גול עצמי

deena

New member
עד לא מזמן

בכדי לממן הוצאות גדולים במיוחד (כמו ייעוץ משפטי) הייתי זקוקה לפנקס צ'קים של אבא שלי. תסתכל בכרטיס שלי כמה אני זקנה ועדיין זקוקה להורה מממן. בושה וחרפה לי.

ערסlight

New member
ותארי לעצמך...

שהיו מחייבים את אבא שלך בחוק. שווה שלאול אותו מה דעתו.

אדמiנית

New member
רגע רגע רגע

מה דחפתם אותי באמצע, עכשיו אני מקבלת את המכות
|| מבחינתי, מדינה ש"לוקחת" את הילדים לשירות צבאי של שלוש שנים, צריכה לדאוג לכלכלתם בכבוד בשנים האלה. דבר נוסף, אם הבן שלי גם בגיל 40 יצטרך עזרה כלכלית, אני אעשה את כל מה שביכולתי לעזור לו. ואני בטוחה שאביו לא יראה אותו ממטר (מה שנכון להיום, למה שישתנה בעתיד
) העניין הוא בגישה. אב או אם שבאמת מעוניינים לעזור לילדים שלהם, יעשו את זה גם אם החוק לא מחייב אותם ואלה שלא, לא עושים את זה למרות החוק. ולמרות זאת, אני חושבת שאין שום סיבה להוריד את המזונות לשליש כל עוד הילד בצבא. אחרי הצבא - זה כבר משהו אחר. טוב, יש לי עוד המון מה לומר בנושא אבל צריך גם לעבוד...

יש אולי עוד דבר ../images/Emo141.gif

שאת וודאי מבינה, אבל כנראה מתנגדת לו (וזו כמובן זכותך): כשהילד בן 18, הוא כבר לא ילד. לא האבא ולא האמא אחראים לגידולו ולפרנסתו, והוא לא אמור להיות נתון "לטיפול אם". התקבעה בחברה הישראלית נורמה לפיה הילד נשאר ילד כל עוד הוריו בחיים, ומכאן נגזר שכל ההסדרים שהיו בתוקף כשהוא היה קטין יישארו בעינם. אני סבור שזו נורמה קלוקלת. הגיעה הילדה לגיל 18 ? תואיל בטובה לדאוג לעצמה למקורות כלכליים. אם המקור הזמין הוא אבא, שתבקש היא את תמיכתו. אם לאבא אין, או שאבא קמצן מאניאק, שתשתמט מגיוס ותלך לעבוד. רוצה לגור אצל אמא ? שתעביר חלק מכספה לאמא. לא רוצה לגור אצל אמא ? שתדאג לעצמה למדור, מזון, כביסה וכדומה. בקיצור, שתעמוד על רגליה שלה. נ.ב. למי שתהה, עברתי בכוונה מלשון זכר ללשון נקבה, כדי להסב את תשומת הלב לכך שזו אינה רק בעייתם של מי שצאצאיו שוכבים בלילות במארבים. נ.נ.ב. אני מתנצל מראש על השימוש במילה האיומה "נקבה". לא מצאתי מלה אחרת שתתאים.

יש שתי תשובות ../images/Emo141.gif

תשובת בית הספר היא, שהיא מצמצמת את מהות האישה לאבר הרביה שלה. התשובה האמיתית היא, שיש מלים תמימות שעוברות תהליך של זיהום כתוצאה משימוש נלוז בהן, וזו אחת מהן. דוגמאות נוספות: "מתרומם", "יורם", "פרענק", "פרחה" וכדומה.

אדמiנית

New member
אני רוצה להבין משהו

הבן הגדול שלי בצבא. בן עשרים וחצי. אתה טוען שכשמלאו לו 18 הייתי צריכה לבעוט אותו מהבית
או להתנות את מגוריו בכך שישלם לי שכ"ד
אולי לתת לו בארוחת הצהריים רק 1/3 צלחת מזון, כי הוא מעל גיל 18, ושאת השאר ילקט ברחובות
כשישתחרר וירצה ללכת ללמוד באוניברסיטה, אני צריכה להתנער מלעזור לו כי הוא יהיה מעל 21
ומה עם השני שלי, שימלאו לו 18 בעוד מספר חודשים
האם לגרש אותו מהבית באמצע שנת הלימודים, או לחכות לגיוס
דרך אגב, ילד בן שמונה עשרה, הוא באבואה ילד
(ולפי מה שרואים כאן, יש כאלה שנשארים ילדים גם בעשור הרביעי והחמישי שלהם )

את מחליטה מה את *צריכה* לעשות.

לא מתפקידי לומר לך מה *צריכה* לעשות עם הילד הפרטי שלך. אלא שאם החלטת להתייחס אליו כאל ילד גם אחרי גיל 18, מן הראוי שתישאי במשמעויות הכלכליות הכרוכות בבחירה הזו, ולא תאכפי את הבחירות שלך על אחרים דרך חקיקה. אגב, מצאתי את השורה האחרונה בהודעה שלך מעליבה, ולא מצחיקה בכלל.

אדמiנית

New member
אני בהחלט לא צריכה

עצות איך לנהוג בילדים שלי. הסתדרתי עד היום לבד, ואני בטוחה שאני אמשיך להסתדר לבד. גם מבחינה כלכלית. מעניין אם אתה היית מראה את הכיוון החוצה לבן שלך אחרי שיגיע לגיל 18, אם היה נמצא במשמורת שלך. השורה האחרונה לא כוונה אליך אישית, וצר לי אם נעלבת. זו לא היתה כוונתי.

Silly me ../images/Emo141.gif

משום מה, היה נדמה לי ששאלת אם אני טוען שאת *צריכה* לעשות כך או אחרת. ועל כך עניתי, שזה לא המקום שלי להגיד לך מה את *צריכה* לעשות. התשובה לשאלתך שלילית. אבל כמו שכתבתי לדינה, הבחירות שאני עושה אינן הופכות בחירות אחרות לבלתי לגיטימיות.

התממות

ילד בצבא צרכיו יורדים, אין לו חוגים, ספרי לימוד, חלקו בהוצאות מחיה בבית יורד ביחס לזמן שהותו בצבא, לכן גם ההפחתה בדמי המזונות. בנוסף ילדים בגיל 18+ יודעים היטב לבקש כסף מהוריהם( שניהם) לצרכיהם האישיים, ברוב המשפחות שנתקלתי הם גם מקבלים בצורה נדיבה, לכן אין צורך במתן עקיף.

deena

New member
כשהנער שלך

יהיה בן 18, אתה באמת מתכנן להעיף אותו מהבית? בארץ הנוהג, להמשיך לממן את הילדים עוד הרבה אחרי החתונה. במקרה שלי, ההורים שלי עד לא מזמן המשיכו לממן אותי ואת הנכדה שלהם הרבה אחרי החתונה, והרבה אחרי הגירושין. אתה באמת מתכוון לנתק אותם כלכלית ולתת להם להתמודד לבד כי הם בגירים?

מה שאני מתכוון לעשות ../images/Emo141.gif

מה שאני מתכוון לעשות, וגם כתבתי על כך כאן בעבר, הוא לפתוח לנער חשבון בנק משלו, ולהעביר לשם את שני השלישים שאפסיק להעביר למתלוננת, והרבה מעבר לזה. אם הוא יעביר חלק מהכסף או את כולו למתלוננת, זה כבר עניינו.

deena

New member
אז אתה לא מתכנן לנטוש אותו כלכלית.

למרות שהוא כבר לא יהיה קטין ומסוגל לפרנס את עצמו? וואלה. (היא עדיין מתלוננת? לא עבר לה?)

ילוטייל

New member
אצלי גרה נערה מעל גיל 18

ושום דבר לא השתנה ולא ישתנה ממה שהיה לפני כן. מה שהורי נתנו לי היא גם תקבל בשינויים המחויבים [שנות ה 2000..]

deena

New member
אתה

ועוד די הרבה גברים, שפויים בהחלט. זה לא מפתיע במיוחד. המפתיע הם האבות שלא חושבים בצורה הזו, ושמוצאים לנכון להתנתק כלכלית מהילדים רק כי החוק מאפשר זאת.

למעלה