מי המליץ על פירוק המשפחה?
מי אמר ש"אחת לחמש שנים" הוא דווח נכון? למה לקבל את הצמצום הזה של הארועים, ממש אחרי שמול עינינו הפך "בעלי פתח לבת שלי את הסנטר" ל"הילדה החליקה"? האם זו הפעם הראשונה שאתן נתקלות במצב, שבו משפחה מנסה להסתיר את סימני האלימות המתרחשים בתוכה, ולטעון, שמדובר בסך הכל במקרה, במשהו חד פעמי, ב"החלקה" או "נפילה במדרגות"? לא היה כדאי שמישהו, שזו מלאכתו, יבדוק את הדברים? הטיעון הוא - שהניסיון למנוע את התערבות הרשויות, אין לו מקום. יתערבו הגורמים הממונים, יבדקו, ויגיעו למסקנות כפי שיגיעו. לא מפרקים משפחות כל כך מהר, והחשש של האם או הסבתא, שהאב יגיע לכלא, איננו מבוסס, תרשו לי להניח, על אלימות שמתרחשת באופן "קל" ואחת לחמש שנים. ידוע, נדמה לי שגם לכן ידוע, שלא מהר כל כך "מפרקים משפחה", ולא מהר כל כך נכנסים אבות מכים לבתי הכלא. חובת הדווח לרשויות, שמוטלת על כל אחד, איננה נותנת מקום לפרשנות של איש - ואין לאיש זכות לומר, שאם מישהו מתוך המשפחה טוען שמקרי האלימות מתרחשים אחת לשתים עשרה שנים, הרי שצריך למנוע את התערבותן של הרשויות. חובת הדווח הזו אמורה להציל ילדים בדיוק מהמצב הזה, שבו משפחתם איננה עסוקה בטובתם, אלא בהסתרת והחלקת המצב, והיא נובעת מן המציאות שבה אנו חיים, ולא מפנטזיות של משפחות טובות ומוצלחות, שבהן, מה לעשות, אחת לחמש שנים מחליקה ילדה ופותחת את הסנטר. אני גם לא זוכרת שאי פעם, במשפחתי שלי, החליקה ילדה ופתחה את הסנטר, ומצאתי את עצמי מתארת את זה על הרשת כ"בעלי פתח את הסנטר של הילדה". הייתן מוצאות את עצמכן מתארות מצב עניינים כלשהו בביתכן באופן הזה? הרשויות, שמורגלות במצבים כאלה, אינן חסינות מטעויות. אבל סביר להניח, שעובדת סוציאלית מומחית, שתטפל במקרה, אם תמצא לנכון להביא את האב לטיפול שיעזור לו ולילדים, ולפקח על קיום הטיפול - תעשה בדיוק את זה.