גדולה ממכן

פוסלת.

יש לי חרדת הזדקנות וזה ממש לא מתאים.

גם בגילאי העשרים פלוס, עשור הוא עדיין משמעותי ואנשים נמצאים במקומות שונים בחיים. הפער בתפיסה, בראיה ואפילו ביומיום הוא גדול מדי.

מישהי בת 30+, סביר להניח, נמצאת כבר במקום יציב, עם כיוון ברור לאן היא מנתבת את חייה, אולי תרצה להתמסד, ילדים. אני במקום כזה שמחר בבוקר אני יכולה לקום עם הארה של: "אני צריכה להתנדב עם ילדים בדרום אפריקה" ואחרי שעה לבדוק כמה עולה כרטיס טיסה.

noga ke

New member
נמחקו הודעות בשרשור

אם למישהי יש בעיה עם גולשת מסויימת, יש מסרים בשביל זה.

התגובות בשרשור הזה ממש הזויות, שלא לומר דוחות

אחת קוראת למבוגרות ממנה בעשור "זקנות" ו"זה מגעיל" (טוב לדעת שני זקנה מגעילה, בייבי).
אחת אומרת שמה שהוא כנראה 30 הוא "לא רחוקה מ-78" (תחת איזה ש‏דה?).
ואחת חושבת שמי שמבוגרת ממנה בעשור כבר קרובה לגיל של אמא שלה (אם אמא שלך היתה בת 19 כשילדה אותך).

ואני תמיד חשבתי שאייג'יזם היא תופעה שלא קיימת בקהילה הלסבית.
אם כך אתן רואות את בנות ה-30, מה יגידו בנות ה-40, 50, 60?

.

noga ke

New member
יש משהו בדברייך

ורק תיקון קטן, מאחר ואני אמרתי את זה, אם תסתכלי בכרטיס שלי, תגלי ש*אני* אהיה בת 30, עוד שנה.

אז כן, אישה בת 40 קטנה מאמא שלי בערך בשני עשורים. חשבון פשוט.

ולמה אישה שקטנה מאמא שלך בשני עשורים

(שזה גיל של אדם מבוגר), זו בעיה? מילא היית אומרת "קטנה ממני בשני עשורים" או "בגיל של אמא שלי".

noga ke

New member
שריטה שלי

זה פשוט לא מסתדר לי בראש. לא יודעת. יש דברים שאין להם הסבר הגיוני.

למה צריך להיות הסבר?

כמו שיש אנשים שנמשכים למלאים/ות או בהירים/ות-
או לחלופין נדחים ונרתעים מאנשים מלאים/שדופים, כהי עור/שיער, בהירי עור/שיער וכיו"ב
כנל עם גיל.
כל אחד והפטיש שלו.

ממתי בדיוק צריך לאהוב את כולם ולהמשך לכולם ולמה צריך להיות הסבר הגיוני לזה ולמה זה לא בסדר?
יותר מבסדר ויותר מלגיטימי.
זה בערך כמו שמישהי תצטדק שהיא נרתעת מחזה גדול או נמשכת לחזה גדול או ששדופה או מלאה דוחים/מושכים אותה. למה בדיוק זה אסור?

same same

אני יודעת שאמרת את זה. בכוונה לא הצבעתי באופן אישי על אף כותבת, כי זו הרוח הכללית, ולא דווקא מה כתבה זו או אחרת.

אבל אם כבר חזרת לדוגמה שלך- גם כשהיית בת 20 מי שמבוגרת ממך בעשור (אותה בת 30 "קשישה") היתה רק שני עשורים צעירה מאמך. אנחנו מדברות במספרים, לא באחוזים. חשבון פשוט.
יש לי חברה שמבוגרת ממני בכ-23 שנים. כשהכרנו, גילה היה יותר מכפול מגילי. בוודאי קרובה בגילה הרבה יותר לאמי מאשר אלי. בכל זאת, בערך הדבר האחרון שאני יכולה לחשוב עליה הוא על קרבה כלשהי לאמא שלי. מבחינתי היא חברה. אנחנו לא בוחנות זו את הגיל של זו, אלא כמה מעניין וכיף לנו יחד.
חברתי הטובה ביותר מבוגרת ממני ביותר מעשור. וחוץ מבדיחות קרש על הזקנה/הילדה אנחנו לא מרגישות את הפרשי הגיל.
גיל הוא רק מספר.

.

noga ke

New member
טוב

אולי בגלל זה מעולם לא הסתדרתי עם מבוגרות ממני...

ותפרידי בין חברות טובות לבנות זוג.עם חברות מבוגרות ממני אני עוד מסתדרת, בנות זוג- נייט.

x just me x

New member
סבבה, אז ככה..

בגלל שאת חושבת שאמרתי משהו רע על זה שהיא בסביבות ה-78 (הגיל שלה הוא 31)
אז בואי אני אתקן אותך.

הבעיה לא הייתה בגיל שלה, הבעיה הייתה בבחורה עצמה.

דוחה?
תחשבי פעמיים. תשאלי אם את לא בטוחה.

אל תשפטי את כל מי שמגיבה לשירשור מסויים.

ואל תשכחי ולו לרגע, שכמו שהן "זקנות", אנחנו בעיניהן "ילדות".

תודה, שלום.

הרשי לי להפנות אותך לתגובתי למנהלת

זה בכלל לא משנה, הסיפור האישי של כל אחת מכן.
את לא כתבת שהבעיה היתה בבחורה, אלא הגבת (כן, בצחוק, ברור, הבנתי) שהיא לא רחוקה מ-78.
לא הצבעתי על כל מגיבה (רגע, עוד לא ראיתי את השלישית מתגוננת) כדי להגיד לה "את דוחה!". הצבעתי על מגמה כללית דוחה.

אני לא חושבת שכל בחורה בת 20 היא ילדה. אבל כן אני בהחלט חושבת שמי שרואה בבת 30 (או 40) "זקנה" - היא מאוד ילדותית.
.

x just me x

New member
אני מתעצבנת

מהקלות שאת שופטת מבלי לדעת כלום, ואפילו מבלי לטרוח לשאול...

אני לא חושבת שהיא זקנה.
ממש לא.

אהבתי את הרעיון של לצאת איתה כי בתכלס, היה לי נורא קל ובלי דרמות..

ובכייף הייתי יוצאת עם עוד אחת בת 30. הניסיון חיים שלה היה מרשים, ואני אוהבת ונמשכת לזה...

למה הנימה המתנצלת?

את לא חייבת דין וחשבון וזכותך לא לרצות לצאת עם מבוגרות מהסיבות שלך.

גיל זה לא רק מספר, ואפרופו ילדותיות, זה נורא ילדותי לחשוב שגיל זה רק מספר, לכל הצדדים. יש סיבות למה כולאים אנשים ששוכבים עם קטינים כי גיל זה רק מספר. בזוגיות, שלא(או פחות) כמו בחברות, פער הגילאים הוא קריטי יותר וגורם משמעותי במערכת היחסים. כמובן שזה לא הגורם היחידי, ושיש מקרים שהכימיה ניצחה את הכל וזה עבד נהדר, אבל בואו לא נהיה נאיביות.

x just me x

New member
הנימה המתנצלת מופנית למישהי אחת

שבכלל לא קוראת פה (נדמה לי.. וגם לא כזה מגיע לה, אבל אני בן אדם די טוב...)

וזאת מי שיצאתי איתה...
איכשהו אני מרגישה שפגעתי בה עם מה שכתבתי פה, למרות שזה לא נכון...

מילא.

אז את מתנצלת כאן, בפני מישהי שלא קוראת כאן

כי את מרגישה שפגעת בה, למרות שזה ממש לא נכון.

עכשיו הכל הגיוני.

x just me x

New member
איף.... את מסבכת אותי על הבוקר.

התנצלתי גם בפני הפלאפון שלי שהעביר את ההודעות...

(זה נגמר צולע..)

קיצר, סגרתי את העניין..
הלוואי ואצא שוב עם מישהי (מ)בוגרת רק בלי תסביכי אקסית וכד'....

'פדופילית' באמת עוד לא קראו לי, או לאשתי.

מזל טוב! זכית בזאת בתואר 'כותבת התגובה המזעזעת' של השרשור.
.

למעלה