גאוני החופש

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

עידו10

New member
אממ... תודה, אבל מה זאת אומרת ח" ח"

?

breslove

New member
תנא ותנאית....

´אבל בלי פילוסופיות והרבה דבורים. קח את עצמך במקום אותו ממציא ותחשוב ותמציא משהו, אפילו רעיון חדש של דבר שאיננו בנמצא, התוכל?....´ סלח לי על התערבותי, אבל הוא כתב לך כמה פעמים שתמציא משהו, ואתה ממשיך להתפלסף במקום להמציא ולהוכיח לו את טעותו. אם תוכל להמציא אפילו אות אחת חדשה ולצרף אותה לא"ב כבר נצחת אותו. אם קשה לך אז תמציא רעיון שאינו קיים. אבל חבל לך על הזמן, שום דבר בעולם לא הומצא אלא רק נמצא, כי הוא היה מוסתר והתגלה, תגלית...

shkool

New member
אות חדשה:

מכיר את האות W באנגלית? מהיום היא מצטרפת לא"ב. תגדיר לי את "אלוהים" ואראה לך איך גם הוא מורכב ממושגים שאנו יצרנו בפרי מוחנו. shkool

breslove

New member
אם היה אפשר לקנות ...שכל

w אינה אות חדשה שהמצאת, זו אות שהשאלת מהאנגלית. תמציא אות שאינה קיימת... מבין....מבין ...מבין? ואחרי שמצאת תצרף אותה לאיזה אותיות אחרות ותמציא לי מושג חדש בעל משמעות מסויימת חדשה שאינה קיימת במציאות ואל תשאיל לי אותה ממקום אחר....מבין.... ´תגדיר לי את "אלוהים" ואראה לך איך גם הוא מורכב ממושגים שאנו יצרנו בפרי מוחנו´ הגדרת אלהים ע"פ היהדות:...´שכל פשוט (היינו לא מורכב) שלא נדע ממנו כלום´. כי שכלינו יכול להשיג ולהבין רק דברים מורכבים. לכן כל מה שנדבר עליו הרי הכל הגשמה ומשלים. ועל סמך המשלים האלה שמקרבים לשכלינו את ההבנה בו ואת השגתו, על סמך זה בנויה התורה.

answers2

New member
OK בבקשה

גפלוח . גפלוח הוא עכבר פשוט (לא מורכב ) , שלא נדע ממנו כלום . האם לטענתך יש גפלוח?

siag

New member
הנותן לשכוי בינה... זו התודה שאנו..

אומרים כל בקר לאלהים על שנתן לנו דעת. ועתה ברור לי יותר. עכבר היא מילה קיימת במציאות שלא אתה המצאת. מ...ו...ב....ן! פירקת את הרכבתו של העכבר הקיים והפכת אותו לעכבר פשוט לא מורכב. מ....ו....ב....ן. אגב גפלוח היא מילה ערבית (לובית) שפירושה זריז. בעברית אולי הוא גפרור-לוח...גפ-לוח, היינו גפרור שאינו חד פעמי, אלא דומה למצת. אתה מחכך אותו בלוח קיים והוא בוער ואחר כך כבה ומתקרר ואפשר להשתמש בו שוב. מהנדסי חברת נור עובדים על זה.

answers2

New member
גם שכל זו מילה שקיימת במציאות

שלא אתה המצאת . ובכל זאת אמרת שאלוהים הוא שכל פשוט שאינו קיים במציאות. מה ההבדל?

siag

New member
שאל שאלה יותר קשה....

הרי אמרתי בדיון לעיל שההגדרה של האל היא:....´שמו מוכיח עליו שאין בו תפיסה, לא במחשבה ולא בהרהור כלל ועיקר, והוא מופשט ומובדל מכל המחשבות´... (האריז"ל). ואם אין בו שום תפיסה, כיצד אפשר בכלל להתחיל לדבר עליו, ואיך אפשר להגדירו כשכל פשוט? וכבר אמר לעיל המבין: ´הגדרת אלהים ע"פ היהדות:...´שכל פשוט (היינו לא מורכב) שלא נדע ממנו כלום´. כי שכלינו יכול להשיג ולהבין רק דברים מורכבים. לכן כל מה שנדבר עליו הרי הכל הגשמה ומשלים. ועל סמך המשלים האלה שמקרבים לשכלינו את ההבנה בו ואת השגתו, על סמך זה בנויה התורה.´ נכון, המילה שכל קיימת במציאות, ואותה השאלנו מהמציאות כדי להגדיר את הבלתי מוגדר, כי בלי שנשאיל מילים לא נוכל לדבר עליו כלל. רק זכור ואל תשכח את תחילת הדיון למעלה למעלה וכל מה שנאמר בו לאורך כל הדרך. אלהים הוא יסוד ההוי´ה, הוא לפני ההוי´ה, וממנו ההוי´ה, וממילא ההגדרה ´שכל´ היא מאוחרת ביחס אליו. לכן אינה יכולה להיות ממרכיביו (כמו ששאלת). ומדוע בחרנו בשם המושאל שכל דווקא? או בשם המושאל ´אור אין סוף´ כהגדרת האריז"ל? או בכינויים: הגדול הגבור, או אבא, או מלך, וכו´ וכו´, ...´הכל לפי דעתם של בני אדם שאינם מכירים אלא הגופות ודברה תורה כלשון בני אדם והכל כינויים הם...´ (רמב"ם). כל הכתוב כאן כבר נאמר כמה וכמה פעמים בדיון. וכניראה אינך קורא בעיון את הכתוב, כי אין כוונתך לידע ולהשכיל את הנסתר ממך, וכניראה כוונתך רק למצוא ולחפש איזה קצה חבל חדש בכל פעם כדי לנגח. חבל לך על הזמן.

breslove

New member
רדוד!!! תתייעץ עם אביך החכם שיסביר

לך. אם אתה רציני, לך תתחיל ללמוד את כל הנכתב מתחילת הדיון הזה בדבור המתחיל ´גאוני החופש´, ואז אולי תבין במה המדובר. ואל תקפוץ באמצע כשמאחוריך פרמטרים רבים שחסרים לך, והם הם המונעים ממך את ההבנה ממלאים מוחך בקושיות.

shkool

New member
אם אין שכל אין דאגות...

ה-W היה בצחוק, מבין...מבין...מבין? ושכל לא חסר לי, תאמין לי. הגדרה אלוהים ע"פי היהדות: "שכל פשוט שלא נדע ממנו כלום" - למה כוונתך? ההגדרה לא מובנת. shkool

עידו10

New member
בבקשה... קבל רעיון חדש-

צ´יקפוק. צ´יקפוק הוא יצור שאינו בנוי מחומר, אלא מאור, אבל לא אור שאנחנו מכירים, אלא אור בספקטרום שאיננו יכולים למדוד. אף אחד לא יודע היכן יצור זה נמצא, אבל יש שבט מסויים במרכז אפריקה שטוען שראה אותו פעם. ושהוא הפך אחד מהשבט שלהם ללבן. רעיון נחמד לא? אז בבקשה, מוח אנושי פורה. כמו זה שהמציא את המושג "אלוהים".

siag

New member
רעיון ישן נושן...חיקוי... והעתקה

´צ´יקפוק הוא יצור שאינו בנוי מחומר, אלא מאור, אבל לא אור שאנחנו מכירים, אלא אור בספקטרום שאיננו יכולים למדוד´. מתוק, פשוט לקחת הגדרה של האלהים כפי שהיא מוגדרת בקבלת האריז"ל, החלפת לה שם, והתפארת שאתה הוא ממציא הרעיון. פשוט, כאמור, הכל הרכבות, גם מה שעשית. והנה ציטוט: ...´הנה נודע כי האור העליון למעלה למעלה אין קץ, הנקרא אור אין סוף, שמו מוכיח עליו שאין בו תפיסה, לא במחשבה ולא בהרהור כלל ועיקר, והוא מופשט ומובדל מכל המחשבות´... (האריז"ל) ולכן כל מה שנאמר עליו...´הכל לפי דעתם של בני אדם שאינם מכירים אלא הגופות... והכל כינויים הם...´ (רמב"ם)

עידו10

New member
העתקה??? חס וחלילה.

כל מה שכתבתי כתבתי מראשי ומראשי בלבד. כל מה שאתה הראית הוא- שמוחי הוא לא המוח הפורה היחיד, ושלא רק אני יכול לחשוב על שטויות כאלו. אבל אם אתה מתעקש, החלף "אור" ב"קול". בסדר? מה דעתך על ה"המצאה" שלי עכשיו?

siag

New member
הרעיון עידו....הרעיון...תבין

לא משנה שתחבר אותיות אלה או אלה לאותו רעיון. אנו מדברים על ההמצאה - לדעתכם - של הרעיון הזה. צ´יקפוק הוא יצור שאינו בנוי מחומר, אלא מקול, אבל לא קול שאנחנו מכירים, אלא קול בספקטרום שאיננו יכולים למדוד´. לקחת רעיון של האריז"ל והרכבת עליו קול במקום אור, הרי זו אינה המצאה חדשה אלא הרכבה חדשה.....ב...ר....ו....ר..ררררררררררררררר אני לא כועס עליך...אני יודע כמה קשה להבין זאת.

עידו10

New member
או קיי, אז הרי לך המצאה חדשה:

צ´יקפוק- צורה בלתי מוגדרת וחסרת פינות. מה דעתך על זה?

siag

New member
חזור לעיין בכל הדיון ולאט לאט...

כבר כתבנו לעיל שהרעיון של דבר שאינו מוגדר הקיים בעולמינו הוא ההגדרה של אלהים כפי שציטטתי לעיל. יש רק דבר אחד בעולם שעליו אנו אומרים שאין לו הגדרה. כי אם תהיה לו הגדרה הרי הוא מוגדר ומוגבל. את עצם הרעיון הזה של קיומו של דבר בלתי מושג בלתי מובן ובלתי מוגדר השאלת מהאלהים ורק החלפת לו שם. אגב, לדברים שאינם קיימים בעולם איננו צריכים להמציא להם הגדרה, כי אין לנו בהם כל שיח ודבור מחשבה או מעשה.

עידו10

New member
אני דיברתי על צורה

לא על יישות. צורה בהחלט יכולה להיות בלתי מוגדרת, ובהחלט יכולה להיות חסרת פינות. "יש רק דבר אחד בעולם שעליו אנו אומרים שאין לו הגדרה (אלוהים)"- כן? מי אמר? "אגב, לדברים שאינם קיימים בעולם איננו צריכים להמציא להם הגדרה, כי אין לנו בהם כל שיח ודבור מחשבה או מעשה"- אין בעיה, אז לפי משפט זה- אין אלוהים, אין כל ממש במצוות, ואין שום סיבה לחיות לפי הדת.

למעלה