גאוני החופש

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

siag

New member
גאוני החופש

בא ניראה איך אתה ממציא איזה מונח כלשהוא, ואפילו לא כזה בעל משמעות כמו אלהים, אלא אפילו בעל משמעות קטנטנה, מונח שעדיין לא קיים בעולם. כי לדבריך אותו אחד שהמציא את המונח אלהים עם כל המשתמע ממנו, הוא היה הראשון שלפניו לא היה קיים מושג כזה. מותר לך להעזר גם בשאר המוחות הגאוניים שקיימים בעולם. אבל זכור, לא חיבור של כמה מושגים שכבר קיימים בעולם. אני מקווה שהבנת. קצת לעזרתך. האם המחשבה העוברת לך במח, אתה יודע ממנה לפני שהגיע למח או רק אחרי כן? כדוגמת הצג שלפניך, האם הכתב שלפניך, אתה יודע ממנו לפני הופעתו לפניך או רק אחרי? אם רק אח"כ אז לא אתה הממציא של המחשבה, הבנת? אז איך תמציא מונח חדש. הבנת? עד עכשיו כל אנשי חופש וגאוניהם כולל למדן וניצן לא מצאו ידיהם ורגליהם בנושא הזה. ומעטים בכלל הבינו את הקושיא.

begone

New member
חזרה לכיתה אלף

אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה לגשת לבית ספר חילוני הקרוב למקום מגוריך, לבקש להירשם לכיתה אלף - ואז ללמוד הכל מהתחלה: התנסחות תחביר דקדוק הבנת הנקרא כתיב וכו´ וכו´ ואחרי שתסיים את לימודיך ותקבל תעודת בגרות או משהו בסגנון, תחזור לפורום ותנסה להתנסח בבהירות מינימלית. החינוך הלשוני והכללי שקיבלת בישיבה לא מספיק טוב לפורום הזה, המורכב מאנשים משכילים.

alond

New member
בן אדם, מלמד לדבר.

אתה רוצה שיענו לך, תסביר מה לעזאזל אתה רוצה. אתה לא יודע להסביר? תלמד איפשהו. תחזור. נדבר.

siag

New member
חכמה ובינה

החכמה היא מאגר של ניתונים שרכשת (לא אתה המצאת). הבינה (להבין דבר מתוך דבר) היא הכח להמציא דבר שלישי מחיבור של ניתונים הנמצאים במאגרי החכמה. מובן? ...לאט,... לאט..., הלאה: מפה מובן שכל המצאה שהומצאה אי פעם היא חיבור של נתונים שקיימים כבר בעולם. מי יכול להמציא דבר חדש שאינו קיים במאגר שלו במח? המצאה חדשה באמת, היא מה שניזרק לך למח (למאגרי החכמה) לא מתוך מאגרי החכמה עצמם, אלא מחוץ להם. ברור?... אולי לא... נוסיף: דמיין שהמח שלך הוא צג המחשב. אינך יודע על קיומו של נתון מסויים שהמחשב רוצה ללמד אותך, עד אשר הוא מופיע לפניך על הצג. ובנמשל, אינך יודע על איזה רעיון שעולה במחשבתך לפני עלותו במחשבתך, הנך יודע ממנו בפעם הראשונה רק כשהוא כבר במחשבתך (היינו על הצג). מסקנה: אם ידיעתך עליו נוצרת רק כשהוא לפניך, אינך יכול להיות הממציא שלו, כי כאמור הוא ניזרק לך למח מהיכן שהיה קיים לפני כן. אם מישהו הבין, שיקום ויודה שהבין. שלמה המלך שהוכתר בכתר ´החכם מכל האדם´ היינו אפילו מהטיפשים. אני לא במדריגה שלו שאוכל להתפאר שאני מצליח לנסח ולהתנסח ולהתבטא בצורה שגאוני חופש יבינו אותי.

alond

New member
אתה עדיין לא ברור

"המצאה חדשה באמת, היא מה שניזרק לך למח (למאגרי החכמה) לא מתוך מאגרי החכמה עצמם, אלא מחוץ להם." מחוץ להם? כמו, כל פעם שאני שמוק כמוך אז מתווספת לי הידיעה שיש יותר כמוך ממה שחשבתי? מה זה מחוץ להם? המוח שלי אינו צג מחשב. יש דברים שאני יודע שאני לא מודע שאני יודע. אכן, אינך יודע להתנסח ולהתבטא.

alond

New member
LOL

כל פעם שאני שמוק כמוך=כל פעם שאני רואה שמוק כמוך

Hananp1

New member
אוסף של הבלים חסרי בסיס

"החכמה היא מאגר של ניתונים שרכשת" בולשיט. חוכמה היא מושג מופשט שניתן לתארו בדרכים רבות. "הבינה (להבין דבר מתוך דבר) היא הכח להמציא דבר שלישי מחיבור של ניתונים הנמצאים במאגרי החכמה" טענה חסרת כל ביסוס עובדתי או לוגי. "כל המצאה שהומצאה אי פעם היא חיבור של נתונים שקיימים כבר בעולם" לא נכון. הטלפון לא היה קיים לפני המצאתו בעולם, בוודאי לא בצורתו הסופית. "מי יכול להמציא דבר חדש שאינו קיים במאגר שלו במח?" המוח איננו ארון בגדים או מגירת מסמכים. "המצאה חדשה באמת, היא מה שניזרק לך למח" בולשיט. אף אחד לא זורק שום דבר לשום מקום. "דמיין שהמח שלך הוא צג המחשב" אין לי שום סיבה לדמיין כזה דבר. תדמיין שאתה שור ספרדי. "אני לא במדריגה שלו שאוכל להתפאר שאני מצליח לנסח ולהתנסח ולהתבטא בצורה שגאוני חופש יבינו אותי" מלבד בעיית ההתנסחות, ישנה בעיה קשה עוד יותר - אתה משווה בני-אדם למחשבים. זו השוואה בלתי מתקבלת על הדעת. אם אתה משווה אותי למחשב, אז אני אשווה אותך לקופסת גפרורים. אי אפשר להשוות אדם לחתיכת מתכת. זה פשוט פשע.

siag

New member
שים לב לסתירה בדבריך..

´"כל המצאה שהומצאה אי פעם היא חיבור של נתונים שקיימים כבר בעולם" לא נכון. הטלפון לא היה קיים לפני המצאתו בעולם, בוודאי לא בצורתו הסופית.´. מרכיביו היו קיימים?.... מצטער שהנושא קשה להבנתכם. מזה לפחות תבינו ששכל האדם מוגבל בהשגתו, ויש לו גבול שעד שם הוא יכול להבין, כל אחד לפי שכלו. אולי תשבו בינכם לבין עצמכם ותסבירו אחד לשני את הנושא, אולי תבינו כבר. כי מזה חודש אני מנסה להסביר ואין אחד שיכול להבין את השאלה. חוץ מאחד ששמו ניצן מחופש שהבין והסכים עם השאלה, אך לא הסכמנו על התירוץ.

עידו10

New member
אתה לא מדייק בדבריך

אני לא זוכר בדיוק איך מר בל המציא את הטלפון, ותחת אילו נסיבות, אבל אני משער שהוא ידע שגלי קול עוברים בקלות דרך מים, או על חוט, ועל בסיס הנתונים הללו הוא המציא את הטלפון הראשון. מרכיביו היו קיימים אתה שואל? התשובה היא כמובן כן. ברור שמרכיביו היו קיימים. אתה מנסה לסבך משהו לא מסובך כלל, ואתה יוצר הר שלם של פליאה מדבר שאינו מפליא כלל.

begone

New member
סתירה? שום סתירה!

הטלפון הוא המצאה אנושית. אף בן-אדם ואף יצור חי בעולם לא חשב על הרעיון המאפשר ניצול חומרים ועקרונות פיזיקליים כדי לשוחח בעזרת גלי-קול חשמליים. זאת המצאה שאף מרכיב מתוכה לא היה קיים קודם. שכל האדם איננו מוגבל כיוון שניתן להגדילו ולפתחו עד אין סוף, כמו כל דבר בטבע. נראה לי שהדבר היחיד שמוגבל כאן הוא אתה: איך אתה מסביר את קיומו של אלוהים לאור העובדה שבשואה נרצחו שישה מליון יהודים.

siag

New member
מסכים בחצי..

´זאת המצאה שאף מרכיב מתוכה לא היה קיים קודם´ הפח והפלסטיק והנחושת שממנו מורכב הטלפון לא היה קיים לפני הנמצאת הטלפון????? . ´שכל האדם איננו מוגבל כיוון שניתן להגדילו ולפתחו עד אין סוף´ עם דבריך אלה אני מסכים במאה אחוז, אבל עד שפיתחת אותו, אתה נמצא בדרגה מסויימת שאינך יכול להשיג ולהבין דברים שהם מעל אותה מדריגה שאתה נמצא בה באותה העת.,

begone

New member
מסכים לגמרי

"הפח והפלסטיק והנחושת שממנו מורכב הטלפון לא היה קיים לפני הנמצאת הטלפון?" הפח, הפלסטיקה והנחושת כולם פיתוחים אנושיים של יסודות כימיים בסיסיים. ללא האדם, הפלסטיק לא היה קיים. כנ"ל גם הנחושת המעובדת המרכיבה טלפון. האדם יוצר דברים חדשים בעולם. לגבי המוח האנושי - "עד שפיתחת אותו, אתה נמצא בדרגה מסויימת שאינך יכול להשיג ולהבין דברים שהם מעל אותה מדריגה שאתה נמצא בה באותה העת" אני בהחלט יכול להבין למה אנשים נופלים לפח הקרוי ´דת´. מבין זאת בלי להתאמץ יותר מדי. וזה מספיק טוב בשבילי כרגע. ועדיין אני בהחלט יכול להבין מדוע אירעה השואה, ואני גם יכול בהחלט להבין מדוע אלוהים לא התערב בה - אלוהים פשוט לא קיים.

siag

New member
סוף סוף התחלת להבין....

´הפח, הפלסטיקה והנחושת כולם פיתוחים אנושיים של יסודות כימיים בסיסיים´. להזכירך, הנושא: ´אלהים המצאה אנושית´. ובדבריך הנ"ל אתה מודה על ´פיתוחים אנושיים של יסודות´, אם כן היסודות קיימים והרכבתם יצרה את המוצרים החדשים כמו הטלפון. נמצא שהאדם לא ממציא שום דבר חדש כי אינו יכול, מה שכן הוא יכול לעשות הרכבות חדשות. אלהים הוא ´יסוד´´ היינו אינו מורכב, כי אם הוא מורכב אזי הוא תלוי במרכיביו שמהווים אותו (ואלהים לא תלוי בכלום כי ההגדרה שלו היא הוי´ה, שמהווה את הכל ושום דבר לא מהווה אותו )לכן האנושות לא היתה יכולה להמציא רעיון כזה.

preacher

New member
ומי נהגדיר אותו ככה?

ולמה שההגדרה הזו תהיה נכונה? אני יכול להגדיר את אלוהים כ"רשע" ולהגיד שאם אלוהים לא רשע אז הוא אינו אלוהים. תגיד לי מאיפה ההגדרה הזו ולמה אני מחויב לה, ונמשיך את הויכוח. להזכירך, ה"טיעון" המופלא שלך הוא ההגדרה האונטולוגית בניסוח קצת שונה, וזו הופרכה כבר מזמן. היחיד שאני מכיר שעדיין מאמין בה הוא ח"כ הליכוד והפילוסוף ה"מהולל" יובל שטייניץ.

פשוט...

אתה לא מחוייב לשום הגדרה. אבל אם תחליט להגדיר את אלהים בכל הגדרה אחרת ממה שהוא הגדיר, הרי זה אלהים קטן, מובן, מושג, וממילא יש עליו קושיות וכו´. ולדעתו אחד כזה מורכב לא יכול להיות אלהים, כי אלהים הוא היסוד הראשון לכל מה שיש. ונדמה לי שהוא מסכים אתך שאלהים כפי הגדרתך אינו קיים.

begone

New member
אלוהים הוא קיפוד קטן

תפריך בבקשה את המשפט ´אלוהים הוא קיפוד קטן´. מכיוון שאלוהים, על פי שיטתך, איננו נראה לעין ואיננו ידוע לנו האנשים הקטנים, הוא יכול להיות קיפוד קטן בעל כוחות על-טבעיים. הוא גם יכול להיות עציץ. למעשה, ייתכן שדרכתי עכשיו על אלוהים בטעות בלי לשים לב. אין אלוהים. כל עוד לא אראה אותו או אדבר איתו, הוא לא קיים.

siag

New member
עיין התשובה בהמשך בדיון עם עידו10

´. כל עוד לא אראה אותו או אדבר איתו, הוא לא קיים. ´ התנבאת, ואינך יודע במה התנבאת. דבר איתו ודבר איתו וכו´ וכו´ עד שהמחסום שבמוחך יפתח, ואז תיראה אותו. כל זה בתנאי שאתה מחפש לדעת את האמת, ואינך סתם יושב פה למסך את מוחך יותר ויותר מהפחד שמא הוא קיים.

begone

New member
(מכחכח בגרון)

"דבר איתו ודבר איתו וכו´ וכו´ עד שהמחסום שבמוחך יפתח, ואז תיראה אותו" אין דבר כזה ´מחסום במוח´. למוח שלי אין שום מחסום, ומה שלא רואות העיניים לא קיים. אינני מפחד שמא הוא קיים, כמו שאתה טוען, אלא סמוך ובטוח שהוא לא קיים. "כל זה בתנאי שאתה מחפש לדעת את האמת" גם שישה מליון יהודים חיפשו את האמת, ומצאו אותה בתאי הגזים והמקלחות, כמו גם בקברי אחים. אם היתה אמת בשנים 1939-1945, היא לא היתה בשמיים אלא על פני כדור הארץ. במקום להזות ולדבר עם עצמך, כדאי שתפתח את עיניך למציאות הקיימת בעולם.

siag

New member
אתה מוטרד מאוד מהשואה?

למה אתה לא שואל עליו שאלה יותר קשה: איפה הוא היה כשמתו מיליארדי מיליארדים של אנשים ובהמות וחיות מאז תחילת החיים. זה בשריפה, וזה בנפילה, וזה במלחמה, וזה במחלה, וזה בתאונה, וזה מנשיכה, וזה בחרב, וזה בכדור, וזה....וכו´ וכו´, איפה הוא היה? למה הוא לא הציל את כל אלה...למה? התשובה פשוטה. העולם הזה נברא מלכתחילה באופן הזה. שיהיו לידות בעולם ויהיו מיתות בעולם. כמו שאתה מקבל את המציאות של לידה והתהוות חיים חדשים, כך תקבל את המציאות ההפוכה שיש גם מיתה. ואל תנפנף לי שזו מיתה אכזרית יותר מזו. למות מזיקנה באופן טבעי זו המיתה הכי אכזרית שיכולה להיות, לך ובדוק בבתי אבות.

למעלה