גוזלים,,,,,,,,,

magy

New member
נכון, עברנו לחברה הסלונית

ונחשבנו לבוגדים. כי לא גרבנו גרביים לבנות מקופלות עד הקרסוליים (גרבי ניילון החליפו את הלבנות). כי הורדנו את מכנסי החקי ועברנו לחצאיות קצרות. כי במקום נעליים שטוחות קנינו שני ס"מ עקב. ועוד לק. כי התחלנו לנפח את השיער. לצבע את העיניים. פס שחור על העפעף. למרוט גבות. לרקוד סלואו בחצי חושך. ובמקום שירים רוסיים שרנו "קליף, אלוויס, פול אנקה, אדמו, ניל סדקה, פלטרס".........ועוד לבדוק מה זו נשיקה בלי לעצום עינייים (חברה התערבה איתי שחייבים לעצום) הוכחתי שלא. נשיקה ראשונה, הייתי בטוחה שנכנסים מזה להיריון........ולא....

magy

New member
ננסי

בראנדס.....הפיל אותי מצחוק אצל יצפאן......... הרומני הזה......מצחיק

אני זוכר../images/Emo89.gif

שהומו אחד, קנה נעליים מ"המה שמו" של הפיל. והחבר שלו ביקש ממנו, לתת לו בעיטה בתחת...

redredole

New member
ככר מגן דוד בתל אביב

החנות של נעלי פיל היתה ממוקמת בפינת הרחובות אלנבי ונחלת בנימין בת"א, פעם היתה שם ככר שנקראה ככר מגן דוד. מעל הכניסה לחנות היה פיל שהחדק שלו עלה וירד, ואם אני זוכר טוב זה היה קורה כאשר מישהו היה נכנס לחנות.

אם כך המיקום אחר ממה שחשבתי

אבל מתחיל לעלות לי צל של תמונה בראש למישהו יש תמונה? משהו? נעלי פיל לא רחוק מהמשרד של אבא שלי ברחוב ביאליק דווקא מתאים הייתי שם הרבה תמונה, בבקשה? לא זוכרת חלק עולה ויורד

אז כדי להמשיך לעשות לך את היום ../images/Emo15.gif

- וכדי שוב לקלוע בול אל הבניין הזה עצמו - הנה ממש לפניך אותו בנין פינתי, שהסמל המיסחרי שלו היה חלון ראווה מעוגל! פטנט נדיר במיוחד באותם ימים - וגם בתקופות מאוחרות יותר. בכיכר הזו, אגב, הותקן הרמזור הראשון בתל אביב! זו היתה אטרקציה שעוד דיברו בה הרבה. למעלה, בראש הבניין, התנוסס שלט מוזר: "ברליץ - שפות חיות". הרבה אנשים חשבו שמדובר באמת בשפה של חיות. ומייד בהמשך - תמונה גם אל הצד הנגדי של הכיר - לכיוון צפון. תוכל לראות את הקולנוע שהפך ל"אלנבי 58".

כיכר מגן דויד - מבט לכיוון מוגרבי

משמאל - קולנוע אלנבי - שבסמוך לו היה ממוקם הקפה הידוע: קפה עטרה. ממש ממול - אכן, פינת רחוב ביאליק - שם היה הקפה המתחרה: קפולסקי.

redredole

New member
כל הכבוד לך../images/Emo106.gif

רק רציתי לדעת מהיכן אתה מוצא את כל התמונות האלה?

שמע, בשביל השאלה הזו - מגיעה לך

עוד תמונה: כיכר נוספת - אבל הפעם - כיכר המושבות! אותו אלנבי - אבל קצת יותר דרומה, פינת יפו-ת"א.

redredole

New member
ככר המושבות

תמונה נוספת של הככר ושימו לב פעם היו ככרות , במשך השנים נעלמו , והנה בשנים האחרונות הככרות חוזרים לחיינו בעיר ובכפר.

מצטער אבל

ברליץ היה בבנין ממול נחלץ בנימין 2 ושם שכן ביה"ס לשפות המפורסם "ברליץ". כל הכבוד על התמונה. פנטזיה, את מתכוונת לחנות הנעליים ברחוב ביאליק ליד קולנוע אורדע של ההונגרים גוטמן הוריו של הבמאי עמוס גוטמן שנפטר מאיידס. נדמה לי שקראו לחנות במבי.

אל תצטער:

אתה צודק שברליץ עצמו היה בנחלת בנימין 2 - לא טענתי שלא. רק סיפרתי על השלט - שלט הפרסום שלהם - שהתנוסס בגג הבניין של נעלי פיל. וצדקת גם בשם במבי של הגוטמנים. לא ל י ד אורדע - אלא מול. פינת רח´ המעגל.

אלומיניום, לי תעשה את הלילה...../images/Emo73.gif

אנא, הסברך . שנת ייצור, דגם, מאפיינים, כח סוס.

רק תראה,

רק תראה איזה חמור הבנאדם שהרכיב את השאסי הזה... לא היה לו שכל לצבוע גם את החמור בצבע כחול.

למעלה