גדולתה של סליחה...

אני בן אדם מאוד סלחן

תמיד סלחתי לאנשים וכמובן שתמיד גם ביקשתי סליחה כשאני הייתי לא בסדר.
כשאני סולחת, אז אני סולחת מכל הלב (אבל לא תמיד חוזרת לחברות עם אותו אדם).

יש לי סיפור חזק בהקשר של זה - לפני 4 שנים חברה עקצה אותי ב 40,000 שקל (קצת יותר) והיא סיבכה אותי ממש חזק כולל השוק האפור.
שקל לא ראיתי ממנה עד היום והיא פשוט נעלמה לה.
לקחתי הלוואה בבנק ומזל שיש לי את ההורים שלי שלקחו גם הלוואה בבנק כדי לעזור לי וביחד סגרנו את כל החובות.
בשנה הראשונה נכנסתי לדיכאון קשה ועליתי 30 קילו במשקל (שלא הצלחתי להוריד עד היום) והייתי מנותקת מכל העולם ומעצמי.
בעבודה לא תקשרתי עם אף אחד (והייתי טוחנת כל יום 13 שעות עבודה) וכנ״ל עם המשפחה ועם החברים שהיו לי.
לאחר שנה התאוששתי והתחלתי לחזור לעצמי מבחינה נפשית ואז הכרתי את החברים הנוכחים שלי כיום שהם אנשים מדהימים יותר מכל אדם שפגשתי בחיי.
עברו מאז 3 שנים שבהן אני פורחת ומאושרת ופתאום בשבוע שעבר לאחר שחזרתי לבית מיום חוויתי בירושלים, קיבלתי הודעה פייסבוק מאותה אישה שבעבר היינו חברות קרוב ל- 3 שנים ואז עשתה לי את מה שעשתה כתבה לי הודעה באורך מגילת העצמאות על כמה שהיא מצטערת על הכל והיא מקווה שאסלח לה וכו׳... בקיצור, חייכתי לעצמי וכתבתי לה שאני סולחת לה בלב שלם על הכל כי מבחינתי כפרה על הכסף שהלך ומעדיפה תמיד שאפגע בכסף ולא בבריאות , כי בריאות זה הדבר היקר ביותר לאדם.

מאמינה שאם היא הייתה מבקשת סליחה לפני שנה או שנתיים או שלוש, אז לא בטוח שהייתי יכולה ורוצה לסלוח לה אבל עכשיו לאחר 4 שנים, באמת הנחתי את זה בצד ופתחתי עם עצמי במהלך השנה האחרונה דף חדש ונקי ולכן הצלחתי לסלוח לה ולהמשיך בחיים בשלווה.

puma141

New member
טיימינג זו מילת מפתח

בחיים.
לכל אחד יש את הטיימינג שלו:)
העיקר שסלחת.

broken mirror

New member
וואו לא קל

יפה שהצלחת לסלוח!

זה בדיוק למה כל השנים ההורים חינכו אותי לא לערבב שמחה בשמחה (חברות וכסף). מבחינתם זה וטו, לא הלוואות, לא לחתום ערבות, לא כלום.

לא יודעת אם אני מסכימה איתם כי לפעמים יש חברים שבאמת צריכים ובאמת קשה לך להאמין שהם יעקצו אותך אבל אז אני שומעת סיפור כמו שלך...

מעולם לא הצלחתי ולא רציתי

לשמור טינה לבן אדם שפגע בי ולאחר 4 שנים האישה הזו מופיעה שוב ושולחת לי הודעה ובגלל הכנות שלה שהיא באמת הבינה שהיא עשתה משהו לא בסדר אז הצלחתי סוף כל סוף לסלוח כמו שצריך.
האמת שלשומר כעס/טינה למישהו, זה לא טוב לבריאות ולנפש שלנו ולכן תמיד יש בי את המחילה לכל אחד שפגע בי ומבקש סליחה.

shayCn

New member
כל הכבוד לך

זה ממש לא פשוט לסלוח במקרה כזה.
הבחורה הזאת ממש שינתה לך את החיים..
כנראה שמצאת המון תעצומות נפש בתוכך
והצלחת להתגבר על משהו שרוב האנשים לא היו יכולים להתגבר עליו,
אבל אולי גם למדת לקח מהמקרה לא לסמוך בקלות על אנשים
ולא להלוות להם כסף ובטח לא לקחת הלוואות בשוק האפור.

בטח שלמדתי את הלקח

מאז לא חזרתי על הטעות הזאת.
והלוואה בשוק האפור היא לקחה מהם ובמקרה גיליתי כשאחד מהם התקשר אליי לשאול אותי מה קורה עם התשלומים של הצ׳קים שהיא נתנה להם (גנבה ממני צ׳קים ופיזרה כאילו אין מחר).

בקשר לסליחה, בהחלט מצאתי בתוך תוכי את הכוח והרצון לסלוח לה ושמחה שהיא ביקשה את הסליחה לאחר 4 שנים ולא לפני, כי אז באמת שאינני יודעת אם הייתי סולחת אז.

השלושר

New member
לא יודע מה זה המנגנון הפנימי הזה

כשאני טועה אני מתנצל, זהו. לעתים זה כי אני יודע שפגעתי,
לעתים זה כי אני רק חושב שפגעתי והצד השני לא בהכרח מראה.

מהכיוון השני, נדיר מאד מאד שאני נפגע ממשהו שמישהו עשה או אמר.
ובדרך כלל כשזה כבר קורה, אני לא טורח להעלות את זה לפני השטח
בכלל, זה די מיותר וחסר תועלת.

אין לי סיפורים מלאי השראה בנושא.

למעלה