גאוני החופש

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

siag

New member
היא גופא הראיה, כי הרי אי אפשר ל...

להמציא חדשות, ועל זה כל הדיון הארוך שלנו.ואלהים עידו היא הגדרה הקיימת אלפי שנים? וזו התשובה ל: "אגב, לדברים שאינם קיימים בעולם איננו צריכים להמציא להם הגדרה, כי אין לנו בהם כל שיח ודבור מחשבה או מעשה"- אין בעיה, אז לפי משפט זה- אין אלוהים, אין כל ממש במצוות, ואין שום סיבה לחיות לפי הדת. "יש רק דבר אחד בעולם שעליו אנו אומרים שאין לו הגדרה (אלוהים)"- כן? מי אמר?´ כבר הסברנו וחזרנו והסברנו, כל דבר המוגדר בעולם הוא לא יכול להיות אלהים, כי כל הגדרה היא מציאות שהתחדשה אחרי ההוי´ה, ואלהים הוא הרי זה שהמציא את ההוי´ה, שאם לא תאמר כן הרי הוא לא האלהים.

answers2

New member
שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם.

אומרים כל בקר צהריים וערב לאלהים על שהפריד בינינו לביניכם. ועתה ברור לי יותר. שכל היא מילה קיימת במציאות שלא אתה המצאת. מ...ו...ב....ן! פירקת את הרכבתו של השכל הקיים והפכת אותו לשכל פשוט לא מורכב. מ....ו....ב....ן. אגב אלהים בעברית אולי הוא אל- הים , היינו לא ים אלא יבשה. או בקיצור - אתה מבלבל את המח. פשוט חילול ה´.

siag

New member
הסבר...

השכל שלנו מורכב משכל, משכיל ומושכל. שכל זה המכשיר. משכיל זה האדם המשתמש במכשיר הנ"ל. ומושכל היא האינפורמציה הניטענת בשכל שכל אלה מהוים את כח החשיבה, כח ההמצאה, ההבנה וכו´. שכל פשוט או שכל אין סוף כפי שנקרא בקבלה, הוא שכל אחד שאינו מחולק לחלקים הנ"ל, אלא הוא השכל והוא המשכיל והוא המושכל. ולכן בהתחדש איזה אינפורמציה חדשה במציאות, לשכל הפשוט לא מתחדש דבר, כי הוא השכל עצמו וכו´.... עכ"פ השכל שלנו הוא כמשל קרן האור היוצאת ממקור האור. שכל האין סוף הוא מקור האור, ושכלינו הוא הקרן. כשהוא חושב וממציא משהו, מיד ההמצאה או הרעיון נופל בשכלינו, ואנו מוציאים לפועל את ´רצונו´. ומובן כאשר המקור מפסיק להאיר, אזי ממילא הקרן נעלמת. המציאות הקיימת היא ההוכחה לאור המאיר.

עידו10

New member
תגדיר "שכל"

ותסביר לי איך "שכל" יכול להיות מורכב מ"שכל" ועוד 2 גורמים.

siag

New member
שכל משכיל ומושכל

תיאורטית: אדם שנולד על הירח, לא שמע ולא ידע לא למד כלום, אחד כזה הוא מטומטם. כלומר השכל הוא הכח לקנות חכמה-אינפורמציה, כלומר כח ההבנה. חיבור של כח ההבנה להבין, והמפעיל שהולך להבין, והאינפורמציה הנלמדת הם מהוים את שכל האדם. כי בלי אינפורמציה הוא מטומטם כנ"ל. סלח לי שאני פורש כרגע, להתראות.

עידו10

New member
שאלתי שאלה פשוטה- תענה עליה

אל תתחיל לספר לי סיפורים. תסביר לי מהו שכל. ואיך יתכן, ששכל מורכב מעצמו ועוד 2 גורמים. (טענה שוות ערך לטענה- 1=1+4)

siag

New member
א=אלף, ב=בית, ג=גימל, ד=דלת, ה=הא

´(טענה שוות ערך לטענה- 1=1+4)´ ככה בחשבון אתה צודק. אבל לא באותיות. האות א=אלף והאות ב=בית והאות ג=גימל וכו´ וכו´, הנה הם לפניך, והנך רואה שהאות א מורכבת מעצמה א´ ומורכבת מ-ל´ ומ-ף´ . רצוני לומר שהיות שבשלשת המרכיבים - שכל מושכל ומשכיל - השכל הוא הכי חשוב, הוא משמש להגדרת הדבר בכללותו. ´אל תתחיל לספר לי סיפורים. ´ - עדיף שתאמר לא הבנתי, כי לא הביישן למד.

למעלה