גאוני החופש

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

begone

New member
בוודאי שאני מוטרד מן הושאה

"איפה הוא היה כשמתו מיליארדי מיליארדים של אנשים ובהמות וחיות מאז תחילת החיים. זה בשריפה, וזה בנפילה, וזה במלחמה, וזה במחלה, וזה בתאונה, וזה מנשיכה, וזה בחרב, וזה בכדור, וזה....וכו´ וכו´, איפה הוא היה?" התשובה: הוא לא היה. ולעולם לא יהיה. "העולם הזה נברא מלכתחילה באופן הזה" העולם הזה לא נברא, אלא התפתח בעצמו לאורך מיליארדי שנים, ללא שום כוח מכוון פרסונלי ובוודאי ללא שום אלוהים. זה נקרא ´אבולוציה´. "למות מזיקנה באופן טבעי זו המיתה הכי אכזרית שיכולה להיות" האמנם? לפי ההגיון שלך, עדיף למות מערב או מיריה במחנה-ריכוז בגיל 12 מאשר בבית אבות מהודר בגיל 88. אוקיי - האם אתה מוכן למות עכשיו בתנאי מחנה-ריכוז מאשר לעבור את כל החיים, לראות נכדים ואז למות בשיבה טובה? כמובן שלא. אתה כרגיל מבלבל את המוח עם טענות ריקות מתוכן, שאין להם שום נפקות מציאותית. תמשיך לחלום ולהזות. ולשאלתך - שוב: אני מאוד מוטרד מן השואה. חלק גדול ממשפחתי נספתה בשואה, ורק אדם נטול-שכל יתעלם ממנה. במיוחד כאשר מדובר בשליש מן העם היהודי.

Dorfl

New member
גם המילה אלהים היא מילה כמו שאר

המילים שהצגת שמורכבות ממושגים אחרים.

alond

New member
די!

למה אתה עונה לו? ועוד על אותה שטות שהוא ביקש פעם שעברה?! חלאס. ועוד דיברנו על זה ונזפת בי שכבר השארת הודעה כמו שלי... אגב, לא ראיתי אותה. וחיפשתי

siag

New member
מורכב?

אם הוא מורכב, אזי הוא תלוי במרכיביו, כי הם מהווים אותו. והוי´ה (האל)נקרא ע"ש שמהווה את הכל. לכן אני מסכים אתכם במאה אחוז שאין אלהים, היינו זה שאתם מדמיינים שהוא כך וכך, ואח"כ דוחים את הדמיון הזה.

israelberger

New member
זה לא הסיבה לשם

הסיבה לשם לא ממש ידועה אבל הפירוש המקובל הוא מלשון "היה הווה ויהיה" והוא השם של מידת הרחמים.

taro

New member
אני יודע שההסבר הוא ההוויה עצמה

שהאל הוא המהות.

preacher

New member
אין לך שום הבנה בשפה

והשאלה שלך טפשית. אף אחד לא המציא את אלוהים על כל המשתמע ממנו. לפני הרעיון המונותאיסטי היה פאנתאיזם, ולפני זה היה אנימיזם, וכל אחד נובע בקלות מהשני וכולם נובעים מהסתכלות פשוטה (אבל לא נכונה) על העולם. אני אסביר: ה"פיזיקה" הקדמונית הניחה שהעולם מחולק לחומר דומם ולחיים (תמצית ויטאלית/אנימה). חומר דומם, מצבו הטבעי הוא מנוחה. ללא החיים אין תנועה. אז איך השמש זזה, הרוח נושבת וכו´? כמובן - יצורים חיים אחראים לזה. לצורך העניין הם נקראו אלים. הרעיון של אל כל יכול אחד הוא פישוט של רעיון ריבוי האלים המוגבלים. כיום כשאנו יודעים יותר, כל הרעיון מיותר מעיקרו.

siag

New member
מה מפחיד בכל הנ"ל?

´הרעיון של אל כל יכול אחד הוא פישוט של רעיון ריבוי האלים המוגבלים´. א"כ האל הנ"ל אינו המצאה חדשה, הוא חיבור כל האלים שהיו קיימים לאחד. היינו האלים הנ"ל הם מרכיבי הרעיון, אזי הוא מורכב ותלוי במרכיביו, אזי הוא משהו שנוצר או נולד או הומצאה בעולם האנושי, וזה לא אל. אל כזה גם אני מסכים שאינו קיים. אל היא הגדרה של מציאות שהיא מחוץ למציאות, היא משהו שהתחיל את המציאות לפני הוייתה, ואתה מספר לי על אל שהומצא אחרי הוויית המציאות. ולענין ממציאי ´ריבוי האלים´. עיין שוב בפתיחת הנושא לעיל בעיון, במשל של צג המחשב. אותו ממציא שהמציא את אל השמש, שלדעתו יש איזה כח שאחראי לשמש, מהיכן בא לו הרעיון? אם הוא השאיל את הרעיון ממציאות שקיימת בעולם אזי אינו ממציא הרעיון, מקסימום מחדש הרעיון. ואם אצלו זה חדש מהיכן בא לו הרעיון? אם גם זה לא ברור, בא נדבר פשוט. תמציא רעיון חדש, חדש באמת, שאינו קיים בשום צורה ואופן, לא הוא ולא מרכיביו שממנו אתה רוצה להמציא את הרעיון. וכשתבין שאינך יכול לעשות זאת, תבין את דברי הנ"ל, אני מקווה.

siag

New member
אל תפחדו מהרעיון ואז תבינו...

´הרעיון של אל כל יכול אחד הוא פישוט של רעיון ריבוי האלים המוגבלים´. א"כ האל הנ"ל אינו המצאה חדשה, הוא חיבור כל האלים שהיו קיימים לאחד. היינו האלים הנ"ל הם מרכיבי הרעיון, אזי הוא מורכב ותלוי במרכיביו, אזי הוא משהו שנוצר או נולד או הומצאה בעולם האנושי, וזה לא אל. אל כזה גם אני מסכים שאינו קיים. אל היא הגדרה של מציאות שהיא מחוץ למציאות, היא משהו שהתחיל את המציאות לפני הוייתה, ואתה מספר לי על אל שהומצא אחרי הוויית המציאות. ולענין ממציאי ´ריבוי האלים´. עיין שוב בפתיחת הנושא לעיל בעיון, במשל של צג המחשב. אותו ממציא שהמציא את אל השמש, שלדעתו יש איזה כח שאחראי לשמש, מהיכן בא לו הרעיון? אם הוא השאיל את הרעיון ממציאות שקיימת בעולם אזי אינו ממציא הרעיון, מקסימום מחדש הרעיון. ואם אצלו זה חדש מהיכן בא לו הרעיון? אם גם זה לא ברור, בא נדבר פשוט. תמציא רעיון חדש, חדש באמת, שאינו קיים בשום צורה ואופן, לא הוא ולא מרכיביו שממנו אתה רוצה להמציא את הרעיון. וכשתבין שאינך יכול לעשות זאת, תבין את דברי הנ"ל, אני מקווה.

answers2

New member
תודו שמדובר

בגיבוב המילים המשעשע ביותר ששמעתם לאחרונה . דרך אגב - כל אלה שעונים לו ברצינות: נראה לי שהוא פשוט צוחק עליכם . הרי אין שום משמעות בשפת אנוש לגיבוב המילים שלו . הרי באותה המידה הוא יכל לכתוב "החרצפים בעליית הגג, צמלוך " - מכאן ראיה שאין (או יש) אלוהים. וכן "אל תפחדו מהרעיון ואז תבינו - החרצפים בעליית הגג צימלוך - מצווה קמה בעליה . כחול ודאי". בקיצור זהו סתם ג´יבריש . מן הסתם הוא יושב מול המסך וצוחק על האנשים שמגיבים לגיבוב המילים הסתמי הזה.

תנאית

New member
אל תדאג הוא לא צוחק

הוא המטומטם היחיד שמאמין לגיבובים שלו, עליהם ,יש לציין, הוא חוזר שוב ושוב בחוסר טעם מוחלט,(ולא רק בפורום הזה)

preacher

New member
אתה זה שמפחד

להישאר לבד בעולם המציאותי ללא איזה "אבא" בשמיים שיגן עליך ויתן לך מטרה. מפחד למות ושזה יהיה הסוף. מפחד שהטוב לא בע על שכרו ורשע לא בא על עונשו בעולם הבא. שאין צדק מלבד זה שבני האדם עושים לעצמם. מפחד שכל דרך חייך בשקר יסודם. מפחד שאתה לא ממש חשוב בקנה המידה היקומי. שהעם שלך לא ממש חשוב ולא מיוחד. אני כבר השלמתי עם כל אלה. ואתה חושב שאנחנו מפחדים?

עידו10

New member
בניגוד לכמה אחרים פה, אני הבנתי

את שאלתך. למרות בעיית הניסוח, הפיסוק וחלוקת המשפטים שלך. אני רק מקווה, שתוכל להבין את דברי, וכדי שבאמת תוכל להבין אותי, אשתמש בשפה פשוטה למדי. אתה טוען, שהמצאת מושג או מילה כלשהי איננה אפשרית, וזאת מסיבה שלא הסברת בצורה מספקת, אם בכלל. התשובה לכך היא פשוטה עד כדי כאב- אתה טועה, משום שהאקדמיה ללשון ממציאה מילים ומושגים חדשים שלא היו קיימים קודם ללא הרף- עיין ערך "צהלולים"- הצליל שמרוקאים (וזינה) עושים בשמחות. אי לכך, ניתן להמציא מושגים, מילים, מובנים ורעיונות ללא כל בעיה. מקווה שתשובתי מספקת אותך.

siag

New member
יגעת ומצאת תאמין

צר לי עידו, לא הבנת. האם האקדמיה ממציאה מילים לדברים שאינם קיימים? האם האקדמיה לא משתמשת באותיות הא"ב שכבר קיימות במציאות? תבין, הטענה של הנ"ל שאת אלהים המציאו, ואני כל הזמן מוכיח שאי אפשר לאדם להמציא שום דבר חדש חדש חדש ממש חדש שאינו קיים בשום צורה ואופן, מה שכן יכול האדם לעשות זה להרכיב דברים קיימים ולבנות מהם דבר חדש שעד אותו רגע לא היה קיים בעולם. והרכבה כידוע היא הרכבה של דברים קיימים. אבל בלי פילוסופיות והרבה דבורים. קח את עצמך במקום אותו ממציא ותחשוב ותמציא משהו, אפילו רעיון חדש של דבר שאיננו בנמצא, התוכל?.... ואפילו אם נדבר על המצאה חדשה שמרכיביה כן קיימים בעולם, למשל בא לך רעיון ונפלה במחשבתך תמונת דבר הנקרא x, ואתה מתחיל לחשוב על הרעיון ולפתחו על מנת להוציאו לפועל כהמצאה. שים לב ותקשיב למחשבותיך, כל מחשבה או רעיון שעובר במחשבתיך אתה יודע על קיומו של אותו רעיון רק אחרי שהוא הונח על שלחנך, היינו רק אחרי שהוא הונח בתוך מוחך, אבל לפני שהרעיון בא למוחך אינך יודע על קיומו כלום, בשבילך הוא לא קיים. אם כן כיצד אפשר להמציא? אלא ודאי כח חיצוני שמחוץ למחשבותי זרק לי את הרעיון לראש.

עידו10

New member
אתה טועה בעניין זה.

האקדמיה משתמשת באותיות הקיימות, אך גם אותן המציאו מכלום. המילב "אלוהים", מתארת רעיון, שגם הוא קיים והומצא מכלום, פרט למוח האנושי הפורה. מקווה שעכשיו הבנת.

תנאית

New member
קבל "ח-ת חת"../images/Emo24.gif

על"המילה אלוהים מתארת רעיון שגם הוא המצאת המוח האנושי הפורה..."

למעלה