גבר מכה - התמודדות

ציפי ג

New member
לכל המגיבים והמגיבות

אמרתי שהנושא צריך טיפול. אבל גם אמרתי שיש כמה דרכי טיפול, והדרך הפחות מועדפת בעיני, היא הוצאת האב מהבית. כשאני אומרת שיש מישורים שונים ביחסים בין ההורים לילדם, אני אומרת את זה מנסיון. גם לי החטיפו. אני חושבת שלו היו מוציאים אותי מהבית, היו גורמים לי עוול גדול פי כמה, מאשר מכה אחת לכמה זמן. עד היום יש ביני לאבי קשרים טובים מאוד, והיו לי גם כילדה וגם כנערה, והוא בהחלט הרביץ לי. גם אמא שלי הכתה אותי, ויש לי קשרים יותר מורכבים אתה, אבל לא בשל המכות אלא בשל בעיות אחרות שאני מעדיפה לא להכנס אליהן כאן. לא כל הורה שמרביץ, הוא הורה אלים. לא כל ילד שמקבל מכות הוא ילד מוכה. לא כל הורים שמכים את ילדיהם, חייבים להפרד מהילד מכאן ולעולמי עד. ישנם גורמים טיפוליים, שנכנסים לבית ורואים מה עוצמת המכות ומה תכיפותם, ולהם כדאי מאוד לפנות. אני לא חושבת שכל אדם אלים אחת דתו, להיות מוקע מהחברה. אני חושבת שאדם אלים, ניתן לחינוך מחדש, וחייבים להשקיע את האמצעים והמאמצים בכך.

הנחת היסוד שלך מוטעית

או לפחות סלחנית באופן תמוה.... כל הורה שמרביץ הוא הורה אלים. כל הורה אלים הוא אדם אלים. אדם לא אלים לא חש צורך לפתור בעיות במכות ו/או להשליט טרור ו/או לאנוס בכוחניות את הזולת החלש ממנו ללכת בדרכו או לציית לו. "חינוך מחדש" נכשל גם בסין ובבריה"מ ז"ל. מן הסתם לא ייצלח גם פה. לא ניתן לשחזר ולפתור עבור אדם בוגר את צלקות ילדותו ומה שנשאר לנו זה לדאוג שלא יצרוב את אותן צלקות בילדותם של אחרים או בזולתו בכלל.

מכה - אלימות

"אלימות היא אלימות: כשהמכה מגיעה ע"מ לגרום לכניעה של הילד, ל"התנהגות טובה" למילוי רצונותיו של ההורה - אין כאן כל צל של ספק - זו אלימות" אני חושבת שאורין נתנה הגדרה מצויינת!!! לעיתים יש מכות שאינו נכללות בהגדרה הזו.

אלימות היא אלימות: כשהמכה מגיעה

ע"מ לגרום לכניעה של הילד, ל"התנהגות טובה" למילוי רצונותיו של ההורה - אין כאן כל צל של ספק - זו אלימות. היחסים הטובים שיש לילדים מוכים, בבגרותם, עם הוריהם, אינם מעידים על שלמות נפשית ורגשית. אני מסכימה עם דברי חנה, מתחתייך, שכל מכה היא אלימות וכל הורה מכה הוא הורה אלים. יכול להיות שהפתרון הטוב, אינו דווקא הוצאת מישהו מהבית. אבל, נכון לעכשיו, עדיין לא הגיעו אל הפתרון הטוב. להשאיר את המכה בחברת המוכה חסר האונים, אינו נראה לי כפתרון בכלל. ולהזכיר לך, שקיימת גם אלימות מילולית, שהשפעותיה רעות וארוכות טווח כמו זו הגופנית. כל הייחסות שלילית, של הורה לילדיו, יוצרת חבלות נפשיות ורגשיות שאת תוצאותיהן אין לשער.

aaa123

Member
אני מסכים שעד עכשיו לא הגיעו לפתרון

טוב אבל אני חושב שפתרון טוב צריך להתחיל בהסברה. אני מעריך שנכון להיום אם יחליטו להוציא מהבית את כל הילדים המוכים פיזית או סובלים מאלימות מילולית אז יצטרכו להוציא כמחצית מהילדים מהבית כך שרק במקרים גרועים במיוחד יש מקום להוציא את הילדים מהבית. קודם כל צריך להסביר לאנשים את הנושא כדי שרבים יגיעו לרמת המודעות שדוריס הגיעה. אני חושב שצריך להתחיל מפרסום של הנושא ברדיו ובטלויזיה ,ורק אחר כך אם הורים מכים לא מפסיקים את המכות ולא הולכים לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל בעצמם או אם הטיפול לא עוזר אז יש מקום להוציא את הילדים מהבית. כמובן שבמקרים קיצונים גם היום יש להוציא את הילדים מהבית.

למעלה