גוזלים,,,,,,,,,

עיניים

New member
גוזלים,,,,,,,,, ../images/Emo141.gif

פעם, מזמן, כולנו היינו גוזלים. התחלקנו לקבוצות קבוצות, ולכל קבוצה - היה הקן שלה: היה הקן של הנוער העובד. היה הקן של השומר הצעיר. היה הקן של הצופים. רק לבית"ר - היה מעוז,,,, אני הייתי חברה בתנועת הצופים. כשהצטרפנו לתנועה - היינו "עופרים". הצעירים שבחבורה. תלבושת חקי, ומטפחת ירוקה עם שני פסים סביב הצווארון - חובה . ואז היה טקס ההשבעה. שבועת הצופה - ושירת ההימנון. "הייה נכון" - הייה נכון למלא חובתך נאמן לעמך ולארצך בכל עת לזולתך תעזור, חוקתך הצופה שמור תשמור. הייה נכון - נכון תמיד הייה נכון - נכון תמיד הייה נכון חוקתך לשמור. איסור מוחלט חל על הצופה לשיר את ההימנון ללא ההצדעה הצופית. כשאני צופה בטלוויזיה, בהתלהמויות חסרות הרסן של הפלסתינאים - נדמה לי לרגע שכל העולם - צופים,,,,, הצדעת הצופה היתה סימן ה"וי" המאפיין את בני דודינו,,,,, אהבנו את הפעולות הדו שבועיות, ובעיקר את משחקי הערב והלילה, כשהמשחק ה"מוביל" היה - סימני דרך,,,,(מישהו זוכר את המשחק עם סימוני החיצים על הכבישים, עם הפתקים המוחבאים מתחת לאבנים ועל גזעי עצים, והמטלות הרשומות בהם?) אבל גולת הכותרת של התנועה היתה - מחנה הקיץ השנתי שלה - הג´אמבורי. אחת לשנה, בחופשת הקיץ, היו מתקבצים ובאים שבטי הצופים (כן, בכל עיר היה "שבט") מכל הארץ, ומתמקמים בהרי הכרמל לתקופה של שבוע ימים. בגיל 13 - החלו הגוזלים לעזוב את הקן לטובת החברות הסלוניות,,,,,

עיניים שלי

אולי אני טועה וזה לא כדי להכעיס אבל העופרים היו עם מטפחות צהובות חושבתני חושבת שהמדריכים היו עם הירוקות והפס וההצדעה הצופית היא שלש אצבעות משהו כזה (צילמתי, אל תגידי שלא השקעתי)

וההצדעה הצופית

היתה מותרת רק לשכבות הבוגרים, והוצדעה ביד ימין (את צילמת את יד שמאל). ואצלנו ה"בית" נקרא שבט, לא קן. אגב, לאחרונה התחלתי לקרוא ספר העוסק בקריאת כף יד. מעניין מה אלמד ממנו עלייך...

זהו שלא זכרתי

אבל נדמה לי בכל זאת יד שמאל זו שליד הלב, לא? מה תלמד מזה עלי? שאני יפה וצעירה וחכמה ועשירה
אהה, וגם שכל מה שנאמר לעיל הוא פנטזיה

עיניים

New member
אוי,,,, אוי,,,,, אוי,,,,,,

חיסלת אותי לגמרי. זהו. סוף הזיכרון. מסתבר שהוא בוגד לפעמים. נכון - העופרים בצהוב, אך נדמה לי שהבוגרים בירוק והמדריכים - בכחול. (ושוב - לא אחראית על הסנילית שעומדת מאחורי ההודעה,,,) אבל את הנשיקה הראשונה זוכרת בפרוטרוט. וזה היה אחרי הצופים,,,,,,

לא כשאני הייתי בצופים

או שאני גם סנילית? כחול בוודאי שלא זוכרת כתום זוכרת מתקופות מאוחרות יותר

אני לא חושב שיש הבדל

בין חיפה לשאר המחוזות, אבל כך היה אצלנו. לגבי ההצדעה, במחשבה שניה כנראה שטעיתי וההצדעה אכן הוצדעה בשמאל. גם אני סנילי כנראה. על מה דיברנו?

אני לא בטוחה

בכלל סתם נראה לי הגיוני צד שמאל וגם היד מתרוממת לי מעצמה לצד הזה
אבל מגי תבוא ותביא לינק של הצופים כי לי אין כח לחפש

גם אני ניסיתי ימין ושמאל

ופתאום נראה לי מתאים יותר ומוכר משהו מפעם. נחכה למגי.

עיניים

New member
תמיד חשוב היה

לשמור על קשרים,,,, תמונה של צופי שבט "בזק" בג´מבורי שעל הכרמל. קשר מוט, הא, שם היה צורך בקשר נבוט,,,,

עיניים

New member
אז אם כך,

מסתבר בסופו של דבר שאכן הצדעת ביד ימין,,,, אלא אם כן היתה לך עוד שמאלית - ספייר,,,,

באיזה שבט רישגדת?

כאילו זו סיסמה סודית של אינדיאנים? והרשג"ד המקביל שלי בשבט הסמוך היה גוני הרניק ז"ל שנהרג בבופור ב1982. והיה שבט מוסררה, שבט צעיר "נתמך" של שבט מודיעין, ממנו בצבצו ניצני מחאה חברתית, וחלק מבוגריו הפכו להיות פנתרים שחורים בהיווצרותם. וכחול אני זוכרת. כבר אז.

../images/Emo6.gif

כחול - בצופים? אולי אבל לא בתקופה שלי ונשיקה ראשונה לא זוכרת מי זה היה ולכן לא זוכרת אותה
זוכרת משהו אחר ראשון

שקדי

New member
מתבקש פה פירוט פנטושקה...ושאלה.....

המשהו האחר.....הראשון קשור איכשהו לקשר המוט......או הנבוט?????
)))))

למעלה