בת-יענה!

יאקים

New member
א. לבושתי הרבה, איני נכנס לויקיפדיה,

אלא נעזר באמצעים אחרים. ב. האם צדקתי או טעיתי? נדמה לי שכינויו הספרותי של משה סמילנסקי היה חוואג'ה מוסא.

יאקים

New member
תודה לך, עלה. אני מבין שאני יכול

להכניס לגוגל ויקיפדיה, ואז אקבל את האצר. נכון?

לא

אם תקליד בגוגל משה יעלון, האופציה הראשונה שתקבל (נכון לרגע זה) היא הערך שלו בוויקיפדיה. ואם תקליק על האופציה הזו - תיכנס לערך (ותראה מהו שם משפחתו המקורי). אני רוצה ללמד אותך לדוג, כדבר הפתגם הידוע. הערכים בוויקיפדיה מופיעים בדירוג גבוה מאוד בגוגל, כך שכל חיפוש שלך בגוגל יפנה אותך, בין השאר, גם לוויקיפדיה. בהצלחה!

יאקים

New member
אני מניח שהטרדתיך די הערב.

לכן אסיים בתודה על מאמצייך ללמדני הלכות מחשב. אבל השאלה לגבי משה סמילנסקי נשארה פתוחה, כי לא גיליתי זאת תחת בוגי יעלון. אם תרצי להיות נדיבה אליי, כתבי לי על כך, ואני אראה זאת כבר מחר, כי השעה כבר מאוחרת וצריך ללכת...לה לה לה ליל מנוחה לך.

יאקים

New member
כַּנֵּס, כנס, כנס בָּקָר! הו!

אני מַנִּיח שבדרך כלל איני מֵנִיח לעצמי, אך במקרה דנן הֵנַחתי לעצמי. נכנסתי לערך, "משה, בוגי, יעלון"
וקראתיו ברפרוף, אך מפאת השעה המאוחרת לא שזפו עיניי את סמילנסקי... בוקר מצוין לך.

יאקים

New member
למה להעליב אנשים תמימים וישרי-דרך?

איני מתעקש, אמרתי לך שמרוב הגודש והמלל לא מצאתי את השם הזה שם. ומה חטאי ומה פשעי שדווקא סמילנסקי קפץ מיד לראשי. לא התווכחתי ולא התעקשתי, רק שאלתי. זו תורה וזה שְֹכָרָהּ?! גם אם מישהו אינו מבין או אינו קולט, יש לחזור ולהסביר לו שוב ושוב בסבלנות, לא כן? הרי שנינו: לא הביישן למד, ולא הקפדן מלמד! יום טוב לך, הזועמת.

הוי טריליאן תבורכי

נראה לי יעלון מלשון עָלֹה נַעֲלֶה וירשנו אותה. מעניין איפה הקיבוץ הזה היה אמור לקום במרחבי הנגב / הערבה.

sailor

New member
שם של גרעין לא הופך לשם של קבוץ

גרעין היה הולך להשלים קבוץ קיים או לאזרח האחזות עם שם שקבעו המוסדות המישבים ולא התושבים העתידיים, אבל לכל גרעין בפני עצמו יש שם.

סיילור, גם אותך צריך להאכיל בכפית?

זה מה שכתוב בוויקיפדיה: בשנת 1967 הוקם גרעין "יעלון" של התנועה שיועדה לקיבוץ יעלון בערבה. משה סמולינסקי, שרצה להביע את הזדהותו עם הרעיון החלוצי, שינה את שם משפחתו ליעלון. לאחר מכן הצטרף יעלון כחבר לקיבוץ גרופית שבערבה ... וגו' וגו' וגו'.

למעלה