {זו גם העבודה שלי} אני חוזר בי מהכותרת הזו. היא לא מוצלחת. והכסף ישירות לילדים, למה רק מגיל מסויים ? חמה לא מייד עם הגירושין ?

אא ניר

New member
ודינה..

{במידה ואין הסכמות ויחסים טובים עם בין הגרושים} למה שאת תבחרי לאיזה חוג ילך הילד, מהכסף שלי ? למה שאת תבחרי את אופן הלבוש, על חשבוני ? למה שאת תוכלי לקנות לו מתנה שווה לפורים מהכסף שלי ? {ולי ישאר פחות..} רק אל תגידי לי לשלם פעמיים על כל דבר...

אא ניר

New member
ודינה..

יודעת כמה פעמים, אני שומע נשים גרושות אומרות שהן הוציאו על הקייטנה {לדוגמא} ? או על הסעה {לדוגמא} או על פעותון {לדוגמא} ? או על כל דבר אחר.. וזה מגוכך.. שהרי אתן מקבלות את הכספים רק כפקדון עבור הילד. זה בעצם אנחנו שמשלמים. לא ?

מפוקסת

New member
../images/Emo221.gif

deena

New member
זה יכול להיות מעניין

הבן שלך, אמיר? ניגש לכספומט, עם הכרטיס ויזה (שלא יהיה לו כי הוא קטין) ומושך כספים כדי לקנות אוכל, לשלם חשבון חשמל וארנונה, ולרכוש ג'ינס. yeah right לא, אני לא צריכה לבחור לאיזה חוג לשלוח את הילד. הלוואי וגרושי היה מסכים לשוחח איתי על מה שהבת שלו רוצה, ולשלם את מחצית הסכום (שהוא מחוייב עליו עפ''י הסכם גירושין) על ההוצאות כמו חוג או טיפול פסיכולוגי או רפואת שיניים. הלוואי. הלוואי וגרושי היה מעוניין לבחור את הבגדים שהבת שלו תלבש (ומה מונע ממנו לרכוש אותם בעצמו, השד יודע) עד כדי כך שהוא מאלץ אותה לישון בבגדים שהיא מגיעה אליו איתם (שהוריי רכשו לה, ולא מכספי המזונות שהוא לא משלם) והיא צריכה ללבוש אותם שוב בבוקר לבי''ס- ואם אני שולחת איתה תיק ובו בגדים נוספים ופיגאמה, הוא זורק אותם לזבל) הלוואי וגרושי היה מוכן לפני חודש לקנות יחד איתי מתנה לבת מצווה של הבת שלו, לשבת יחד איתנו במסעדה לחגוג לה יום הולדת וכו'. על חשבוני (הודעתי לו שלא יצטרך לשלם אגורה, שהוא מוזמן על חשבוני). עד עכשיו לא רכש לה מתנה, לא על חשבוני ולא על חשבונו- כי לא שילם מזונות כבר חודשים רבים. יש לך מושג כמה פעמים שילמתי (מכספי בלבד) על קייטנה או חוג או צהרון כי גרושי לא הסכים לשלם את חלקו (שלא לדבר על תשלום המזונות הבסיסיים בלבד שהוא מחוייב בהם)? אתה מכליל מסיפורים של גרושות הנוהגות בצורה בזויה על כל הנשים/אמהות בכלל. וזה בזוי בעיניי. יש גברים שהם אבות נפלאים שדואגים לילדים שלהם בכל דרך אפשרית. יש גברים שלא ראויים לכינוי הזה אבא. קח בחשבון שיש 2 צדדים למטבע, ולפי הצורה שאתה מתבטא לאחרונה- אתה כנראה לא רואה בכלל שיש צד נוסף ומערכות אחרות מאילו שאתה מנהל. חבל. ו"משחקי מילים" ויריית חיצים? יכולים להוות גול עצמי באפקט בומרנג ישר לביצים.

אא ניר

New member
דינה,

אני מביא צד אחד. ברור. סומך עליך ועל אחרות שיביאו את הצד השני. בכל מקרה, ברור שאבות נעדרים ישלמו לאם שתנהל את התקציב. ברור שאבות נעדרים הם בעייתיים. בואי נסכים, אם כך, שהמצב החוקי לא מתאים לאבות מסורים, ולא לאימהות בודדות. הולך ?

הומור אמיתי

לתינוק אסור להגיד יותר מפעמיים לא כי אז הוא יורק עליך ממיטב ההומור העלוב של גיל שש.שנינות אמיתית.לאלה מנואשות הפורום שעוד מפנטזות על אב השנה שלנו.

אא ניר

New member
שלום 'טלה צפוני', 'אוהב להקיא'.

מזמן לא ראינו אותך. פעם חשבתי שאתה אינטילגנטי. היום לא. הבדיחה היתה תשובה לבדיחה של דינה בהודע מלמעלה. תגיד, שמת לב ש 97.4 מההודעות שלך הינם בתגובה לשלי. מה זה אומר עליך ?

לא שזה משנה

אבל חייב לציין למען ההגינות שביני לבין הטלה אין כל קשר ,דמיון,שותפות,ידידות,זהות והשד יודע מה. זה אומר מבחינתך ידידי הדון קישוטי שתאלץ לחפש תחנת רוח חדשה.

בחייאת..

היה אפשרי גם לשלם מזונות לילד באותו קטין דרך חשבון מיוחד עם אפוטרופוס..שינהל את הוצאות הילד.. גם אז לא היתה התנגדות? משום שניראה לי שמה שמציק לך ..העובדה שהכסף שמיועד לילדים הולך לחשבון בנק של האשה. אם זה מציק..אולי תמנה אפוטרופוס לחשבון מזונות לילד? לגבי ילדים בצבא? תמיד אפשר לפרנסם ולהפקיד כסף בחשבון הישיר שלהם..לא? ככה מי שרוצה לפרנסם..שלא יהיה לו שום תרוץ..

ערסlight

New member
איך הבנת את זה?

תראי, לי יש בן חייל. היה לי הרבה יותר קל להתמודד מולו אילולי האמא דאגה מבעוד מועד לפסיקה. אבל לא מדובר כאן על מקרה פרטי. הצורה שבה עניין המזונות מנוהל היום. המדיניות של לנתק את המציאות הכלכלית של האב מהמזונות ["צרכי הילדים"] מביאים כל כך הרבה גברים למצב של חוסר מסוגלות שכבר אין מקום למעבר. דור שלם של אנשים "חיוביים" הופך לעבריינים נרדפים ע"י הוצאה לפועל ותלויים בחסדי גרושותיהם. אין צורך להביא סיפורים אישיים על הגרוש הפרטי [אני יודע] אני שומע סביבי פסיקות בדיני אישות שלעיתים אני חושב שהמדינה השתגעה לגמרי. זו מציאות שהגברים הובלו אליה מתוך הלובינג הנשי שמחוסר שליטה [וסיבות הסטוריות מוצדקות] כבר קם על יוצרו. והאבות? כמו שכתבתי... מתמודדים [באין ברירה] עם המזונות כמו עם מס הכנסה. ואת? סתם מתתממת.

זו מציאות שהגברים הובלו

וגם הובילו מיסטר ארס... אתה שוכח שלולא החוק המחייב, המצב היה הפוך... אבות מביאים ילדים ומשתמטים מאחריות...גם היום על אף החוק עוד יש כאלה שלא משלמים. קשה לי להאמין שמלבד כמה בודדים שביסודם הם בני אדם ואבות בנפשם יקומו כל אותם חסרי אחריות ,ישלמו ,ידאגו וייתנו מרצונם החופשי. אז בוא נניח שהמצב כפי שהוא כיום, הוא הרע במיעוטו מבחינתך, בסופו של דבר את הדברים החשובים באמת הילדים מקבלים. הגדר לי בבקשה "צרכי הילדים"... פרט לי בבקשה "סדרי עדיפויות"... ??

ערסlight

New member
הרע במיעוטו.

נכון... כך אני רואה את המצב. כבר דשנו בזה, במשפחה "לא גרושה" אם האב מובטל, נקלע למשבר, פושט רגל... כל המשפחה וגם הילדים עניים. זו דרכו של עולם. ברגע שהתגרש... כאילו אין קשר. אני מכיר אבות שחוייבו ביותר מזונות ממה שהם משתכרים. וכל זה על רקע של חוק מפלה לרעה [במשמורת ילדים, חלוקת הרכוש בהתאם, פטור לנשים מתשלום מזונות, וכהנה וכהנה.] עובדה שאלפי נשים צובאות על שערי הרבנות. [כאילו מה... רק לנשים קשה?] לא דיברתי על אבות שיכולים ונמנעים. ואם לא איכפת לך... ערס [ב-"עין"] אני קצת רגיש בעניין.

זו הייתה כוונתי

ערס בעין אתה בכלל לא. אבל בתגובתייך חכמות ונבונות ככל שיהיו לא פעם יש המון ארס. רגישות... מעולה, זה מה שעושה אותך עוד יותר פוגע ונוגע

galia1962

New member
גובה המזונות נקבע על-פי יכולתו

של האב ויש דמי מזונות מינימליים במקרים כאלו. שאתה יודע, כמוני שלא מספיקים כמעט לכלום וכן ההורים חייבים לילדים. למה האב יכול להגיד אין לי. והאישה ? אין לה ברירה, הילדים אצלה. את המקרר בבית שלה הם פותחים. ואתה יודע היטב RC שמבחינה סטטיסטית הרבה מהעניים הם משפחות חד הוריות- שבהם הרבה נשים גרושות עם ילדיהם. מספר הגברים הגרושים, שנכללים בסטטיסטיקה הזו הרבה פחות מחצי. למה זה לא חצי חצי? וזה שיש הורים מטומטמים שרבים ומתנצחים על חשונם ועל חשבון הילדים. כשכולם חוץ מעורכי הדין נפגעים, שום חוק או ביטולו לא ימנע ואתה יודע, כשיש מלחמות, בין אנשים, לעיתים ממש נדירות יש רק צד אחד נבל וצד אחד קורבן תמים... והאמרה, חשוב לדעת לא עם מי מתחתנים, אלא ממי מתגרשים... היא כל כך נכונה... וזה שתמיד יהיו אנשים, גברים וגם נשים במידה שווה שינצלו לרעה את החוק, לא הופך אותו לחוק רע.. או מיותר

deena

New member
התגובה הזו של

אדמו מסבירה בדיוק איך הבנתי את זה. והיא אומרת את זה הרבה יותר טוב ממני.

ערסlight

New member
אוףףף

וויתרתי לה... אבל אם ציטטת... אתן לא קוראות את ההקשר? משביל מה אני מזיע כאן? בדיוק בשבילכן. לפי האדמונית אבא שלי צריך לשלם לי מזונות.

למעלה