ג´ו מיליונר - הסיכום.

Yaniv-DC

New member
ג´ו מיליונר - הסיכום.

בגלל שלילה ביקשה יפה, בגלל היותי מנהל פורום טלוויזיה ובשל העובדה שישעמם לי בשעה הקרובה עד שאני נוסע ללמד את תלמידי החביבים, הרי סיכום תוכנית מספר אחת של ג´ו מיליונר. אוואן אוואן הוא בחור לגמרי ממוצע, אפילו קצת פחות. או כמו שאומרים כאן, סתם ג´ו שמואו. 19 אלף דולר משכורת שנתית על עבודה שמסתכמת בעצם בהעברת זבל ממקום אחד למקום אחר ("אני עושה את זה כי אני אוהב את העבודה". אהה.). אוואן נלקח לשאטו בצרפת שם מלמדים אותו את הילכות עשירים. באיזו מהכוסות שמים יין אדום, באיזו לבן, עם איזה מארבע המזלגות אוכלים מה, איך לרקוד וואלס וכמובן איך לרכב על סוסים. תוך מספר שבועות הופך אוואן וואלאס למיליונר הנושא בכיסו 50 מיליון דולר. טוב, לא ממש, אבל למה שלא נספר את זה ל-20 בחורות? הבחורות "אדם לאדם זאב" אמרו חכמים ממני, "אישה לאישה שועלה, לביאה, נמרה, כלבה, מקקה וסתם בת זונה באופן כללי" כך אנו למדים לפחות מהיידי, אחת המתמודדות. הבאטלר, מארח התוכנית מספר לבנות כי הן הולכות להכנס לחדר עם 20 שמלות ויש להן חצי שעה לבחור את השמלה. כן כן, 20 שמלות, 20 בחורות, שזה אומר 200 ציפורניים שלופות. 10 מתוכן של היידי ("אני לא אוהבת להפסיד, ויש לי מטרה אחת, להביס את כל האחרות"), שחיש קל נטלה 3 שמלות והותירה שתי בנות בוכיות ללא שימלה עד שהיא סיימה לבחור את שלה. הפדיחות כנראה ששבועיים הכנה לא הספיקו לאוואן ("ככל שעובר הזמן אני מרגיש יותר ויותר רע עם השקר הגדול של חיי") ללמוד איך להיות עשיר וכך ראינו אותו נכשל בעלייה ובירידה מהסוס. בשלב השיחה עם הבנות, הוא קצת גימגם כשהבין שהוא שכח לבנות לעצמו סיפור רקע... ההדחה בניגוד לתוכניות הישרדות כאלו ואחרות, כאן לא הורידו בחורה אומללה אחת, אלא בערב אחד סיננו 8 בחורות. בתוכנית מספר 2 - 7 בחורות נוספות ילכו הבייתה, ונשאר עם 5 בלבד. היידי כמובן בין 12 הגדולות. היו דמעות. מעניין כמה דמעות יהיו לזו שתסיים ראשונה ותגלה שלא רק תשעה מיליון זה לא כסף. גם 50 מיליון זה לא כסף. הרעיון הרעיון כמובן היה לבדוק האם אהבה חשובה יותר מכסף, אוואן החביב (פיכסה! מכוער!) מנסה לסנן את הבחורות על פי הערכה מי מביעה עניין אמיתי בו (בדיחה די טובה) ומי מביעה התעניינות יתר בארנקו (כאילו דה?). שאלת הערב בשלב השיחה ניתנו לבחורות 30 דקות עם אוואן למן שיחה קבוצתית לשאול ולהשאל על הכל... שאלת השאלות הייתה: "איך זה עובד, אתה מתקשרים אליך בטלפון, אתה כאילו עונה או ש...איך?" הרמה חברים יקרים, מעולם לא ראיתי תוכנית מהז´אנר הזה או כל ז´אנר אחר כל כך ירודה, עלובה שאינה מדברת לשום תא במח. פשוט לשבת ולהרביץ לעצמכם אם אתם רואים את התוכנית הזאת. נכון, היא ממכרת והכל, ובמשך שעה ישבתי ובזתי לעצמי אתמול על הצייה בתוכנית, וגם ביום שני הבא אני אשב ואבוז לעצמי שוב. הרייטינג רשת פוקס היא הרשת הרביעית בדרוג מתוך ארבע הרשתות הפתוחות לקליטה ללא כבלים ומתוך אלו המוגדרות כשש הגדולות (NBC, CBS, ABC, WB, UPN ופוקס כמובן). ממוצע הרייטינג העונתי שלה בפריים טיים עומד על פחות מ-6%. את התוכנית הראשונה ראו 11.1% מתושבי ארה"ב. רק כדי להעצים את ההישג - מדבור ביום שני, יום חלש בצפייה, כשאר את בוסטון פאבליק המשודרת קודם לכן ראו 6.3%. כלומר - עלייה של 76% בכמות הצופים. בשני פרקי girls club שבוטלה אך שובצה במקור בשעת שידור זו צפו כ-2.6%, כלומר ג´ו מיליונר הכפיל את כמות הצופים ביותר מפי 4. ג´ו מיליונר, רשת פוקס, 9 בערב (8 סנטרל), ימי שני, מומלץ!

שאני אבין...

זה במקום הצ´ט? השתגעת? מה שכן, אחלה סיכום. שוב הוכחה שאתה מתבזבז. הדה בושס מתגלגלת בקברה הוירטואלי.

Yaniv-DC

New member
אני יודע שאני מתבזבז

וכבר רבים וטובים שאלו אותי איך עוד לא תירגמתי את כישורי לכסף, אבל מה אני יכול לעשות... להתקבל לעבודה בלמה נט?
תודה בכל אופן. ודפנה - ביום רביעי יש משהו הרבה יותר מעניין מהרווק. הרווקה. בחורה אחת, 25 גברברים. יהייה טעים שם בג´קוזי

../images/Emo45.gif פשוט מדוייק!

רק להוסיף שני דברים: 1. גם הבנות לא היו ממש אטרקציה 2. בניגוד ל- Bachelor בתוכנית הזו לא ממש הראו על סמך מה הבחור הגיע להחלטתו הגורלית... אולי לא היה להם זמן כי זה היה הפרק הראשון. תוכנית זוועה! אבל כמובן שאין מצב שאני אפילו מעבירה בפרסומות.... דפנה

תראי, דפנה

לפני שהיתה טלויזיה, היו FREAK SHOWS. קרקסים של מעוותים היו מסתובבים בין ערים ועיירות. גמדים, חסרי גפיים, שסועים, שמנות ענקיות, ושאר תופעות חולניות... בקיצור, פריקים. היום יש את הגלגול המודרני של הפריק שואוס - "הרווק".

פשוט ממכר...

נכון מה שאמרת... התחנות הבינו מה אנשים אוהבים. לפעמים אני פשוט מתביישת... Yaniv-DC הוציא אותי מהארון... דרך אגב, ראיתי איפה שהוא שאתה פרופסור לאפייה?

מי גילה לך?../images/Emo3.gif

ודאי, סיימת תואר שלישי בפקולטה למדעי הקמח בישיבה יונברסיטי, עם התמחות בבגטים פרווה. האמת שיש פה אוסף מרשים של מבשלים ואופים. את תכירי את כולם. יש איזו שאלה ספציפית? נשמח לעזור.

לא פשוט...

אמא שלי עיתונאית/בשלנית/כותבת ספרי בישול/מלמדת בישול. אני רוצה לספר לה על החברים החדשים שלי...

למה שלא תזמיני אותה לפורום?

דודה מתוקה כבר יש לנו, אבל בדיוק דברנו על זה שצריך כמה אמהות. ואם אמא שלך בעסקי הבישול, אז בכלל טוב. ואגב, דפנה, יש איזשהו הסבר לשאלת המליון דולר: למה כל הבוסטונאים התרכזו דוקא בגטו YNET?

וואלה מקס, הוצאת לי את השאלה מהפה!

בדיוק עמדתי לשלוח את אותה השאלה...כנראה שאתה מדפיס יותר מהר ממני..

אני יחסית חדשה...

אז אין לי תשובה...אני הגעתי לשם דרך Y-NET אמא שלי עדיין בשלב האי-מייל... פורום זה עדיין הסחפות... (אמא אני מתה עלייך) אני אשמח להיות הדוברת שלה. היא אלופה בבישול.

קשקה

New member
חבר מביא חבר...

חשבנו שתצא לנו מזה איזו הנחה בדמי המנוי...
סתם-האמת היא שאני הגעתי לשם דוקא כי ראיתי שם ה-מ-ו-ן בוסטונאים ובתור חדשה בעיר היה חשוב לי לקבל אינפורמציה ממי שכבר מכיר ויודע ...ככה אני הגעתי לוואי-נט,למרות שלדעתי הפורמט של הפורומים בתפוז הרבה יותר מוצלח וידידותי.אני מקווה שגם המשתתפים...
קשקה

greeneyes3

New member
איך פיספסתי התכנית?../images/Emo7.gif../images/Emo123.gif../images/Emo122.gif

אני לא מאמין! הרי כל ה"ישות" שלי מורכבת(אל תשאלו איזה כמות אחוזים לטובת איזה צד) מ"מוסר גבוה" במשך היום.... ו"מוסר הכי זול" ו"הכי נמוך" שאני מאפשר לתדמית שלי(אל תספרו ,פליזזזז) בשעות הפנאי... תגידו? זה חופף לדעתכם עם פתגם: WORK HARD AND PLAY HARD או שאני סתם לא רוצה להשמע כמו "איש נפוח"
....ואני ממש מרובע בנפשי?
אני עדיין "ממש" לא מאמין שפיספסתי... איך היו הבחורות? היו כמה יפות לפחות? יש טעם לראות החלק השני?

ליילה

New member
איזה דיכאון, גם אני פספסתי ../images/Emo7.gif

וכל כך רציתי לראות את זה.... אוף, אני חייבת לזכור בשבוע הבא, חייבת, אבל חייבת לראות את התוכנית, כל כך חיכיתי לה, ראיתי את כל הפרומואים, ובסוף פספסתי את העיקר... ככה זה עם הפרות האלו

יובית

New member
עיצה קטנה לך..........

רשמי על דף נייר לא לישכוח יום שני בשעה 9 תחנה FOX ולתלות על המקרר, ככה עם כמה מגנטים בכל פינה שלא יפול/יעוף מתכון בטוח נגד שיכחה

יש לי המלצה רצינית ../images/Emo18.gif

לא לראות את ג´ו ודומיו. בהודעה אחרת בשרשור נתתי לינק לביקורת של הוושינגטון פוסט. המבקר מכנה את התוכניות האלה HUMILIATION TV וכבר דיברנו על זה. הנה קטע רלוונטי מהביקורת:
Joe Millionaire is, of course, another example of Humiliation Television. We watch to see people suffer excruciating embarrassment. In the still-new multichannel universe, many kinds of cruelty are passed off as entertainment; perhaps if this were ancient Rome, the feeding of Christians to lions would be televised so as to make it available to a wider audience. In the case of "Millionaire," the viewer is guaranteed that women will be eliminated from the harem each week and that, like losers on "The Bachelor," they´ll go ahead and cry about it, or at least get good and pouty.​
אם נהיה רצינים לרגע, אז זה אומנם בידור, אבל באיזשהו מקום בתת-מודע אני משוכנע שזה לא עושה טוב להפיק הנאה מהשפלה של מישהו אחר ויש לזה אפקט מצטבר, גם אם במודע אנחנו מבינים שזה בצחוק. אז תסגרי את הטלויזיה ותתפנקי עם ספר טוב. ומי שראה את BOWLING FOR COLUMBINE, כבר יכול לדמיין את הSEQUEL.

ליילה

New member
יש כמובן הרבה בדברי הביקורת, אבל..

קודם כל , מה לעשות, אני כנראה לא בן אדם הכי טוב בעולם, וזה מבדר אותי. יש דברים כאלו שלא מבדרים אותי, אני לא פוסלת אותם בגלל זה, כי אולי הם מבדרים אחרים, אבל אותי לא, בדיוק מהסיבות שהביקורת מעלה. למשל, לא מבדר אותי תוכניות יגאל שילון למינהן, שבהם מרמים אנשים תמימים רק כדי לעשות מהם צחוק, אפילו תוכנית האם של ג´ו - הרווק, לא ממש מבדרת אותי, כי זה סוג של סחר בבני אדם. התוכנית הזו דווקא מאוד מעניינת אותי, מעניין אותי איך יתרצו הנשים האלו את רדיפת הבצע שלהן. אני לא רואה בהן נשים תמימות אני רואה בהן רודפות כסף, שמוכנות לעשות כל דבר כדי להתחתן עם הארנק של מישהו, וזה מראה גם קצת על החברה שלנו ועל מה שקורה לה, כך שלמרות שלא מדובר בז´אנר מאוד מתוחכם ופילוסופי, יש פה גם ראיה אנתרופולוגית של החברה שלנו. יו, איזה נאום נתתי פה....
בקיצור, התוכנית הספציפית הזאת, בעיקר בגלל הטוויסט שבה (למרות שאני מעדיפה טעמי) לא גורמת לי מבוכה, אלא מרתקת אותי. אבל כאמור, כל אחד וטעמו יום כתום

חוץ מזה ש...

החיים שלנו מלאים בדברים רציניים, כבדים וקשים. לפעמיים כייף לחשוב שלמישהו היה זמן לעשות תכנית כזו קלילה ומטופשת. כל עוד זה לא מקור התרבות היחיד שלי אני מוכנה להנות גם מזבל טלוויזיוני כזה. בדרך כלל אני גברת די מתורבתת
(יש לי עדים...)

למעלה